PDA

View Full Version : Raptor-i u Bg?

milanCHE
21-12-2007, 11:00 PM
gde naci ove hdd-ove u Bg? ili ukokoliko bilo ko ima informaciju o necem "jacem" od 7200rpm,bio bih jako zahvalan.znaci:kapacitet,brzina(rpm),cena i ... naravno-lokacija gde se moze kupiti.
dravpoz.....

"7"
21-12-2007, 11:07 PM
www.hellas.co.yu (http://www.hellas.co.yu)

milanCHE
21-12-2007, 11:16 PM
hvala,7,skoro ih nisu imali duze vreme zbog slabe prodaje,sad cu da pogledam,da vidim sta brat Grk ima u ponudi.
pozdrav

"7"
21-12-2007, 11:57 PM
hvala,7,skoro ih nisu imali duze vreme zbog slabe prodaje,sad cu da pogledam,da vidim sta brat Grk ima u ponudi.
pozdrav

Ma on i kad nesto nema, moze da nabavi, pozovi i pitaj... a u medjuvremenu pogledaj u cenovniku da li stoji + pored cene jer to obicno znaci da ima (pogotovo ako stoji +++)

Pozz

milanCHE
22-12-2007, 12:15 AM
vazi,hvala ti u svakom slucaju.vec sam video da ima onaj od 150GB na 10.000rpm.
no,prethodno sam u ovoj rubrici(computer hardware),otvorio jos par tema u vezi brzih i "obicnih" hdd-ova,pa ocekujem odgovore i iskustva drugih,ne bih se bas zaletao,ukoliko nema znacajne razlike u brzini,s'obzirom da je razlika po odnosu cena/kapacitet dosta u velika u korist raptor-a.ne znam koliko je i opravdana.u ostalom,ako kad budes imao vremena pogledaj i par tih thread-ova,pa ces videti sta me sve "muci"
pozdrav

peraZdera
30-12-2007, 01:17 AM
ja imam 2 raptora (2x36gb) i ovo ti ne bi preporucio da kupis!
Moj predlog ti je da napravis mali kucni SAN (Storage Area Network). Dakle trebaju ti SATA II diskovi, procesor, proca, memorija, gigabitni switch i malo cackanja oko linuxa da podesis iSCSI! Sa ovim dobijes ~4ms + mnogo prostora!!! Razmisli o ovome pre kupovine raptora...