Log in

View Full Version : Waldorf Blofeld

Pages : 1 [2]

silicon science
04-08-2009, 01:58 PM
Jel jos neko otkljucao sample playback? Ja imam izvesnih problema, tj. ne cuje se ni s od semplova. Kada izaberem sample u oscilator meniju tishina.. I tako sa fabrickim, kao i sa mojim semplovima koje sam loudovao..:banghead::confused: Ima li koga kome ovo radi kako treba?

silicon science
07-08-2009, 06:31 PM
Jel jos neko otkljucao sample playback? Ja imam izvesnih problema, tj. ne cuje se ni s od semplova. Kada izaberem sample u oscilator meniju tishina.. I tako sa fabrickim, kao i sa mojim semplovima koje sam loudovao..:banghead::confused: Ima li koga kome ovo radi kako treba?

Problem resen 8-)8-) Ponovio ceo postupak updatea OS-a od pocetka i fercera super.... Mana koju sam zapazio je sto ima samo 1 voice polifonije u okviru jednog oscilatora (ili nesto baguje ako nije tako).... Znachi, ucitao sam program sa nekim percussion-singl shotovi (u okviru jednog oscilatora) i bogme ne svira 2 u isto vreme-tek kad se jedan voice odsvira krece drugi)...:cry::cry:
Al dobro, sprava nije ni predvidjena da radi bas kao sempler... Sumnjam i da taj njihov dsp moze to sve da izgura... U svakom slucaju sound semplova kroz Blofeld filtere je extra, a pogotovo mi se svidja kada kroz mod matrix propusts neki sempl (zezao sam se sa nekim bitovima i u kombinaciji sa lfo dobija se chudo :rolleyes::rolleyes:8-)). U svakom slucaju vrlo isplativa investicija (ko se odluchi da kupi)... Jos jedan poljubac Waldorfu za ovu akciju sa semplovima.... Ljudi rade i razmisljaju "unapred" za razliku od konkurentskih firmi koje su se razmazile i prodaju "one stvari" za bubrege... Mislim na ACCESS naravno

funksoulbrother
25-08-2009, 04:43 PM
od danas još jedan vlasnik više na ovom forumu. :grin: još sam u fazi proučavanja, ali prvi utisci su jako dobri.

Bockie
25-08-2009, 04:59 PM
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28381&highlight=Waldorf+Blofeld

milos
25-08-2009, 05:19 PM
Babe vs Zhabe...
Access Virus TI vs Blofeld?
:D
Uboscu jednom neki polovan C ili KC kad tad jer mi se cini da je Virus uvek bio THE synth za progy house...

silicon science
25-08-2009, 05:36 PM
Babe vs Zhabe...
Access Virus TI vs Blofeld?
:D
Uboscu jednom neki polovan C ili KC kad tad jer mi se cini da je Virus uvek bio THE synth za progy house...

Pa dobro, uporedjivanje je bilo sa stanovistva odnosa kompanije prema kupcu :wink: Virus je do sada vec trebao da ima mrezni Lan ili kako se vec zove prikljuchak na rachunar, a oni jos uvek na usb 1, i to sprava koja toooliko kosta.. O tome ja pricham buraz

silicon science
28-08-2009, 06:29 PM

I pored toga dobar je i za trance bilo koje vrste itd..
Evo poslusaj ovog garija :) svi sintovo su Virus Indigo 1 ako se ne varam... Pogotovo stvar Devotion gde mi je jedan od omiljenih sintova u tranceu u poslednje vreme (znaces koji) :wink::)

http://www.myspace.com/liquidsouliboga

funksoulbrother
29-08-2009, 03:49 PM
uzeo sam novi midi kontroler, edirol pcr300. spojio midi kabelom njegov out na blofeldov in. ne bi li vec ovdje midi lampica blofelda trebala svijetliti kad se diraju kontrole klavijature? ne svijetli.

kontroler je polovan. prodavač mi nije poslao strujni adapter s njime. :rolleyes: tako da ga moram spojiti usb-om kako bih ga upalio. daje li kontroler prioritet jednoj od veza (usb / midi) glede slanja midi podataka kada su obje veze spojene (usb-om kontroler s kompom, a midi out kontrolera s blofeldom)?

uglavnom, novim kontrolerom ne uspjevam svirati blofelda. :banghead:

hvala!

silicon science
29-08-2009, 04:05 PM
Usb ulaz u Blofledu mozes koristit samo preko rachunara, ne mozes direktno kontroler preko usb u Blofelda :wink::)
Ubodi kontroler u rachunar preko usb, takodje u Blofelda isto usb iz rachunara, pogigni neki host u kome radis, otvori midi kanal i tu setuj. Verovatno ce ti trebati driver za kontroler pa to prvo instaliraj...

funksoulbrother
29-08-2009, 04:31 PM
Usb ulaz u Blofledu mozes koristit samo preko rachunara, ne mozes direktno kontroler preko usb u Blofelda :wink::)
Ubodi kontroler u rachunar preko usb, takodje u Blofelda isto usb iz rachunara, pogigni neki host u kome radis, otvori midi kanal i tu setuj. Verovatno ce ti trebati driver za kontroler pa to prvo instaliraj...

kako sam i napisao, kontroler sam midi kablom spojio s blofeldom. :D
ali očito mi to suvišno pored usb-a, kako kažeš. u abletonu se je... već neko vrijeme. negdje griješim. odabrao blofelda sa stereo ulaza kartice u audio kanalu. na midi kanalu odabrao edirol. ništa. klikam po klavijaturi midi kanala u abletonu i zvuk je tu. mamicu...

silicon science
29-08-2009, 04:45 PM
kako sam i napisao, kontroler sam midi kablom spojio s blofeldom. :D
ali očito mi to suvišno pored usb-a, kako kažeš. u abletonu se je... već neko vrijeme. negdje griješim. odabrao blofelda sa stereo ulaza kartice u audio kanalu. na midi kanalu odabrao edirol. ništa. klikam po klavijaturi midi kanala u abletonu i zvuk je tu. mamicu...

Sorry, nisam dobro prochitao :D
Proveri da li na klavijaturi pored midi izlaza imas switcher... Klikni levo ili desno i trebalo bi da radi... To mi jedino pada na pamet :confused::confused: Tako je kod mene na M-audio Radium 49...
Evo ti dole na fotki vidis da ima 2 midija, tj. kod mene ima jedan sa swicherom.

funksoulbrother
30-08-2009, 01:27 PM
greška u koracima naravno. krivi midi out mi bio odabran u abletonu.:rolleyes:
hvala svejedno. :wink:

ipomea
19-10-2009, 09:36 AM
pozdrav,
prije neki dan kupio sam Blofelda, i na prvu sam prilicno zadovoljan sa saundom, ali...
igrajuci se malo sa lfo-ima i clock delayom skuzio sam da malo cudo uopce ne slijedi vanjski midi clock. Naime, radim u WinXP, i koristim sequencer Abletona (7 i 8) i Orion Platinuma. Pokusao sam i USB i MIDI vezu, ali nista. Note se lijepo prenose i ostale kontrole, i midi lampica blica, ali midi clock nista. Da bi stvar bila jos gora, kada vratim na internal clock mode i mijenjam BPM (u arp modu ili multi modu), Blofeld također ne reagira ili reagira na cudan nacin. Sve u svemu, jedan midi clock kaos. Pokusao sam sa 1.12 i 1.13. verzijama firmwarea.
Pretra?ivajući internet saznao sam da dosta ljudi ima problem sa midi clockom na Blofeldu, i da ekipa sa Waldorfa brise mailove srodnog sadrzaja sa sluzbene mailing liste. Ja sam napisao jedan mail Waldorfu, i dobio automatski ogovor da su na godisnjem. Vrlo jedna lijepa stvar za saznati o Waldorfu i podrsci!
uglavnom, htjeo sam pitati, da li je netko imao slicnih problema, i ako da, da li ih je i kako rje?io?

hvala, goran

lesha
19-10-2009, 10:47 AM
da nije problem do abletona?

ipomea
19-10-2009, 11:45 AM
čini mi se da nije, jer sam pokusao i preko Orion Platinuma, a i pokusao sam sa dve verzije Abletona. Danas cu pokusati i preko nekog hardwera, pa cu vidjeti.. Ali gotovo sam siguran da je u Blofeldu riječ

pracovjek
19-10-2009, 08:55 PM
yes u blofeldu je problemcic, poznati bug navodno ce (on i jos poneki crvici) "sooooon" biti rijeseni novim F.ware-ommmm...:wink:

pracovjek
19-10-2009, 09:11 PM
Hi all,

we have watched the recent discussion regarding bugs in the Blofeld
and can confirm that we are going to release a Blofeld update with
bugfixes by the end of September.

Sorry for the inconvenience you experience.

Wolfram
Lobotom aus Leidenschaft

....eto rijecima jednog od programera , obrati paznju na...
the end of September ...hm... vrijeme je cudna i relativno-nestabilna "pojava"
u glavama nekih vjerovatno poslom preopterecenih ljudi
</pre>

slowstar
20-10-2009, 03:20 AM
Dobro pomenuste, ja taj problem nisam primetio, jer ne koristim Blofeld na taj nacin, naime sva arpeggia odsviram (umem cak i da sviram, zamisli) a ako treba da recimo filter sledi neki clock, "usviram" i to, ali je dobro da ste me obavestili, pa i ja da ispratim ta desavanja. Na drugim spravama (Roland, Korg) sam koristio MIDI clock, bez problema, ali napominjem, kada se radi sa clockovima, nije lose imati sto bolji MIDI interface, a ovde po forumima vidim (samo ovde, na Balkanu) da se od MIDI-ja bezi sto dalje, a to je po meni glupo, jer MIDI jos uvek VLADA!!!

ipomea
20-10-2009, 06:57 PM
ma je blofeld je. pokusao sam i hardverski clock, ista stvar. samo je interesantno da arp uglavnom radi kako treba tj. prati external midi, ali lfo i delay nikako. također lfo i delay ne reagiraju niti na promjenu internal clocka, sto je nevjerojatno. nije mi jasno kako si jedna firma kao sto je Waldorf moze dozvoliti nesto ovakvoga. Virus i Machinedrum su imali bugova, ali su ih brzo i efikasno rjesavali, i nisu bili "na godisnjem". zamislite:
Dear Waldorf Customer,
we are on a short holiday vacation! The Waldorf Support is closed from 14th until 21st of October 2009. Emails won' t be answered during this time. Thank you for understanding!

vrlo interesantno radoblje za godisnji!

inace, meni osobno je sint bez valjanog lfo-a, delaya i arp-a neupotrebljiv.

silicon science
21-10-2009, 10:49 AM
ma je blofeld je. pokusao sam i hardverski clock, ista stvar. samo je interesantno da arp uglavnom radi kako treba tj. prati external midi, ali lfo i delay nikako. također lfo i delay ne reagiraju niti na promjenu internal clocka, sto je nevjerojatno. nije mi jasno kako si jedna firma kao sto je Waldorf moze dozvoliti nesto ovakvoga. Virus i Machinedrum su imali bugova, ali su ih brzo i efikasno rjesavali, i nisu bili "na godisnjem". zamislite:
Dear Waldorf Customer,
we are on a short holiday vacation! The Waldorf Support is closed from 14th until 21st of October 2009. Emails won' t be answered during this time. Thank you for understanding!

vrlo interesantno radoblje za godisnji!

inace, meni osobno je sint bez valjanog lfo-a, delaya i arp-a neupotrebljiv.

Ovi "bugovi" su istina, mogu i ja da potvrdim... :cry::cry:

ipomea
27-10-2009, 09:23 AM
zadnja poruka od waldorfove podrske:

....You have found a known bug. We are already preparing a new firmware version which fixes this behaviour when using MIDI clock.

... the firmware will be available this year.

pozdrav

alavuk
01-12-2009, 10:15 PM
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jdXWsv41lx8&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jdXWsv41lx8&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/b9rbprK_EpA&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/b9rbprK_EpA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

no comment !

silicon science
02-12-2009, 01:10 AM
Ijaaaooo, e to sam chekao da chujem, kad ovaj sajko dovati blofija :shock::shock::shock:8-):)

Mika Technika
02-12-2009, 01:53 AM
kod tog lika svaki synth zvuci isto! ja ne znam kako to on usnimava i sta radi(svirao blofelda ili neki drugi synth kod njega je svaki synth bukvalno isti), meni je deset puta ovaj snimak bolji:

<object width="480" height="295"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HFofAhlc9UY&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HFofAhlc9UY&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="295" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

alavuk
02-12-2009, 08:11 AM
gde zvuci isto , ahahahha e sad si ga odvalio onako podobro ... namerno je sve distorzirano ili sta vec raspanjeno do kraja , ali lik je freak lud lik , samo je razocarao sa demonstracijom jx8p-a , njegovi demoi zvuce smesno u poredjenju sta stvarno moze da se odradi sa spravom ... ali blofelda je iskidao posteno

InsaneEyes
02-12-2009, 09:14 AM
ovog lika pratim od pocetka, i ja imam slican utisak da sve klipove pusta kroz isti boxzor.

sto i ne cudi, evo ga njegov bivsi bend :rotfl:

http://www.youtube.com/watch?v=WArQYjwYR5c

Mika Technika
02-12-2009, 09:41 PM
@alavuk:

pa uporedi njegove ostale snimke sa ovim, i videces da ne mozes razaznati po kvalitetu zvuka razlike u synthovima. ne znam da li je lud ili ne, ako jeste onda valjda treba na lecenje, al demonstracije su mu lose bas zbog kvaliteta(ne)kvaliteta snimka, tj. kako kazes distorzije.

alavuk
03-12-2009, 01:10 PM
a to da , mislio sam na nesto drugo da je u pitanju :D

milos
03-12-2009, 02:17 PM
Hehe, "basket case" u Nord Lead 2x demosu:shock:

fischek
04-12-2009, 07:23 AM
ja sam imao isti utisak...svaki sint zvuci isto i uvek su manje ili vise slicni patchovi - zanimljiv je video editing, osim kad pretera sa nekim tezim glupostima...ali super je popularan (1640 subscribers) 8-)

silicon science
04-12-2009, 01:28 PM
Lik je vrhunski sint tj. patch programer. Moguce je da snima sve kroz neki shugavi majk i da ga zabole sto ima distorzije... Poenta je da na svakom njegovom videu vidis sta sve sprava moze, a ako te zanima sam zvuk sprave skines demoe u wavu ili kako vec i chujes. Sto se tiche Blofelda, mislio sam da bas vladam njime, ali posle ovog vidim da sprava moze jos puuuno toga. You tube je prepun nemastovitih likova koji nemaju blage veze sta se sve moze uraditi sa sintom vec "presetashe"... :wink:

slowstar
04-12-2009, 02:05 PM
Tvikovanje je jako vazno!
Danas me, kao i verovatno jos ponekog mrzi da to radim, ali u "davna' vremena, mislim da je jedini sint koji sam bas proucio i savladao bio ROLAND JUNO 60, i donekle OBERHEIM FVS4, a sve ostale iskreno govoreci me je mrzelo. Naprimer, trenutno moj najnoviji sint je FANTOM G7, a i pored toga sto je definitivno najbolji i najkompleksniji sint koji sam ikada imao, JOS NISAM PROSAO NI PRESETE kojih verovatno ima skoro 2000!
Lenjost je teska stvar. pronasao sam po kategorijama boje koje su me zanimale, i dalje, eto priznajem, nisam isao, mada je sramota!

silicon science
04-12-2009, 02:12 PM
Tvikovanje je jako vazno!
Danas me, kao i verovatno jos ponekog mrzi da to radim, ali u "davna' vremena, mislim da je jedini sint koji sam bas proucio i savladao bio ROLAND JUNO 60, i donekle OBERHEIM FVS4, a sve ostale iskreno govoreci me je mrzelo. Naprimer, trenutno moj najnoviji sint je FANTOM G7, a i pored toga sto je definitivno najbolji i najkompleksniji sint koji sam ikada imao, JOS NISAM PROSAO NI PRESETE kojih verovatno ima skoro 2000!
Lenjost je teska stvar. pronasao sam po kategorijama boje koje su me zanimale, i dalje, eto priznajem, nisam isao, mada je sramota!

Ma sve je to kuul, bitno da radi posao i da znas sta sint moze. Ali sam procitao zilion user textova o kojekakvim sintovima i kako su ljudi nezadovoljni i kako je sprava sranje. Bas za to je primer za Kawai K5000 i lik napisao kako su mu piano patchevi bez veze... I uporedjuje ih sa nekim digitalnim klavirima :banghead::banghead::banghead: Nema pojma sta je kupio haha:rotfl::rotfl:

aleksandrsteva
13-12-2009, 03:35 PM
ja se razmisljam da kupim waldorf modul. imam roland juno 6 ne juno 60 i znam dobro sta je kvalitet i analogija . moj juno je u boljem stanju nego novi korg pa 50 sto se kvaliteta izrade tice. sto se zvuka tice ima veoma prijatan strings. uzeo bi waldorf blofeld zbog ambijentalne muzike koju nameravam raditi i ujedno bih zeleo saznati da li ima latency prilikom povezivanja preko midija. to je veoma meni bitno. kada na stari juno odsviras arpegio, nekako imas lep osecaj u rukama dok kad isti arpegio izvedes na korgu ili necem novom verovatno zbog softverske latencije taj osecaj se izgubi. pa me interesuje da li je isti waldorf analogno hardverska stvar ili je to samo skup cipova koji samo simuliraju prave oscilatore lfo. vcf i sl....
molim vas odgovorite mi.

silicon science
13-12-2009, 03:57 PM
ja se razmisljam da kupim waldorf modul. imam roland juno 6 ne juno 60 i znam dobro sta je kvalitet i analogija . moj juno je u boljem stanju nego novi korg pa 50 sto se kvaliteta izrade tice. sto se zvuka tice ima veoma prijatan strings. uzeo bi waldorf blofeld zbog ambijentalne muzike koju nameravam raditi i ujedno bih zeleo saznati da li ima latency prilikom povezivanja preko midija. to je veoma meni bitno. kada na stari juno odsviras arpegio, nekako imas lep osecaj u rukama dok kad isti arpegio izvedes na korgu ili necem novom verovatno zbog softverske latencije taj osecaj se izgubi. pa me interesuje da li je isti waldorf analogno hardverska stvar ili je to samo skup cipova koji samo simuliraju prave oscilatore lfo. vcf i sl....
molim vas odgovorite mi.

Chuj, Blofeld je DIGITALNI sint... Nema veze sa analogijom. Jos uvek ima manjih bagova sto se tiche nekih stvari, tipa da arpedjator sa Blofelda ne prati midi clock od DAW-a, tj. podesis isti bpm ali iskache. Taj im je bag poznat i resice ga novim apdejtom. Za ambijentalnu muziku neces naci bolji sint, ne samo za tu lovu vec i vecu. :wink::) Zvuchi fantastichno, mod matrix izuzetan... Uzmi ga i ne razmisljaj (sto se mene tiche)... Pitaj ako te jos nesto zanima... :)

aleksandrsteva
14-12-2009, 12:02 PM
gledao sam neke demoe i primetio sledece. najvise mi se svidja prezentacija onog japanca. ali. primetio sam da kada menja lfo parametre i cutoff da se ipak javlja pozamasno zakasnjenje.kada isto uradis na juno6 promena strukture zvuka je trenutna bez i jedne milisekunde latencije - zakasnjenja ( jebes engleski). uradite jedan test uzmite bilo koji preset i pocnite lagano menjati strukturu zvuka bilo lfo ili cutoff ili sl.. i obratite paznju da li promena dolazi istovremeno sa pomeranjem potenciometra ili malo kasni. interesuje me koliko preseta - boja , mogu da layerujem u jednu boju - verovatno multi mod. ukoliko je tehnologija kao kod moog little phaty - a, to vredi uzeti. veoma mi je vazno i ko ga proizvodi. to obicno pise na poledjini ,kod serijskog broja. imam lose iskustvo sa kinezima. jedine 2 klavijature koje imam i koje vrede su japanci - roland juno 6 iz 1982 i korg x5d - poslednji japanac od korga IZ SERIJE M1 ,T3.X3. imam i korg PA xxXXZYXS( necu da reklamiram ) koji nesmem da taknem jer je osecaj kao da sviras na plasticnim cassama od jogurta - imlek ( izvinite na reklami). svaka svirka sa njim kao da je poslednja jer ga neznam. OTKUD MOGU DA ZNAM DA DELOVI NISU OD MACAKA ILI OD KREMIRANIH LJUDI.meni treba neka pouzdana stvar na koju se mogu osloniti. doticni japanci su stvarno carevi , to je treskano , padano , akano po vozovi i busevi , gepeci i podrumi i nista im ne fali. kao da su juce izasli iz radnje.ZVUCI KAO DA HVALIM ALI STVARNO JE TAKO.kakvo kuciste ima waldorf. i koliko sada kosta, da li ga prodaje neko polovan.

clusterchord
21-12-2009, 04:20 PM
poslednji japanac od korga IZ SERIJE M1 ,T3.X3. imam i korg PA xxXXZYXS( necu da reklamiram ) koji nesmem da taknem jer je osecaj kao da sviras na plasticnim cassama od jogurta - imlek ( izvinite na reklami). svaka svirka sa njim kao da je poslednja jer ga neznam. OTKUD MOGU DA ZNAM DA DELOVI NISU OD MACAKA ILI OD KREMIRANIH LJUDI.

:rotfl::rotfl:dobar si, Steva. al sam se nasmijao..

Juno nema latencije jer ona ne postoji u analognom svijetu. pogotovo na Junu 6 slideri su direktno na elektronskim sklopovima koji proizvode zvuk. tako da cim mrdnes prdnes po njemu, on de facto mjenja otpor na potenciometru u sklopu i zvuk se mjenja. to je normalno da ne mozes takav brzi odziv dobit na softweru ili softwerskom sintu, koji je kodiran. jer treba uvijek neko vrijeme, koilko god kratko, da ga CPU "prožvače".

medjutim, to je teorija. u praksi, meni se taj odziv na recimo virusu TI, waldorfu XT, pa i blofeldu, cini sasvim zadovoljavajuci. nije nesto da ces primjetit ono da te bas zasmeta.

tuomas
22-02-2010, 08:34 AM
:rotfl::rotfl:dobar si, Steva. al sam se nasmijao..

Juno nema latencije jer ona ne postoji u analognom svijetu. pogotovo na Junu 6 slideri su direktno na elektronskim sklopovima koji proizvode zvuk. tako da cim mrdnes prdnes po njemu, on de facto mjenja otpor na potenciometru u sklopu i zvuk se mjenja. to je normalno da ne mozes takav brzi odziv dobit na softweru ili softwerskom sintu, koji je kodiran. jer treba uvijek neko vrijeme, koilko god kratko, da ga CPU "pro?vače".

medjutim, to je teorija. u praksi, meni se taj odziv na recimo virusu TI, waldorfu XT, pa i blofeldu, cini sasvim zadovoljavajuci. nije nesto da ces primjetit ono da te bas zasmeta.
Evo i mene kao vlasnika Blofeld keyboarda :)...Sviram u amadeus bandu i ovog vikenda sam ga prvi put nosio na svirci,
i mogu reci da razbija.Na primer pesma Lady Gaga-Bad Romance bez njega zvuci glupo...kada se uporedi kvalitet i novac-to je prava stvar,jedino je malo komplikovan oko semplova.
Dali nako zna kako mu radi midi dump??? Ja i Misa Komnenic se otelismo,ali nece!!! Misa pisao Waldorfu,ali ne odgovorise...

silicon science
22-02-2010, 09:55 AM
Dali nako zna kako mu radi midi dump??? Ja i Misa Komnenic se otelismo,ali nece!!! Misa pisao Waldorfu,ali ne odgovorise...

Midi dump semplova (ako na to mislis) radi super, jeste malo sporije al sta ces. 50 mb prebacuje oko 20 min... Pitaj konkretno sta te zanima oko dumpa. Imas program koji se zove Spectre i preko njega sve radis. Preko usb-a prikljuchis spravu i nema problema...:wink:

tuomas
22-02-2010, 08:47 PM
Midi dump semplova (ako na to mislis) radi super, jeste malo sporije al sta ces. 50 mb prebacuje oko 20 min... Pitaj konkretno sta te zanima oko dumpa. Imas program koji se zove Spectre i preko njega sve radis. Preko usb-a prikljuchis spravu i nema problema...:wink:
To za semplove znam,ali midi dump sa blofelda na blofeld za patcheve...nece i nece. Komnenic je svoj napucao,i potrosio vreme i vreme,a kada smo to hteli da prebacimo na moj,nece...znaci,pricam samo o patchevima sa synth na synth.
Jos jedno pitanje:u studiu na compu mi je digidesign 003,i na tom compu mi ne radi spectre,dok na glupavom,jeftinom lap-topu radi,sta mu smeta? digidesign?
bas pizdim zbog tih sitnica...

silicon science
23-02-2010, 02:34 PM
To za semplove znam,ali midi dump sa blofelda na blofeld za patcheve...nece i nece. Komnenic je svoj napucao,i potrosio vreme i vreme,a kada smo to hteli da prebacimo na moj,nece...znaci,pricam samo o patchevima sa synth na synth.
Jos jedno pitanje:u studiu na compu mi je digidesign 003,i na tom compu mi ne radi spectre,dok na glupavom,jeftinom lap-topu radi,sta mu smeta? digidesign?
bas pizdim zbog tih sitnica...

Nadam se da ste dumpovali patcheve na komp prvo pa onda u drugi blofeld, nemoj prikljucivati Blofeld na Blofeld.

tuomas
23-02-2010, 03:14 PM
Nadam se da ste dumpovali patcheve na komp prvo pa onda u drugi blofeld, nemoj prikljucivati Blofeld na Blofeld.
Pokusali smo synth na synth...a zasto to ne sme? Pa to je uvek tako bilo,ako su synthovi potpuno isti...

ipomea
02-03-2010, 01:02 PM
pitanje: kako najlakse raditi dump .mid ili .sysex fileove na Blofelda, tj. skidati iste sa Blofelda?

silicon science
02-03-2010, 07:57 PM
pitanje: kako najlakse raditi dump .mid ili .sysex fileove na Blofelda, tj. skidati iste sa Blofelda?

Kako mislis najlakse? Da li se kompjuter vise ili manje "znoji" kad radis preko sysex-a :rotfl::rotfl:
U svakom slusaju je isto, nema lakseg ili tezeg nacina

ipomea
02-03-2010, 09:03 PM
krivo sam se izrazio. htjeo sam pitati na koji način, s kojim softwareom mogu ubacivati soundove/patcheve (midi, sysex) sa kompa na Blofelda i obrnuto?
svi sintezajzeri koje imam, imaju pripadajuce softvere/editore pa to nije problem.. ovako nisam siguran kako bih to napravio, guglao sam i nai?ao na nekoliko nejasnih primjera..

..evo bas sam naisao na SoundDiver za Blofelda, to bi trebalo biti to?

usput, nevjerojatno je kako se vrlo malo rasprava o Blofeldu mo?e naći na internetu, a sluzbeni forum je ocajan..

hvala

tuomas
03-03-2010, 01:02 PM
Evo izvestaja sa terena...kada sviram nesto na blofeldu,odjednom ostane neki ton da se cuje...onda moram promeniti boju,da taj ton prestane...o cemu se radi :shock:???

silicon science
03-03-2010, 02:31 PM
Evo izvestaja sa terena...kada sviram nesto na blofeldu,odjednom ostane neki ton da se cuje...onda moram promeniti boju,da taj ton prestane...o cemu se radi :shock:???

Softverski bug. Desava se nazalost, meni ne tako chesto. S tim se mora ziveti dok ne isprave (i ako isprave)... Taj problem imaju i Access i Clavia i ostali...

@ Ipomea-Sto se tice prebacivanja semplova i svega ostalog na tu temu, samo procesljaj Waldorf sajt u download sekciji i sve ce ti se samo kazati.

tuomas
03-03-2010, 03:01 PM
hvala puno....

ipomea
04-03-2010, 08:56 AM
@ Ipomea-Sto se tice prebacivanja semplova i svega ostalog na tu temu, samo procesljaj Waldorf sajt u download sekciji i sve ce ti se samo kazati.
hm, nisam siguran, cesljao sam puno. konkretno, sto se tice dump i receive soundova (patcheva, NE sampleova) između kompjutera i blofelda, na stranici ne mogu naci nista korisno. u međuvremenu sam skuzio da mogu koristiti za dump software C6 od Machineduma. Također, koristan je
http://lady.rdsor.ro/~kotro/index.php?m=soft (http://lady.rdsor.ro/%7Ekotro/index.php?m=soft)
tu je Blofeldov editor koji ima super randomize i morphing opcije i jo? zgodnih stvari, a sa njim se mogu slati patchevi u sint. Ali ....kod slanja patcheva u blofelda nekad se sejva odmah, nekad se otvori kako privremeni patch. Također, cijela banka koju sam izbacio iz Blofelda prije nego sam se počeo zezati sa prebacivanjima (kako bi osigurao svoje patcheve), zapravo nije ona koja je trebala biti. Kad sam ju vratio nazad na Blofelda, nisu bili neki patchevi tamo gdje bi trebali biti. tako da je ovo, cini se, malo nesiguran posao, ili ja bas nisam siguran sto radim.. ili je jos jedan grozan bug u nizu Blofeldovih bugova.
nedavno sam shvatio da Blofeld lose prima program change sa vanjskih sequencera, pa onda da se događaju nekakva pojačavanja i sti?avanja glasnoće jednog sounda tokom sviranja.....
sve u svemu, Waldorf je danas jedna vrlo neozbiljna firma, kao da je negdje iz nasih balkanskih krajeva, a ne Njemačke. mislim, svaka čast na soundu, ali stabilnost sofvera, podr?ka i sve ostalo je stvarno u?as...

silicon science
04-03-2010, 11:20 AM
hm, nisam siguran, cesljao sam puno. konkretno, sto se tice dump i receive soundova (patcheva, NE sampleova) između kompjutera i blofelda, na stranici ne mogu naci nista korisno. u međuvremenu sam skuzio da mogu koristiti za dump software C6 od Machineduma. Također, koristan je
http://lady.rdsor.ro/~kotro/index.php?m=soft (http://lady.rdsor.ro/%7Ekotro/index.php?m=soft)
tu je Blofeldov editor koji ima super randomize i morphing opcije i jo? zgodnih stvari, a sa njim se mogu slati patchevi u sint. Ali ....kod slanja patcheva u blofelda nekad se sejva odmah, nekad se otvori kako privremeni patch. Također, cijela banka koju sam izbacio iz Blofelda prije nego sam se počeo zezati sa prebacivanjima (kako bi osigurao svoje patcheve), zapravo nije ona koja je trebala biti. Kad sam ju vratio nazad na Blofelda, nisu bili neki patchevi tamo gdje bi trebali biti. tako da je ovo, cini se, malo nesiguran posao, ili ja bas nisam siguran sto radim.. ili je jos jedan grozan bug u nizu Blofeldovih bugova.
nedavno sam shvatio da Blofeld lose prima program change sa vanjskih sequencera, pa onda da se događaju nekakva pojačavanja i sti?avanja glasnoće jednog sounda tokom sviranja.....
sve u svemu, Waldorf je danas jedna vrlo neozbiljna firma, kao da je negdje iz nasih balkanskih krajeva, a ne Njemačke. mislim, svaka čast na soundu, ali stabilnost sofvera, podr?ka i sve ostalo je stvarno u?as...

Chuj, stoji to sto si napisao, nazalost :(
Waldorf jos uvek nije izbacio i pitanje je hoce li, zvanichan, njihov editor itd... Za backup patcheva ja koristim programchic MIDI OX, mada nisam sa njime radio dump celog sinta vec pojedinachne patcheve. Nista te ne kosta da probas :)
http://www.midiox.com/?http://www.midiox.com/moxdown.htm

ipomea
04-03-2010, 12:09 PM
hvala

Mika Technika
04-03-2010, 03:59 PM
pridruzih se i ja blofeld ekipi :)

Bitch
04-03-2010, 04:08 PM
pridruzih se i ja blofeld ekipi :)

:thumbsup:

Mika Technika
04-03-2010, 05:02 PM
:) fala :)

Mika Technika
05-03-2010, 03:15 AM
windows only

http://www.softknobs.co.cc/content/blofeld-virtual-editor-beta-3-available

http://www.softknobs.co.cc/sites/default/files/dl_images/bve_beta3.png

ipomea
05-03-2010, 06:47 AM
u kojem programu pokreces ovaj editor?

Mika Technika
05-03-2010, 12:41 PM
mozes odakle hoces, cubase, ableton, itd. ja ne mogu da ga povezem jer mi ne da da mu zadam midi ulaze i izlaze na njemu, kaze mi : the selected device is in use by this or other application and cannot be selected

logicno je da ce midi koristiti i host i on, zato mi nije jasno koja je ovo fora

ipomea
05-03-2010, 01:52 PM
mozes odakle hoces, cubase, ableton, itd. ja ne mogu da ga povezem jer mi ne da da mu zadam midi ulaze i izlaze na njemu, kaze mi : the selected device is in use by this or other application and cannot be selected

logicno je da ce midi koristiti i host i on, zato mi nije jasno koja je ovo fora

ako ti ovo govori u Abletonu, onda ti to znaci da moras iskljuciti u Ableton MIDI preferences Blofeldov In i Out. Kad iskljucis moci ces onda aktivirati iste u Vst Blofeld pluginu. U tom slucaju proraditi ce ti VST, samo nastaje sljedeci problem, a taj je da Blofeld ne prima midi note sa kanala gdje je VST otvoren. Ostale in i out akcije rade kako treba. Palo mi je na pamet da midi note saljem sa drugog midi kanala i to u MIDI IN Blofelda, dok je USB MIDI zauzet sa VST editorom..
mozda smislis nesto bolje..

pozdrav

darkstar
05-03-2010, 02:12 PM

Da li imate "panic" na blofeldu ? Kao na nord leadu npr...ako se desi da ostane da "visi" ton, panic je slanje note off celom uredjaju,i to se odmah desava ... mada je glupo da se ikad desi in the first place...

Pozdrav

Mika Technika
05-03-2010, 06:13 PM
ako ti ovo govori u Abletonu, onda ti to znaci da moras iskljuciti u Ableton MIDI preferences Blofeldov In i Out. Kad iskljucis moci ces onda aktivirati iste u Vst Blofeld pluginu. U tom slucaju proraditi ce ti VST, samo nastaje sljedeci problem, a taj je da Blofeld ne prima midi note sa kanala gdje je VST otvoren. Ostale in i out akcije rade kako treba. Palo mi je na pamet da midi note saljem sa drugog midi kanala i to u MIDI IN Blofelda, dok je USB MIDI zauzet sa VST editorom..
mozda smislis nesto bolje..

pozdrav

nisam probao u abletonu, u cubase-u sam, i tu je problem, cim pre probacu u abletonu.. hvala!

psionic
07-03-2010, 11:34 AM
Pozdrav,

Merkao sam ovu spravicu vec neko vreme ali nikako da dodje na red... Hteo bih da me nesto posavetujete:

Imam neku midi klavijaturu sa kojom sam prilicno zadovoljan - ima pristojne dirke, Aftertouch, midi split... Do sad je za sve dobro sluzila i bila je ideja da sve zaokruzim Waldorf Blofeld desktop varijantom. Hteo sam da zadrzim posebnu midi klavijaturu za generalno kontrolisanje svega a da taj sint bude samo jedan od spravica - tako bih zadrzao funkcionalnost midi klavijature.

Pitanje je - sta bih dobio kupovinom Keyboard Blofeld varijante, tj da li moze uspesno da zameni midi kontroler kada hocu da ganjam neke softvere i sl ?, Video sam da se razlikuju Keyboard i Desktop varijanta Blofelda po memoriji za semplove - vredi li ta razlika? Tacnije da li se i dalje poklanjaju licence u Artistu ? :) Ukratko jel bolje uzeti keyboard ili desktop varijantu u ovom mom slucaju ?

Kakva je situacija sada sa firmware updateovima - jel su mu isterali bubice iz glave?

Inace, slusam razne ove demoe i imam utisak da je za bas malo slabiji, kao da bas patchevi imaju onaj plasticni prizvuk - mozda sam nailazio na lose demoe ?

Mika Technika
07-03-2010, 12:33 PM
ja cu ti reci samo ovo vezano za update: tuzno je to sto su se okrenuli soft synthu zvanom largo, a skuplju i bolju spravu zapostavili, zvanu blofeld. znaci neodgovornost, i sve ostalo, za sada su na prvom mestu, jer svi drugi proizvodjaci koji imaju bugove, se trude da ih rese u sto kracem roku, a ove za to bole uvo. i onda jos kada znas da su shvabe u pitanju, prosto da ne verujes.

Mika Technika
07-03-2010, 11:28 PM
http://jemap.ifrance.com/index.html

http://lady.rdsor.ro/~kotro/index.php?m=soft#blofeld

psionic
08-03-2010, 11:33 PM
Uf, jel to znaci da je Waldorfov Blofeld ustvari prilicno bagovit ? Vidim tamo na njihovom sajtu neke verzije 1.13, 1.14...

Moritz
08-03-2010, 11:43 PM
Waldorf je jedna jako cudna firma .....neki od bugova koji su trenutno na Blofeldu datiraju jos od MicroWaveXT...kao MIDI sync bug!!!!! ....Totalno mi nije jasno zbog cega su toliko aljkavi a tako Nemci!? ....Kao da teraju nekome inat iduci stalno uz qrac korisnicima. Po zilioniti put im se korisnici javljaju sa identicnim zalbama koje su copy paste jos od 2002, a oni po zilion i prvi put glume ludilo ...kao npr. sa "forumom"!! jebeno se drze njihova mailing liste i teraju svoje.....stvarno ne kontam. Ako se ne dozovu pameti uskoro ce ih docekati sudbina od pre par godina . Steta , tako dobre sprave a tako nikad dovrsene...ni jedan sint nisu napravili a da nije imao do kraja svog proizvodnog veka nekoliko bugova!!!!!

Mika Technika
09-03-2010, 12:16 AM
Waldorf je jedna jako cudna firma .....neki od bugova koji su trenutno na Blofeldu datiraju jos od MicroWaveXT...kao MIDI sync bug!!!!! ....Totalno mi nije jasno zbog cega su toliko aljkavi a tako Nemci!? ....Kao da teraju nekome inat iduci stalno uz qrac korisnicima. Po zilioniti put im se korisnici javljaju sa identicnim zalbama koje su copy paste jos od 2002, a oni po zilion i prvi put glume ludilo ...kao npr. sa "forumom"!! jebeno se drze njihova mailing liste i teraju svoje.....stvarno ne kontam. Ako se ne dozovu pameti uskoro ce ih docekati sudbina od pre par godina . Steta , tako dobre sprave a tako nikad dovrsene...ni jedan sint nisu napravili a da nije imao do kraja svog proizvodnog veka nekoliko bugova!!!!!

meni nikako nije jasno cemu to? niko na trzistu se ne ponasa kao oni, toliko neodgovorno.

Mika Technika
09-03-2010, 12:17 AM
Uf, jel to znaci da je Waldorfov Blofeld ustvari prilicno bagovit ? Vidim tamo na njihovom sajtu neke verzije 1.13, 1.14...

bagovit je i zadnja verzija je 1.13 nema 1.14, nisi dobro video, inace kako je pre bio bagovit, sada i nije toliko, ipak su nesto sredili u novoj verziji, to mi rece silicone science koji ga koristi vec duze vreme.

Mika Technika
09-03-2010, 01:29 AM
e sada, posle silnog pljuvanja, da se kaze i koja lepa:

synth je prelak za koriscenje, sto znaci da ne bi trebalo za pocetnike da bude vecih problema.

rutiranje je extra, ili ti matrix.

zvuk je, e sada kako za koga, za mene je super.

lepo i izgleda sama spravica, mala je, laka(tezina) bez problema da vas prati na putovanju.

imali bi mnogo da se igrate sa njom(o tome moze da vam prica silicone science, on je vec duuugooo koristi) u svakom slucaju ne bi vam bilo dosadno, ni u jednom trenutku.

cena je ok, ako ne poskupi zbog dinara, koji je jadan i slab, pa pozurite sa kupovinom ako nameravate da se ponovite :)

ja platih i kupih u Artistu u Ns-u, cena : 36.042din. inace ljubazno osoblje: Lesha i Boki, pozz za njih, i za poklon koji sam dobio od njih :)

edit: zaboravih najbitnije da kazem, kada se sumira sve, moje misljenje: kupite

Mika Technika
09-03-2010, 02:06 AM
evo jedan lep video

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MsEDAgNPY4g&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MsEDAgNPY4g&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

tuomas
10-03-2010, 11:26 AM
evo jedan lep video

<EMBED height=344 type=application/x-shockwave-flash width=425 src=http://www.youtube.com/v/MsEDAgNPY4g&hl=en_US&fs=1& allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></EMBED>
Cudno :shock:

Mika Technika
10-03-2010, 03:21 PM
sta je cudno?

silicon science
02-04-2010, 10:35 AM
Evo kooonnaaaccnooo, izasao novi apdejt. 1.15 verzija sa finim bux fixes i aleluja, user wavetables

Blofeld Version 1.15:
- MIDI Clock reception
- System Exclusive handling
- workaround for USB on MAC
- Sample/WT select modulation
- User Wavetables
- minor bugfixes
- stolen units recognized

Keyboard Chip Version 12:
- no more hanging of blacks

http://www.waldorfmusic.de/<wbr>assets/files/products/blofeld/<wbr>system/BlofeldV1_15.zip (http://www.waldorfmusic.de/assets/files/products/blofeld/system/BlofeldV1_15.zip)

E sad je to TO, ko ne kupi a svira makar i sa 2 prsta lud je :):)

Chitam na mailing listi, lik je apdejtovao i ispisalo mu se na ekranu da je "Unit stollen", a lik kupio, kako kaze, kod lokalnog dilera. I sad mora da salje spravu u fabriku da je srede...

sofokle
02-04-2010, 11:06 AM
Stvarno je bilo "make or brake" u bukvalnom smislu.

Mika Technika
02-04-2010, 11:42 PM
hvala kuzmo brate!!!!!!

alavuk
03-04-2010, 11:25 AM
Chitam na mailing listi, lik je apdejtovao i ispisalo mu se na ekranu da je "Unit stollen", a lik kupio, kako kaze, kod lokalnog dilera. I sad mora da salje spravu u fabriku da je srede...

Enjoy in another fine AiR Release :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

silicon science
03-04-2010, 11:49 AM
Enjoy in another fine AiR Release :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

haha da. Al posto je apdejt izasao 1. aprila ljudi mislili da je sprdnja LOL :rotfl::rotfl: Kad ono nije sala. Opet sami sebi skachu u rebra, koji ce im to u zivotu nije mi jasno :confused::confused:

boggy
03-04-2010, 12:30 PM
haha da. Al posto je apdejt izasao 1. aprila ljudi mislili da je sprdnja LOL :rotfl::rotfl: Kad ono nije sala. Opet sami sebi skachu u rebra, koji ce im to u zivotu nije mi jasno :confused::confused:

lele... nije valjda da pune tu bazu na osnovu anonimnih prijava!?

pozdrav

bogi

silicon science
03-04-2010, 01:11 PM
lele... nije valjda da pune tu bazu na osnovu anonimnih prijava!?

pozdrav

bogi

Ko zna. Vrlo izvesno. :banghead::banghead::banghead:

clusterchord
05-04-2010, 02:42 PM
to su fantastične vijesti ... već sam mislio da su ga napustili.. :D

a jesu li rijesili anomaliju da sint strasno lako ode u krckanje odn. lagano distorziranje, kad se koriste neki padovi, pogotovo tamniji sa malo rezonance...??

to me uvijek zasmetalo, i zabrinulo, kad bih ga svirao u ducanu,i to njihove presete.. :(

silicon science
05-04-2010, 04:00 PM
to su fantastične vijesti ... već sam mislio da su ga napustili.. :D

a jesu li rijesili anomaliju da sint strasno lako ode u krckanje odn. lagano distorziranje, kad se koriste neki padovi, pogotovo tamniji sa malo rezonance...??

to me uvijek zasmetalo, i zabrinulo, kad bih ga svirao u ducanu,i to njihove presete.. :(

Ja sam toliki trol da jos nisam apdejtovao sint :banghead: Veceras cu pa ti javim utiske vezane za to :wink:

Mika Technika
05-04-2010, 04:33 PM
@cluster:
ostala je distorzija

clusterchord
06-04-2010, 01:07 AM
sranje

aj, silikone, javi kakvi su tvoji utisci sto se toga tiče.. ;)

silicon science
06-04-2010, 03:48 PM
sranje

Evo veceras moram odraditi apdejt pa cemo videti :wink::)

Synclavier
07-04-2010, 02:47 AM
Koliko sam uspeo na brzaka da proverim, izgleda da je sve "sljaka" sa ext MIDI clock-om i SysEx podrskom, jedino je "krckanje" jos tu i tamo prisutno.
Sa 1.12 firmware-om mi se cinilo da je to resena stvar, sa 1.13 se stvar pogorsala, a sa 1.15 poboljsala, mada krckanje nije potpuno nestalo (nadam se da ne tripujem)... :confused:
Nit' manje sprave, nit' vise problema (i potencijala)... :shock:
Ocigledno placamo cenu (primamljive) kupovine za "sitne novce" sprave koja puno "obecava", ali ce, kako stvari stoje, vecno ostati u beta fazi...
Da ne pominjem da se svaki put kad (im) odem na sajt posteno iznerviram...

Moritz
07-04-2010, 07:20 AM
.......
Ocigledno placamo cenu (primamljive) kupovine za "sitne novce" sprave koja puno "obecava", ali ce, kako stvari stoje, vecno ostati u beta fazi...
Da ne pominjem da se svaki put kad (im) odem na sajt posteno iznerviram...

Beta faza ...kao i svaki njihov sint, izuzev mozda PULS ....neshvatljivo :shock:

silicon science
07-04-2010, 09:35 PM
sranje

Evo apdejtovao sam Blofija
Ne znam, ja ne chujem nikakvu distorziju, svirao sam par padova sa low cutom i dignutom rezonancom i sve ok... Kao da ima jos chistiji filter sada, nekako mi je lep, jasan, Zvuchi mega, probao sam arpedjo i u sinku je sa clockom od dawa, super radi :)

alavuk
07-04-2010, 10:10 PM
znaci vreme je da se pocne stedeti sa kintom :)

silicon science
10-04-2010, 09:55 AM
Evo malo korisnih saveta sto se tiche multi program change, posto nema tu opciju po defaultu...

Some notes on how to change programs in V1.15:

Bank MSB (CC#0) and Bank LSB (CC#32) are currently interchangeable,
this may change in the future.

Banks 0-7 correspond to banks A-H in the Blofeld (global channel in
sound mode, multi part channel otherwise). You can switch up to 16
programs back-to-back without problems (in other words, set up a full
multi). Some controller surfaces might send more program changes in a
shorter time than the Blofeld needs to fetch the new program from
memory, so you should slow down a bit as you approach the final
destination (or rate limit the controller data if that is possible).

Bank 127 is for switching between multi programs on the global channel
(although it currently works on all channels). After switching to a
new multi you need to leave some time before you can switch the
programs in that multi (about 30 MIDI bytes over USB) so that Blofeld
can finish loading the multi before it gets new program changes.

Mika Technika
22-05-2010, 02:03 PM
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Z6EbHDiLIH0&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Z6EbHDiLIH0&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

silicon science
26-05-2010, 07:02 PM
Novi Soft editor ala VST...Aleluja. Samo za PC :( i nije oficijelno izdanje vec dobra juzerska dusha :)

http://www.softknobs.co.cc/content/blofeld-virtual-editor-080-beta

There are several new features available:

- Total recall:
Now, the patch is recalled correctly when saving it with your project.
This has been tested successfully in Cubase 4/5, Renoise and Aodix.
- Basic part control:
Several parts can be controlled using several instances and Blofeld's
"Multi Mode". Think "Multi timbrality", since multi mode is not
supported at all.
- Recall of multiple part patches
- Send Patch function
- Name and category editing
- OSC 1 + 2 shapes updated (display is not optimal but is complete)
- Several missing parameters added
- Front panel re-organized
- Minor cosmetic changes
- Arpeggiator display corrected (accuracy, legato) but note that the
arpeggiator is not a 1:1 copy of the Blofeld's display and some things
are displayed differently (ie. random notes)
- Dropped Control Change support: only SysEx is now supported.

Sta reci, lik je car :):grin:

Mika Technika
26-05-2010, 07:27 PM
postavio sam to na nekoj od predhodnih strana :wink:

sofokle
26-05-2010, 07:56 PM
Secam se da sam koristio neku raniju verziju ovog editora pre nego sto sam presao na druge ali sada mi ne da da u njemu dodelim MIDI izlaz za blofelda. Ista stvar i u Live-u i u riperu.

silicon science
27-05-2010, 01:14 PM
postavio sam to na nekoj od predhodnih strana :wink:

Kasnim a uz to i ne chitam forum :ups: :rolleyes:

milos
27-05-2010, 02:21 PM
Malo svezih zvukova :

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HTmYZTZaIkY&hl=en_US&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HTmYZTZaIkY&hl=en_US&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/sI381EPnQjI&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/sI381EPnQjI&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

BTW Jel neko poredio Blofeld sa Largom ?

alavuk
27-05-2010, 11:07 PM
ja bas hteo da pitam jel largo moze da cita sy-sex od blofelda ?

tetrapakk
30-05-2010, 09:37 AM
Po?tovani,
Po?to sam amater i početnik u studio tehnici ovim putem Vam se obraćam za pomoć.
Namera mi je da pored KORG ESX-a, kupim jedan synth u kategoriji do 400 evra, i Waldorf-ov Blofeld mi se čini pravim izborom.
Dilema mi je sledeća, da li je moguće povezati MIDI kablovima sledeće sprave:
1. MIDI keyboard (izlaz iz njegovog MIDI OUT porta)
2. sa ESX-om (ulaz u MIDI THRU, a izlaz iz MIDI OUT prema Blofeld-u),
3. i sa BLofeld-om (ulaz u Blofeld-ov MIDI IN).

Na ovaj nacin bi zeleo postici nezavisan setup od racunara.
MIDI Keyboard bi slu?io za potrebe Blofeld-a, a sve sinhronizovano sa ESX-ovim MIDI clockom.

Po?to već danima tragam za odgovorom na netu bez uspeha, odlučio sam postaviti ovo pitanje na Va?em forumu, koji mi se činio najkompetentnijim.
Unapred zahvalan!

RetroMan
30-05-2010, 12:43 PM
1. MIDI keyboard (izlaz iz njegovog MIDI OUT porta)
2. sa ESX-om (ulaz u MIDI THRU, a izlaz iz MIDI OUT prema Blofeld-u),
3. i sa BLofeld-om (ulaz u Blofeld-ov MIDI IN).

Zesce si ga zapetljao, i nije bas najjasnije sta hoces, u principu ide MIDI OUT iz klavijature koju sviras u MIDI IN syntha br. 2, pa MIDI THRU syntha br. 2 u MIDI IN syntha br. 3, pa MIDI THRU syntha br. 3 u MIDI IN syntha br. 4 ... Naravno da sto je veci lanac vece je i kasnjenje u protoku MIDIja do sledece sprave, pa je zato bolje uzeti neki MIDI THRU box koji ima jedan ulaz a vise izlaza, tako da sve sprave dobiju istovremeno MIDI signale, ali za dve, tri, sprave moze da prodje i kao sto sam naveo.

RM

tetrapakk
30-05-2010, 02:49 PM
Hvala RetroMan na brzom odgovoru, shvatio sam logiku.
Problem je u tome da Blofeld ima samo MIDI IN, a klavijatura mi ima samo MIDI OUT, a hteo bi da mi ESX triggeruje Blofeld, koji ima klavijaturu.

RetroMan
30-05-2010, 07:39 PM
Problem je u tome da Blofeld ima samo MIDI IN, a klavijatura mi ima samo MIDI OUT, a hteo bi da mi ESX triggeruje Blofeld, koji ima klavijaturu.
Ne vidim gde je problem, MIDI OUT iz klavijature u MIDI IN od ESXa, zatim MIDI THROUGH iz ESXa u MIDI IN Blofelda. Ukoliko ESX nema MIDI THROUGH jack, verovatno se MIDI OUT jack moze konfigurisati da radi kao MIDI THROUGH. Procitaj uputstvo, sigurno je objasnjeno.

RM

P.S. MIDI Through box je u svakom slucaju najbolje resenje, a ne kosta puno.

tetrapakk
30-05-2010, 08:17 PM
Hvala lepo na savetima, puno si mi pomogao!

sofokle
24-08-2010, 05:17 PM
Da li neko koristi vst editor za Blofeld? Softknobs verzija 0.8 i nikako ne mogu u Live-u da podesim da prima midi iz Live-a i kontrolne poruke iz editora.

wladymeer
25-08-2010, 02:34 PM
Da li postoji način da se promena parametara nekako "sinhronizuje" za live svirke a da koristim samo postojeće knobove? Odnosno da ne moram da ulazim u svaki pod-meni ponaosob.

Recimo, najviše bi me zanimalo da promenim cutoff na oba filtera istovremeno ili da produžim release i na filteru i na ampu.

Ukoliko ne može preko waldorfa, da li bi sa nekim midi kontrolerom mogao tako nešto da sredim? Da jedan isti fader/knob radi gore pomenuto?

silicon science
25-08-2010, 02:59 PM
Da li postoji način da se promena parametara nekako "sinhronizuje" za live svirke a da koristim samo postojeće knobove? Odnosno da ne moram da ulazim u svaki pod-meni ponaosob.

Recimo, najvi?e bi me zanimalo da promenim cutoff na oba filtera istovremeno ili da produ?im release i na filteru i na ampu.

Ukoliko ne mo?e preko waldorfa, da li bi sa nekim midi kontrolerom mogao tako ne?to da sredim? Da jedan isti fader/knob radi gore pomenuto?

Naravno da moze :) Ali jedan fader/knob-jedan parametar

wladymeer
25-08-2010, 03:10 PM
Dakle ako bih hteo da menjam cutoff na filteru 1 i 2 trebaju mi dva knoba/fadera? A jel se može onda naknadno srediti da ono što pomeram na jednom faderu da drugi isprati? :)

Pošto sam nov u VA svetu, ne znam jel ovo što želim uopšte izvodljivo, tako da se unapred izvinjavam ako tražim neizvodljive stvari :)

I za oko mi je pao ovaj midi kontroler kao dodatak waldorf keyboardu pošto mi se čini da bi se fino uklopio sa desne "prazne" strane: http://www.akaipro.com/lpd8 da ne zna neko nešto slično ili bolje da preporuči za tu namenu? Recimo, neki model koji umesto ovih padova ima fadere, to bi bilo savršeno za blofelda :)

pošto Akai ima samo USB ulaz, jel bi on uopšte radio sa Blofeldom?

silicon science
25-08-2010, 04:21 PM
Dakle ako bih hteo da menjam cutoff na filteru 1 i 2 trebaju mi dva knoba/fadera? A jel se mo?e onda naknadno srediti da ono ?to pomeram na jednom faderu da drugi isprati? :)

Po?to sam nov u VA svetu, ne znam jel ovo ?to ?elim uop?te izvodljivo, tako da se unapred izvinjavam ako tra?im neizvodljive stvari :)

I za oko mi je pao ovaj midi kontroler kao dodatak waldorf keyboardu po?to mi se čini da bi se fino uklopio sa desne "prazne" strane: http://www.akaipro.com/lpd8 da ne zna neko ne?to slično ili bolje da preporuči za tu namenu? Recimo, neki model koji umesto ovih padova ima fadere, to bi bilo savr?eno za blofelda :)

po?to Akai ima samo USB ulaz, jel bi on uop?te radio sa Blofeldom?

Ne, znaci jedan fader jedan parametar. Sto se tice kontrolera, cim je usb to znaci da ti treba komp za njega... Moj ti je savet da uzmes
http://www.google.com/search?q=behringer+bcr+2000&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

Nije skup (jeste malo glomazniji) ali je ko rodjeno za ovo sto trebi treba

wladymeer
25-08-2010, 10:46 PM
Znam za taj kontroler, samo, premerio sam upravo Blofeld i okvirno bi moglo da dodje u obzir samo ne?to do 325 (W) x 125 (D) a ovaj Behringerov je na?alost 300 u dubini i 330 ?irina tako da nikako ne bih mogao da ga postavim.

?teta ?to vi?e ne proizvode Nano BCN44, jeste da ima samo 4 knoba ali bi se taman uklopio gde treba a kad malo razmislim za realtime svirku, mo?da bi i to bilo sasvim dovoljno uz 4 postojeća na Blofeldu :(

Izgleda da je Waldorfu bilo te?ko da isprogramira prilikom selektovanja 1, 2, 1&2 kao opcije :)

silicon science
25-08-2010, 11:01 PM
Izgleda da je Waldorfu bilo te?ko da isprogramira prilikom selektovanja 1, 2, 1&2 kao opcije :)

Ne funkcionise to bas tako kao sto ti mislis, svaki parametar ima fixni cc broj, koji dodelis odredjenom slajderu ili knobu i njime menjas vrednosti. Kada bi oba filtera imala isti cc, nastala bi zbrka...

alavuk
25-08-2010, 11:21 PM
cekaj , zar ne bi nekako mogao da postavi macro-e (1 jedan knob , 2 3 knoba blofeld) kao sto ima massive naprimer mozda to sa vst editorom bi upalilo ?

wladymeer
25-08-2010, 11:32 PM
Razumem ja da svaki parametar ima svoj CC, samo sam se ponadao da je nekako moguće povezati više CC# na jedan knob, tj. mislio sam da je jednostavnije za izprogramirati tako nešto.

E sad, jel sam ja to isprobavao neki polu-ispravni model ili na blofeldu keyboard verziji kada se stisne octave +/- uopšte nema lampice niti informacije na displayu da signalizira koji je trenutni status?

@alavuk: ukoliko sam te dobro razumeo, bojim se da čak ni tako ne bi funkcionisalo jer se filter 1 i 2 cutoff nalazi pod istim knobom na blofeldu. uostalom, ideja je da sve to povežem bez laptopa ako je ikako moguće.

I još jedno pitanje, ukoliko je neko imao prilike da isproba i Micron, kakav je utisak po pitanju zvuka u poredjenju sa Blofeldom?

silicon science
26-08-2010, 11:16 AM
cekaj , zar ne bi nekako mogao da postavi macro-e (1 jedan knob , 2 3 knoba blofeld) kao sto ima massive naprimer mozda to sa vst editorom bi upalilo ?

Direktno preko kontrolera ne.

lesha
27-08-2010, 12:11 PM
?teta ?to vi?e ne proizvode Nano BCN44, jeste da ima samo 4 knoba ali bi se taman uklopio gde treba a kad malo razmislim za realtime svirku, mo?da bi i to bilo sasvim dovoljno uz 4 postojeća na Blofeldu :(
ako ti treba javi se, ostao nam je jedan na lageru.

poz

Mika Technika
03-10-2010, 05:56 AM
konacno normalan sajt : http://www.waldorfmusic.de/en/home

silicon science
31-08-2011, 01:16 PM
Novi editor kome treba

http://sourceforge.net/projects/filchblofeld/

A ima i za microwave XT/XTk/II

http://sourceforge.net/projects/mwavexl/

SumAnuT
25-03-2012, 08:06 PM
Kako da sviram note dok koristim ovaj Blofeld Virtual Editor?

Koliko sam skapirao treba da koristim midiox i midiyoke, ali ne kapiram sta treba da uradim?

Jel moze neko da je izvalio kako se ovo radi da objasni?

Sto se tice ovog drugog (filchblofeld), vrlo je bagovit, i nisam uopste ni uspeo da ostvarim komunikaciju sa blofeldom, mada lepse izgleda :)

Proximus
29-05-2016, 05:35 PM
Evo jedan odlican patch editor za one koji imaju iPad i Blofeld.

https://www.youtube.com/watch?v=Wk8GCFwTdhI

na 8:20 pocinje.

https://itunes.apple.com/us/app/patch-morpher/id718129807?mt=8