PDA

View Full Version : Problem sa snimanjem Protools 7.4

lemy777
18-01-2008, 03:49 PM
Pozdrav svima,
ko moze da pomogne bilo bi lepo jer imam problem koji bi sto pre trebao da resim...
Kada snimam u pro tools-u waveform mi se delimicno iscrtava,tek kada zumiram materijal(skoro do maximuma)tada se tek pojave peakovi !
Da li je ovo do nekog setingsa ili nesto drugo?
Hvala svima unapred:)

DaBear
18-01-2008, 08:28 PM
Pozdrav svima,
ko moze da pomogne bilo bi lepo jer imam problem koji bi sto pre trebao da resim...
Kada snimam u pro tools-u waveform mi se delimicno iscrtava,tek kada zumiram materijal(skoro do maximuma)tada se tek pojave peakovi !
Da li je ovo do nekog setingsa ili nesto drugo?
Hvala svima unapred:)

Gornji levi cosak...pored 4 kockice sa GRID, Slip itd..imas 6 malih dugmica za podebljavanje i stanjivanje waveforme u displayou...tu si ne sto klikn'o sigurno!

lemy777
21-01-2008, 09:20 AM
Ne nije to,znam tu foru za podebljavanje,nego se desava to, da on iscrta zvuk,ali sa zakasnjenjem(prvi put to vidim u zivotu).Znaci na pocetku gde nema ni jedan Peak,on vec uveliko prica,a na kraju gde je veliki peak,nema nista???Na verziji 7.0 je sve u redu,ali mi treba ova verzija7.4,u pitanju je sinhronizacija crtanih filmova,ovo je jedina verzija protoolsa gde mogu da zumiram sliku.

DaBear
21-01-2008, 09:23 AM
Ne nije to,znam tu foru za podebljavanje,nego se desava to, da on iscrta zvuk,ali sa zakasnjenjem(prvi put to vidim u zivotu).Znaci na pocetku gde nema ni jedan Peak,on vec uveliko prica,a na kraju gde je veliki peak,nema nista???Na verziji 7.0 je sve u redu,ali mi treba ova verzija7.4,u pitanju je sinhronizacija crtanih filmova,ovo je jedina verzija protoolsa gde mogu da zumiram sliku.

pa je ga ipak usnimi? Meni isto kasni (kako kad) waveform draw..pocne da snima i nema nista prvo, malo kasni draw, nekad ako je duga pesma, nacrta ceo waveform na kraju kad pritisnes stop.

Nije nista opasno..

A kakve to crtane filmove sinhronizujes?

Tomislav
21-01-2008, 09:49 AM
Mislim da on zeli reci da na waveformu izgleda kao da je nekakav intenzivan zvuk, a nema ga. Tamo gdje ga ne bi trebalo biti ga ima... Tj brda su tiha, a doline glasne... :D

lemy777
21-01-2008, 09:52 AM
Izvini, ja verovatno nikako ne mogu lepo da objasnim.To sto kasni prilikom snimanja je normalna stvar,nego posle snimanja(kad pritisnem stop),on je pogresno nacrtao,znaci ,kad odsecem traku do nacrtanog pocetka,ispostavi se da je on rekao vec 2-3 reci,fakticki montiram na slepo,vec 3 godine radim na protoolsu(jos od verzije 6.1),ali ovo mi se nikada nije desilo. A sto se tice crtaca,radim u Tuck-u,(distributerska firma za filmove),radio sam za Fox (Ice Age 2,Garfilda2,sad radim Slonce Hortona) , za Sony (Open Season),Disney(Aladin,Timon i Pumbba-Serijal),konkretno,ja radim Usnimavanje glasova i montazu,u LA se radi Mix(ja im saljem ceo projekat)

lemy777
21-01-2008, 09:53 AM
Bravo Tomo,upravo o tome pricam:D

lemy777
21-01-2008, 11:39 AM
Nadjoh nesto,znaci,kad se otvori traka,sa leve strane(tamo gde stoji R,S,M,ispod gde je opcija za Waveform,block,volume...)e pa skroz dole se nalazi Elastic/opcija Varispeed/Real-time processing) i sad je kao sve ok,vratio se crtez nazad(jebem li ga kako),a kad se snima isto je sve ok???

dvuckovic
21-01-2008, 11:58 AM
pa je ga ipak usnimi? Meni isto kasni (kako kad) waveform draw..pocne da snima i nema nista prvo, malo kasni draw, nekad ako je duga pesma, nacrta ceo waveform na kraju kad pritisnes stop.

Nije nista opasno..

A kakve to crtane filmove sinhronizujes?

Waveform ti crta real time kad si u quick punch modu. Kad si u obicnom record modu, onda iscrta kad lupis stop.

Jesi presao na 7.4?

DaBear
21-01-2008, 12:20 PM
Waveform ti crta real time kad si u quick punch modu. Kad si u obicnom record modu, onda iscrta kad lupis stop.

Jesi presao na 7.4?

Pazi vragolije! Nisam obratio paznju (mozda zato sto vrlo malo snimam!!)
A 7.4? Ne!

Cekam da se pojavi neki veliki projekat zbog koga ce skok na HD imati smisla. Mozda pred kraj godine...Ovde je sve otislo u k....!

I dalje radi stari dobri 5.1 na OS9.1 !! :da: :da:

lemy777
21-01-2008, 12:26 PM
J..bem mu mater,evo ga opet,do malopre je sve bilo ok,kao resio sam problem,sad je sve po starom(u k...cu),izgleda da cu da vratim stari dobri 7.0

dvuckovic
21-01-2008, 12:29 PM
Pa, sacekaj 7.5....btw, mislim da bi ti elastic audio koristio u radu, odlicna je stvar.

@ lemy777

Jesi probao da thrashujes preferences? Imas utility na Digidesign sajtu za to, pogledaj na njihovom forumu. Ja sam na 7.3.1 cs5, radi besprekorno.

http://duc.digidesign.com/

lemy777
21-01-2008, 12:31 PM

Jesi presao na 7.4?

Nikad nisam obratio paznju na to:) ,kod mene je skoro uvek u QuickPunch:grin: ,i ko sto rekoh,nisam lud za novim verzijama,nego ima taj video monitor koji mogu da zumiram,a vrlo mi je bitan.

dvuckovic
21-01-2008, 12:37 PM
Skoro sam saznao za foru za bojenje channel stripova u mikseru, znaci ne ovih barova iznad i ispod kanala, nego cijelog stripa. Ako vas zanima, kliknes na color palette, drzis ctrl+option+apple i lijevi klik drag gore-dolje.

kVu
21-01-2008, 01:55 PM

Jesi presao na 7.4?

kod mene obrnuto

quick punch ne crta, obican crta sa par sekundi zakasnjenja

lemy777
21-01-2008, 02:02 PM
Pa ipak je to,to. Ovo sto sam snimio je i dalje (cas se ne vidi,a kad se zumira,eto ga)medjutim kad ga sad snimam(ima opcija u prefernces-u)/Processing/Elastic Audio(stavio sam mu opciju Varispeed), i stiklirao (Enable Elastic Audio on new tracks),slika ga normalno ne bezi bez obzira koliki je zoom out.

djivan
25-01-2008, 11:43 AM
kod mene na G5 sa digi 002 se to nikad ne desava:) :) :) :)

lemy777
12-02-2008, 09:26 AM
I na kraju resih problem skroz...tako sto kupih bolju plocu,procesor i memoriju(jebiga,ni u babe nema dzabe)