View Full Version : Keyboard setup-i poznatih
darkstar
08-01-2008, 07:12 AM
Cao,
Da li neko ima link ka keyboard setupima poznatih (i manje poznatih ) klavijaturista ? Ja nesto ne mogu da nadjem.Interesuju me setupi za live,sta gde u sta itd.....
Hvala unapred,
Pozdrav
darkstar
13-01-2008, 09:23 AM
Sta, NIKO ??????
Sigurno ima ljudi na forumu koji sviraju klavijature live ... hajde,hoce li neko otkriti svoj setup ?
Pitam jer sam zelim da spakujem svoje klavijature (2 normalne i 2-3 u racku) i mali mix u rack , i da do tonaca dovucem 2 kabla samo ...
DaBear
13-01-2008, 10:02 AM
Sta, NIKO ??????
Sigurno ima ljudi na forumu koji sviraju klavijature live ... hajde,hoce li neko otkriti svoj setup ?
Pitam jer sam zelim da spakujem svoje klavijature (2 normalne i 2-3 u racku) i mali mix u rack , i da do tonaca dovucem 2 kabla samo ...
evo nesto...pa citaj.
http://www.heavyliftmusic.com/2005/05/29/18/
http://www.motu.com/newsitems/atnewsitem.2004-09-01.8308068605
clusterchord
13-01-2008, 03:30 PM
Cao,
Da li neko ima link ka keyboard setupima poznatih (i manje poznatih ) klavijaturista ? Ja nesto ne mogu da nadjem.Interesuju me setupi za live,sta gde u sta itd.....
Hvala unapred,
Pozdrav
za to ti je najbolje citati Keyboard MAgazine, oni se bas time dosta bave.. neznam imali sto od toga online.. pretpostavljam smao par clanaka..
ja sam bio pretplacen godinama. al nemam vise vremena da citam. inace nije los magazin.
darkstar
13-01-2008, 10:44 PM
Pa,ako si bio pretplacen godinama,jesi li nesto i procitao,hajde malo o tome :)
Hvala da bear,hajde sad malo nesto prizemnije,zemaljskije....ovo sam video,ranije.
hvala na inputu,
pozdrav
silicon science
13-01-2008, 10:49 PM
Pa,ako si bio pretplacen godinama,jesi li nesto i procitao,hajde malo o tome :)
Hvala da bear,hajde sad malo nesto prizemnije,zemaljskije....ovo sam video,ranije.
hvala na inputu,
pozdrav
Postavi neko konkretno pitanje... "Sta gde u kako" to sigurno nije...:wink:
darkstar
14-01-2008, 09:00 AM
Zanima me konkretno,koji setup koristite / videli ste da koriste / u smislu - imam x klavijatura,pa onda routing,da li to ima externe efekte i kako su povezani,ili se vuku efekti sa klavijatura,malo o midiju,kako povezati 3 racka na jedan kontroler,i preko klavijature odredjivati koji se rack "vuce",koji eq se koristi gde ...
Znaci ili linkovi kao sto je da bear dao , ili neko ko je sam klavijaturista i KORISTI takav setup ... da izbegnemo preveliku filozofiju.
Hvala,
Pozdrav
DaBear
14-01-2008, 10:08 AM
Koliko sam ja video, puno njih imaju svoj keyboard mikser, sa efektima itd..nameste sve kako hoce i daju stereo izlaz momku koji sedi iza glavne miksete. Izvuku i paralelni izlaz za monitor mikser (ako ima..)
A na master keyboardu, nareve se setup-i za svaku pesmu, splits itd)
Uglavnom se koristi neki primitivni sequencer da radi patch changes itd...
video sam skoro, neki lik je\imao brdo soft sintija i koristio je neki Steinberg software kao host za soft sinths, sve izprogramirano, za svaku pesmu...
nema tu nista kmplikovano..svako smisli za sebe i zna sta mu je najbolju u zavisnosti koliko mu je komplikovan setup!
Don Solaris
14-01-2008, 12:01 PM
Interesuju me setupi za live, sta gde u sta itd.....
Ide sintersajzer ?ta se spaja na ?icu pa se ?ica gurne u struju 220dvesta dvadeset i onda to mo?e da se svira .,,,, također mo?e da se ?arulja upali da ,mo?e , da se ple?e isto se mo?e spojit moj drugar je spajao to na produ?ni od kom?ije kada je svirao u podrumu stavi se ?arulja u sredinu sobe da osvjetli svira sintersajzer na struju ima odlične zvučnike sa STRANE!
,,,,,,,,,
darkstar
15-01-2008, 12:06 AM
Da Bear,hvala.
Don solaris - svaki dan naucim nesto novo . :rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.