View Full Version : pasivni cooler za chipset
milanCHE
17-01-2008, 09:00 PM
'ajde momci(i devojke,ako vas jos ima koja:( )ako moze neko da mi pomogne(ima pivo za informaciju,devojkama nesto zesce.....brandy,...viski...ili sta vec....:) )
dakle,treba mi pasivan, a dobar po mogucstvu heat-pipe cooler za nVidia chipset.da vas ne davim,posto ni sam nema previse iskustva sa AMD-om,okacicu sliku osnove mog postojeceg,koji se dobrano grejucka u odnosu na procesor,koji je mrtav 'ladan.
trazio sam na par mesta,bledo me gledaju,nude uglavnom ventilatore,sto i sam mogu da nabudzim
dakle,u osnovi je kvadrat 45 mm x 45 mm ,,sa dve unakrsne usice za pricvrscivanje na maticnu.posto me mrzelo da slikam,evo zakacicu pribliznu skicu(nek mi ne zamere ljudi od tehnicke struke ako nesto bude netacno)
ne mora da bude cak ni original AMD-ov,moze i priblizno, nabudzice milanCHE to vec
pozdrav
diviner
17-01-2008, 10:51 PM
Napisi koju maticnu plocu imas, da bih znao da li smijem da ti preporucim high profile pasivce (ako ti graficka prelazi preko postojeceg kulera ili nekog njegovog dijela, sva je vjerovatnoca da neces moci staviti klasicne pasivce, vec nesto skuplja rjesenja kakva ima thermalright.
milanCHE
18-01-2008, 12:01 PM
Diviner,tek sam sad video post.u medjuvremenu sam nabavio neki cooler masterov blue ice(imao je drugar jedan viska koji njemu nije odgovarao),koji je u osnovi heatpipe ali ima mali vent unutar sebe koji nisam jos ni ustekao u plocu,gledam kako se ponasa temperatura bez njega ukljucenog,zasad je sve vise nego dobro,one bakarne cevke i aluminijumski listovi dobro odradjuju posao.medjutim,radi prevencije,verovatno cu ga ubosti u slobodan sys fan konektor koji mogu softverski kontrolisati(znaci brzine obrtaja ventilatora u zavisnosti od raznih vrednosti temperature).to ploca podrzava,ima softver koji ide uz nju.inace u pitanju je gigabyte GA-M61P-S3,a sve to preventivno radim zbog amd 5000+BlackEdition koji ce biti dignut na veci clock i koji je uboden u istu,i verovatno jos ponesto sto ce tek biti udenuto u njena 4 pci slota.
mada nema veze,ako ti imas bilo kakvu drugu varijantu,slobodno javi,nije na odmet,mozda ima jos ljudi sa slicnom konfiguracijom,a mozda budem skoro opet sastavljao slicnu konfiguraciju,pa da znam
pozdrav i hvala na odgovoru
diviner
18-01-2008, 03:40 PM
Ma to je to...Moze i tako, bitno je da si rjesio problem! Moj komentar se odnosio na situacije gdje maticne ploce imaju polozene chipove odmah iza ili ispod graficke karte, pa je montiranje klasicnih pasivaca nemoguce (jer onda ne mozete staviti graficku, koja udara u njih). U tom slucaju se kupe thermalright (koristimo u ruDAW XTM) sa izmjestenom heatpipe bazom, odnosno rashladnim dijelom, i to onda bude to (jeste da je thermalright skup, ali za ekstremne setupe/klokove vrijedi svaku paru).
milanCHE
19-01-2008, 02:38 AM
uh.ovo kod mene je bilo zaaaaaaaa dlaku.chipset je polozen vrrrrrlo blizu pci- slotova,ali sam uspeo nekako na jedvite jade da nabudzim.taj novi hladnjak sam cak morao malo da zakosim ne bi li nekako upakovao zvucnu,ali nema veze,uspelo je.
za nauk,kupujte sto komfornija kucista i sto vece i bolje organizovane maticne
,da se ne biste ovako zezali.a kako je sve naguzeno u kuciste ne smem ni da pokazujem....
pozdrav!
milanCHE
19-01-2008, 02:42 AM
he,sad bar ne moram da se brinem ako dodju opet hladni dani.imam ova dva radijatora da me greju za sve pare:D
poz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.