PDA

View Full Version : Bli?i se kraj mehaničkim diskovima

atmajian
29-12-2007, 04:46 PM
http://www.fusionio.com/faq.html

SSD flash-based driveovi nisu ni uspjeli izaći na tr?i?te, a već se počinju činiti ne previ?e atraktivnim.

Fusion je upravo najavio svoju revolucionarnu NAND-based arhitekturu na PCI-e 4x kartici eliminirajući waitove između storagea i memorije, te time posti?ući brzine od 87500 IOPS i 700 MB/s (read) i 600 MB/s (write), gotovo tisuću puta br?e od najvećeg trenutnog throughputa između drivea i centra infrastrukture.

Slu?bena trajnost također je tri godin dulja od spinning disc diskova, implementirajući error-correction tehnologiju bez mogućnosti gubljenja podataka.

Cijene su mračne, od $2400 za 80 GB spacea (640 GB je trenutno maksimalni najavljeni), ali krene li i izvan enterprise tr?i?ta onako kako se očekuje, cijene i za najveće kapacitete mogle bi biti za ne tako puno vremena biti daleko pristupačnije.

zvincic
30-12-2007, 03:17 AM
Fusion je upravo najavio svoju revolucionarnu NAND-based arhitekturu na PCI-e 4x kartici eliminirajući waitove između storagea i memorije, te time posti?ući brzine od 87500 IOPS i 700 MB/s (read) i 600 MB/s (write), gotovo tisuću puta br?e od najvećeg trenutnog throughputa između drivea i centra infrastrukture.

zanimljivo...po njima moderni diskovi imaju throughput od 0.6-0.7 MB/s?

atmajian
30-12-2007, 11:01 AM
Ne, 0.7/0.6 GB/s. PCI-E x4 bandwidth limit je ~ 1GB/s, pa ako se ne koriste drugi PCI-E slotovi, neće biti problema.

zvincic
30-12-2007, 06:10 PM
Ne, 0.7/0.6 GB/s. PCI-E x4 bandwidth limit je ~ 1GB/s, pa ako se ne koriste drugi PCI-E slotovi, neće biti problema.

procitaj jos jednom moje pitanje...

atmajian
31-12-2007, 03:22 PM
A znam, i meni je bilo čudno, pogotovo što par redova iznad piše 100 x bolje performanse, al ne bi valjda takvu glupost blebnuli bez razloga na službenim stranicama ... Valjda računaju i totalni IOPS, ne samo transfer rates kod izračuna overall performancea, ne znam.