milanCHE
19-01-2008, 11:26 AM
dakle,upravo kucam ovaj post sa zeninog kompa,u koji sam pre 5 minuta udenuo moja 2 transcend DDR2 RAM-a od po 1 GB na 800 MHz.a inace,njena maticna ploca je neka stara gigabyte-ova combo ploca,koja podrzava i ddr i ddr2 module,samo ne istovremeno,dakle ili jedne ili druge(po deklaraciji ddr do 400 MHz i ddr2 do 533 MHZ).ja sam kao sto vidite,stavio jace RAM-ove nego sto pise u deklaraciji ploce i oni su se spustili na 533 MHz.ali sam primetio i da je cache latency RAM-ova pao sa 5-5-5-? na 4-4-4-12 i ,naravno dram frequency skocila sa 200 na 268MHz.
a razlika u brzini otvaranja i izvrsavanja njenih nekih casual programa,ukljucujuci i surfing po net-u je NEBO i ZEMLJA u odnosu na ranije stanje.
e,sad me cisto zanima,da li bih se smeo usuditi da uradim slicnu stvar i kod mene,jer moja ploca podrzava ddr2 do 800MHz,a imam jaaako povoljnu varijantu za GEIL ddr2 na 1066MHz,da li bi imalo efekta(a da zeni,na njenu radost ostavim ova dva moja modula,od viska glava ne boli)
pozdrav
a razlika u brzini otvaranja i izvrsavanja njenih nekih casual programa,ukljucujuci i surfing po net-u je NEBO i ZEMLJA u odnosu na ranije stanje.
e,sad me cisto zanima,da li bih se smeo usuditi da uradim slicnu stvar i kod mene,jer moja ploca podrzava ddr2 do 800MHz,a imam jaaako povoljnu varijantu za GEIL ddr2 na 1066MHz,da li bi imalo efekta(a da zeni,na njenu radost ostavim ova dva moja modula,od viska glava ne boli)
pozdrav