View Full Version : The dbx 120A Subharmonic Synthesizer
liman021
17-12-2007, 12:54 PM
pozdrav da li je neko imao priliku da koristi ovu spravu
DaBear
17-12-2007, 01:14 PM
Da..koristio, imam negde.
Trebaju ti veliki zvucnici da bi cuo sta radi(s) inace je besmisleno !!
Everbeatz
17-12-2007, 01:40 PM
Vrac jel ti koristis sub kad mixas? Cini mi se da si ranije rekao da ne. Kako uspevas da namestis sub bass u mixu?
Mozda je malo offtopic, ali me interesuje..
DaBear
17-12-2007, 01:54 PM
Vrac jel ti koristis sub kad mixas? Cini mi se da si ranije rekao da ne. Kako uspevas da namestis sub bass u mixu?
Mozda je malo offtopic, ali me interesuje..
ne uvek ! za neke muzike ne treba...
Namestam na uvo! bez zezanja...sve je u VELIKIM I DOBRIM ZVUCNICIMA...ako radis na nekim malim , nema teorije da to izadje i da cujes sta se desava.
I nikad ne preteram..ako je kriticno, stavim manje , pa posle u cutting room-u dodamo ako treba. Uglavnom za vinil sam koristio...ali evo ima vec dugo da nisam:ups:
Ovaj sub harm efekat dodaje oktave dole...efektno i jednostavno.
ali mora oprezno...
Everbeatz
17-12-2007, 03:41 PM
ne uvek ! za neke muzike ne treba...
Namestam na uvo! bez zezanja...sve je u VELIKIM I DOBRIM ZVUCNICIMA...ako radis na nekim malim , nema teorije da to izadje i da cujes sta se desava.
I nikad ne preteram..ako je kriticno, stavim manje , pa posle u cutting room-u dodamo ako treba. Uglavnom za vinil sam koristio...ali evo ima vec dugo da nisam:ups:
Ovaj sub harm efekat dodaje oktave dole...efektno i jednostavno.
ali mora oprezno...
Pa to sam i pretpostavljao. Ne znam da li je bolja kombinacija mali monitori sa sub-om ili veliki kako ti kazes? Nema sanse da na malima namestim sub...
Aj daj neki savet za uslove nearfield bez sub-a !:)
silicon science
17-12-2007, 03:58 PM
Iamo ga ja jedno vreme... Jako finu pavlaku podvlaci u donjem pojasu... Samo moras pazljivo k'o sto rece DaBear... Plus imas sub izlaz...
dlukace
03-01-2008, 08:38 AM
ja imam jo? stariji model iz 70 ili 80-ih sav u drvetu i cool izgleda,ali s mojim msp5 monitorima ne čujem niske tonove pa...
roginator
03-01-2008, 09:56 AM
ja imam 120 XP i prije toga sam imao 120 A koji je znatno losiji...
volio bih probat taj s drvenim stranama ALI CUJEM DA NAJBOLJE RADI
Disco Boom Box DBX 500
e to moram probat !!!!
roginator
03-01-2008, 09:57 AM
znam da vam je cudno ali velike su razlike
naravno kad ih cujes...a ja ih cujem
ja sam radio sa 120XP i zakon je!
Razbije ko beba zvecku raznorazne softverske subharmonic synteve.
A ga se mora slusati na full range sistemu jer se lako zaigrati kad ne cujes detaljno low end
perun
03-01-2008, 02:11 PM
Igra sa chujnoshcu suba je igra sa harmonicima GORE i DOLE! Ako je sam sub u startu "nizak i dobar", onda vam DBX ili bilo koji drugi alat nece bog zna sta napraviti, pogotovo ne da se taj sub cuje (ili realnije OSECA) na malim zvucnicima. Kompresija, limiting i inteligentno farbanje EQ-om su jedina "tajna". Blaga distorzija koju dobijete uterujuci jaci signal u analognu spravu takodje moze biti "pomak" ka cujnosti.
Postovacu primer jako niskog suba, koji je layerovan sa kratkim chujnim basom (polu square) i do koske kompresovan EMT 266 spravom, koji se vrlo jasno cuje i na Auratonima. Problem je naravno sto ako nemate velike monitore necete napraviti prave odnose, jer ce vas konstantno vuci da ga pojacavate ili mozda cak i smanjujete, jer vidite ogromnu exkurziju drajvera...
I jos nesto... Debeo bas i debela noga prave klasicnu muljazu, dakle, u samom startu im PODELITE ULOGE! Ko sta radi.
Ok...
Everbeatz
03-01-2008, 02:30 PM
Igra sa chujnoshcu suba je igra sa harmonicima GORE i DOLE! Ako je sam sub u startu "nizak i dobar", onda vam DBX ili bilo koji drugi alat nece bog zna sta napraviti, pogotovo ne da se taj sub cuje (ili realnije OSECA) na malim zvucnicima. Kompresija, limiting i inteligentno farbanje EQ-om su jedina "tajna". Blaga distorzija koju dobijete uterujuci jaci signal u analognu spravu takodje moze biti "pomak" ka cujnosti.
Postovacu primer jako niskog suba, koji je layerovan sa kratkim chujnim basom (polu square) i do koske kompresovan EMT 266 spravom, koji se vrlo jasno cuje i na Auratonima. Problem je naravno sto ako nemate velike monitore necete napraviti prave odnose, jer ce vas konstantno vuci da ga pojacavate ili mozda cak i smanjujete, jer vidite ogromnu exkurziju drajvera...
I jos nesto... Debeo bas i debela noga prave klasicnu muljazu, dakle, u samom startu im PODELITE ULOGE! Ko sta radi.
Ok...
Thnx na odgovoru..bilo kakve tehnike vezane za low-end su dobrodosle..:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.