PDA

View Full Version : Steinberg Direct Monitoring?!

kravadinka
15-12-2007, 04:37 PM
U pitanju je Cubase i Nuendo, potpuno ista situacija...

Kad zakacim opciju Direct Monitoring, zvuka sa ulaza nigde, vizuelno sve OK, ulazi u mixer, snima se takodje normalno, ali nema monitoringa sve dok ne otkacim u Device Setings taj Direct Monitoring, a onda naravno imam latenciju sto je i normalno je li, hmmm... :banghead:

E sad da bude jos zanimljivije, nekad to radi, a nekada ne, ali jos uvek nisam pohvatao nikakve tragove zasto i kako pa Vas pitam sta moze biti uzrok i kako ga otkloniti!

Hardware je Digidesign 002 Rack, mada mislim da to nema veze, desava se i na FireFace takodje...

:confused:

kravadinka
16-12-2007, 12:57 AM
Sta, niko?!

kejkz
16-12-2007, 09:11 AM
Nikada nisam imao problem sa direct monitoringom, ali verujem da njegova upotreba varira u zavisnosti od audio interfejsa i podesavanja u programu. Kod mene je bilo podeseno tako da se manuelno ukljucuje monitoring na posebnim kanalima u okviru programa, ili sam preko rme totalmix-a slao signal na izlaze.

Verovatno tu negde lezi problem. Pomogao bih vise, ali nemam cubase pred ocima...

alavuk
16-12-2007, 09:25 AM
ili neka pogleda F4 (inputs / outputs) za svaki slucaj mozda je nesto lose mapirano tamo , i da li ti taj kanal koji se snima izlazi na pravi output

kravadinka
16-12-2007, 11:34 AM
Input-output je u redu, sva podesavanja su ista kao i uvek, jednostavno je prestao da radi!
Malo sam razmisljao, prebacio sam ulaz sa kog snimam sa 5 na SPDIF, hmmm :confused: gloopost...

Mozda je jednostavno neko bug u Cubase, mada ako vama radi, a radio je i meni...

Loodilo...

Rhino
16-12-2007, 01:15 PM
Eh ti kompjuterski gremlini:D

drzox
17-12-2007, 11:04 AM
Pogledaj u preferences-VST-automonitoring imas manual i ostalo pa isprobaj svaki od njih mozda ti se to poremetilo.

kravadinka
17-12-2007, 09:32 PM
Takodje sve je to OK... Mislio sam cak da mi je u Pro Tools-u iskljucen Low Latency Monitoring pa nece zato, ukljucio, opet isto... XP, Vista, svejedno...