View Full Version : I od mene jedna pesmica
shigumicu
19-01-2008, 01:32 AM
Voleo bih da cujem vase komentare u vezi ove pesme. Interesuje me sta mislite o pesmi kao ideji, a interesuju me i kritike u vezi produkcije i aranzmana.
Udrite slobodno nisam gadljiv. :D
Pesma je inace nastala u bendu u kom sam svirao pre 15-estak godina i bila je tipicno blues stvar, a sada ja pokusavam da je malo modernizujem i dam joj neku novu dimenziju. :mase: :)
Hvala unapred!
http://www.sendspace.com/file/piei1w
zoolander
20-01-2008, 01:29 PM
Uh soft rock, ne mogu to pro?vakati, pa mi je i te?ko komentirati. Uglavnom produkcija mi nije.
shigumicu
20-01-2008, 10:16 PM
Ovo je jedna od ideja kako bi se ova pesma mogla uraditi, pa ako je neko drugi mozda "vidi" u drugom fazonu neka kaze.:wink:
Sto se tice produkcije trebalo je da napisem da vise ocekujem predloge kako bi se ovo moglo uraditi, jer ovo je uradjeno kao demo, pa ako se malo bolje preslusa moze se videti da tu cak nema bas gitare, vec je bas odsviran na stratocasteru i pichovan u nuendu za oktavu nize. :D
Sve je snimljeno preko toneporta ux2.
Vokal (sm58)
Gitare i bas (Fender stratocaster)
Bubanj Addictive drums
Mixovano na EMU 1212m.
Everbeatz
20-01-2008, 10:40 PM
Ja bi ti za pocetak preporucio da smanjis dejstvo limitera jer je ovo pregruvano tako da nema sanse da dobijes zvuk koji je dobar..bubnjevima fali vise punch-a..gitare trebaju da idu gore i da se eq-uju da bolje izadju..cinele tise i bolji eq na njih..snare se na nekim mestima jedva cuje.
Pocni od bubnja - namesti nivoe, pa onda bass..posle toga poslazi oko toga sve da bude ok u smislu nivoa..vokal je i najbitnija stvar a njemu treba vise definicije i "velicine"..
I lakse s limiterom na kraju..:)
Kraktka lista predloga koja ce ti, nadam se koristiti..bar iz mog ugla..
Nemoj da se ljutis ako sam previse iskritikovao..:)
shigumicu
21-01-2008, 05:20 PM
Nemoj da se ljutis ako sam previse iskritikovao..:)
Ma, taman posla. Samo napred. :wink:
Svi saveti i kritike su dobrodosli. Ja inace imam "malo" problem sa monitoringom pa mi mnoge stvari promaknu, tako da je i ovo limitovanje posledica istog, mada sam i ja imao utisak je prenaduvano. :)
Hvala na savetima! :wink:
Mogli
23-01-2008, 10:50 PM
Dobra ti je stvar! Kad dodje drugi refren, trebala bi neka solo gitara da prodje u pauzi vokala, za razliku od prvog refrena. Treba paziti da se delovi isti ne ponavljaju. Smanji kompresiju na vokalu. NA pocetku je ritam gitara jako levo. Dobro ce to biti.
InsaneEyes
23-01-2008, 11:46 PM
1bass zvuci najkevicastije moguce, s'obzirom da je strat! :da:
shigumicu
29-01-2008, 10:12 PM
Hvala svima na komentarima i sugestijama, uz izvinjenje sto se nisam ranije zahvalio.
Imao sam neka neodlozna i ne bas prijatna posla u proteklih nedelju dana, tako da mi je ovo bilo u drugom planu.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.