Log in

View Full Version : Koje male i jeftine aktivne monitore za kucni studio uzeti?

DarkoS
05-01-2008, 01:46 AM
Jasno mi je da se od malih monitora ne moze ocekivati neka kvaliteta. Kako mi trebaju monitori za mali kucni studio, nisam u poziciji za velike investicije. Konkretno gledao sam M-audio DX-4. Da li netko ima iskustva s njima ili s jos jeftinijima StudioPro3? Mozda nesto od Edirola ili sl? Savijet i preporuka je dobro dosla. Hvala!

Bybass
05-01-2008, 02:40 AM
Jasno mi je da se od malih monitora ne moze ocekivati neka kvaliteta. Kako mi trebaju monitori za mali kucni studio, nisam u poziciji za velike investicije. Konkretno gledao sam M-audio DX-4. Da li netko ima iskustva s njima ili s jos jeftinijima StudioPro3? Mozda nesto od Edirola ili sl? Savijet i preporuka je dobro dosla. Hvala!

Od - do ... para???

Pozdrav

Arthur
05-01-2008, 03:25 AM
genelec 8030a

kVu
05-01-2008, 04:04 AM
kolko su ti geneleci? cuo sam dosta lepih stvari za njih :)

DarkoS
05-01-2008, 10:09 AM
Da, hmm, do koliko para? Znam da je vjerojatno nemoguca misija, ali ne bih mogao odvojiti vise od 200 eur za par, prema ovom spisku kod thoamanna: http://www.thomann.de/gb/cat.html?gf=active_nearfield_monitors&oa=pra
(znam da ce me ovdje doci vise, ali recimo u hr se M-audio moze dobiti po dosta dobroj cijeni, npr. DX4 je oko 180 eur)

Ponavljam, radi se o malom kucnom studiju za vlastitio veselje, bez nekih profesionalnih potreba.

Ako se kome dade malo pogledati ovaj spisak kod thomanna, pa ako ste jos neke od tih kutijica i culi, rado bih vidio vase misljenje.

darkstar
05-01-2008, 10:27 AM
a zasto ne uzmes neki hi-fi zvucnik ? Ako ti vec ne treba za profi,i ako su te pare u igri?

DarkoS
05-01-2008, 10:40 AM
Htio bih ipak nesto s malo neutralnijom zvucnom slikom.

silicon science
05-01-2008, 11:32 AM
kolko su ti geneleci? cuo sam dosta lepih stvari za njih :)

950 evra par kod DIGITAL CAVE-a. Isto toliko kostaju i kod Thomanna u Svabiji. Sjajne kutijice:)

silicon science
05-01-2008, 11:34 AM
Htio bih ipak nesto s malo neutralnijom zvucnom slikom.

Za 200 evra neces dobiti ni N od neutralnosti. Sakupi barem 400 evrosa

"7"
05-01-2008, 11:35 AM
Potrazi na forumu pricu o Vifa Piccolino zvucnicima, postoji varijanta da se uzme kit pa da ih sam napravis... ako imas nekog jeftino da ti uradi kutije, eto resenja...

vanjus
05-01-2008, 12:03 PM
super su ti m-audio dx4. to ce ti biti sasvim ok a uklapa se u cijenu.

silicon science
05-01-2008, 12:47 PM
Potrazi na forumu pricu o Vifa Piccolino zvucnicima, postoji varijanta da se uzme kit pa da ih sam napravis... ako imas nekog jeftino da ti uradi kutije, eto resenja...

To jeste resenje ali mu fali pojacalo:cry:

"7"
05-01-2008, 01:19 PM
To jeste resenje ali mu fali pojacalo:cry:

Ahhh :D ... pravo zboris!:banghead: :D

rale_
05-01-2008, 01:48 PM
http://www.thomann.de/gb/fostex_pm04.htm

Pozdrav

DarkoS
05-01-2008, 03:01 PM
Rale, ti si imao priliku cuti te Fostexe i cine ti se ok?

DarkoS
05-01-2008, 03:03 PM
Puno hvala sto si mi skrenuo paznju na Pico Lino. Procitao sam cijeli thread i moram priznati kako cijela prica zvuci obecavajuce. Svrbe me ruke :)

Jan
05-01-2008, 07:24 PM
super su ti m-audio dx4. to ce ti biti sasvim ok a uklapa se u cijenu.

Mojega dobri, ne preporucujem ih nikome...Imao ih, ne valjaju nista...Mislim dobri su da ih imas da slusas muziku ovako na njima i da igras video igrice i ovako samo da ih imas...Ali na njima nista ne moze da se miksa

DarkoS
06-01-2008, 01:13 AM
Hvala svima na pomoci!
Iz svega procitanoga zakljucak je slijedeci: Vjerojatno bih mogao proci s necim sto sam mislio kupiti kao sto je M-audio DX4 (hvala Vanjus i Jan na misljenjima) ili skupljim Fostexom, kako je Rale predlozio. Medjutim, komentari ovdje (naravno i rasprave na forumu vezane oko monitora) vjerojatno s pravom ukazuju da ne bih s time bio zadovoljan sve do razine, recimo KRK RP6 ili sl. A za to trenutno nema para. Koliko god bio lud, ipak mi je to samo hobi, i nije jedini. I druge "potrebe" vriste "kupi mene".

Zanimljivo da je M-audio DX4 po vanjskim forumima dosta hvaljeno rjesenje za kucni studio. Samo mala zanimljivost.

Na kraju, kolega "7" me prosvjetlio s Pico Lino idejom. Kako mi lemilica nije strani alat (kao vjerojatno i vecini ovdje) odlucio sam da cu kreniti tim putem. Pozdrav i hvala svima na pomoci.

Jan
06-01-2008, 03:05 AM
Hvala svima na pomoci!
Iz svega procitanoga zakljucak je slijedeci: Vjerojatno bih mogao proci s necim sto sam mislio kupiti kao sto je M-audio DX4 (hvala Vanjus i Jan na misljenjima) ili skupljim Fostexom, kako je Rale predlozio. Medjutim, komentari ovdje (naravno i rasprave na forumu vezane oko monitora) vjerojatno s pravom ukazuju da ne bih s time bio zadovoljan sve do razine, recimo KRK RP6 ili sl. A za to trenutno nema para. Koliko god bio lud, ipak mi je to samo hobi, i nije jedini. I druge "potrebe" vriste "kupi mene".

Zanimljivo da je M-audio DX4 po vanjskim forumima dosta hvaljeno rjesenje za kucni studio. Samo mala zanimljivost.

Na kraju, kolega "7" me prosvjetlio s Pico Lino idejom. Kako mi lemilica nije strani alat (kao vjerojatno i vecini ovdje) odlucio sam da cu kreniti tim putem. Pozdrav i hvala svima na pomoci.

Ako radis muziku u kojoj je akcenat na bass-u, DX4 ce ti biti nocna mora...Nista neces cuti...

Bybass
06-01-2008, 10:33 AM
Za 200 evra, koje god monitore da uzmes neces se pokajati, to ti je moje misljenje.
Dosta sam slusao razlicitis jeftinih monitora, mada moram da priznam ni jedne od vrednosti 200 evra, i manje-vise svi slicno rade, svakom fali ponesto, tako da 100% neces da pogresis koje god da uzmes.
Kolika ti je prostorija u kojoj planiras da slusas????

Pozdrav i srecno sa novim monitorima!
Koje god da uzmes, nek te sluze dobro!

Jan
06-01-2008, 10:49 AM
Za 200 evra, koje god monitore da uzmes neces se pokajati, to ti je moje misljenje.
Dosta sam slusao razlicitis jeftinih monitora, mada moram da priznam ni jedne od vrednosti 200 evra, i manje-vise svi slicno rade, svakom fali ponesto, tako da 100% neces da pogresis koje god da uzmes.
Kolika ti je prostorija u kojoj planiras da slusas????

Pozdrav i srecno sa novim monitorima!
Koje god da uzmes, nek te sluze dobro!

Ako se ja pitam, bolje da ne baca tih 200 Evra na "monitore"...

vanjus
06-01-2008, 11:07 AM
Mojega dobri, ne preporucujem ih nikome...Imao ih, ne valjaju nista...Mislim dobri su da ih imas da slusas muziku ovako na njima i da igras video igrice i ovako samo da ih imas...Ali na njima nista ne moze da se miksa

a sta ima bolje za te pare? ipak pricamo o monitorima do 200 evra. ja imam m-audio bx5 i jako sam zadovoljan :-) tako da ne verujem da su dx4 puno losiji. anyway, i agree with bypass, koje god da uzmes, to je to... m-audio, fostex, behringer,...

Jan
06-01-2008, 01:38 PM
a sta ima bolje za te pare? ipak pricamo o monitorima do 200 evra. ja imam m-audio bx5 i jako sam zadovoljan :-) tako da ne verujem da su dx4 puno losiji. anyway, i agree with bypass, koje god da uzmes, to je to... m-audio, fostex, behringer,...

Najeralnije nema nista, nema ni do 1000 E ako mene pitas...Ali BX5 sigurno bolje sviraju u podrucju bass-a, a ovde je uzas, a ne daj boze da pustis neki 808 kick na njemu, membrane pocinju da prde...Bolje da uzme neki dobar hi-fi, ili ako vec ima neki solidan hi-fi da ne razmislja uopste o kupovini monitora do 200E...Nije da nesto prkosim, ali ja sam tako bio bacio lovu na DX4 pre 3 godine

Bybass
07-01-2008, 01:57 AM

Ajd molim te okreni to "p" kontra....!!!!!! (zezam se)

Bybass
07-01-2008, 02:03 AM
Pretpostavljam da je coveku bitno da su "monitori" pa sta god da uzme, odradice mu posao (s obzirom da je rekao da mu je to za sad hobi).
Ako je malo veca prostorija u pitanju, ta u kojoj ce da stavi monitore, neka malo pripazi na velicinu basa i to je to, mozda malo veci bas nego na DX-4.

Pozdrav svima!

magnum
10-01-2008, 02:35 AM
Ja imam edirol M15D za sada sam zadovoljan, one kostaju 200e

Tin
11-01-2008, 11:38 AM
Pogledaj jo? za Tascam vlx5
na thomannu ih imas za 200?(par)

Jan
11-01-2008, 11:41 AM

E da, verujem da su ti tascam monitori mozda najbolji izbor, zaboravio sam na njih

lesha
11-01-2008, 03:37 PM
jesu mali, ali nisu jeftini, i uz to imaju odlican zvuk - genelec 8020A (http://www.genelec.com/products/2-way-monitors/8020a/).

DrumstickBass
12-01-2008, 10:54 AM
Jos jedan glas za genelec 8020A (http://www.genelec.com/products/2-way-monitors/8020a/). Bolje sad kupi slusalice i pravi muziku, a mixaj kad skupis za neke monitore u klasi 8020 ili bolje.

Bybass
13-01-2008, 01:30 AM

Koja im je cena u Srbiji???

Pozdrav