View Full Version : Ima li doktora na forumu?
Rhino
01-01-2008, 03:24 PM
Sinoc mi je na 20-30cm od lijevog uha pukla petarda!:banghead:
Dakle.... Par sati nakon toga mi je zvonila glava.... Ali danas primjecujem da na tom uhu cujem frekvencije od recimo 5khz pa navise mnoooogo slabije, za nekih 6-8db odprilike????
Jel moguce da je to trajno ostecenje???
Ili mi uho prozivljava traumu i dalje?
Ima li neko ko se razumije u te stvari?
P.S. Proslo je oko 20h od tad.:banghead: :( :banghead: :( :banghead: :( :mad:
analog
01-01-2008, 03:55 PM
zna to da drži i do nedelju dana, ali ipak idi kod lekara, nemoj da te mrzi..
..i mene izluđuju te petarde, juče sam nažalost morao da prođem jedan deo kroz bulevar, ali sam nosio čepove, baš iz tih razloga..
Rhino
01-01-2008, 04:04 PM
A ja sam trebao samo da prodjem kroz haustor od zgrade do auta....
I na samuom ulazu mi to puklo u vazduhu u visini glave. 100% neki klinci sa prozora/balkona. Grrrrrrr:banghead:
balthazaar
01-01-2008, 04:42 PM
dobrodošao u klub jedno-uhih audio pirata :)
dobro došao kolega! :D
Rhino
01-01-2008, 05:14 PM
Oces da kazes da si gluv?
Daj, ne budi na kraj srca.... Vratice se meni moj sluh:)
Bar se nadam.....
balthazaar
01-01-2008, 08:35 PM
nije baš da sam skroz gluh ali imam neki low pass i limiter na desnom ;)))
zezam se ;) vratiće se to tebi :=)
ANITA
01-01-2008, 09:24 PM
Ja također mislim da će se uho oporaviti. Petarda je glasna, ali zvuk ne traje dugo! Naravno da je sve to individualno i da će netko oštetiti sluh u uvjetima koji drugome ne bi ni zasmetali, ali u principu postoji razina dB u korelaciji sa trajanjem zvuka te glasnoće i tako se nekako mjeri vjerojatnost oštećenja. Naravno, što više dB to je kraće trajanje potrebno za oštećenje.
Ja imam tinitus godinama, no sluh mi nije oštećen. Ali kad radim predugo, cijeli dan i cijelu noć definitivno više ne čujem visoke kao inače. Tada naravno imam rezultat mix koji šišti na veliko...
No, poanta je u tome da se uslijed odmora sve ipak vrati na svoje.
Ne brini. :)
Svakako nam javi za neko vrijeme da li je sve u redu!
Anita
Tomislav
01-01-2008, 09:42 PM
Ja sam od prije dvije godine čini mi se osjetio tinitus, vjerojatno od prokletih slušalica, onih malih koje sam slušao to ljeto kroz 2-3 mjeseca. Slušao sam možda 1 sat dnevno, na trenutke preglasno.
Nisam bio svjestan da imam toliko osjetljive uši, zapravo se pitam koliko ću ja biti sposoban baviti se audio produkcijom ako imam osjetljive uši. Kad kažem osjetljive onda mislim na to da ne podnosim buku, ne samo da izaziva nelagodu nego imam osjećaj da mi u ušima "clipa" kada sam u prebučnom okruženju. Unatoč tome mislim da nemam oštećenje sluha, tj. čujem dobro. Pri normalnim uvjetima slušanja u studiju, sve je okej.
Miha Blaze
01-01-2008, 10:30 PM
samo se nadam da ti ta "eksplozija" nije bila prejaka, jer preko odredjenog nivoa dolazi do trajnog ostecenja sluha, tipa 140 dB... ako te je zabolelo u trenutku kada je petarda pukla to bi moglo da znaci da ce ti to uvo biti trajno osteceno tj da neces cuti visoke onako kako si ih ranije cuo...
max izlaganje buci a da ne dodje do trajnog ostecenja...
90 dB - 8 sati
93 dB - 4 sata
96 dB - 2 sata
99 dB - 1 sat
102 dB - 30 min
105 dB - 15 min
108 dB - 7,5 min
111 dB - 3,75 min
114 dB - 1,87 min
117 dB - minut zbog racunice
120 dB - 30 sekundi
123 dB - 15 sekundi
126 dB - 7 sekundi
129 dB - 3,5 sekundi
132 dB - 1,75 sekundi
...
jbg... nadam se da nije bila neka jaka... mada kod takvih stvari mozak moze dosta da kompenzuje i da se ti lepo naviknes da radis sa tim kao da nista nije bilo ;)
nadam se najboljem ;) pozdrav!
SumAnuT
01-01-2008, 10:44 PM
Kad nesto puca, drzite usta sirom otvorena, kao kad zevate, da vam se izjednaci pritisak vazduha sa obe strane bubne opne ... Znam da retko kad mozete znati kad ce sta puci pored vase glave, al' eto, nek se nadje :)
Ako znas koje su petarde bile, uzmi dB metar i rokni nekoliko petardi, izvuci srednju vrednost, pa vidi koliko je jako, cisto da znas sta da radis dalje ... :)
Arthur
02-01-2008, 04:40 AM
kolega je imao slicnu situaciju kad je bio mali, 12-13 godina, pukla mu petarda ali na levom ramenu. Do dana danasnjeg nije povratio sluh iznad 8khz na tom uvu. Pod hitno bi trebao da odes kod doktora, da ti utvrdi stepen ostecenja, i prepise odgovarajucu terapiju. Uglavnom se daju vazo-dilatatori (siraci krvnih sudova) ne bi li ti prokrvio sto pre zgrcen krvni sud u unutrasnjem uhu. Ti lekovi su imali katastrofalno opijajuce i dezorijentisuce dejstvo na mene (pio sam ih na prolece jer sam radio usranog Velikog Brata pa mi sluske i debeloguzi bosanac dosli glave), ali su jedina stvar koja ti ikako moze pomoci.
Dakle, pod hitno kod doktora, i ne ocekuj previse , na zalost :( To nikako ne znaci da neces moci da radis dalje, samo se treba priviknuti..
Arthur
02-01-2008, 04:42 AM
i, da, koliko imas godina? sto si stariji (iznad 25) to su ti slabije prognoze :(
Rhino
02-01-2008, 03:23 PM
E, hvala ljudi...
Uvo mi je nesto bolje, mada nikako da mi se sluh povratio potpuno...
Sad vec previse osluskujem, mjerkam... Tako da vise ni sam sebi ne mogu bit mjerodavan u tome, lose sam se istripovao.:(
Nema druge nego otici do doktora, pa da vidi o cemu se radi...
Ne znam koje su petarde bile naravno, mada mislim da su bile one velike crvene, jer je eksplozija bila stvarno glasna + relativno duga, jer je bilo na samom ulazu u haustor, tako da je sve to imalo dosta odjeka.:(
Rhino
02-01-2008, 03:23 PM
i, da, koliko imas godina? sto si stariji (iznad 25) to su ti slabije prognoze :(
29:(
Miha Blaze
02-01-2008, 07:12 PM
auh... onda ti je sluh verovatno vec ostecen trajno, tipa kao da ti je neko povukao low pass malo nanize... ako si do sada cuo do 16kHz, sada te krajnje frekvencije sigurno neces cuti... steta... ali verujem da se privikne covek ;)
dejankuki
02-01-2008, 07:15 PM
Ako ti je za utehu, ja imam probusenu bubnu opnu... 30% ostecenja. Zvanicno!!!
Pa opet radim muziku, sviram, smimam, miksam... e t c!
Rhino
02-01-2008, 07:27 PM
Kao da mi je neko povukao low pass DOSTA NIZE.:(
Pa ne mogu da vjerujem da mi se to tako desilo. Radije bi da sam sam sebi zapalio uvo:(
Rhino
02-01-2008, 07:31 PM
Ako ti je za utehu, ja imam probusenu bubnu opnu... 30% ostecenja. Zvanicno!!!
Pa opet radim muziku, sviram, smimam, miksam... e t c!
Nije mi za utjehu.
Jeste da vec postajem mnogo nervozan oko svega ovoga, ali se ne radujem tudjoj nesreci.:wink:
idekius
02-01-2008, 08:09 PM
Ne znam koje su petarde bile naravno, mada mislim da su bile one velike crvene, jer je eksplozija bila stvarno glasna + relativno duga
To nije petarda, vec topovski udar... dugi pucanj prilicno u basu... ali... i klasicne zelene petrade pucaju jako... ni malo naivno...
90 dB - 8 sati
Au,znaci ne preko 8 sati u prepunoj kafani:D !
SHIVA
03-01-2008, 10:05 AM
Nisam doktor ali vjerujem da ti sluh nie trajno oshtechen. Kao shto znash u uhu se nalaze doslovno najmanje kosti koje postoje u ljudskom tijelu i uz njih adekvatni mishichi i vezivna tkiva. Glasna detonacija ima efekt na uho kao i pad po stepenicama na koljeno. Nastaje oteklina i osjechash posljedice 7-15 dana. Ja chvrsto vjerujem da nemash trajno oshtechenje sluha.
Polako, bez nervoze...... ja takodje imam problema sa desnim uhom, koje od prehlade i sluzi se iznutra zapusi i to tako ume da poteaje (sad me drzi 15tak dana), ali moze da se radi
@Arthur
gde si radio to, gde je naaajjjjbolji ORL u BGu, do koga se moze doci?
Rhino
03-01-2008, 03:07 PM
Nemam pojma.... Ja sam ipak zakazao danas u 18:00h kod doktora
Rhino
03-01-2008, 06:22 PM
Evo me od doktora.
Dao mi je grdilo tableta da pijem. Sluh mi je trenutno slabiji na 6khz za skoro 20 db, na 8khz je vec skoro u normali.:(
Kaze da ce se ovo na 6khz popraviti sto od terapije, sto od spadanja otoka u srednjem uvu, ali da vise nikad nece biti isto.:(
LACKY
03-01-2008, 08:28 PM
To je zaista veliki problem kada ti usi cuju razlicito.Uvek postoji( i jeftinija) alternativa, pokusaj da ispalis petardu kraj drugog uha. Onda ces ponovo cuti izbalansirano ( samo dodas na master EQ-u iznad 5K 7-8 Db).:) Ajde srecna nova godina i da brzo ozdravis!
Evo me od doktora.
Dao mi je grdilo tableta da pijem. Sluh mi je trenutno slabiji na 6khz za skoro 20 db, na 8khz je vec skoro u normali.:(
Kaze da ce se ovo na 6khz popraviti sto od terapije, sto od spadanja otoka u srednjem uvu, ali da vise nikad nece biti isto.:(
Gde si bio, kod koga?
ANITA
03-01-2008, 09:15 PM
To je zaista veliki problem kada ti usi cuju razlicito.Uvek postoji( i jeftinija) alternativa, pokusaj da ispalis petardu kraj drugog uha.
I onda uzme pogre?nu vrstu petarde i eto ti opet debalans! Lacky, lacky.:D
p.s. Isprike na ?aljivosti na ovu temu koja nije neozbiljna, no ja se slazem sa Shivom. Sve ce to biti ok! :)
Rhino
04-01-2008, 12:31 AM
Sad sam googlao o audiogramu. Dakle imam taj zasiljeni pad na 6khz koji pada do 20db.
Ali opet kazu da je sve do 25db na audiogramu normalno...
Dakle 'range' za odrasle je od 0-25db i to je normalno......
Izgleda da mi je petarda od vrhunskog uva napravila normalno..:(
@lacky
Izgooglaj malo pa ces vidjeti na primjerima da 2 uha koja cuju identicno gotovo ne postoje:wink
Rhino
04-01-2008, 05:42 PM
Gde si bio, kod koga?
Uhh, izvini.. Nisam primijetio ovaj post...
Mada, nece ti nista znaciti jer je doktor iz podgorice:)
Arthur
05-01-2008, 03:13 AM
ja sam bio na VMA, dvaput, jednom kad sam upisivo karice, i drugi put kad me debeli macan sjebo na velikom bratu. Oba puta sam imao identicne nalaze, ravan odziv audiograma na desnom uvetu, i blago udubljenje na 6khz (2dB) na levom uvetu. Ovo je dosta ocekivano jer mi je levo uvo "glavno" uvo, na njemu drzim slusalicu telefona i sl. I na njemu mi je dosta nizi prag bola, zapravo veoma nisko, lako me zaboli. Desno me nikad u zivotu nije zabolelo i na njemu cujem detaljnije visoke frekvencije. Taj drugi put kad sam isao, sam sam trazio pregled jer sam cuo fantomske distorzije u zvuku samo na toj strani - prvo sam istripovao da mi je crkla sluska na mp3 plajeru, pa zatim da je Cuturi prosvirala neka lampa, i taman sam bio spreman da proglasim da je i genelec 8030 desni crkao, kad mi je sinula lampica.
Doktor mi nije nasao ama bas nista da je u kvaru i gledo me ko ludaka, ko da imam audio-halucinacije. Bilo kako bilo,savetovao mi je odmor , dao stugeron i ta sranja koja sam brzo prestao da pijem, a distorzija je nestala po povratku sa letovanja ;)
@rhino
mislim da 20dB definitivno nije normalan nalaz, i sam znas koliko je to zapravo u zvuku. Da ce se povratiti donekle, ocekuj, ali tuzna istina jeste da nece biti kao pre. Jbg, predstoji ti period navikavanja i ucenja zvuka na toj strani, ali definitino ces biti u stanju da nastavis sa jednako uspesnim radom. ranije pomenuti kolega koji je imao isti slucaj sa petardom, veoma uspesno je nastavio sa zivotom i naucio da radi, po meni odlicne d'n'b produkcije, uzimajuci u obzir svoj lowpass filter.
Rhino
05-01-2008, 05:23 AM
Ma mene to sve oko audiograma pomalo buni...
Naravno da znam kako bi zvucalo da skinem za 20db na 6 khz, ali to nije moj problem sa sluhom. Ni priblizno...
A opet, kad ukucam audiogram u google-u, prvo sto vidim da je normal hearing od 0-25db na bilo kojoj frekvenciji...
Plus sto cu da podjem opet na test, ali na neko drugo mjesto, jer ova soba gdje sam radio test nije uopste bila 'tiha' kako se preporuchuje. U pojedinim trenucima sam cuo kolonu automobila u sluskama! Doduse ne nesto sad extremno jako, ali s obzirom da si i sam isao na test znas da su tonovi bash tihi u odredjenim intervalima..
disco violence
05-01-2008, 08:32 AM
Ja sam svoje usi razvalio jos kao mali naravno sa slusalicama!!!!!!!!!
Tada je samo bilo bitno da bude sto glasnije.
ja sam bio na VMA, dvaput, jednom kad sam upisivo karice, i drugi put kad me debeli macan sjebo na velikom bratu. Oba puta sam imao identicne nalaze, ravan odziv audiograma na desnom uvetu, i blago udubljenje na 6khz (2dB) na levom uvetu. Ovo je dosta ocekivano jer mi je levo uvo "glavno" uvo, na njemu drzim slusalicu telefona i sl. I na njemu mi je dosta nizi prag bola, zapravo veoma nisko, lako me zaboli. Desno me nikad u zivotu nije zabolelo i na njemu cujem detaljnije visoke frekvencije. Taj drugi put kad sam isao, sam sam trazio pregled jer sam cuo fantomske distorzije u zvuku samo na toj strani - prvo sam istripovao da mi je crkla sluska na mp3 plajeru, pa zatim da je Cuturi prosvirala neka lampa, i taman sam bio spreman da proglasim da je i genelec 8030 desni crkao, kad mi je sinula lampica.
Doktor mi nije nasao ama bas nista da je u kvaru i gledo me ko ludaka, ko da imam audio-halucinacije. Bilo kako bilo,savetovao mi je odmor , dao stugeron i ta sranja koja sam brzo prestao da pijem, a distorzija je nestala po povratku sa letovanja ;)
.
Cudna stvar.... meni je desno uvo vec dugo u out-u, jako zapuseno iznutra, i primecujem lepu razliku. Ali kad sam sebi pustio sinus na slusalicama, gotovo identicno cujem na oba uha:confused: ... da li je problem sa kompleksnijim signalima, ili sta..... ko ce znati. Pitanje i ti testovi koje doce rade, sta zapravo mere
Rhino
05-01-2008, 10:19 PM
Vrerovatno su ti od zapusenja uva prigusene vishe frekvencije, pa samim tim mozak dojmi da prima malo vecu decibelazu....
Bar idem tom nekom logikom.....
LACKY
05-01-2008, 11:26 PM
Jos malo pa cemo mu i terapiju odrediti, al' smo strucnjaci za sve!
Rhino
05-01-2008, 11:45 PM
I to sto kazes:D
Miha Blaze
06-01-2008, 02:58 AM
nemojte se tripovati previse ljudi, nije zdravo... a ti Rhino, SHOW MUST GO ON... nemoj se potresati, jedno su monitori, drugo su usi, a trece je mozak, mozak ume svasta da kompenzuje... nista ti ne vredi ni monitoring, ni usi, ni mozak ako ih ne poznajes...
idemo dalje i mislimo o necemu lepom :D
poz!
Ja vec neko vreme osecam pritisak u usima, a imam problem sa alergijama itd, i danas sam otisao da mi pregledaju usi, misleci da imam chepove i to da me isperu, ona mi pregledala nos i usi i kaze da mi je nos skoro potpuno zapusen (sto ja ne osecam, disem normalno trenutno), i radili su mi audiogram i napravili su me gluvim, isto od 2khz pa nadalje sluh mi pada na 20 db...Meni nije jasno kako to mere, dal mere brzinu kojom ja signaliziram da cujem?ako je tako onda je trebalo brze da signaliziram, ja sam zbog buke automobila itd i njenih shumova van sobe signalizirao tek kad sam bio siguran da nesto cujem...A ako je cujem tek na 20db 2KHZ kako ona to zna, dal mi je pustila tise, pa ja nisam cuo i kada mi je pustila jer smo test zavrsili za cirka 10 sekundi?
Ne znam, ne verujem ja ovom audiogramu da budem iskren...
I tacno osecam pritisak na levom uhu i audiogram pokazuje da na tom uhu cujem slabije...
BTW zbog alergije dali su mi terapiju najjacim histaminikom i nekim silinim sprejevima, ja se nadam da imam neki otok koji mi smeta da cujem a ne da sam gluv, jer u trenucima kad zinem jako otpusi uvo, probije se taj pritisak, ali se posle nekog vremena opet zavori
awacs
17-09-2009, 01:01 PM
Meni nije jasno kako to mere, dal mere brzinu kojom ja signaliziram da cujem?ako je tako onda je trebalo brze da signaliziram, ja sam zbog buke automobila itd i njenih shumova van sobe signalizirao tek kad sam bio siguran da nesto cujem...
Fora je da signaliziraš čim ti se učini da si nešto čuo. A valjda ti je i samom jasno da u loše izolovanoj sobi teško možeš da razlučiš šta je škripa kočnica, a šta 4kHz iz sluški.
Ja sam davno išao kod ORL u domu zdravlja na Banovom Brdu (trebalo mi uverenje, tj audiogram), i med. sestra me ugura u "gluvu sobu", a za to vreme u glavnom delu ordinacije doktorka pregleda devetomesečnu bebu koja vrišti pošto ima upalu srednjeg uha :banghead: I kažem sestri: "a da sačekam ja dok doktorka završi pregled?", a ona će: "nemoj ti ništa da se sekiraš". I pogledam audiogram, a on izgleda ko grafikon srpskog privrednog rasta. I pogleda doktorka audiogram i u dijagnozi napiše: sluh odličan.
Ja pop...im, odem da uradim audiogram (ovog puta zbog sebe) kod nekog lika koji je tada bio na glasu među kolegama, uđem u gluvu sobu, a tamo škripi stolica i pitam medicinsku sestru koja sedi za mašinom: "a jel mogu ja da stojim?", a ona će: "samo ti sedi i nemoj ništa da se sekiraš". Onda sam digao ruke od daljnjih testiranja sluha.
Uostalom, to ti je kao IQ test - možeš da ga držiš u fijoci, ali on ti ne garantuje ni uspeh ni sreću u životu i radu.
A ako je cujem tek na 20db 2KHZ kako ona to zna, dal mi je pustila tise, pa ja nisam cuo i kada mi je pustila jer smo test zavrsili za cirka 10 sekundi?
Nemam pojma šta si hteo da pitaš. Žena ima dugme, ima skalu, ima oči da vidi kada si reagovao. Nema tu ništa više od toga. Malo bolja fora je kada imaš taster koji sam pritisneš kada nešto čuješ. Uostalom, kao što rekoh - sve to nije toliko bitno.
Pozdrav,
Vasa
Bockie
17-09-2009, 01:56 PM
a sam davno išao kod ORL u domu zdravlja na Banovom Brdu (trebalo mi uverenje, tj audiogram), i med. sestra me ugura u "gluvu sobu", a za to vreme u glavnom delu ordinacije doktorka pregleda devetomesečnu bebu koja vrišti pošto ima upalu srednjeg uha :banghead: I kažem sestri: "a da sačekam ja dok doktorka završi pregled?", a ona će: "nemoj ti ništa da se sekiraš". I pogledam audiogram, a on izgleda ko grafikon srpskog privrednog rasta. I pogleda doktorka audiogram i u dijagnozi napiše: sluh odličan.
Ja pop...im, odem da uradim audiogram (ovog puta zbog sebe) kod nekog lika koji je tada bio na glasu među kolegama, uđem u gluvu sobu, a tamo škripi stolica i pitam je: "a jel mogu ja da stojim?", a ona će: "samo ti sedi i nemoj ništa da se sekiraš". Onda sam digao ruke od daljnjih testiranja sluha.
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Ej bre cika Vaso,bas si car,sit se nasmeja'...!
Rhino
17-09-2009, 03:52 PM
Pravi test treba da traje bar 5-6 min u 'gluvoj' (citaj vrlo tihoj sobi) sobi... Od najnizih ka visim frekvencijama na 1 pa 2gom uhu, i to u vishe krugova, da bi doktor mogao da bude siguran sta stvarno cujes, a sto umisjlas da cujes. To je izgleda kod nas na balkanu nemoguce, kao i mnoge obicne stvari..
O db na audiogramu predstavlja 'apsolutnu tisinu' tako da nemoj da se nerviras ako ti na odredjenim frekvencijama sluh bude -15 ili sl, jer je kao normalna granica za odrasle do -20db u bilo kom spektru.
Btw, meni se nije oporavio sluh od dogadjaja sa pocetka threada, kao sto je bilo za ocekivati jer se sluh ne oporavlja! Par mjeseci mi je bilo malo zeznuto, ali vise zbog psiholoskog pristupa tome sto se desilo, nego iz realnog razloga... Ono, nije ti svejedno kad odjednom imas malo vintage eq u mozgu:D
Cak me taj gubitak visih frekvencija i naucio necemu na kraju krajeva:)
Svi mi postepeno 'gubimo' sluh, sto od koncerata, sto od buke, sto od voznje motora... Kako ko:wink:.... Samo napred, radi to sto radis i ne sjekiraj se puno:). Pozz
Rhino
17-09-2009, 03:58 PM
Eeee, da... Ubjedljivo najbolji orl na nasim prostorima je neka gospodja sa vma. Ne mogu da se sjetim imena, nadji pa checkiraj. Ne bi je trebalo tesko naci, jer je cini mi se jedini doktor zenskog pola tamo.
Kad kazem 'najbolja' mislim da je JEDINA koja te razumije kao producenta, muzicara ili audio inzinjera, a ne kao dibidus gluvog pacijenta kakvi izgleda jedino kod nas i dolaze na audiogram:D
Eeee, da... Ubjedljivo najbolji orl na nasim prostorima je neka gospodja sa vma. Ne mogu da se sjetim imena, nadji pa checkiraj. Ne bi je trebalo tesko naci, jer je cini mi se jedini doktor zenskog pola tamo.
Kad kazem 'najbolja' mislim da je JEDINA koja te razumije kao producenta, muzicara ili audio inzinjera, a ne kao dibidus gluvog pacijent kakvi izgleda jedino kod nas i dolaze na audiogram:D
VMA u Beogradu?
Kako ja da dodjem do uputa za tamo?
ne znam ali me taj pritisak koji osecam na levom uvu i taj utisak da mi je teziste sluha pomereno ka desnoj strani me izludjuje, a to se sve javilo od kako sam imao neki grip sad...Dotle sam inace cuo bolje na levom uhuu..
I da, cesto imam neke nus zvukove, tipa kad pricam kazem "aaaa" i kad zacutim istog trenutka kao da cujem neki vazduh kako mi struji kroz desno uvo, ponekad levo...Tako je isto kad obradjujem kick recimo ili sta vec, a nikada ne slusam glasno dok miksam...Jebem li ga, ja sam joj to rekao, ona mi dala b kompleks da pijem, kasnije sam procitao da b kompleks smiruje zivce u usima, ispade da tripujem...
Rhino
18-09-2009, 02:32 AM
Da, VMA u BG!
Kad sam ja kao 'strani drzavljanin' isao na pregled tamo, ne znam sto ne bi mogao i ti kao domaci.:) S tim sto sam ja kao stranac placao...
Ma kakav b-kompleks? On mozda i smiruje zivce, ali isto tako te natjera da jedes kao ludak. Udebljaces se od toga:D
Nemam pojma, nadji br na 988, ne bi trebalo da imas problema za uput tamo.
Fala ti Rhino,
Sacekacu neko vreme pod njenom terapijom, da vidim kako ce sve da se ponasa, evo sad je noc, cini mi se kao da manje osecam te probleme..itA za bevipleks, moram da vidim dal da ga ne pijem, ja sam inace bivsi kosarkas i imam problem sa sportskom gojaznoscu, jer sam nekad trenirao dva put dnevno po sat i po, a sad vise ne treniram, pa kad sam bio prestao da treniram sam se ugojio 35 kila za dve godine, show, jos samo mi treba nesto da mi pospesuje apetit ima da se usrecim, ne znam s kojim mozgom mi je to dala
Rhino
18-09-2009, 04:53 AM
Ma necu da izigravam doktora, jer nisam..:)
Ali, nije tebi nista... Ta zacepljenja (pritisak) i to.... Bezveze, moze bit od bilo cega (nos, grlo, tuba)... Imam ih i ja pomalo cim me hladnoca dohvati ovako sa jeseni (ili kad se dugo vozim motorom, od vjetra)... Lagano, bio bi ti 100% siguran da ne cujes dobro kad bi ti bilo nesto sa sluhom...
Tako sam se i ja tripovao kad mi se ovo sa pocetka threada desilo.... Isao kod raznih doktora i oni me svi gledaju kao hipohondera i govore da odlicno cujem (a ja stvarno slabije cuo).. Bzvz, nema potrebe... Jebes decibel manje vise:D
Hehe, nadam se da sam te oraspolozio malo:)
Ma necu da izigravam doktora, jer nisam..:)
Ali, nije tebi nista... Ta zacepljenja (pritisak) i to.... Bezveze, moze bit od bilo cega (nos, grlo, tuba)... Imam ih i ja pomalo cim me hladnoca dohvati ovako sa jeseni (ili kad se dugo vozim motorom, od vjetra)... Lagano, bio bi ti 100% siguran da ne cujes dobro kad bi ti bilo nesto sa sluhom...
Tako sam se i ja tripovao kad mi se ovo sa pocetka threada desilo.... Isao kod raznih doktora i oni me svi gledaju kao hipohondera i govore da odlicno cujem (a ja stvarno slabije cuo).. Bzvz, nema potrebe... Jebes decibel manje vise:D
Hehe, nadam se da sam te oraspolozio malo:)
Ma brate problem je sto ja te nuszvukove u desnom uhu stalno cujem, kao odjek u vidu shuma, i nekad je toliko jak da ne mogu da miksam, i hteo sam da vidim odakle to, ja ne mislim da lose cujem, ali ona mi nije dala odgovor odakle mi ti nuszvuci, i to se konstanto desava, vise ih imam nego nemam, ako me razumes, u zadnjih godinu i po ne pamtim dan bez njih, znaci nije ponekad
awacs
18-09-2009, 05:44 PM
ali ona mi nije dala odgovor odakle mi ti nuszvuci, i to se konstanto desava, vise ih imam nego nemam, ako me razumes, u zadnjih godinu i po ne pamtim dan bez njih, znaci nije ponekad
To o čemu pričaš je previše složeno da bi se objašnjavalo u par rečenica na bilo kom forumu.
Ako ti te nuspojave zaista jako smetaju traži lekara koji ima živaca da se bavi time. Ako te mrzi da tražiš lekara znači da to ti baš i ne smeta toliko koliko tvrdiš.
Pozdrav,
Vasa
To o čemu priča? je previ?e slo?eno da bi se obja?njavalo u par rečenica na bilo kom forumu.
Ako ti te nuspojave zaista jako smetaju tra?i lekara koji ima ?ivaca da se bavi time. Ako te mrzi da tra?i? lekara znači da to ti ba? i ne smeta toliko koliko tvrdi?.
Pozdrav,
Vasa
Pa u Nisu bas i nemam mnogo izbora,
Imam dva ORL lekara u jednoj smeni i dva u drugoj...I imam mozda dve - tri privane klinike, uskoro cu otici i na privatnu kliniku cisto da mi odrade pregled, znaci nije da ne trazim, da me mrzi ne bih isao juce na ORL, nego nisam imao zdravstveno osiguranje reseno do skora
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.