PDA

View Full Version : slusalice AKG K141monitor vs K240DF

gorjan
21-12-2007, 11:12 PM
Imam mogucnost da zamenim moje K141 slusalice sa ovim K240DF.Malo sam rovario po netu i pronasao sam samo lepe reci o ovim 240DF, da su jako dobre, jedina mana im je valjda sto su zahtevne po pitanju pojacala.
Zanimaju me vasi utisci, ako je neko imao priliku da radi sa oba modela...

korenjak
22-12-2007, 12:49 PM
Citao sam ovde na forumu da su 240 DF radijski standard i da su mnogo dobre..

Kucaj u search pa ces naci taj topic

Koliko znam vise se ne proizvode ili se varam proveri!

sRce
22-12-2007, 03:51 PM
AKG 240 - industrijski standard ... neznam da li pricamo za iste... ali odlicne slusalice
AKG 271 - isto to samo zatvorene... odlicne za komponovanje... malo skuplje

Cuo sam sve pohvale za Seinheisser HD 25... neznam, nisam koristio...

lesha
22-12-2007, 04:38 PM

daju mek zvuk, nisu bas za produkciju, vise za dj upotrebu.

zvincic
22-12-2007, 06:10 PM
AKG 240 - industrijski standard ... neznam da li pricamo za iste... ali odlicne slusalice

obrnuto.... k271 su odlicne za snimanje no za komponiranje bi prije preporucio obicne 240 jer su otvorene...

inace, bjezite od 1xx slusalica....prokleto neudobne (supraauralne) za razliku od 2xx (circumauralne)...

sRce
22-12-2007, 07:08 PM
obrnuto.... k271 su odlicne za snimanje no za komponiranje bi prije preporucio obicne 240 jer su otvorene...

moze i tako :da: ...za komponovanje nije nista bitno osim da ti je pesma dobra...

gorjan
23-12-2007, 11:43 PM
hvala svima na komentarima...

sRce
25-12-2007, 05:07 PM
Uporedjivali pre neki dan... AKG K271 Studio i AKG K240... i ustanovili da:

K 240 imaju vise basova (idu dublje), dok se
K271 cuju jace, imaju izrazenije srednje i visoke

... e sad sta je realnije ko bi ga znao... to je to.

mfce
26-12-2007, 02:15 AM
...ustanovili da:

K 240 imaju vise basova (idu dublje), dok se
K271 cuju jace, imaju izrazenije srednje i visoke

... e sad sta je realnije ko bi ga znao... to je to.

Imam K 271 Studio, K 240 Monitor (na 600 oma), K 66 i K 55. Ne bih se slozio sa time da 240 imaju vise basa, naprotiv. K 271 laze u basu, tj. ima ga previse. Zatvorenog su dizajna, pa je i logicno. Ne smeta to bas toliko, nego ima vise basa od 240. K 240 M su vernije. Potpisujem. U pravu si za 271 da su im visoki izrazeniji. Npr. deluje da ima vise suma nego sto ga ima. Eto, i tu lazu.

sRce
26-12-2007, 03:48 AM
Izvini ali to sto si napisao jednostavno nije tacno. Onako je kako sam napisao u predhodnom postu.

Jedino da neke od nasih slusalica koje smo koristili nisu ok... mada sumnjam u to.

Steka
26-12-2007, 04:54 AM
Izvini ali to sto si napisao jednostavno nije tacno. Onako je kako sam napisao u predhodnom postu.

Jedino da neke od nasih slusalica koje smo koristili nisu ok... mada sumnjam u to.

zasta ti trebaju slusalice za snimanje ili miksanje >??

darkstar
26-12-2007, 07:15 AM
ghihihihihihihih......genijaaaalan topic ........ :D

audiotechnica ath-m50,poslusaj ih u artistu.

Oggy
26-12-2007, 11:13 AM
audiotechnica ath-m50,poslusaj ih u artistu.

Slozio bih se.
Takodje bih se slozio i sa Zvinom.
Slusalice "za mix" nisam siguran da postoje, osim kada slusas "od ispred sebe, kao na tranzistoru", tako da bih uvek dao prednost zatvorenim modelima zbog manjeg "curenja" pri usnimavanju.
Jos nesto...
Jako je vazno da su slusalice udobne jer snimanje nekad zna da traje jako dugo i da pevac/svirac odlepi kada mu se zacrvene usi od neudobnih sluski. To se sve odrazava na ucinak u radu, pa se zato i uzima u obzir kada se pravi odabir.
Cak bih, iz ove perspektive rekao, da je prvo vazno kako se sluske nose, zatim, da li cure i tek na trece mesto bih stavio zvuk (posavsi, naravno, od pretpostavke da pricamo o klasi koja bas nije trash).
Audiotehnica je dosta udobnija od pomenutih AKG modela. Beyer je takodje udoban prilicno, ali dosta skuplji u klasi.

MilTon
26-12-2007, 10:50 PM

Da, ali nisu iste AKG 240 Studio i AKG 240 DF (diffuse field). Ove DF imaju specijalnu ekvalizaciju sobe. A i drugacije izgledaju. Covek pitao za DF. Ja bih izbegao te DF i uzeo ili standardni 240 (Studio) ili 271.
I meni se cini da 271 (koje imam) imaju dublje basove i malo vise Hi-Fi zvuk od 240.

OFF
26-12-2007, 11:13 PM
Ja sam morao da uzmem k271, jer mi se vise puta desavalo da k240 monitor ne mogu da nateram da sviraju glasno (600Ohm) koliko klijenti zele (suludo, ali tako). Probao sam vishe preampa za sluske (mackie, sm pro) iz nize klase, ali nista. Veoma bitna stvar, da su neki pevaci odusevljeni sa k271, u odnosu na k240, da im je mnogo lakse za rad, bolje se cuju, preciznije......

korenjak
27-12-2007, 12:43 AM
Sinoc sam snimao u studiu na 240 DF........
udobne, idu oko uveta, nemaju kabl na uticnicu kao noviji modeli.....

Licno imam 271 jako udobne.....zvuk odlican.....da li lazu ? verovatno sve slusalice lazu ker ne ulazi zvuk u uvo iz prostora....

probao sam i k141 .....zvuk dobar....ali pritiskaju uvo.....

Andrej vlasnik studija mi je rekao da su za njega 240 DF referentnije od 271...

moje misljenje je da se on mozda isuvise navikao na njih....jer ih ima vec 10-ak godina.....a skoro je kupio 271....

Akg dobra firma.....a ko oce da miksa na slusalicma....neka smiksa na dobrim monitorima...pa posle nek slusa na raznim modelima.....i doci ce do zakljucka

drasticna razlika takodje kad se potera sa hi fi ampom ........i sa studijskim...

...i tako to....

mfce
27-12-2007, 01:44 AM

Koliko se secam, tacno je:) . Mozda ne cujemo isto. Desava se:wink: . Bas sam ih uporedjivao A/B. Ajde, uporedicu ih ponovo na par preampa. Javicu.

zvincic
27-12-2007, 02:34 AM
Ja sam morao da uzmem k271, jer mi se vise puta desavalo da k240 monitor ne mogu da nateram da sviraju glasno (600Ohm) koliko klijenti zele (suludo, ali tako).

zasto suludo?

za njih treba prilicno jako pojacalo, uzimajuci u obzir da 240 studio i 271 imaju 10 puta manju impedanciju.

inace, dizajnirane su za paralelno spajanje vise slusalica, kada ukupna impedancija pada, kao i ostale visokoomske slusalice...druga je stvar sto ljudi nemaju pojma, pa kupe jedne i onda se cude zasto su tihe dok su spojene na vulgaris pojacalo za slusalice...

66musicman
27-12-2007, 03:50 AM
Licno posedujem dva para Seinheisser HD 600 i AKG 240 studio, jedan par.
Jednostavno AKG po mom misljenju (samo mom, najverovatnije) nema sta da trazi pored Seinheisser-a.
Imaju samo jednu manu Seinheisser HD 600 (postoji i model HD 650), mnogo su skupe.

OFF
27-12-2007, 12:27 PM
zasto suludo?

..

Suludo koliko glasno ljudi zele da im slusalice sviraju, na to sam mislio. JA bi posle 5min takve glasnoce dobio proliv:D

zvincic
27-12-2007, 01:35 PM
Suludo koliko glasno ljudi zele da im slusalice sviraju, na to sam mislio. JA bi posle 5min takve glasnoce dobio proliv:D

a to, to da....tu se slazem...ajde kad je u pitanju bubnjar koji zbog prirode instrumenta hoce glasno...no pjevac...al dobro...hoces da ti spalim usi? nema problema!

sta?

jos cujes?

sad cu ja da pojacam...

OFF
27-12-2007, 01:54 PM
a to, to da....tu se slazem...ajde kad je u pitanju bubnjar koji zbog prirode instrumenta hoce glasno...no pjevac...al dobro...hoces da ti spalim usi? nema problema!

sta?

jos cujes?

sad cu ja da pojacam...

Pa da, musterija je uvek u pravu:D