Log in

View Full Version : Kako automatizovati komjuter???

cucko
14-12-2007, 10:55 AM
Zanima me kako preskociti sve dosadne procedure od paljenja komjutera do otvorenog projekta?
Znaci kako je moguce podesiti racunar da se pri dizanju sistema odma upali Cubase i poslednji projekat na kojem sam radio???
Pozdrav,Cucko

kejkz
14-12-2007, 12:04 PM
Napravis shortcut za cubase i prebacis je u startup folder. U programu podesi da ti podize poslednji projekat file-preferences-general-on startup>open last project

vly
17-12-2007, 10:38 PM
Napravis shortcut za cubase i prebacis je u startup folder. U programu podesi da ti podize poslednji projekat file-preferences-general-on startup>open last project

Ja bih izbegavao takve varijante.Ako ti se bilo sta sjebe u projektu ili nekom od vst ili plugova koje u okviru njega koristis,cubase ili nuendo se nece podici jer ce stalno prilikom startovanja dizati taj (u tom sllucaju sjeban)projekat i eto tebi problema.A tek vezati start up operativnog sistema za to?....hmmm....
Nemoj da te mrzi ta tri klika vishe...manja je to jebada od one druge moguce.

gitarstudio
20-12-2007, 01:11 AM
bravo vly

"7"
20-12-2007, 08:49 AM
Ja bih izbegavao takve varijante.Ako ti se bilo sta sjebe u projektu ili nekom od vst ili plugova koje u okviru njega koristis,cubase ili nuendo se nece podici jer ce stalno prilikom startovanja dizati taj (u tom sllucaju sjeban)projekat i eto tebi problema.A tek vezati start up operativnog sistema za to?....hmmm....
Nemoj da te mrzi ta tri klika vishe...manja je to jebada od one druge moguce.

Ako se bas nesto sjebe (sto se i ne desava bas cesto) uvek mozes da podignes sistem u safe modu i iskljucis podizanje cubase-a pa mu onda promenis projekat koji podize i opet nema problema... a sto se tice podizanja sistema... pa nece startup da zavisi od podizanja cubase-a nego ce sistem posto zavrsi podizanje sistema podici i cubase, kao sto podize i inace dosta servisa (npr. daljinski za tv kartu, antivirus itd.), tako da nema ama bas nikakvih problema to da uradi.

vly
20-12-2007, 10:58 AM
Ako se bas nesto sjebe (sto se i ne desava bas cesto) uvek mozes da podignes sistem u safe modu i iskljucis podizanje cubase-a pa mu onda promenis projekat koji podize i opet nema problema...

Pa da,upravo o tome i pricam....eto tebi nepotrebnog posla samo zbog tri klika vise:rolleyes: ...
Znam ja da se u kompu manje vise sve(ako umes i imas vremena za zezanje)moze dovesti u red,ali posao je i inace toliko ubrzan zahvaljujuci kompu,da postaje besmisleno ubrzati ga jos koju sekundu ako ti ta sekunda potencijalno kroz par dana ili meseci moze oduzeti nekada veoma(bar meni cesto)dragocenih 15 min ili pola sata ili sat vremena(zavisi koliiko je ko vican zajebancijama chika Billa)...
Moj savet je krajnje dobronameran,i nikoga naravno ne obavezuje:cool: ...

"7"
20-12-2007, 11:32 AM
Ma ok, kontam ja to, ja isto nemam potrebe za tim prvenstveno zato sto mi je komp stalno ukljucen (vrlo vrlo retko ga gasim), ali recimo neko ko svaki put pali i gasi komp i pritom samo radi muziku...hm... njemu bi to sigurno odgovaralo i ustedelo vreme, jer samo pritisne dugme i kad se vrati iz wc-a:wink: upaljen projekat u cubase-u.

Pozz

"7"
20-12-2007, 11:40 AM
... zaboravih... a kad se nesto desi treba ti 5min max... jer valjda svako zna da udje u safe mode, ako si postavio tako da ti se cubase podize znaces i da ga skines, restart i gotovo... to je na ok masini max 5min... i to kad se desi, a ne vidim razlog da se to cesto desava, meni se desilo jednom u zivotu... mada opet... kako kome odgovara, sve moze pa po zelji:wink:

Pozz

darkstar
20-12-2007, 12:13 PM
Ja ne znam da udjem u safe mode,sta se klikce kad se pali komp da bi se tu uslo ? Jer uvek isklikcem pola tastature

"7"
20-12-2007, 02:36 PM
Ja ne znam da udjem u safe mode,sta se klikce kad se pali komp da bi se tu uslo ? Jer uvek isklikcem pola tastature

- F8