PDA

View Full Version : Producentski prvenac

Arthur
19-12-2007, 08:02 PM
www.myspace.com/slomljenezice

Posle godinu dana natezanja i izmisljanja tople vode, konacno se pojavio u prodavnicama album benda Broken Strings - "Svaki trenutak ostaje"
U pitanju je klasicni maximalno strejt mainstream rock album, na srpskom jeziku. Takodje, to je prvi album u mojoj kratkoj karijeri za koji potpisujem kompletnu produkciju, od proba i peglanja aranzmana, preko usnimavanja i mixa do zajednickog mucenja na masteringu.

Eto poslusajte, i bacite neku rec kritike, zivo me zanima sta vi cujete, posto ja nikad necu biti zadovoljan :D

Rhino
19-12-2007, 08:14 PM
Hehe, cestitam! :beer:

Ne mogu sad da slusam, jer moram da pichim iz kuce ali slusam drugom prilikom. Brzo

Mogli
19-12-2007, 09:44 PM
Poslusao sam prvu pesmu ,,Grad" , a sad cu i ostale. To sve uredno zvuci i za svaku je pohvalu. Svidja mi se kad je neko kreativan, bez obzira na vrstu muzike.

Arthur
22-12-2007, 06:53 PM
enibodi?

DaBear
22-12-2007, 07:14 PM
enibodi?

preslus'o... zvuci super na malim zvucnicima.

Primedba producentu i bendu, vezana za aranzmane.....Od 5 pesama na MySpace u, 4 pocinju lagano sa gitarama....a samo jedna pocne da gruva odma'! Malo je jednolicno...Ja nemam strpljenja da slusam vise od 30 sekundi od nepoznatog materijala, a kod ovih svih se ceka preko 30 sekundi da krene pesma...

mislim, to ja.....

inace snimak, ko sto rekoh, super !

Arthur
22-12-2007, 07:38 PM
hvala na slusanju, primedba stoji. Nije da su sve sa po 30 sec uvoda, ali jest cesta fora, mislim da je to jedna od reminiscencija yu-rock-a u momcima. Ako te mrzi da slusas sve, obrati paznju na pesme grad, dok sanjam i tonovi.
Uzivaj ;)

dvuckovic
22-12-2007, 07:52 PM
Moja 2 favorita su Dok sanjam i Tonovi.

Nemanja Filipovic
22-12-2007, 09:08 PM
:bounce2:
cestitke.....znam koliko si se mucio.....

perosc
22-12-2007, 10:03 PM
Sasvim OK.Vjerujem da je veliki trud ulozen.Moj favorit-dok sanjam

Braca
23-12-2007, 11:41 AM
Za mene je ovo osvezenje, na malom komp zvucnicima lepo zvuci, imam samo malu primedbu, malo dinamike nedostaje, ovako deluje napeglano i dobro, da budem jasniji negde treba i malo tise nesto, nije do tebe predpostavljam da su momci mladi. Sve u svemu cestitke i zelim da ovo pronadje svoje slusaoce. Kompozicija "Zice" odlicna!!!

Arthur
23-12-2007, 12:51 PM
Arthure, izvrstan posao si odradio kao producent! Ne znam da li sam ikad spomenula da ja muziku često vidim.... Uglavnom, ovo mi je sve bilo zaobljeno, debelo, mekano.... :D Slušala sam na slušalicama upiknutim u laptop. Rado bi poslušala na monitorima, ali to ću drugi put.

Uglavnom, nema onaj štih radi kojeg odmah skužiš s kojih je nešto prostora i to je ooogroman plus.

A i mjuza sama po sebi mi se jako sviđa.
Čestitam! :thumbsup:

p.s. Pjesma Tonovi nije na myspace! Vrtim gore, dolje već par puta i ne vidim.
Hvala ti najiskrenije. Gore izreceno je manje-vise sve sto sam od ovog albuma i zeleo - masivnost i geografsku dislokaciju koliko je moguce. Obzirom da su momci prilicno svezi u muzickom iskustvu, smatram da je visoko postavljen cilj zapravo pogodjen ;)

Arthur
23-12-2007, 12:56 PM
Za mene je ovo osvezenje, na malom komp zvucnicima lepo zvuci, imam samo malu primedbu, malo dinamike nedostaje, ovako deluje napeglano i dobro, da budem jasniji negde treba i malo tise nesto, nije do tebe predpostavljam da su momci mladi. Sve u svemu cestitke i zelim da ovo pronadje svoje slusaoce. Kompozicija "Zice" odlicna!!!
Da, dinamike i nema preterano. Ima par pesama sa piramidalnom konstrukcijom ("rekvijem", "Dok sanjam","Zice"), a na ostalim je to cvrst, 100% r'n'r. Insistirao sam na masteringu da se postigne maximalni razumni nivo glasnoce, koji je jos vise izravnao album, ali to je krst vremena u kojem radimo, gde ipak jedan mainstream album ne bi sebi lako mogao da dozvoli nekonkurentnost po rms-metru. I taj cilj je po meni do granica izdrzljivosti ispunjen odlicnim poslom mastering inzenjera, a bogami i opreme koja je bila na raspolaganju :P

Rhino
23-12-2007, 01:06 PM
Zvuchi potpuno korektno, nisam preslusao bash sve... Ali je good work:)

milanCHE
24-12-2007, 01:46 AM
cestitam od srca!prvo,pa musko,sto bi rekli...:wink:
koliko vidim(tj.cujem),dosta si paznje posvetio prostornim planovima i instrumentalnom delu pesama.dopadaju mi se gitare(clean-ovi).e,sad,ovo ne mora da bude ni tacno a ni merodavno,jer slusam uveliko preko slusalica,ali mi se cini da bi vokal(e) trebalo malo "pojacati" na nekim mestima u pesmama gde se iz mekih strofa ulazi u dinamicki nabijenije refrene,tu imam utisak da aranzman malo "proguta" od volumena vokala,i druga stvar,u nekim pesmama( npr.u pesmi "zice" i "dok sanjam"[btw.dobra ti je ideja sa vocal-panningom] )vokal bi(po mom ukusu)mozda za nijansu trebalo biti vise "wet"(u sklopu ambijenta pesme).i da jednostavno prati dinamiku pesme.ukoliko je "razredjena",i on moze biti malo vise "ureverbljeniji" i otpusteniji ,a kad stvar dodje do refrena,tj.promene dinamike,onda i njemu malo "zategnes" karakter...
ali,'aj da i ja ne tupim vise,slusalice definitivno nisu merilo kvaliteta,nego mi ostatak kuce uveliko spava,pa cu sutra k'o covek na miru da preslusam.
ovako,na prvu loptu "dok sanjam"pa onda "grad",pa ostatak svite...
samo napred!
i pusti "standarde" i one silne RMS-ove koje je neko nametnuo kao "referentne"vrednosti kad vec umes da se snalazis sa prostornim planovima
i piramidama
pozdrav

Arthur
24-12-2007, 10:46 PM
da, razumem te sto se vokala tice. jednostavno, meni je iz raznoraznih okolnosti koje su pratile snimanje, vokal bio najslabija karika i manje-vise kolateralna steta, sniman u 3 navrata, kombinovan iz razlicitih studija, i na kraju uklopljen u plocu taman da "legne", tuzna je istina da sam na njemu imao najmanje uspelih finesa. Licno, u slucaju ovakvih aranzmana i postavke svirke, nisam pobornik glasnog yu-rock vokala, ovako mi se jednostavnije sklapala slika sirine i glomaznosti zvuka. Verujem da na tih par mesta jednostavno nije zafunkcionisalo prelazenje iz atmosfere u atmosferu do kraja. Narocito mi je bolna tacka nemogucnost da na u ITB okruzenju resim pitanje glavnog vokalnog reverba, uz puno muke, jedva sam nasao par resenja, koja mi su mi uspela odraditi posao, ali nikad nisam bio odusevljen njima. Razmazio sam se na m5000, lex pcm91 i slicnim spravama koje na zalost nisam sada imao na raspolaganju. Nekako mi je radije da bude suvlje i zdravo nego da mi kompromisni reverb malko prodaje utisak.

spidermusic
24-02-2008, 08:39 PM
Drago mi je da je tvoj i njihov prvenac ugledao svetlost dana, posle puno muke i truda. Cestitam na obavljenom poslu.

Nadam se da je promocija bila, a, ako jeste, zao mi je sto su me momci zaboravili. Pozdravi ih Arthure i pozeli im svako dobro i srecu sa ovim albumom.

Pozz od V.

Arthur
24-02-2008, 10:30 PM
Hvala na cestitkama. Ne, promocija jos nije bila, licno sam im zabranio da je organizuju dok ne budu potpuno spremni, i da snime minimum 3 spota pre nego sto krenu u promovisanje albuma. Definitivno te niko nije zaboravio, i jos jednom ti se i pred forumom licno zahvaljujem na pomoci i podrsci koju si pruzio u procesu rada. Nadam se da ti je neko dobacio disk, ako nije, javi mi da ih podsetim nevaspitane ;)

dvuckovic
24-02-2008, 10:44 PM
Pa, mogli bi i meni jedan...

Arthur
25-02-2008, 01:02 AM
auf, stvarno su zaribali.
a.s.a.p