View Full Version : ZDRAV zvuk... Hmmm...
Danas setam gradom kad ono covek na ulici prodaje "stare" ploce. Pridjem, pocnem da preturam i odusevim se :shock: NEOGREBANE Jean Michel Jarre, Pink Floyd, Mike Oldfield... Normalno sve to kupim... usput se snadjem za gramofon posto mom fali igla, dodjem kuci i pustim....
..... :da: $u$tanje igle...hmhmhm :D ..... pocinje pesma :shock::shock::shock: .......totalno zaboravljeni "ZDRAV" zvuk... totalno ludilo.... preslusam sve.. ...pustim zatim iste stvari sa CD-a .... :mad: AaAaAaAaAaaa :mad: boze $ta li sam do sad slu$ao...
....evo i dok ovo pisem, gramofon i dalje pici....
p.s. kod mene ovo vi$e ne ide u zaborav... :da: :da:
stormwatch
20-01-2008, 01:18 AM
Btw...da li nekom treba neki dobar gramofon!??!?! :)
Meni ako ne nadjem iglu preko nedelje. Sta nudis ?
HeatMan
20-01-2008, 02:47 AM
ako si iz bg-a.. to je sve, najverovatnije, moje.. crkao mi gramofon (davno davno), i pre par meseci sam morao da se nabrzaka otarasim plocha (da bih imao mesta u podrumu) i sachuvao sam samo par njih.. nekih ajzak hejsova, kvinsi dzonsova i govera vashingtona.. to je chisto ono. podsetnik da sam imao sve to.. cale keva i ja smo to skupljali, jbg..
allegrosteva
20-01-2008, 09:11 PM
POZDRAVLJENCE
Ljudi moze li neko da mi odgovori zbog cega proizvodnja muzickih izdanja na magnetofonskim trakama nikad nije zazivela? Kapiram da je lakse ubaciti kasetu u dek nego se zezati sa trakom i da je traka skuplja,ali zvuk...Bar da su pravili ogranicene serije za audiofile.Jedno vreme sam prebacivao sa cd-a na trake.Muka
Arthur
23-01-2008, 11:40 AM
u "clockwork orange"-u kolko se ja secam, lik kupuje 9tu Betovenovu na traci i slusa je gajbi na nekom high-end sistemu, dok se zabaljva sa drugaricama.. Ortak mi rece da ima gajbi neki magnetofon (?!) koji je njegov cale kupio za uz stub, sto ce znaciti da u je nekom trenutku ovo ipak bilo moguce..
sasaristic
23-01-2008, 01:18 PM
Danas setam gradom kad ono covek na ulici prodaje "stare" ploce. Pridjem, pocnem da preturam i odusevim se :shock: NEOGREBANE Jean Michel Jarre, Pink Floyd, Mike Oldfield... Normalno sve to kupim... usput se snadjem za gramofon posto mom fali igla, dodjem kuci i pustim....
..... :da: $u$tanje igle...hmhmhm :D ..... pocinje pesma :shock::shock::shock: .......totalno zaboravljeni "ZDRAV" zvuk... totalno ludilo.... preslusam sve.. ...pustim zatim iste stvari sa CD-a .... :mad: AaAaAaAaAaaa :mad: boze $ta li sam do sad slu$ao...
Iznenadio bi se koliko DA konvertori mogu da unakaze zvuk.:wink:
pozz
Iznenadio bi se koliko DA konvertori mogu da unakaze zvuk.:wink:
pozz
Ha ha ha ha ha ha .... znam sta mislis , bio sam prisutan :)
Pozdrav
diviner
23-01-2008, 06:25 PM
Jaooooo....Samo ne jos jedan vinyl vs cd thread :)
milos
23-01-2008, 07:09 PM
Srce budi srce :D pa se ogrebi za Prismsound konvertore i ripuj nam to 24/96 :wink: :grin:
A kakvi su oni Verbatim CD koji izgledaju kao ploca? Al' imaju samo jednu stranu:banghead:
:D
zvincic
23-01-2008, 08:23 PM
A kakvi su oni Verbatim CD koji izgledaju kao ploca? Al' imaju samo jednu stranu:banghead:
super su, zvuce gotovo kao trakasi
milina, topli analogni zvuk
kako li su se ono zvali...a, da...adat
ma nema do trake, a ne ovo danas neki konpjuteri :banghead:
sasaristic
23-01-2008, 09:48 PM
Ha ha ha ha ha ha .... znam sta mislis , bio sam prisutan :)
Pozdrav
Secas se ...haha....od tada zaobilazim cd-playere u siiiiiirokom
krugu.
pozz
Srce budi srce :D pa se ogrebi za Prismsound konvertore i ripuj nam to 24/96 :wink: :grin:
Ma ne treba ti nista posebno skupo da bi slusao dobar zvuk...
- Gramofon 100e i ploca 150 din. i gotovo... nema *rkanje ad/da/sd/fg/tg... :da:
LACKY
24-01-2008, 03:44 AM
POZDRAVLJENCE
Ljudi moze li neko da mi odgovori zbog cega proizvodnja muzickih izdanja na magnetofonskim trakama nikad nije zazivela? Kapiram da je lakse ubaciti kasetu u dek nego se zezati sa trakom i da je traka skuplja,ali zvuk...Bar da su pravili ogranicene serije za audiofile.Jedno vreme sam prebacivao sa cd-a na trake.Muka
Potpuno si u pravu! Jedino sto bi fonoteku (koju bih kada sam selio) umesto u gepek Yuga potrpao u iznajmljeni sleper Nis Expresa(bih ja, ali kamion nije mogao da udje u ulicu), tako da odustah od traka(cisto zbog Srpkih palanackih problema). Tako propade Ampex a nas bombardovase!
LACKY
24-01-2008, 03:55 AM
Ali mozes da slepis dva komada i dobijes singicu (mada nece da svira). Doduse nisam probao na gramofonu.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.