PDA

View Full Version : Folk(Narodna)muzika

master29
28-12-2007, 08:58 PM
.......

Dexxy
28-12-2007, 10:04 PM
Evo Ja....ako se moze nazvati narodnjacima. Ustvari pevaci jesu narodnjaci a aranzmani mesavina svacega. Inace sam okoreli zabavnjak :)

master29
28-12-2007, 10:10 PM
.......

master29
29-12-2007, 06:00 PM
......

Dexxy
29-12-2007, 06:09 PM
Folk i danasnji pop, to je sve isto samo se drugacije peva.

dvuckovic
29-12-2007, 06:20 PM
Ljuba Alicic rulez!

Dexxy
29-12-2007, 06:38 PM
Kako god da se zove,pogledao sam sta si radio svaka cast samo napred
furaj svoju pricu.Pozz

Thnx....Inace ja sam klavijaturista. Svaka cast harmonikasima koji kasnije postanu klavijaturisti...ali... Svirao sam na Zajecarskoj gitarijadi, svirao sa Draganom Mirkovic 3 godine velike koncerte, snimao instrumentale pre 15 godina, sviram klavir (kad stignem) i neznam da sviram trilere...e to mi je bila uvek mana :wink: Ovo sto radim danas ne dozivljam kao narodnjake. Meni sviraju i pevaju pratece vokale ljudi iz zabavne muzike. I to mi je super spoj. Npr. par ljudi koji sviraju kod mene po potrebi su iz benda Zabranjeno pusenje, gitare Sale Sedlar, Aleksandra Milutinovic...pratece su mi radili Aleksandra Radovic, Leontina, Ivana Cosic....ima na sajtu sve....Tako da me nije sramota nicega. Borim se....pa dokle stignem :)

master29
29-12-2007, 07:30 PM
......

Dexxy
29-12-2007, 07:43 PM
Verovatno ti deda svira gitare(Ivica Maksimovic)on radi sa Zabranjenim pusenjem.Ivanin rad dosta poznajem posto od svih pratecih najvise nju zovem,nekako se najbolje poznajemo.Ja volim zabavnu muziku na tome sam odrastao,svirao i na Zajecarskim gitarijadama i puno koncerata sa Snezanom(Viktorijom) i ko zna cega sve nije bilo.U pravu si da je danas tanka linija izmedju zabavne i narodne muzike i da je samo stvar interpretacije.

Da..osim Ivice i ostali clanovi sviraju po potrebi ....Ne?a Petrović, Goran Markovski, Zoran-Čeda...

Gmile
29-12-2007, 08:14 PM
Radim i ja narodnjake (izmedju ostalog). Zahvaljujuci tom radu nabavio sam veci dio opreme (studio imam nepune 2 godine). Poceo sam kao bubnjar i nekad zakleti roker a danas smatram da je opredjeljenje za pripadnost iskljucivo jednom zanru siromastvo licnosti. Ako zanemarimo folk tekstove i pazljivije poslusamo njihove aranzmane moze se otkriti puno toga (npr. u Perunovim radovima). Zavidim ljudima koji mogu da rade samo ono sto vole, nadam se da cu jednog dana i ja tako funkcionisati. Za sad se ne odbija se ni jedan dobar posao. Trudim se da kroz aranzmane provucem sto vise zvuka koji mi rad cini ugodnim a do sada je rezultiralo i zadovoljstvom klijenata. U slobodno vrijeme radim aranzmane za svoj bend koji sa folk muzikom nema nikakve veze. Da bi to zvucalo kako treba, neophodno je nabaviti sve te UAD-e, POCO-e, VSS3-e MD3-e, preampe, micove, DAW-ove, itd,itd, a od uciteljske plate u BiH tesko da se to moze. I kad se pojave narodnjaci da ih odbijem? Ne pada mi na pamet! Trudim se da to odradim kako treba, pa neka i distorzije, slap bassa, wah-waha, RMX-a, loop-ova, cega god... Postujem svakog ozbiljnog covjeka koji mi je spreman povjeriti svoj novac. A granice u muzici sve su manje prepoznatljive...
Na nama je da pokusamo unijeti sto vise kvaliteta i u tu folk muziku i promijeniti je nabolje.
Spreman sam na razmjenu misljenja u pogledu ove tematike i vjerujem da ce mi, uzevsi u obzir vase iskustvo, koristiti.
Lijep pozdrav.

Braca
29-12-2007, 10:04 PM
Hajde da ovaj thread bude pozitivan i da izbacimo kompozicije koje su ostvarenje onako kako kazes, bolje se razumemo uz primere, pa da to bude osnova za razmenu iskustava
Pozdrav

Era
30-12-2007, 09:13 AM
Pozdrav svima i svacijem misljenju,imam komercijalni studio , iza sebe 20 - tak godina staza , 100 - tinak izdanja sto narodne ,zabavne,folk,pop, hip-hop muzike,dzinglova reklama ...nagradjivan sam za izdanja od trubaca do pozorisne i filmske muzike,radio svuda po evropi i nije me sramota da kazem da radim narodnjake .Princip je isti ,sve su ostalo nijanse (sto' rekao Djole Balasevic)

STUDIOTON
30-12-2007, 10:50 AM
ja radim sve sto se placa /?/

Max
30-12-2007, 01:57 PM
Ima takvih krsh pesama ,produkcije da to nije normalno ali ima i takvih aranzmana da ti nebude dobro koliko ozbiljno zvuce.Zato sam i krenuo uovu pricu i dobro i lose da prezentujemo,samim tim bi lose izbegli a dobro zadrzali.
Bez razmene znanja i neznanja nemozemo napredovati.Pozz

Navedi mi te aranzmane da ne bude dobro koliko ozbiljno zvuce , ono sto ja cujem od turbo folka ili kako ga vec nazivate je uglacnom jako lose uradjeno .....

Pozdrav

master29
30-12-2007, 03:03 PM
......

DaBear
30-12-2007, 09:46 PM
Bas lepo sto ste vratili thread.....

idekius
30-12-2007, 10:01 PM
Ljuba Alicic rulez!

Rekao bih da gresite, kolega. Uveren sam da niste chuli nista od Hasana Dudica, inace bi ste mislili drugacije...

dvuckovic
30-12-2007, 10:12 PM
http://www.youtube.com/watch?v=I9OHgikChHs

da se zna ko je kralj!

DaBear
30-12-2007, 10:17 PM
http://www.youtube.com/watch?v=I9OHgikChHs

da se zna ko je kralj!

uufff! :shock: :banghead: :rotfl: bas ste resili da zatvorite opet ovaj thread !!!

idekius
30-12-2007, 10:27 PM
Sto??? Ja nemam prava da otkidam na Hasana Dudica i da se ne slazem sa Vuckovicem koji je fan Kemala?

Evo, uporedite mog pulena u odnosu na Kemala...
SVIJET RENOMEA!

http://www.youtube.com/watch?v=P1N0WU8sPOU

dvuckovic
30-12-2007, 10:30 PM
Ozbiljan rad mora da se postuje! A ovaj link sluzi da bi se slijedece generacije obrazovale, da djelo ne potone u zaborav, i da mladi nauce da cijene tradiciju! Ako ga neko obrise, to ce biti pokazatelj sve sire dekadencije u koju je upalo nase drustvo, uslijed nepravedno nametnutih sankcija.

I ne samo u nasoj zemlji, nego i u inostranstvu!

idekius
30-12-2007, 10:52 PM
Kemal ili Hasan ... :hm, hm:
Nije to laka odluka.

Jednostavnije bi bilo odlučiti da li mi se više sviđa zvuk rušenja zida ili motorne pile. :angel1:

Ovde se vise ne radi o ukusu! Vuckovic i ja smo ugovorili dvoboj... za sutra, da bih ja imao vremena da istetoviram Hasana na grudima... ako se desi da poginem, zelim da poginem sa Hasanom na grudima! :da:

cAAc
30-12-2007, 10:57 PM
http://www.youtube.com/watch?v=5x-572xIAOg

rmx bolji od orginala :0

Danny Lou
30-12-2007, 11:08 PM
gdje nestadose postovi??? zbog cega???

Gmile
31-12-2007, 02:13 AM
Ja nisam informirana u vezi turbo folk glazbe uopće!
Molim 2 attacha tj. 2 primjera nečega ?to mislite da je vrijedan i ponosan "predstavnik" tog ?anra!

Pa, naslov ove teme nije turbo folk, ne znam kako si to previdjela.

Evo, ovo je primjer necega sto sam radio.

http://www.digi-ton.com/mp3/Moj_dilbere.mp3

Ovo je DOSLOVCE moj prvi rad (od prije 2-3 godine) u amaterskom home studiju kad se jos ucilo (naravno i sad se uci). Pjevac se zove Edin Saric, iz Tuzle je (BiH), mogu vam dati i br. telefona da potvrdi da je prvi koji se usudio krociti u moj ''studio''.
Sa ove vremenske distance ima puno stvari koje se odnose na mix kojeg bih se sada postidio. Mastering je prosao kroz jedan od preseta Ozone-a, jer tada sam samo mogao sanjati o UAD-u (sada imam 2) i PoCo-u.
Dok sam ovo radio, na drugom kompu je cijelo vrijeme bio ukljucen tutorial za Cubase SX2, tada nisam znao da postoje stvari kao sto su auto-tune, a kompresija i ekvalizacija je interna iz Cubase-a. Sve ovo sto pisem je kao neki pokusaj ogradjivanja od mixa i masteringa koji je uzasan, snimalo se direktno u kartu, bez preampa.
Sve sto cujete osim vokala radio sam samostalno, gitare sam svirao in real time, ostalo je sekvencirano. Ovaj VirtualGuitarist mi je sada smijesan, ali onda je pored Trilogy-ja bio revolucija...
Sada se radi drugacije, uglavnom angazujem harmonikasa kada treba nesto odsvirati, izbjegavam sekvenciranje u forspilima, itd..
Ne stidim se ovoga sto sam radio, usput se mnogo naucilo, Edin je dobio solidan demo snimak, a taj rad mi nije zasmetao da se ove godine kao aranzer pjesme ''Ljudi srebreni'' plasiram na 4. radijski BH festival (Grupa ''Domavia'' ciji sam bubnjar).
Sto se mene tice moglo bi se navesti mnogo primjera losije muzike raznih ''urbanih'' zanrova koji imaju isto tako malo smisla kao i ''bijelo janje sa Bembase'', ''tikve sa bunjista'' i ostali svijetli primjeri balkanske kulturne povijesti/svijesti.
Nebuloze kao ''Minus i plus'' autora koji ne poznaje osnove fizike (ta dva pola se ne odbijaju, vec suprotno) svakako nemaju nesto vise vrijednosti od turbo-folk radova.
Ja kod kuce/u autu/mp3 playeru nemam NIJEDAN CD/fajl narodne muzike, u studiju sa moze naci par CD-a koji mi sluze kao referenca kad miksam, odrastao sam na Floydima, obozavam Stinga, ali, kao sto rece Ivan:
ja radim sve sto se placa
Mislim da se vise necu ukljucivati, jer postaje besmisleno.
Pozdrav.

LACKY
31-12-2007, 03:37 AM
Sta je ovo? Pa pola postova je pobrisano.
Nemogu da udjem u srz problema, dali merimo djoke na principu: Ko je vise krmecaka uradio? A to pravdamo ljubavi prema Floydima, ali od necega mora da sezivi. Slazem se, ali onda pusti Floyde!
Slazem se opet, ali sta ste uradili a da bar malo podseca na te iste Floyde?

Arthur
31-12-2007, 03:51 AM
ma mene mrzelo da citam ceo ovaj tread, al vidim da je odlicno podsisan, te bih uputio komplimente Aniti na odlicnoj doslednosti moderisanju teme. I sam bih ovako isto. A sad ko zeli, moze i dalje :P

Gmile
31-12-2007, 04:56 AM
Slazem se opet, ali sta ste uradili a da bar malo podseca na te iste Floyde?Npr, ovo:

http://www.digi-ton.com/domavia

Aranzirao, svirao, sekvencirao, sve... Samo vokal nije?moj...
Ne kazem da je dobro, ali bice bolje, obecavam! (kad od narodnjaka uzmem jos koju kintu pa kupim sta mi treba od opreme). Za 2 godine staza sam zadovoljan postignutim rezultatima.
Ima jos, ali nemam vremena da uploadam, radi se cijelu noc, idem spavati.

Hajd' sad ti nabaci nesto svoje, moze i folk, bar po minut fajla, nema problerma...

idekius
31-12-2007, 05:10 AM
Hajd' sad ti nabaci nesto svoje, moze i folk, bar po minut fajla, nema problerma...

Ne sme!!! :rolleyes:
Jel si ovo radio sa UAD-om i TC, ili samo sa UAD-om, ili samo sa TC?
Jesu li instrumenti hardware-ski?
Jesi li sam masterovao, ili slao negde u inostranstvo?

Oggy
31-12-2007, 09:32 AM
Kum i ja smo imali raspravu o neadekvatnosti naziva "narodna muzika". Ako cemo pravo, svi smo mi narod, zar ne? Koliko mi je poznato, nije preduslov da bi se deklarisao kao "narod" da budes sa sela? Dakle, i seljani i gradjani su podjednako narod.
Pa zasto se onda samo seoska muzika zove "narodna"? Pravi naziva bi bio "Seoska muzika" (sa svim pod-zanrovima).
"Izvorna muzika" jasno definise ono sto vecina zove "stara narodna muzika"
Ostatak muzike na svetu je vec jasno kategorisan po zanrovima, pa se na to ne bih osvrtao, osim sto mi je R&B (Rhytm and blues) potpuno neprikladan i nejasan u kontekstu Marry J. Blidge, Alicie Keys i slicnih izvodjaca... Gde je tu ritam, a gde bluz?
Ovo ostalo mi je OK.

Nego dosta digresije, vec da se vratimo na temu.
Dakle, "seoska muzika"...
Izvolite

LACKY
31-12-2007, 09:37 AM
Sta imas ti bre protivu nas sljaci, vi bre tamo stalno imate nesto protivu. Prosli put ste imali Oruzjem Protivu Otmicara.

Oggy
31-12-2007, 09:41 AM
:rotfl::rotfl::rotfl:
Znas da nemam nista... :D

Jedino imam protiv da ti pocnes da postujes svoje radove, jer ce topic da preraste u muzicki maraton i docek Nove 2009. :D

Gmile
31-12-2007, 09:57 AM
Jel si ovo radio sa UAD-om i TC, ili samo sa UAD-om, ili samo sa TC?Nema potrebe za ovakvim peckanjima. Link sam postavio kao odgovor Lacky-ju, ne da bih promovisao svoje radove, koje bih (da sam zadovoljan njima) postavio u rubriku Promocija radova. Rekoh, ovim se bavim oko 2 godine. Vjerujem da ce biti bolje. Nigdje nije masterizovano. Kad zavrsim album razmisljacu o tome.Vjerovatno cu neke stvari ponovo i miksati.

@Oggy:
Dopada mi se nacin na koji ste sa kumom razvrstali pojmove. ''Seoska muzika'' je u svakom slucaju adekvatniji naziv.

DaBear
31-12-2007, 10:03 AM
Nema potrebe za ovakvim peckanjima. Link sam postavio kao odgovor Lacky-ju, ne da bih promovisao svoje radove, koje bih (da sam zadovoljan njima) postavio u rubriku Promocija radova. Rekoh, ovim se bavim oko 2 godine. Vjerujem da ce biti bolje. Nigdje nije masterizovano. Kad zavrsim album razmisljacu o tome.Vjerovatno cu neke stvari ponovo i miksati.

@Oggy:
Dopada mi se nacin na koji ste sa kumom razvrstali pojmove. ''Seoska muzika'' je u svakom slucaju adekvatniji naziv.

ne mislim da te neko pecka...To sto te pitaju sa cim si radio i da li si masterovao, verovatno pokazuje da miksevi zvuce dobro, a to je kompliment!

master29
31-12-2007, 11:21 AM
......

Danny Lou
31-12-2007, 12:18 PM
mislim da je na yumidi.com mnogo bolje raspravljati o ovoj temi. i Anita ako mi mi post nije bio civilizovan onda nije bio nijedan do sad... :banghead:
mislim bez veze, kad se nadju pravi argumenti onda se brise...

cAAc
31-12-2007, 01:12 PM
posle kazite ko rusi ovaj Thread!!!!!!!!!!!!

opet ste promasili temu vratite se na prvi topic i molio bi samo one koji se ozbiljno bave i zive od ovakve muzike da odgovaraju.
Nepotrebno je da razglabamo o pevacima ko je bojli a ko losiji ko je ko zvuk testere a ko ko zid kad se rusi.
Anita ako imas ingerencije ko sto vidim da imas ti prva treba da se drzis pravila i pravilnika a ne da komentarises pevace na tako neprimeran nacin.
Mislim da nije lepo.....
Pod jedan postoje bendovi koji su koristili testere ,cekice(ili ih jos koriste) itd i o cijoj popularnosti i tirazu i samom uticaju na svetsku muzicku scenu nasi turbofolk muzicari mogu samo da sanjaju .Sama neimformisanost i laicko posmatranje svetske muzicke scene dovelo je do danasnjeg turbofolka .Mozda je nas turbofolk najvise pod uticajem euro dance-a stim sto u odnosu na njega zvuci mrsavo(ne retko se uzimaju vec gotove tudje stvari i one zvuce mnogo bolje i tesko im je uci u trag jer tu scenu na ovim prostorima slabo ko prati) i preko obavezno stavimo u najmanju ruku chudan tekst cija je glavna svrha da pogodi u dzep odredjene ciljne grupe koje isti treba da odreshe .
Tako da pored svega gore navedenog ti ozbiljni(pricam o samim kompozitorima,ne o producentima) ljudi koji se bave istom muzikom su ozbiljni u poslu kojim se bave(jer ochigledno dobro zaradjuju) ali neozbiljni u svetu muzike.
Naravno da postoje i drugi uticaji ali zbog same vec gore navedene neupucenosti u svetsku muzicku scenu te pesme traju krace od kratkog daha ili dok se ima para da se iste guraju.
Sto se tice narodne muzike nju radi uglavnom stara skola pevaca i kvalitet im je daleko ispod njihovih ranijih radova ,a ne retko i sami sve cesce rade turbofolk(ne retko i cesce :)))

Etno zvuk skoro i da ne postoji,retko kad se pojavi autorska stvar i uglavnom su to sve pokradene ili prepevane stvari .

cAAc
31-12-2007, 01:38 PM
i ne znam zasto pominjem sve te uticaje kad je tema narodna ili folk muzika koja treba da bude autenticna :rotfl:
Shvati ovo kao prozivku na zhanr !

Pun mi je dl ali cu poslusati tvoje radove kasnije i mozda reci sta mislim i ako to malo koga interesuje :)

cAAc
31-12-2007, 01:48 PM
I kad pricam vec o folku i etnu i uticajima na isti ili obrnuto pomenuo bih Shazalakazoo i njihov za mene veliki hit Rastaman ,mada su kolko sam ja primetio uglavnom inspirisani romskom muzikom koju provlace kroz brejk ili obrnuto:)

LACKY
31-12-2007, 01:49 PM
Ajde lepo se provedite veceras.
http://www.vanin175.be/mailing/vanin_video.php?voornaam=Biber&achternaam=Grupa&email=biber@bibermusic.com

ANITA
31-12-2007, 03:54 PM
posle kazite ko rusi ovaj Thread!!!!!!!!!!!!

opet ste promasili temu vratite se na prvi topic i molio bi samo one koji se ozbiljno bave i zive od ovakve muzike da odgovaraju.
Nepotrebno je da razglabamo o pevacima ko je bojli a ko losiji ko je ko zvuk testere a ko ko zid kad se rusi.
Anita ako imas ingerencije ko sto vidim da imas ti prva treba da se drzis pravila i pravilnika a ne da komentarises pevace na tako neprimeran nacin.
Mislim da nije lepo.....

Ja uopce nisam komentirala pjevače. JA sam samo rekla da bi lakše BILO ODLUČITI između druga dva zvuka, nego "zvukove" ta dva pjevača. :D

Pogledaj, stvar je ionako krenula u šaljivom smjeru, a ja nastavih u istom. Sorry..

master29
31-12-2007, 04:36 PM
......

master29
31-12-2007, 04:42 PM
.......

DaBear
31-12-2007, 05:31 PM
Izvini kako se to muzika provlaci kroz BREKJ i obrnuto,jel to nesto novo u muzici?????Zar BBRREEJJKK nije ritmicki pojam?mozda sam muzicki nepismen
il sam to izostavio dok sam skolu zavrsavao.

sto se toliko zestis?

nema veze, sve je ok....niko nikome nista ne osporava! opusteno..

Sandzama
31-12-2007, 05:33 PM
A veceras ce se vecina provoditi negde uz zvuke mrskog nam turbo-etno-chetno melosa :))))

Sve najbolje u 2008. godini

Sandzama

cAAc
31-12-2007, 05:38 PM
Dobro mozda si u pravu,mogu da sanjaju zbog trzista.Eto ja sam radio Lepu Brenu koja je taj album prodala u 980000 primeraka.Dali danasnji muzicari ma kojom vrstom muzike da se bave mogu toliko da prodaju?
Razmisli!!Glupo je meriti vreme,zemlje i trziste.Aj reci mi kojom muzikom da se bavis ovde pa da bude toliki tiraz ili ti ako se bavis muzikom preko jel si zakaco i desetinu ovog tiraza i dali ces ikada?

Zavisi sta podrazumevas pod ozbiljno.Nisam ukapirao sta si hteo da kazes.

Biber,Paganke,Sanja Ilic i Balkanika,Biljana Krstic............da ne nabrajam
dobro LB i narodna nekad ,procitaj sta sam napisa o narodnoj nekad i ako ista za mene nije bila narodnjak.Muzicki uticaj na svetsku scenu?(znaci kvalitet).Pod ozbiljno ti je u zagradi.Ne znam sta si sad mislio nabrajajuci mi Sanju Ilic ,Balkaniku ,znam za sve njih ali ih je malo i retki su i odlichni znas sta ti se potura pod etno ovde ,neki turbo etno itd
Pod brejkom sam mislio na Break Beat pa me chudi da bar nisi ni naslutio o chemu se radi ili me ne chudi
I ne znam sto te pogadja ova prica i zelis da me ubedis u suprotno (ne moguce) .Samo sam naveo stvari koje su ocigledne i masovna su pojava i naravno da ce uvek moci da se nabroje i ljudi koji se kolko tolko trude da odrze kvalitet ali oni nisu ti koji drmaju i tresu .
Naravno gledaj ovo kako hoces ali ti poslednji zvucis kao da bi da promenis nesto na bolje .Sama cinjenica da ne komentarises kradje koje sam pomenuo ,da ne komantarises pesme koje su pravljene da bi se izmuzle pijane musterije ,da ne komentarishes kolko je dugo kod nas neka pesma hit dok ne ode u zaborav itd idu prilog toj mojoj tvrdnji(pricam o pesmama danas i nemoj stadion u Rumuniji itd i koje se neprekidno vrte po TV i radio stanicama ).I daleko da sam neki strucnjak ali ne pamtim kad sam se u kafani opustio uz neku novokomponovanu .

idekius
31-12-2007, 06:31 PM
'Ajde, 'ajde gospodo... soske nervoza? (chemu nervoza) ? :D

Cool i dobar provod vecheras :pijanci:

I nemoj sluchajno da se oderete od alkohola, pa da dodjete ovde i :shit::asskick::rafal::mlotek:

:):):) :wink:

master29
04-01-2008, 11:57 AM
srecan nova 2008.

allegrosteva
21-02-2008, 04:16 PM
Pozdrav
Trudio sam se i trudio da ne napisem nista na ovu temu, al MOOORAM.
Da se razumemo odrastao sam na muzici koja je daleko od narodnjaka, zato mi je i bilo tesko da budem realan i da priznam sebi da su (kod nas) narodnjaci pobedili.Dok su se "rokeri" fensirali, dizali noseve, kad su ostali bez ideja nastavili ocajnicki da kradu medijski prostor od ljudi koji su mozda imali sta da kazu, a u isto vreme se podsmevali narodnjacima-fama da su zabavnjaci jedino pravo je isparila i oni "seljacici" su pooobeedili.I niko drugi nije kriv za to, ni politika, ni ratovi, samo sujeta.Ja nikad nisam cuo od narodnjaka da pljuje po nenarodnjackoj muzici(desilo mi se da mi je Ljubisa Belkic, covek koji svira ciganiju ceo zivot kod kuce svirao mocarta na midi gitari savrseno)ljudi gledaju svoja posla i RADE.Dal je lepse ovo ili ono diskutabilno je i jako je glupo ono atachovanje onih bljuvka narodnjaka.Ima ih ko pleve naravno ali zar ih nema i na drugoj strani.Ja znam da su oni kod nas rok ikone ali moze li mi neko objasniti ono "ti nisi Julija ja nisam Romeo nocas sam nesto gadno pojeo", a gde su oruzjem protivu... pa boje pa kristali, o vecim facama da ne pricam"duvaju promaje kroz vrata naroda tuda smo prosli ti i ja davno nekada" alo bre! pa onda-da ne pricam o tome koja je ralika u poznavanju muzicke teorije na jednoj i drugoj strani.
Cak i onima koji su totalni sund moram u neku ruku da odam priznanje na poslovnosti, bore se ljudi, a kod rokera imamo jednog jedinog matorog bradonju koji se bori da ne dozvoli nijednom mladom bendu da se priblizi njegovim pulenima osim u sluzbi velicanja istih.Dodje Pedja Simovic posle London Guitar Institute-a i na odmoru sa berklee-a trazio da napravi svirku u skc-u, nisu mu dali jer "nije dovoljno poznat"alo bree!
Niko nije kriv osim nas,krivim nas i sto smo dozvolili da zbog glupe tastine i pogresnog lobija masa klinaca ode na drugu stranu. Pre su bar imali crvenu jabuku, pl.orkestar sta sad imaju samo...
SRAM NAS BILO
P.S.nadam se da nikoga nisam uvredio, bar mi to nije bila namera, trudim se da budem objektivan-i sve ovo je samo moje skromno misljenje

Danny Lou
21-02-2008, 08:43 PM
P.S.nadam se da nikoga nisam uvredio, bar mi to nije bila namera, trudim se da budem objektivan-i sve ovo je samo moje skromno misljenje

ovo uopste ne moras da govoris... kad si cuo da se neki narodnjak izvinuo za nesto sto je rekao? mada kad bolje razmislim bas u tom p.s.-u je razlika... :wink:

SandRob
21-02-2008, 08:55 PM
bez predrasuda molim!

Danny Lou
21-02-2008, 09:31 PM
kad si cuo izvinjenje od nekog narodnjaka koji kaze: "Izvinite sto mi je ovo 3045253 pjesma o jednoj istoj stvari." Ili: "Izvinite sto sam sav nekulturan i nevaspitan i jos pride jedva znam da pjevam." itd.

nisu predrasude samo licno misljenje...

darkstar
22-02-2008, 12:44 AM
Pozdrav
Trudio sam se i trudio da ne napisem nista na ovu temu, al MOOORAM.
Da se razumemo odrastao sam na muzici koja je daleko od narodnjaka, zato mi je i bilo tesko da budem realan i da priznam sebi da su (kod nas) narodnjaci pobedili.Dok su se "rokeri" fensirali, dizali noseve, kad su ostali bez ideja nastavili ocajnicki da kradu medijski prostor od ljudi koji su mozda imali sta da kazu, a u isto vreme se podsmevali narodnjacima-fama da su zabavnjaci jedino pravo je isparila i oni "seljacici" su pooobeedili.I niko drugi nije kriv za to, ni politika, ni ratovi, samo sujeta.Ja nikad nisam cuo od narodnjaka da pljuje po nenarodnjackoj muzici(desilo mi se da mi je Ljubisa Belkic, covek koji svira ciganiju ceo zivot kod kuce svirao mocarta na midi gitari savrseno)ljudi gledaju svoja posla i RADE.Dal je lepse ovo ili ono diskutabilno je i jako je glupo ono atachovanje onih bljuvka narodnjaka.Ima ih ko pleve naravno ali zar ih nema i na drugoj strani.Ja znam da su oni kod nas rok ikone ali moze li mi neko objasniti ono "ti nisi Julija ja nisam Romeo nocas sam nesto gadno pojeo", a gde su oruzjem protivu... pa boje pa kristali, o vecim facama da ne pricam"duvaju promaje kroz vrata naroda tuda smo prosli ti i ja davno nekada" alo bre! pa onda-da ne pricam o tome koja je ralika u poznavanju muzicke teorije na jednoj i drugoj strani.
Cak i onima koji su totalni sund moram u neku ruku da odam priznanje na poslovnosti, bore se ljudi, a kod rokera imamo jednog jedinog matorog bradonju koji se bori da ne dozvoli nijednom mladom bendu da se priblizi njegovim pulenima osim u sluzbi velicanja istih.Dodje Pedja Simovic posle London Guitar Institute-a i na odmoru sa berklee-a trazio da napravi svirku u skc-u, nisu mu dali jer "nije dovoljno poznat"alo bree!
Niko nije kriv osim nas,krivim nas i sto smo dozvolili da zbog glupe tastine i pogresnog lobija masa klinaca ode na drugu stranu. Pre su bar imali crvenu jabuku, pl.orkestar sta sad imaju samo...
SRAM NAS BILO

Kad god da dodjes u beograd,od mene imas pivo,javi se na private i dacu ti fon.Svaka cast !

Hteo sam da se ukljucim,ali ... covek je rekao S V E sto je trebao.

Kenjati ovde,ili dati svoj primer REALNIM radom - odlucite sami.

Meni je ok sto narodnjaci postoje - kako bih drugacije pokazao da sam najbolji kosarkas u selu gde svi igraju fudbal?

poz.

silicon science
22-02-2008, 12:56 AM
Pre su bar imali crvenu jabuku, pl.orkestar sta sad imaju samo...

Plavi orkestar je nesto najsmesnije sto sam u zivotu chuo i video.

Dexxy
22-02-2008, 01:10 AM
Ljudi sto se prepucavate....Covek pitao na pocetku ...ko radi narodnjake, a vi opet u pljuvanje....cccc

LACKY
22-02-2008, 01:41 AM
Plavi orkestar je nesto najsmesnije sto sam u zivotu chuo i video.
Zavisi sta ti je tu smesno.
Dali ti je to smesnije od Zvezda Granda?
Mislim da je predhodnik (koliko sam shvatio) to pomenuo u tom kontekstu.
Ali generalno ni tada se stvari u principu nisu bitnije razlikovale.
Paket Aranzman je u tom periodu prodat u 50-tak hiljada primeraka a slinavi(kako smo ga zvali) Losa prko pola miliona.

SandRob
22-02-2008, 08:02 AM
kad si cuo izvinjenje od nekog narodnjaka koji kaze: "Izvinite sto mi je ovo 3045253 pjesma o jednoj istoj stvari." Ili: "Izvinite sto sam sav nekulturan i nevaspitan i jos pride jedva znam da pjevam." itd.

nisu predrasude samo licno misljenje...

nisam to cuo od nikoga, a smeca i plagijata sam cuo u svakoj vrsti muzike.

Danny Lou
22-02-2008, 08:29 AM
ni jedni ni drugi ne odustaju...

e da sam sad moderator pa da zakljucam ovaj thread...

silicon science
22-02-2008, 09:56 AM
Zavisi sta ti je tu smesno.
Dali ti je to smesnije od Zvezda Granda?
Mislim da je predhodnik (koliko sam shvatio) to pomenuo u tom kontekstu.
Ali generalno ni tada se stvari u principu nisu bitnije razlikovale.
Paket Aranzman je u tom periodu prodat u 50-tak hiljada primeraka a slinavi(kako smo ga zvali) Losa prko pola miliona.

Smesan mi je njihov "autfit", smesna mi je Losina lobanja sa tom raspalom kapicom, a ponajvise su mi smesni njihovi tekstovi.
"Jagode je brala brala HEJ HEJ...":rotfl: :rotfl: :rotfl:
A to sto je paket aranzman prodat u tako malo primeraka a P. Orkestar razbio je tuzno jebiga.:( Al takvo je podnevlje valjda.A Zvezde Granda? Sta reci? Najgore od svega je sto radim u tabloidnim novinama kao graficar pa ih gledam svaki dan:banghead: :banghead: :banghead:

master29
23-02-2008, 09:22 AM
Ljudi,promasili ste opet temu:banghead: Ne razumem toliki bojkot i gnev.Stefan je lepo napisao da u svakoj vrsti muzike ima sranja za medalju.Ovaj thread je mirovao dugo i ko da ste jedva docekali da neko rec napise da bi mogli da ga razjebete.Ako su gresni ovi seljaci poput mene koji se bave ovim odvratnim poslom nemojte da se prepucavate,nismo vredni toga.Jednostavno srusite thread il neka ga moderator izbrise.Nemoc je ponekad mnogo jaca od moci.Tako da ce i ovoga puta pobediti.Izvinjavam se svim ljudima koji su na ovom threadu bili konkretni i korektni i molim moderatore da uklone thread jer nema nikakvu funkciju osim prepucavanja

LACKY
23-02-2008, 12:58 PM
Pa sta mislis na sta bi sve licilo da nije prepucavanja (mada ovo nisu prepucavanje nego polemika)?
Puke informacije i stavovi (moze da kaze ko god sta hoce a niko ne plemise), koji nevazno kavi su, pa koga bi to zanimalo?
Ti bi sada da zatvoris tread jer ti se nedopadaju reakcije nekih ljudi na temu.
"Ako ti se nesvidjaju moji stavovi nemoj da komentarises" pa ima i takvih foruma. Ali ovaj nije taj.
Sam naslov treada je postavljen da trazi razmenu vatre, e sada kada se ona desila ti bi da obrises i puj pike nista se nije desilo.
Zasto, pa neka stoji, ima tu interesantnih misljenja.
Sta te muci, to sto vecina nije podrzala pricu o narodnjacima, pa sta sad?
Jos jedan razlog. Ako otvoris tread gde se pita, ko sve sa foruma radu narodnjake? Pa to je pocetak separatizma, cemu takva postavka?
Takvi forumi postoje, gde se skupljaju oni koji se bave narodnjacima.
Ako mislis da ovde ljudi nista neznaju o tome, onda je to greska. Velika vecina ovde ima kontakta sa narodnjacima (zargonski receno) po nekada redje ili cesce urade nesto u toj bransi. I to se zna. Pa niko nije lud, mora od necega i da se zivi. Naravno da neko ko zivi od svog posla nemoze a da nesto ne uradi u bransi gde se vrti 90% para cele muzicke industrije i pri tome cini preko 50% komletne produkcije.
I nikada niko nikome to nije zamerio, problem je samo kada zelis da registrujes stranku sa tom zastavom.
Ovde bre nema demokratije, ovde vlada diktatura, radi sta hoses ali nepropagiraj neka stranacka okupljanja,inace .. MIDI robija.

tom
23-02-2008, 02:34 PM
a kod rokera imamo jednog jedinog matorog bradonju koji se bori da ne dozvoli nijednom mladom bendu da se priblizi njegovim pulenima osim u sluzbi velicanja istih

Ko je to?

Vlada Jet?

On me neopisivo nervira.Ufuran do bola,sa asfalta a bez veze mu je i pjevanje i muzika.Valjda nekoga vrijedjam...

Slazem se.Rokeri su dosta krivi za sunovrat.

master29
24-02-2008, 12:16 PM
.....

master29
24-02-2008, 12:30 PM
......

LACKY
24-02-2008, 12:41 PM
Naravno, mene moze izdrzavati mama i tata. Mozda i neznam gramatiku. Nepljujem po muzici koju radim (pljujem po tvojoj prici). A za ono zasta bi ti dupe dao, ja nemoram, culi smo tvoje umece sto si radio za Grand Festival, kako ga ti iz miloste zoves "vrhunsko delo".
Delo ti je stvarno vrhunsko! I verujem da je za tebe to vrhunac.
Moja dela i nisu bas vrhunska, ali cini mi se da su malo bolja od tvojih.

LACKY
24-02-2008, 12:44 PM
Dali je tebi iko u zivotu ispricao vic?

LACKY
24-02-2008, 01:01 PM
Zaboravih, dali si ga shvatio?

master29
24-02-2008, 01:15 PM
.....

master29
24-02-2008, 01:18 PM
.....

Oggy
24-02-2008, 01:38 PM
To je komercijalo delo,to sta sam ja uradio ti verovatno s'takvom supljom pricom za zivota neces.Za razliku od tebe ja sam u svakom muzickom zanru ostavio mnogo toga.Mogao bi dosta toga da naucis pa onda iznosis prave muzicke stavove.Prvo moras da se finansijski odvojis od mame i tate.Moj ti je savet da ta tvoja vrhunska dela posaljes na moj e-mail, stvarno cu ti pomoci da se dokazes.Imam dosta dobrih kombinacija u celom svetu.Greh je da takav talenat cuci samo u tebi.Podeli to sa svima nama.

E Laki, Laki... :rotfl::rotfl::rotfl:

Izvinjavam se sto upadam u raspravu, nego mi doslo malo smesno.

Ima jedna prica kad su Indexi bili u Americi, pa u muzickoj radnji naleteli na mladica koji je prilicno dobro svirao gitaru. Nudili oni njemu i stan i hranu i trebe u Sarajevu i slavu u celoj Jugi...
Ispostavilo se da je taj momak bio Dzimi Pejdz... :)
E, sad, nas Laki nije bas Dzimi, kao sto nije ni Laki, ali mi se cini da si se malo ispucao... :wink:

lesha
24-02-2008, 01:52 PM
To je komercijalo delo,to sta sam ja uradio ti verovatno s'takvom supljom pricom za zivota neces.Za razliku od tebe ja sam u svakom muzickom zanru ostavio mnogo toga.Mogao bi dosta toga da naucis pa onda iznosis prave muzicke stavove.Prvo moras da se finansijski odvojis od mame i tate.Moj ti je savet da ta tvoja vrhunska dela posaljes na moj e-mail, stvarno cu ti pomoci da se dokazes.Imam dosta dobrih kombinacija u celom svetu.Greh je da takav talenat cuci samo u tebi.Podeli to sa svima nama.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
mogu da zamislim sta sledi :D

Oggy
24-02-2008, 01:55 PM
Nadam se da ce Laki da iskulira sledeci odgovor zarad mira na forumu. A i covek se lepo ponudio da mu ucini i pomogne da se snadje u zivotu... :D

idekius
24-02-2008, 03:44 PM
Nadam se da ne sledi nista... :D
Mnogo bi bolelo :rotfl::rotfl::rotfl:

Max
24-02-2008, 03:47 PM
Ja mislim da Laki nema pravo glasa , dok god neko ne izda sta je on mixao .......

a ne ovako da se zamera iskusnijima ...... eto morao sam ;)

Pozdrav

Danny Lou
24-02-2008, 04:04 PM
LACKY! LACKY! LACKY! :jupi::jupi:8-)

http://smilies.vidahost.com/contrib/edoom/blowingup.gif

idekius
24-02-2008, 04:20 PM
Ja mislim da Laki nema pravo glasa , dok god neko ne izda sta je on mixao .......

... ili barem dok tu nesto tripuje o muzici, a izdrzavaju ga mama i tata :rotfl::rotfl::rotfl:

Sine Lacky, ?ajde da ruckash... :rotfl::trchi:

LACKY
24-02-2008, 07:26 PM
Bio bih ti strasno zahvalan na pomoci, da bar za zivota postignem delic tvoje slave.
Jedini problem je sto imam spor internet pa ce slanje fajlova bit sporo, te bih ti predlozio da svratis do IPS-a ili Mamuta i kupis tamo neke diskove (koji manje vise nisu neka remek dela ali mogu da se nadju). A ja cu da zmolim mamu da mi odbije od dzeparca i nadoknadi ti trosak.

allegrosteva
24-02-2008, 08:06 PM
Prodajem juga

master29
24-02-2008, 08:54 PM
.....

Max
24-02-2008, 09:00 PM
Au zajebao sam se,ti si neki zajeban igrac cim ti se diskovi prodaju po Mamutu i Ips-u.Matori moj dobro je da nije uz neke dnevne novine.Reci mi molim te sta da trazim?Koliki je tiraz?Predpostavljam nekih 100000.....200000.Pa ti u stvari meni mozes da pomognes,izvini molim te........stvarno neznam sta mi je danas.Ja snosim troskove nije problem,danas sam zaradio prvih 10e,nemoj mamu i tatu da opterecujes.

Drugare , raspitaj se o kome se radi , ovako se sve vise ubacujes u blam , a ne treba ..... i ne znam zasto imas potrebu da branis sebe ..... ako si uspesan i super zaradjujes , onda nema potrebe da se dokazujes drugima ..... kao i bilo koja druga zrela osoba koja se sebi dokazala .....

Pozdrav

master29
24-02-2008, 09:10 PM
......

Max
24-02-2008, 09:19 PM
Ja nikoga prvi nisam prozvao,niti sam zeleo da do ovoga dodje.Spustam loptu totalno,nemam nameru nikoga da vredjam i potcenjujem to mi nije namera bila uopste kad sam postavio temu.Moze da lik bude ko god hoce,to mu ne daje za pravo tako da se ponasa.Svako ovde nosi svoje ime casno,i pocetnici i profesionalci i nikome ne treba dati da se ponasa van pravila.

Naravno ..... podrzavam te u tome ......

Postoji forum koji se zove Yumidi ...... ima mnogo ljudi koji bi rado razgovarali sa tobom o ovoj temi , i verujem da bi bili vrlo srecni da te imaju tamo ......

Ovo je forum gde se tretiraju razne muzike , ali jednostavno mislim da nije prava publika za teme tipa : " Neka se javi ko radi folk " , " Ajmo folkeri svi u glas " , " Zasto svi misle da smo mi folkeri ovo ili ono , gde je tu pravda ? " ......

Moje licno misljenje ( kao producenta ) da je produkcija folk muzike vrlo losa s' obzirom na kolicinu para koje tuda kruze . Povladjuje se donosiocima novca , ne trudi se da se stvari pomere , i dalje se tretiraju isti grozni reverbi u uzasnim kolicinama , a matrice zvuce uzasno . Mislim da bi s' obzirom na celokupnu scenu i procenat slusanja , prodaje i komercijale , kvalitet proizvoda trebalo da bude na mnogo visem nivou .

Kantri u Americi i cela Nesvil scena svakako to jeste .....

Pozdrav

master29
24-02-2008, 09:32 PM
.......

Oggy
24-02-2008, 09:45 PM
Nemogu da verujem da se moderatori sluze dzez skalama i to vrlo kurcevito.Pa daj objasnite mi koja je to dzez i bluz skala da pucam sebi u celo kad sam slepaci neznam da postoje.Sramota kakvu edukaciju pruzaju mladim ljudima a kurce se za medalju ko da su svu pamet sveta posisali.PAZI DZEZ I BLUZ SKALA Sramota za moderatore i takvih primera bezbroj ima katasssssstrofa

Mene zanima koji je to moderator spomenuo i gde tacno, ako ti nije problem samo da stavis link da ne provedem noc trazeci.

Max
24-02-2008, 09:47 PM
Vidis da moze da se pise na tu temu,tebi nije dobra produkcija i to je o.k.

Pa zato i ne pisem na tu temu , jer je lose ..... a pre bi ti producenti ( koji cuju da je to lose ) trebali da pitaju za savete , da bi to zvucalo bolje

Sta tu ima lose sto ti se nesto ne svidja, ni meni se mnogo toga ne svidja,ali u svim pravcima nesto strci.

To sto u odredjenim pravcima nesto strci , ne znaci da to opravdava tebe , ili ljude koji rade tu vrstu muzike ...... lose je ( na zalost ) ali je mnogo gore , sto niko nema potrebu ni zelju da to zazvuci bolje .

Kad sam postavio temu nisam imao nameru da sa bavim separacijom.Nego ti kazes "nesvidja mi se to i to",pa das neku sugestiju sta treba promeniti,pustis u etar neko primer kako treba po tebi da to zvuci.A ne da se ovde napusavamo i prepucavamo..

Ovde ima profesionalaca i amatera , ovo je net ..... neke vrste komunikacija su ovde " dozvoljenije " nego u stvarnom zivotu ........ ako se tebi ne svidja sta radis , neces imati potrebu to drugome da naturas na nos , ako ti se svidja onda te tudje kritike nece zanimati ...... Sustina je da je za svaki posao potrebno veliko znanje da mi mogao da odbranis pravac u koji si krenuo a da to ima smisla

Ljudi mogu za Pikasa da kazu : " Hej pa ja mogu ovo isto " ali covek ima vrlo velika ledja za to sto je uradio . Miles Davis je SVE odsvirao ...... dok nije dosao do nivoa kad samo jedan jedini ton znaci uzasno puno ......

To pokazuje da neko ima neki kompleks,mozda nisu zadovoljni stim sto rade.Od kad sam se pojavio ovde bio sam vrlo skroman sa sturim komentarima.Nisam zeleo nikoga da vredjam jer to nije moj nivo.Ali kad sam video da to neki ljudi rade na sav glas morao sam da drugacije da pisem...

Evo ja nemam potrebu da tako pisem ......

Nemogu da verujem da se moderatori sluze dzez skalama i to vrlo kurcevito.Pa daj objasnite mi koja je to dzez i bluz skala da pucam sebi u celo kad sam slepaci neznam da postoje.Sramota kakvu edukaciju pruzaju mladim ljudima a kurce se za medalju ko da su svu pamet sveta posisali.PAZI DZEZ I BLUZ SKALA Sramota za moderatore i takvih primera bezbroj ima katasssssstrofa

S' obzirom da se bavim jazz om , moram reci da za jazz skalu nisam cuo ( mozda sam nesto propustio ) a blues skala ti je zapravo pentatonika sa dodatkom " blue note " koju se americki crnci ubacili i kao takvu je pojedinci nazivaju blues skalom ......

Mozda postoji jos neko objasnjenje , ako postoji ....... samo napred :)

Pozdrav

master29
24-02-2008, 10:08 PM
.......

master29
24-02-2008, 10:21 PM
???

idekius
24-02-2008, 10:58 PM
Oggy stvarno nemogu da se setim,to je bilo s'pocetka mog uclanjenja znam da sam se stvarno nasao u cudu.Mislim da je neki od Anitinih threadova ali nisam sto posto siguran pa necu da gresim dusu.

Pa Anita i poznaje to o cemu pise...

Ovde si, koliko vidim, jedino ti taj koji vozi tripove i ima problem sa prepotencijom.

Popricaj sa ljudima, vidi ko su i sta su, sta rade, sa kim rade, kako rade, pa onda donosi zakljucke.

Tvoji postovi deluju smesno i ako je nesto pozitivno, onda je to sto nas dobro zabavljas.

Tvoju pricu tumacim ovako:
"Ja sam radilo Lepu Brenu, ko ste vi shugavi misevi kojima mama i tata kupuju opremu i zivite od ne znam ni ja cega... vi vredjate nas narodnjake, (mada ih niko ne vredja) ,ajmo narodnjaci u rat za slobodu! Mi narodjaci smo profesionalci, a vi kasnite... narodnjaci su danasnja popularna muzika... bla, bla, truc..."....

Alo!!! Ajd? ukoci, pa malo u rikverc.

Prvo! Otkud ti znas ko i sta radi? To sto mnogi ljudi nisu razmetljivci pa da o tome trube na sav glas, to ne znaci da kradu Bogu dane i ne rade nista.
I mene i mnoge druge zabole kita za Nice Brenu zajedno sa filmom "Hajde da se volimo" :D !
Cenim svaki rad pa i tvoj, ali ne ocekuj da ces impresionirati nekoga takvim pricama. Na nekom decijem forumu, mozda bi i mogao.

Narodnjake niko ne vredja, te ljude najcesce dozivljavamo kao svoje kolege , cesto i prijatelje i ne postoji ama bas nikakav problem, kako god ti to hteo da predstavis.

Sto se tice profesionalnosti... Otkud ti znas da ja kasnim? Ja, ili neko drugi. Jesi li radio nekada nesto sa nekim od nas? Ne bih rekao... Zakljucke donosis na osnovu svojih predrasuda i ti si taj koji je netrpeljiv, a ne mi.
Meni si na prvi pogled stvarno bas antipatican covek i iskreno, tekve za kakvog se prikazujes, ne zelim ni da vidim, a kamo li nesto vise... pa ti i dalje udri svoje profi priche.

Ko si ti da kvalifikujes sta je danas "popularna muzika"? Odakle ti ideja da tako nesto radis? Ako ti vec pada na pamet tako nesto, pre nego sto opet izvalis takvu glupost, ukljuci TV! Nadam se da ti daljinski nije fixirani model... za BN televiziju. Posto postoje i druge televizije... i B92, i Fox i RTS, a, neces verovati, cak i marginalni MTV i VH1. Malo se informisi, ali pre toga smanji malo hvalospeve o sebi i nipodastavanje svega ostalog.

tom
24-02-2008, 11:46 PM
Sto se ustrucavate,evo ja cu:

Narodnjaci su govno!!!

lesha
24-02-2008, 11:58 PM
Sto se ustrucavate,evo ja cu:

Narodnjaci su govno!!!

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Bitch
25-02-2008, 02:13 AM
ljudi spustite loptu malo. i mirko i ostala ekipa su manje vise svi cool, nije mi jasno kako je narasla ovakva hajka. Ustvari nastala je od toga sto je napisao Max (internet - sloboda komunikacije) - samo malo medjusobnog postovanja kolegama, i to je to. Mirko Master, ne boj se, znam dosta moderatora licno, i to su vrlo pismeni ljudi (pola sa zavrsenim muz. akademijama, pa i ja sam jazz pijanista) tako da molim vas da raspravu vodimo prijateljskim tonom. Narodnjaci ili ne, budimo ljudi, pa cemo lako o zanrovima :) evo ja slusam fusion 10 godina nonstop, a mom kolegi dVuckovicu se baca pegla na fusion, pa se ipak super slazemo :D eto primera za kolegijalnost....

....OK, ovo ko da je napisao neki gay politicar ( :shock: :banghead: :D ), ali ajmo samo mirno i stalozeno dalje u thread :)

pozzzz

Oggy
25-02-2008, 02:38 AM
....OK, ovo ko da je napisao neki gay politicar ( :shock: :banghead: :D ),

:shock::shock::shock:

Neces ti meni vise u nocne posete... :ne-ne:

od sada se vidjamo samo danju i na javnim mestima... :lick:

Bitch
25-02-2008, 02:51 AM
:shock::shock::shock:

Neces ti meni vise u nocne posete... :ne-ne:

od sada se vidjamo samo danju i na javnim mestima... :lick:

e, steta, ali ne vredi, idekius nas je slikao i treba da uploaduje fotke. jbg, sporo razmisljas, a meni je bila dovoljna i jedna prilika :smile2:

:D :D :D :D
:mlotek: :pijanci: sledeci put u Basicu pijemo rakiju, ne vredi :drunk:

idekius
25-02-2008, 04:03 AM
e, steta, ali ne vredi, idekius nas je slikao i treba da uploaduje fotke.

Necu sa vama da pricam! Vi ne slusate ni narodnjake, ni zabavnjake, vec samo muziku inspirisanu temama iz NOR-a :D

A to sta ste vas dvojica radili posle noci provedene uz zvuke:

Konobaru, konobaru, donesi mi stock,
Hocu da se napiem, da zaigram rock...

Sve je to dokumentovano! A kad Oggy-jeva rodbina sazna za dogodovstinu, Buzge, najebao si... kod njih je obicaj da se ljubavne afere zavrsavaju brakom :)

master29
25-02-2008, 10:56 AM
.........

idekius
25-02-2008, 11:35 AM
Ako mislis da je googlanje znanje,svaka cast.Pa svaki post je skinut sa neta i prenesen na rumski.Neko postavi pitanje ljudi brze bolje skinu neki clanak[copy,past] i nadje se ovde a mozda uposte nije tacan.Toliko o znanju.

Jel? si ti cuo nesto od njenih radova? Ja jesam, pa ne pricam bez osnova...

Vidim da si i ti neki vrhunski poznavaoc,svega planetarnog.Jos jedan akademik.

Potvrda mog zakljucka da si ti vrhunski bezobrazan...

Zao mi je sto si tako protumacio,trebao sam o svojim demo snimcima da pricam,dok sam svirao rok muziku,pa o svom dzez bendu i takvim stvarima.Mozda bi me skapirali.Mozda sam trebao da napomenem koje sam sve filmove radio,koje sam skole zavrsio s'kim sam po belom svetu svirao.Nisam nista spomenuo od svega toga,samo sam pitao ko svira narodnu muziku i to je sav moj greh.Odatle je svo sranje i pocelo

Protumacio sam onako kako pises... a nemas bas neku osnovu za tako nesto. Zamisli... ljudi koje cenim u muzici i koji su zaista uradili nesto, a to nesto nije kitcherica, malo su skromniji od tebe. Ali... svi znamo ko ima potrebu da se kutrchi, a ko ne... nista novo...

Posle ove tvoje izjave,necu moci da spavam:banghead:

Da si samo svestan nebi takvo pitanje ni postavljao,svom srecom pa sam za tebe "master29"

Oooo veliki moj masteru... izvinjavam ti se u svoje ime, u ime svih svojih prijatelja koji ovde ne razumese tvoju velichinu... odaj nam svoje tajne, da ti barem malo pridjemo... Ohhhh... kako smo izgubili vreme u zivotu sto jos 80-ih ne primetismo koje genijalac nad genijalcima, um nad movima...

Jel? si sad malo srecniji? :D

Opet te molim da se malo saberes i prekines da lupetas, krajnje je vreme...
Niko ti ne brani da normalno ucestvujes u diskusijama... ali se malo spusti na zemlju i pricaj normalno, kao covek!!!
Crveni tepih za Lepu Brenu i Ljubu Alicica svakako neces dobiti.

Izvinjavam ti se, a sad odoh da radim. Kad zavrsim posao koji mi se nagomilao, mogu opet da ti posvetim malo vremena i divim se tvojoj velicini.

LACKY
25-02-2008, 11:50 AM
Sta je bre ovo, ima li neko Pips?

master29
25-02-2008, 11:54 AM
Jel? si ti cuo nesto od njenih radova? Ja jesam, pa ne pricam bez osnova...

Potvrda mog zakljucka da si ti vrhunski bezobrazan...

Protumacio sam onako kako pises... a nemas bas neku osnovu za tako nesto. Zamisli... ljudi koje cenim u muzici i koji su zaista uradili nesto, a to nesto nije kitcherica, malo su skromniji od tebe. Ali... svi znamo ko ima potrebu da se kutrchi, a ko ne... nista novo...

Oooo veliki moj masteru... izvinjavam ti se u svoje ime, u ime svih svojih prijatelja koji ovde ne razumese tvoju velichinu... odaj nam svoje tajne, da ti barem malo pridjemo... Ohhhh... kako smo izgubili vreme u zivotu sto jos 80-ih ne primetismo koje genijalac nad genijalcima, um nad movima...

Jel? si sad malo srecniji? :D

Opet te molim da se malo saberes i prekines da lupetas, krajnje je vreme...
Niko ti ne brani da normalno ucestvujes u diskusijama... ali se malo spusti na zemlju i pricaj normalno, kao covek!!!
Crveni tepih za Lepu Brenu i Ljubu Alicica svakako neces dobiti.

Izvinjavam ti se, a sad odoh da radim. Kad zavrsim posao koji mi se nagomilao, mogu opet da ti posvetim malo vremena i divim se tvojoj velicini.

Sta da ti kazem na sve ovo?non stop te upucujem da brena i ljuba nisu moja sabrana dela.Deff se nekapiramo ali popustam eto pobedili ste.Brisem svoje topice zarad mira na forumu.Kad budes dolazio u Bg stoji poziv da popijemo pivo.

LACKY
25-02-2008, 11:59 AM
Eto vidis da si i ti nepismen, imena se pisu velikim slovom.

master29
25-02-2008, 12:13 PM
Eto vidis da si i ti nepismen, imena se pisu velikim slovom.

U pravu si.pozz

Danny Lou
27-02-2008, 01:30 PM
hajmo jos malo... ova mi je tema uljepsala dan... :)

Mogli
27-02-2008, 03:12 PM
Izgleda da sam propustio super raspravu!!:cry:

Jan
28-02-2008, 01:38 AM
Ja sam isao na takmicenje iz gramatike u osnovnoj skoli u petom razredu.Jel me to cini boljim producentom?:D

HeatMan
28-02-2008, 12:07 PM
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahah.. ne mogu da verujem da sam propustio celu prokletu temu!! aaa.. chitao sam od 4. strane sve do ovde i padao sa stolice od smeha.. obozavam ovaj forum.. nigde se ne smejem ovako.. hahahh..

@jan: ja sam ishao na takmichenja iz fizike i engleskog jezika.. aha aha.. chekam idekiusa da nam napravi psiholoshki profil i da nam master29 izgata buducnost u poslu.. a moze i da nam pomogne da se probijemo.. :) hah

SandRob
28-02-2008, 12:52 PM
http://www.youtube.com/watch?v=P1N0WU8sPOU

jeba me pas ako ovo meni nije zabavnije od 80% rokenrola snimljenega u zadnjih desetak godina. :da:

sad kad je pola toga izbrisano, ne mogu vidit sto je bilo, ali mislin da se vecina vas mogla suzdrzat od pisanja na ovomu topiku!

neka cvjeta tisucu cvjetova! :da:

Jan
28-02-2008, 02:41 PM
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahah.. ne mogu da verujem da sam propustio celu prokletu temu!! aaa.. chitao sam od 4. strane sve do ovde i padao sa stolice od smeha.. obozavam ovaj forum.. nigde se ne smejem ovako.. hahahh..

@jan: ja sam ishao na takmichenja iz fizike i engleskog jezika.. aha aha.. chekam idekiusa da nam napravi psiholoshki profil i da nam master29 izgata buducnost u poslu.. a moze i da nam pomogne da se probijemo.. :) hah

Ja sam isao i iz geografije i matematike i srpskog, i zvali me i iz engleskog i istorije ali nisam hteo, i igrao sam kosarku, rukomet i odbojku za osnovnu skolu, igrao sam i kosarku za srednju, za fakultet sad ne igram nista...verovatno sam sve gori producent posto se ne takmicim ni u jednoj disciplini:(

HeatMan
28-02-2008, 11:34 PM
to to.. mene je vrbovao partizan da igram za njih basket u sedmom razredu osnovne.. i eto vidi me gde sam sad.. mozda bi upao u neku basket mafiju i zaradio milione.. glup chovek, pa to ti je.. :? a sad ne mogu ni zicer da pogodim.. mozda mi bitovi ne bi bili "plastichni" da igram basket..

LACKY
29-02-2008, 01:49 AM
Editovase ljudi svoje postove, nalupase tackice, pa je tesko pratiti kontekst.

Dexxy
29-02-2008, 02:27 AM
Mislim da je glupo da se edituju postovi....budi to sto jesi...

HeatMan
29-02-2008, 03:34 AM
stho? pa prochitahs kvortove..

idekius
02-03-2008, 12:37 AM
Ja sam isao na takmicenje iz gramatike u osnovnoj skoli u petom razredu.Jel me to cini boljim producentom?:D

Ne, ali te cini losim Nislijom! :cry: Stidi se! :D

Jan
03-03-2008, 03:28 AM
Ne, ali te cini losim Nislijom! :cry: Stidi se! :D

da, ali sam imao mnogo los plasman i bio sam medju najgorima od najlosijih:Dhaha