Log in

View Full Version : da li bi ovo moglo?

milanCHE
19-01-2008, 11:26 AM
dakle,upravo kucam ovaj post sa zeninog kompa,u koji sam pre 5 minuta udenuo moja 2 transcend DDR2 RAM-a od po 1 GB na 800 MHz.a inace,njena maticna ploca je neka stara gigabyte-ova combo ploca,koja podrzava i ddr i ddr2 module,samo ne istovremeno,dakle ili jedne ili druge(po deklaraciji ddr do 400 MHz i ddr2 do 533 MHZ).ja sam kao sto vidite,stavio jace RAM-ove nego sto pise u deklaraciji ploce i oni su se spustili na 533 MHz.ali sam primetio i da je cache latency RAM-ova pao sa 5-5-5-? na 4-4-4-12 i ,naravno dram frequency skocila sa 200 na 268MHz.
a razlika u brzini otvaranja i izvrsavanja njenih nekih casual programa,ukljucujuci i surfing po net-u je NEBO i ZEMLJA u odnosu na ranije stanje.
e,sad me cisto zanima,da li bih se smeo usuditi da uradim slicnu stvar i kod mene,jer moja ploca podrzava ddr2 do 800MHz,a imam jaaako povoljnu varijantu za GEIL ddr2 na 1066MHz,da li bi imalo efekta(a da zeni,na njenu radost ostavim ova dva moja modula,od viska glava ne boli)
pozdrav

peraZdera
19-01-2008, 12:18 PM
Razlika u ceni izmedju 1066mhz modula i 800mhz neopravdava razliku u brzini, koju veruj mi, tesko da ces osetiti! Tako da se nemoj zaletati sa 1066mhz...

milanCHE
19-01-2008, 12:38 PM
ma,zeznuli su me ovi iz bench-cluba,greskom su mi poslali cene za module od 512MB ,sad su ispravili gresku,a ja se taman obradovao!nema veze,probao sam na drugom kompu,vidim da moze i da daje efekat,kad budu dampirali cene,eto i mene:wink:
poz

diviner
19-01-2008, 03:17 PM
.......naravno dram frequency skocila sa 200 na 268MHz.
a razlika u brzini otvaranja i izvrsavanja njenih nekih casual programa,ukljucujuci i surfing po net-u je NEBO i ZEMLJA u odnosu na ranije stanje.....

Ubrzanje koje si dobio mjeri se sa do 5% u realnom radu , tako da je ubrzanje moglo doci ili zbog autosugestije, ili zbog nekog treceg cinioca...

milanCHE
19-01-2008, 05:21 PM
Ubrzanje koje si dobio mjeri se sa do 5% u realnom radu , tako da je ubrzanje moglo doci ili zbog autosugestije, ili zbog nekog treceg cinioca...
ma i ja sam prvo mislio da je samo trip,ali sam definitivno osetio razliku.kako bilo da bilo,ostacu jos izvesno vreme na ovim na 800 MHz,bar dok su cene ovih na 1066 jos uvek ovakve kakve su trenutno.
pozdrav

diviner
19-01-2008, 08:36 PM
Onda je treci cinioc u pitanju...Ponavljam, ne moze biti razlike (to je kao kada bi na ficu stavio alu felne i gume radijalke, i rekao: - "Uhhh razlika nebo i zemlja" ) , ali ako tebi brze radi, onda mogu samo reci odlicno, super, blago tebi :) !