PDA

View Full Version : VSS3, PCM-91 i ostali reverbi(TESTOVI)

STUDIOTON
13-12-2007, 11:14 PM
pokusao sam da napravim isti zvuk(malo vremena) .. slicno jeste ali isto nije .. ocenite sami sta je bolje .. bice jos dosta uporedjivanja sa razlicitim reverbima .. konacno da resimo dilemu reverba .. sta je bolje a sta lepse ..gore ne moze da bude ... samo drugacije ..

napravio sam preset na pcm91

www.studioton.net/test/pcm91.zip

i "pokusao" da preslikam ali sa vss3

www.studioton.net/test/vss3.zip

a evo i suvog vokala da mozete sami da napravite sa nekim impulsom ili drugim reverbom i uporedite

www.studioton.net/test/vocal.zip

sasaristic
14-12-2007, 01:01 AM
Jedan glas za pcm91...

Mogli
14-12-2007, 01:19 AM
pcm91 ima mekse visoke i jasniji su. Vise mi se svidja.

Gmile
14-12-2007, 07:56 AM
Neku pretjeranu razliku u kvaliteti ne cujem (slusalice AKG K 271) . Cini mi se da je VSS3 malo vise doziran u odnosu dry/wet, zbog toga osjecaj da ovdje pcm91 mekse zvuci.

STUDIOTON
14-12-2007, 08:43 AM
razlika postoji i ja je cujem u korist pcm91 .. ali ipak takodje se cuje da je to ta klasa u kvalitetu .. mislim ..

dobro .. mozda je malo vise wet na vss3 ..

preset sa pcm91 je CHOIR PLATE .. tako da mozete da probate impulse isti preset pa da vidimo koliko je to verno

mandrak
14-12-2007, 08:56 AM
Za moj ukus definitivno Lexicon.... jer u konkretnom a/b testu ima izra?eniji karakter, definiraniju gustinu i puno ljep?i tail i mislim da bi u cjelom mixu bolje legao.

Ps. Ivane nisi mogao odabrat bolji trenutak za test, upravo mi se nudi jedan Lex 91 za ok lovu i ba? sam u nedoumici da li kupit njega ili ici na varijantu TC powercore sa vss3 algoritmom... mislim da za moje potrebe ipak Lexicon bez razmi?ljanja jer je za vokale sigurno broj 1, pa makar i poor man l480L.

Hvala

STUDIOTON
14-12-2007, 09:41 AM
Za moj ukus definitivno Lexicon.... jer u konkretnom a/b testu ima izra?eniji karakter, definiraniju gustinu i puno ljep?i tail i mislim da bi u cjelom mixu bolje legao.

Hvala

slazem se . u mixu bolje lezi .. izrazeniji i ima bolju gustinu ..

e sad .. nisam mnogo vremena posvetio oko kopiranja svega na vss3 .. mozda cu jos malo da se poigram ali za par dana i mozda dobijem i sve to .. jer je vss3 jako fleksibilan i ima sva moguca podesavanja i siguran sam da bi vss3 mogao bolje

OFF
14-12-2007, 09:51 AM
Ima li VSS3 neke plate algoritme? To bi bilo zanimljivo za usporedbu

Dexxy
14-12-2007, 09:55 AM
Nisi trebao da napises koji je VSS a koji LEX. Ajde ako stavis ponovo stavi samo A/B.

mandrak
14-12-2007, 09:59 AM
slazem se . u mixu bolje lezi .. izrazeniji i ima bolju gustinu ..

e sad .. nisam mnogo vremena posvetio oko kopiranja svega na vss3 .. mozda cu jos malo da se poigram ali za par dana i mozda dobijem i sve to .. jer je vss3 jako fleksibilan i ima sva moguca podesavanja i siguran sam da bi vss3 mogao bolje

Ne sumnjam ja u vss3 ni malo..... da se ima za jedno i drugo bez razmi?ljanja ali konkretno kao prvi reverb za vokale - prednost lexiconu.

STUDIOTON
14-12-2007, 10:01 AM
Nisi trebao da napises koji je VSS a koji LEX. Ajde ako stavis ponovo stavi samo A/B.

da u pravu si .. da sam imao jos par razlicitih sigurno bih stavio .. ovo je samo ljuta trka izmedju najboljeg (dsp)plugina i solidnog hardware-a ...

svejedno .. sledeci fajl cu staviti a/b

STUDIOTON
14-12-2007, 10:07 AM
dao sam i suv fajl .

mozete svi da se ukljucite i ko ima razlicite sprave da uploaduje fajlove ..

Dexxy .. imas mpx1 i ko zna sta jos ..

necu biti tu jedno vreme .. kad se vratim postavicu nove fajlove .. nove presete ..

milanCHE
14-12-2007, 10:14 AM
ja se nadam da mi ljudi i administracija foruma nece zameriti za offtopic,ali zarad svih nas koji smo(koliko toliko)pokusali da ti pomognemo u resavanju problema setup-a na relaciji EMU-nuendo-lexicon a i nas vlasnika spomenute zvucne karte,zamolio bih te da nam u odeljku "software"(kad budes nasao slobodnog vremena),ukratko opises konacno resenje,tj.podesenja DSP mixera same karte,nuenda,kao i samog lexicona.
znaci,cisto neki rezime nakon onih dvodnevnih muka...
i uzgred, veliko hvala na trudu i testovima,kao i iskustvima koja nesebicno delis sa ostatkom foruma.
(btw.upravo skidam okacene fajlove,pa cu cim budem u prilici da poslusam na nekom pristojnijem monitoringu,a ne na ovim kevinim desktop-ovima, reci svoje utiske)
poz.....

STUDIOTON
14-12-2007, 10:30 AM
ja se nadam da mi ljudi i administracija foruma nece zameriti za offtopic,ali zarad svih nas koji smo(koliko toliko)pokusali da ti pomognemo u resavanju problema setup-a na relaciji EMU-nuendo-lexicon a i nas vlasnika spomenute zvucne karte,zamolio bih te da nam u odeljku "software"(kad budes nasao slobodnog vremena),ukratko opises konacno resenje,tj.podesenja DSP mixera same karte,nuenda,kao i samog lexicona.
znaci,cisto neki rezime nakon onih dvodnevnih muka...
i uzgred, veliko hvala na trudu i testovima,kao i iskustvima koja nesebicno delis sa ostatkom foruma.
(btw.upravo skidam okacene fajlove,pa cu cim budem u prilici da poslusam na nekom pristojnijem monitoringu,a ne na ovim kevinim desktop-ovima, reci svoje utiske)
poz.....

ok ,postavicu topic o sinhronizaciji emu-nuendo-external reverb .. ali ovih dana .. 2 dana mi je sve izaslo na nos .. ali zahvaljujuci vama agonija nije trajala duze

milanCHE
14-12-2007, 10:36 AM
ok ,postavicu topic o sinhronizaciji emu-nuendo-external reverb .. ali ovih dana .. 2 dana mi je sve izaslo na nos .. ali zahvaljujuci vama agonija nije trajala duze

he,he,a zamisli da ti je jos i ADAT bio u igri:banghead:
svejedno,hvala unapred u ime svih nas EMU-ovaca:)

Bitch
14-12-2007, 12:34 PM
nesto me zeza net, pa ne mogu da skidam, a i nemam vremena trenutno :D ali mislim da treba imati oba! jednostavno su svoja prica, bez obzira na ovaj AB test, koji kazem jos nisam cuo, ali PCM znam u dusu, vijam ga godinama, a VSS imam godinu i po, ljudi uzmite oba :D:) neko ne moze, ali ne zurite, vremenom lagano, kupite oba i zavrsili ste sa reverbima, i komotno pobrisite sve reverbe sa kompa :D

pozzz

Moritz
14-12-2007, 03:21 PM
Kao sto kaze Bitch. uzmite oba!!! Ovde nije pitanje koji je bolji, vec sta vam se vise dopada. :wink:

Probali smo u studiju VSS3 vs PCM 91 , mrtva trka.
Kvalitet oba efekta je hi end i po tom merilu samo je pitanje sta vam se vise dopada.
TC generalno ima "neprimetne" reverbe, prirodne i ne napadne. Lex ima svoju prepoznatljivu boju koja vam nekda bude trebala a nekada smetala, isto vazi i za TC.

milanCHE
14-12-2007, 04:10 PM
pa pre poredjenja mozda nije neumesno pitanje koliko si imao vremena da "do tancina"podesis sve parametre na vss-u kao one koji su na lexiconu?
meni u konkretnom primeru lexicon deluje frekventno"svetliji" i sa nesto duzim(citaj:blazim) tail-om od vss3,ali mi vss3 deluje razgovetnije iako je "tamniji" od PCM-a(ovo "razgovetno" mi je znacajno). i siguran sam da vss3 moze jos da se doradi i da moze mnogo vise da se izvuce iz njega.pa ko voli da se igra neka izvoli.s'druge strane,PCM kao externi efekt procesor sigurno nece uzurpirati resurse komp-a(cpu loading ili DSP kartu) kao sto bi bio slucaj sa softverskom varijantom reverba,ali zato ne znam koliko je on sam po sebi programibilan(u smislu vremenske,volumenske i frekvencijske obrade efekta u samom uredjaju).mozda gresim,ali sa nekom jacom machinom|(quad.,extreme ....)....malo dobre volje,koncentracije,logike,slusanja i slobodnog vremena, bez problema bih se usudio da signal tretiram vss-om.sto nikako ne umanjuje vrednost,ime i slavu lexicona,ali cisto da se ne donose na precac ocene tipa"lexicon je sigurno bolji samo zato sto je lexicon....ma ko sme lexiconu da se suprostavi....i sl..."
kao sto rekose ljudi,drugi put stavi neki A/B test radi nepristrasnosti.
da ne smaram vise-oba su super,ja glasaaaam .......recimooooo,recimoooo....ZA VSS3!:wink: (jer verujem u progres digitalne(pardon - Q bitne) tehnologije i nadam se skoroj komercijalnoj upotrebi kvantnih procesora,kad cemo zaboraviti na muke sa cpu i DSP overloadingom,menjanjem latenci,krckanjem u zvuku i ostalim zaj........)
a sad izvol'te-ispljujte me.............cekam

milanCHE
14-12-2007, 04:19 PM
o.t.
btw,Ivek,uleteo ti je neki shum u usnimak glasa,ne znam jel'spolja ili iz slusalica,ako je mala pevala preko matrice
poz....

lesha
14-12-2007, 09:38 PM
ajd nadji neki preset na tc, pa probaj da ga iskopiras lexiconom..

Oggy
14-12-2007, 11:16 PM
Kako to mislite da kopira preset sa TC na Lex i obratno? :shock:
One i ne treba da zvuce "isto" ili "skoro isto"
Pa to su po karakteru dve potpuno razlicite sprave i ne postoji "bolje" ili "losije". Obe su odlicne, samo je pitanje primene.

milanCHE
14-12-2007, 11:55 PM
Oggy,Ivan je i sam rekao:".....pokusao sam da napravim isti zvuk(malo vremena) .. slicno jeste ali isto nije .. ",ja i nisam mislio bukvalno kopiranje,a btw.ni ne znam kojom bi to komandom uspeo da izvede.
mislio sam na isto podesavanje parametara tipa time,size,predelay,early reflections,tail,lo/mid/hi damp,dry/wet mix itd.......
a druga stvar,NAMERNO sam rekao da mi je bolji vss3,zarad vecine ljudi koji su u startu otpisali isti u poredjenju sa lexiconom,jer to,zaboga,eto tako,mora da bude:confused:
to je bila poenta,da ljudi prvo poslusaju,pa tek onda ocenjuju,ja sam dao svoj utisak i videces da nisam ni jedan "opljuvao ",rekao sam svoja zapazanja kod jednog i drugog
btw.otkud ti u ovo doba,zar ne snimas neku novu numeru sa Lejlom:D
pozzzzzz......

clusterchord
15-12-2007, 05:26 AM
dao sam i suv fajl .

mozete svi da se ukljucite i ko ima razlicite sprave da uploaduje fajlove ..

Dexxy .. imas mpx1 i ko zna sta jos ..

napravio sam brdo fileova sa tim vokalom: Lexicon PCM-70. Lexicon 300, TC4000, i jedno 8 - 9 algoritama, al me nesto nocas zaje.. upload na moj site, nece.. probacu sutra opet..

lesha
15-12-2007, 11:42 AM
Kako to mislite da kopira preset sa TC na Lex i obratno? :shock:
One i ne treba da zvuce "isto" ili "skoro isto"
Pa to su po karakteru dve potpuno razlicite sprave i ne postoji "bolje" ili "losije". Obe su odlicne, samo je pitanje primene.

sve to znam, ali kad je vec kopirao lexiconov preset, red je da uradi i obratno bas zbog toga sto su to 2 razlicite sprave.
samo sam zeleo da kazem da obe imaju svoju svrhu i da nista ne moze da se dokaze na taj nacin.

kravadinka
15-12-2007, 05:19 PM
Ako izuzmem sve predznanje i iskustvo, mogucu subjektivnost i predrasude, a oslonim se samo na ova dva snimka moj izbor bi definitivno bio PCM91! Pored toga sto i ovaj plate treba poprilicno doraditi, bez ulazenja u dublju analizu jednostavno mi je lepsi i meksi kako neko rece, prirodniji i lepsi tail, bez metalnog prizvuka i odjeka, generalno ako se govori o vokal reverbu, ja ga ovako zamisljam, ili da budem precizniji zamisljam ga sa ovakvom definicijom!
Sto se tice VSS3 on sigurno ima svoje prednosti, eto kako ja to gleddam kad su u pitanju bezlicniji i kratki prostori, verujem da on tu pokazuje svoje pravo lice, ali kad treba dati malo atmosfere na vokal, mislim da je Lexicon pravi izbor, za moj pojam naravno!

rale_
15-12-2007, 07:09 PM
preset sa pcm91 je CHOIR PLATE .. tako da mozete da probate impulse isti preset pa da vidimo koliko je to verno

PCM91 - just plate (http://rapidshare.com/files/76802425/PCM91_-_just_plate.wav.html) ,impuls...

Moritz
15-12-2007, 08:49 PM
A
Sto se tice VSS3 on sigurno ima svoje prednosti, eto kako ja to gleddam kad su u pitanju bezlicniji i kratki prostori, verujem da on tu pokazuje svoje pravo lice, ali kad treba dati malo atmosfere na vokal, mislim da je Lexicon pravi izbor, za moj pojam naravno!

Verovatno nisi slusao VSS3 ako ga tako cujes. :wink:
Niti je bezlican niti je "kratak".
Puno je parametara u igri ,oko namestanja reverba na obe sprave, da bi olako davali takve izjave.

milance
15-12-2007, 09:14 PM
http://files-upload.com/files/680297/Reverb%20test.rar Evo jos jedne varijante za poredjenje,al otkricu sta je u pitanju...malo kasnije!!!

STUDIOTON
16-12-2007, 12:47 AM
he,he,a zamisli da ti je jos i ADAT bio u igri:banghead:
svejedno,hvala unapred u ime svih nas EMU-ovaca:)

adat je sve vreme u igri .. preko njega tera octamic II .

sada je emu 100% iskoriscen .. i adat i spdif :)

STUDIOTON
16-12-2007, 12:48 AM
Kao sto kaze Bitch. uzmite oba!!! Ovde nije pitanje koji je bolji, vec sta vam se vise dopada. :wink:

Probali smo u studiju VSS3 vs PCM 91 , mrtva trka.
Kvalitet oba efekta je hi end i po tom merilu samo je pitanje sta vam se vise dopada.
TC generalno ima "neprimetne" reverbe, prirodne i ne napadne. Lex ima svoju prepoznatljivu boju koja vam nekda bude trebala a nekada smetala, isto vazi i za TC.

isto mislim

STUDIOTON
16-12-2007, 12:51 AM
sve to znam, ali kad je vec kopirao lexiconov preset, red je da uradi i obratno bas zbog toga sto su to 2 razlicite sprave.
samo sam zeleo da kazem da obe imaju svoju svrhu i da nista ne moze da se dokaze na taj nacin.

e lesha .. sada nisam u stanju .. sinoc sam imao saobracajku u Novom Sadu .. slupao sam nov auto koji sam kupio i koji je star 9 meseci .. :gaah:

a steta je taman tolika koliko kosta pcm91 :banghead:

STUDIOTON
16-12-2007, 12:52 AM
napravio sam brdo fileova sa tim vokalom: Lexicon PCM-70. Lexicon 300, TC4000, i jedno 8 - 9 algoritama, al me nesto nocas zaje.. upload na moj site, nece.. probacu sutra opet..

nemoj da zaboravis

milanCHE
16-12-2007, 12:55 AM
adat je sve vreme u igri .. preko njega tera octamic II .

sada je emu 100% iskoriscen .. i adat i spdif :)
sto znaci 2 mikrofonska balansirana+2 spdif + 8 ADAT,malo li je .....?
eto sad si "provaljen"!i ti si jedan od sretnih vlasnika emu 1212:wink:
a jesi li jos probao da namunjis taj vss3?daj,Ivek,doradi to malo da se ne obrukam,jedini sam glasao za njega,svi kao nahvalise lexicona a njega nesretnika u startu odbacuju k.o 13.prase!

STUDIOTON
16-12-2007, 01:02 AM
sto znaci 2 mikrofonska balansirana+2 spdif + 8 ADAT,malo li je .....?
eto sad si "provaljen"!i ti si jedan od sretnih vlasnika emu 1212:wink:
a jesi li jos probao da namunjis taj vss3?daj,Ivek,doradi to malo da se ne obrukam,jedini sam glasao za njega,svi kao nahvalise lexicona a njega nesretnika u startu odbacuju k.o 13.prase!

ja se oporavljam od jucerasnje nezgode,nisam u stanju da se igram bar jos nekoliko dana ..

tu su ostali koji imaju vss3 a imaju i suv vokal .. pa neka se neko malo poigra i pokaze pravu stranu tog verba ..

sto se mene tice,svidja mi se i jedno i drugo,blagu prednost dajem vss3 sa kojim dobijes 4x m3000 .. u odnosu na pcm91 sa kojim mozes da koristis samo jedan(algoritam) uradjen preset

zato lepo moritz rece ... treba imati oba,ako finansije dozvoljavaju

milanCHE
16-12-2007, 01:17 AM
tek sam sad video tvoj post u vezi saobracajke.oprez!! ...i,za utehu nisi jedini,imao sam slicno iskustvo pretprosle nedelje,kad me jedan "tatin sin"umalo nije rastavio od zivota na brankovom mostu,srecom)i brzom reakcijom)sam mu podmetnuo zadnje krilo umesto mojih vrata,inace se sad ne bi dopisivali,a sto se tice ovoga ".....blagu prednost dajem vss3 sa kojim dobijes 4x m3000 .. u odnosu na pcm91 sa kojim mozes da koristis samo jedan(algoritam) uradjen preset....",upravo sam cekao da to neko iskusan i kaze.100 posto se slazem,zato sam izmedju ostalog i glasao kako sam glasao
nek si ti ziv i zdrav,j....s auto,to se sve da popraviti dok je glava na ramenima
poz.....

STUDIOTON
16-12-2007, 01:27 AM
tek sam sad video tvoj post u vezi saobracajke.oprez!! ...i,za utehu nisi jedini,imao sam slicno iskustvo pretprosle nedelje,kad me jedan "tatin sin"umalo nije rastavio od zivota na brankovom mostu,srecom)i brzom reakcijom)sam mu podmetnuo zadnje krilo umesto mojih vrata,inace se sad ne bi dopisivali,a sto se tice ovoga ".....blagu prednost dajem vss3 sa kojim dobijes 4x m3000 .. u odnosu na pcm91 sa kojim mozes da koristis samo jedan(algoritam) uradjen preset....",upravo sam cekao da to neko iskusan i kaze.100 posto se slazem,zato sam izmedju ostalog i glasao kako sam glasao
nek si ti ziv i zdrav,j....s auto,to se sve da popraviti dok je glava na ramenima
poz.....

i to nije sve .. povecavanjem dsp snage .. recimo poco FW+pci .. (ili bilo koja kombinacija a u obzir dolaze i stare kartice koje sada mislim vec mogu da se nabave za pristojne pare)povecavas i brojku pozivanja vss3 reverba ..

recimo za 500 eur doplate preko recimo FW verzije .. dobijes 8x vss3 ..itd .. pogotovu recimo novi X8 .. + pci .. 12x vss3

.... a pcm91 je jedan .. jedini ...:wink:

pa mozes nekako i to da prevazidjes tipa uradis preset pa mixas traku pa je vratis uradjenu .. pa tako redom .. ali to je veliiko cimanje .. i sta ako hocu da promenim u nekom trenutku zelim drugacije .. onda jovo nanovo ..

milanCHE
16-12-2007, 01:44 AM
..... i sta ako hocu da promenim u nekom trenutku zelim drugacije .. ovo ..

i agree 100000%! :)jer tek po ukljucivanju i drugih traka u mix,skapiras da ta-za koju si mislio da je odradjena efektom po tvojoj meri,ustvari i nije bas 100%idealna...pa bi da je doradis....

clusterchord
16-12-2007, 02:19 AM
da nabacim jos koju na meni omiljenu temu ..

preko recimo FW verzije .. dobijes 8x vss3 ..itd .. pogotovu recimo novi X8 .. + pci .. 12x vss3

.... a pcm91 je jedan .. jedini ...:wink:
apsolutno se slazem, medjutim jedno je usporedba karaktera i zvuka tih reverbova, a drugo je "isplativost".

PoCo je definitivno vise isplativ, i ja razmisljam o njemu da mogu dodat recimo u mix jos 2 x vss3 mono rooma (to mi vss3 radi najbolje), jedan DVR-2 plate i jos jedan NonLin2 na neke perkusije (kupio bi paket). ali iz prakse, dvije stvari mi padaju napamet kod ove logike: jedno, 8 ili 12 reverbova istog algoritma/dsp-a nije bas upotrebljivo i efektivno u miksu. sve bi imalo isti karakter - slabo pozicioniranje u takvom rsumu. razlicith sprava imat 12 reverbova, to je druga prica.

drugo, makar TC mogu koristiti zaista za mnoge signale, ali miks mi je gotovo nemoguc bez barem jednog spacey lexicona. kako god okrenem uvijek mi fali. vrlo rijetko radim samo tc: npr. dva akusticna instrumenta odradim sa vss4 ok. vss3 mi je rijetko bas glavni reverb.

jos mi ne radi upload - hebu ga 8mb fileovi izgleda.. jedino da prebacim u 16bit.. da? ne?

mislio sam radi tocnije uspoedbe da ostavim 24 ali..

kravadinka
16-12-2007, 11:42 AM
A sta je sa zvukom?! Ili je on nebitan jer mozes iskoristiti 8 VSS3 u mixu realtime?! :confused:
Uostalom to su licni afiniteti i tu ne treba mesati prste, a voleo bih da cujem Vas maximum sa VSS3, clusterchord bez tripovanja, postavi taj sa 16 bit-a, ja nisam alergican! :wink:

Pozdrav!

STUDIOTON
16-12-2007, 11:59 AM
ja nisam alergican! :wink:

ali si zavistan od lexicona :)

Oggy
16-12-2007, 12:26 PM
:rotfl::rotfl::rotfl:

Obrisao si mi poruku!!!

MA salio sam se! Ne znam koji mi je djavo bio uopste... :)

STUDIOTON
16-12-2007, 12:31 PM

Obrisao si mi poruku!!!

MA salio sam se! Ne znam koji mi je djavo bio uopste... :)

cak si me zbunio .. pokvarenjaku:bravo:

kravadinka
16-12-2007, 05:25 PM
Hehe... :wink: Pa jeste... :da:

lesha
16-12-2007, 05:35 PM
e lesha .. sada nisam u stanju .. sinoc sam imao saobracajku u Novom Sadu .. slupao sam nov auto koji sam kupio i koji je star 9 meseci .. :gaah:

a steta je taman tolika koliko kosta pcm91 :banghead:

uh, jbt.. :(
samo nek si ti ziv i zdrav, bice lexicona.

i ja zamalo da se zakucam u auto ispred mene prekjuce na putu za krusevac i uz to upadnem u jarak :banghead:
put je bukvalno bio zaledjen ali srecom nikog nije bilo iza mene. vreme je da se nabave zimske gume.. :rolleyes:

"7"
16-12-2007, 09:40 PM
Eeeeee odmah je jasno u kojoj smo buli... mi kad dodje zima razmisljamo o zimskim gumama i lancima umesto da razmisljamo o selidbi u toplije krajeve:da: :banghead: :D ... ne ne, nije to u redu :ne-ne:

STUDIOTON
17-12-2007, 06:50 PM
evo jos malo ..

TC Fabrik R reverb

www.studioton.net/test/fabrik_R.zip

UAD Plate140

www.studioton.net/test/uad_p140.zip

clusterchord
18-12-2007, 12:18 AM
evo uspio sam napokon sa uploadom, prvo plateovi/hallovi:

LEX300_Plate (http://www.babic.com/TEMP/reverb/LEX300_Plate.wav)

PCM-70_Plate (http://www.babic.com/TEMP/reverb/PCM-70_Plate.wav)

TC4000_DVR-2_EMT250 (http://www.babic.com/TEMP/reverb/TC4000_DVR-2_EMT250.wav) (vintage digi rev, lofi, trafo i/o simulation itd)

TC4000_Reverb4 (http://www.babic.com/TEMP/reverb/TC4000_Reverb4.wav) (generic 4k/6k reverb)

TC4000_VSS4 (http://www.babic.com/TEMP/reverb/TC4000_VSS4.wav) (source-based reverb 4k/6k)

TC4000_VSS3_BriteVocal (http://www.babic.com/TEMP/reverb/TC4000_VSS3_BriteVocal.wav)

extras:

LEX300_WetSuit (http://www.babic.com/TEMP/reverb/LEX300_WetSuit.wav) (diffused delays - nije za vox, ali mrak za sinteve)

LEX300_Room-Change (http://www.babic.com/TEMP/reverb/LEX300_Room-Change.wav)

PCM-70_InverseRoom_500ms (http://www.babic.com/TEMP/reverb/PCM-70_InverseRoom_500ms.wav) (gated room)

roginator
18-12-2007, 01:32 AM
meni je zakon prvi L300...a tc mozes prodat ;)....mada je i 70ka u ovoj prici dobro odradila

kravadinka
18-12-2007, 05:09 AM
PCM80 ChorPlate (http://www.sharebigfile.com/en/file/2554/PCM80-ChorPlate-wav.html)

PCM80 VoxPlate (http://www.sharebigfile.com/en/file/2555/PCM80-VoxPlate-wav.html)

PCM80 RichPlate (http://www.sharebigfile.com/en/file/2557/PCM80-RichPlate-wav.html)

Pozdrav!

mandrak
18-12-2007, 05:37 PM
Evo jedan sa KSP 8 kurzweil tj. kdfx iz k 2600-Classic Verb algoritam
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=B58508704F86A278

STUDIOTON
19-12-2007, 08:49 AM
mmmm vrlo lepo .. i razlicito .. bravo :guitar:

Moritz
19-12-2007, 12:31 PM
Evo jedan sa KSP 8 kurzweil tj. kdfx iz k 2600-Classic Verb algoritam
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=B58508704F86A278

Imash KSP? Bravo :) .
Eventide i Lex i Tc u jednom za male pare....a radi!!!

Bitch
19-12-2007, 01:08 PM
Imash KSP? Bravo :) .
Eventide i Lex i Tc u jednom za male pare....a radi!!!

ma ne bre! nego ima k2600 :D:D

OFF
19-12-2007, 09:12 PM
Daj jos koji primer za KSP8.....:wink:

Bitch
19-12-2007, 09:17 PM
Daj jos koji primer za KSP8.....:wink:

Mandrak nema KSP8, nego klavijaturu Kurzweil K2600, koja u sebi ima KDFX procesor koji se moze naci i u KSP8, Rumour, Mangler... a sve te sprave su nastale kad su ljudi provalili da je efekt sekcija od k2600 brutalna, svi su je ranije ganjali na AESEBU iz keyboarda, pa su lepo napravili efekt boksove kome se svidja da moze pod misku malo, a ne k2600 sa 28kg :D

OFF
19-12-2007, 09:24 PM
Mandrak nema KSP8, nego klavijaturu Kurzweil K2600, koja u sebi ima KDFX procesor koji se moze naci i u KSP8, Rumour, Mangler... a sve te sprave su nastale kad su ljudi provalili da je efekt sekcija od k2600 brutalna, svi su je ranije ganjali na AESEBU iz keyboarda, pa su lepo napravili efekt boksove kome se svidja da moze pod misku malo, a ne k2600 sa 28kg :D

ma kontam da je iz k2600, i da je to to:) ....

mene interesuje zbog k2661......:wink: .... on mi sledeci na listi

Bitch
19-12-2007, 10:00 PM
mene interesuje zbog k2661......:wink: .... on mi sledeci na listi

ooo welcome to da club :D

mandrak
20-12-2007, 08:34 AM
Nemam KSP8 u rack varijanti ali su isti algoritmi u kdfx sekciji od k 2600.... samo da bi koristio taj interni fx moram wave spržiti na cd i importirati u k 2600 da bi mogao šarafiti po parametrima kdfx-a, naravno za one stvari koje kurzweil nema u svojim internim bankama.Nadam se da cu poslije nove godine uspjeti konacno naruciti dadat 26 opciju da mogu preko adata vozit 4 stereo buss fx i preko nuenda send -return i da sam miran.

Slušao sam KSP 8 kod frenda u studiju i mogu reci da su to identicni algoritmi s time da ksp8 ima još dodatnih stvari koje meni i nisu najpotrebnije.... na momente se cuje karakter i tc-a i lexicona, vrlo zanimljiva sprava i vani se da nabaviti po jako pristojnim cijenama.

clusterchord
20-12-2007, 11:40 PM
imao sam svojevremeno jedan maratonski demo session sa 480L, 6000, Orville i KSP-8.

KSP-8 ima modulacione sposobnosti koje su zavidne, i po modularnosti podsjecaju na neke od eventide-a, medjutim njihov karakter a i kvaliteta nisu u rangu eventide-a. barem meni.

sto se tice plate-a halla, nasjlicnije mi je zvucao "realnom" TC-u. mislim da nema klasik Lex karakter ili nesto a la Orville "alien space" mega plate... u biti Kurz ima nesto svoje.. sto je mozda i najzanimljivija opcija.

kako vrijeme prolazi sve vise se okrecem ovim nerealnim reverbovima.. mislim da cu prodati 4000. jer mi projekti vise trebaju ovo drugo..

Arthur
22-12-2007, 06:40 PM
ja bi to rado kupio

clusterchord
23-12-2007, 01:51 PM
ja bi to rado kupio
koje? tc? ili mislis na ksp?

tc sam stavio u oglas.

Arthur
23-12-2007, 05:09 PM
ksp

OFF
23-12-2007, 10:05 PM
Ne zam kakvi su ovi novi derivati KSP.... roomour (tako nesto) i onaj drugi (nije tako nesto).... jel' probao to ko?

mandrak
07-03-2008, 06:11 PM
Evo jo? malo kdfx -KSP 8 algoritmi ali ovaj put iz kurzweila k2661 preko adat pro?irenja jerbo sam u medjuvremenu prodao k 2600 i kupio k 2661.

U svim primjerima su kori?teni decay time od cca 2,5 sec. i odnos early refleksije i late level oko 50-50 %.Naravno da svaki od primjera ima jo? brdo parametara sa kojima se u konkretnim situacijama mo?e poigrat ali ovo je demonstracija prije svega karaktera sprave i da se stekne dojam ?ta se za tu lovu mo?e očekivati..... mo?da nekom i pomogne u odluci da ili ne:)
http://www.yousendit.com/download/T1RRWGJLV3IyWGZIRGc9PQ

SandRob
07-03-2008, 11:28 PM
evo 3 primjera p100 od timeworksa za creamwareov scope.
radi se o gotovim presetima (nista nisan dira parametre), a smisa san reverbe na zvucnicima od linije,
u dnevnom boravku, jer mi jos studio nije u pogonu, tako da uzorci nisu reprezentativni. :wink:

P100 1 (http://www.ivangrozni.com/p100/p100_1.wav)
P100 2 (http://www.ivangrozni.com/p100/p100_2.wav)
P100 3 (http://www.ivangrozni.com/p100/p100_3.wav)

anap25
10-03-2008, 09:04 PM
evo 3 primjera p100 od timeworksa za creamwareov scope.
radi se o gotovim presetima (nista nisan dira parametre), a smisa san reverbe na zvucnicima od linije,
u dnevnom boravku, jer mi jos studio nije u pogonu, tako da uzorci nisu reprezentativni. :wink:

P100 1 (http://www.ivangrozni.com/p100/p100_1.wav)
P100 2 (http://www.ivangrozni.com/p100/p100_2.wav)
P100 3 (http://www.ivangrozni.com/p100/p100_3.wav)

Prvi primjer je vrlo dobar. Warp69 (tvorac tog reverba a medju ostalim i CSR-a) je poslije sonic core najave novog XITE-1a najavio da radi nove uredjaje za scope buduci da platforma ide "dalje". 8 ili 9 mjesec ove godine. Bit ce hall, ambience, plate, room itd...

clusterchord
10-03-2008, 10:55 PM
ove sam vec bio postao u "intrumente", ali sad ovo postao pravi reverb demo topic, pa je mozda bolje mjesto za to - demosi sa eventide orville-a.. kad uhvatim vremena napravit cu i demo sa onim wav-om koji smo koristili za sve demose do sad. zasad, ovo je sve andromeda synth:

A6-Orville_singularity (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6-Orville_singularity.mp3)
A6-Orville_gothica_vroom (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6-Orville_gothica_vroom.mp3)
A6-Orville_galaxyborders (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6-Orville_galaxyborders.mp3)
A6-Orville_CarlosVisitsIstanbul (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6-Orville_CarlosVisitsIstanbul.mp3)
A6_chernobeat-Orville_rvrbs (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_chernobeat-Orville_rvrbs.mp3)
A6_analogdrum-Orville_nonlinear (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_analogdrum-Orville_nonlinear.mp3) dry->wet->dry

A6_berlinpad-Orville_dblpitch (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_berlinpad-Orville_dblpitch.mp3)
A6_berlinpad-Orville_mercurycloud2 (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_berlinpad-Orville_mercurycloud2.mp3)
A6_berlinpad-Orville_rev_8ve_pitch (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_berlinpad-Orville_rev_8ve_pitch.mp3)

A6_heavy-Orville_filterdelay (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_heavy-Orville_filterdelay.mp3)
A6_heavy-Orville_flangedreverb (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_heavy-Orville_flangedreverb.mp3) dry -> wet
A6_Pyramids-Orville_mercurycloud (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_Pyramids-Orville_mercurycloud.mp3)
A6_multi-Orville_BarkingChamber (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_multi-Orville_BarkingChamber.mp3) dry -> wet

Nhool
28-04-2008, 03:22 AM
Vrh.

zwerdesign
02-05-2008, 11:24 AM
Besplatni Mackie iz Tracktion-a 3 vs PCM91

http://airbrush-maxart.com/Tracktion%20pictures/Vokal%20Mackie%20Stereo%20Reverberation.wav

Limeni - Longplay studio
05-05-2008, 02:07 PM
Besplatni Mackie iz Tracktion-a 3 vs PCM91

http://airbrush-maxart.com/Tracktion%20pictures/Vokal%20Mackie%20Stereo%20Reverberation.wav

... Prijatelju Zwerdesign dobro ovo igra za plugin. A kako se pona?a u mixu? ima? track kakav?

Pozz.

P.S. Javi se kad si u zg.

paki
07-05-2008, 03:40 AM
Ima li neko jedan besplatan pcm91 kada je vec tako los?:(

spidermusic
07-05-2008, 12:13 PM
Ako ih neko deli neka ne zaboravi i mene. Rado bih sebi priustio jos jedan.:D

STUDIOTON
07-05-2008, 01:12 PM
manley ih prodaje nove za jaaaaakooo povoljnu cenu .. steta sto ih nije imao kada sam ja kupovao

gitarstudio
09-05-2008, 04:39 PM
glasam za vss3 cisto i jasno

paki
10-05-2008, 03:14 AM
Ne vezano za tvoj post gitarstudio.....glasam za reverb iz cubase-a jer ko zna da radi i sa ovim ce napraviti cudo a i svi mi na kraju dodjemo do cilja na ovaj ili onaj nacin.Mali Perica i dalje pravi super snimke sa lap top dvojkom i samo cubaseom jer ga mrzi da reze i skida ostali softver a i princo cdovi su skupi i samo za snobove:banghead: :rotfl: :banghead: :rotfl: :banghead: :rotfl: .

Max
10-05-2008, 01:42 PM
.....glasam za reverb iz cubase-a jer ko zna da radi i sa ovim ce napraviti cudo .......

Ovo sam cuo samo jednom i to samo na jednom instrumentu ..... ali u principu , nisi u pravu ..... ber ne sto se reverba tice

Pozdrav

Dexxy
10-05-2008, 07:58 PM
Slazem se.

Moritz
11-05-2008, 01:30 AM
Ne vezano za tvoj post gitarstudio.....glasam za reverb iz cubase-a jer ko zna da radi i sa ovim ce napraviti cudo a i svi mi na kraju dodjemo do cilja na ovaj ili onaj nacin.Mali Perica i dalje pravi super snimke sa lap top dvojkom i samo cubaseom jer ga mrzi da reze i skida ostali softver a i princo cdovi su skupi i samo za snobove:banghead: :rotfl: :banghead: :rotfl: :banghead: :rotfl: .

Ako nesto ne moze da bude jeftino a da radi odlicno to je Reverb.
Definitivno je kao instrument a ne kao efekat.

Bitch
11-05-2008, 01:56 PM
tacno, ali seti se raf mixa sergeja cetkovica, kako su ljudi otpali na reverb na vokalu "...aaa matori, pa cuje se System6000 sa kilometra" ... A ono Reverb A iz Nuenda, malo eq-ovan .... Hihihi :)
... Ali naravno, ne moz uvek tako. Dobar reverb je zaista esencija !
Pozz :)

Dexxy
11-05-2008, 02:31 PM
Dobro peva covek. On vec ima u glasu neki dobar reverb :rotfl::rotfl::rotfl:

Oggy
11-05-2008, 02:52 PM
tacno, ali seti se raf mixa sergeja cetkovica, kako su ljudi otpali na reverb na vokalu "...aaa matori, pa cuje se System6000 sa kilometra" ... A ono Reverb A iz Nuenda, malo eq-ovan .... Hihihi :)
...

To i ja ja stalno pricam... :)

Naravno, ne moze uvek, ali nekad stvarno radi.

Moritz
11-05-2008, 08:17 PM
... Ali naravno, ne moz uvek tako. Dobar reverb je zaista esencija !
Pozz :)

Istina, to je kuriozitet u plug-in reverbima.

paki
12-05-2008, 06:14 PM
:rotfl: :rotfl: :rotfl: Jel moguce da je moj post bukvalno shvacen.Napisao sam ga nadovezujuci se na neke druge teme u kojima su ljudi hvalili neke lose sprave iz raznoraznih ubedjenja.Pomenuo sam i Pericu:rotfl: ....Jedno je odavno trebalo da bude jasno nekim ljudima ovde....kada se nema za nesto bolje, radi se cak i sa reverbom iz Nuenda(radim u Logicu,nemam Nuendo zadnjih godina) i moze i da se uradi nesto,ali,ko uspe da uradi nesto sa Nuendovim reverbom jos puno bolje ce nesto da uradi sa PCM 91 npr.Ne treba se slepo drzati filozofije da "ko zna,ZNA.....i sa svim ce svasta da uradi jer neke stvari bez nekih sprava NECE moci da uradi.Covek je covek a sprava je sprava....ja bih samo da te dve stvari razdvojimo a ne da svaka diskusija o SPRAVAMA ima svoj epilog u recenicama tipa "ne treba to ako znas da radis:confused: "...onda jos ispadne da oni koji imaju neke bolje sprave ne znaju da rade i da su budale sto su potrosili kes.Takvi u sustini cute,rade i ne potresaju se ali......citati ovde kojekakvo spamovanje,nekada je mucno.Besplatan plug-in porediti sa PCM 91:banghead: Ne treba biti ni megaloman pa imati npr. tri kvalitetne miksete u studiju,preamp koji se kupuje na sto rata itd. ali opet,sto rekoste,barem reverb mora biti o.k. i mora da se plati.Legne verovatno i ovaj Nuendov nekada ali.....

psionic
18-05-2008, 01:03 AM
...Eh sta su ubedjenja... Ako kazes - 'A. snimak je obradjen na Lexiconu', masa ljudi ce reci - 'Glas za A, da bolji je, naravno!' A ako onda kazes 'Ne, ne, zbunio sam se, B. snimak je zapravo sa leksikona'. masa ljudi reci ce - 'Pa da, ustvari ipak se B. cuo bolje' ...

I jedan i drugi rade sa matematikom. Imaju DSP procesore u sebi sa razlicitim algoritmima, ali u sustini samo koriste drugaciji algoritam za obradu. Konvertori na izlazu mogu da promene malo kvalitet, ali kako je elektronika postala zaista jevtina, sumnjam da ce neko unistiti nekakav lexicon ili bilo sta drugo od audio karti za profi namenu losim konvertorima na izlazu.

Ako se u obican CPU sa kompa ubaci lexiconov algoritam za racunanje reverba i propusti kroz nekog MOTUa, trebalo bi da se dobije APSOLUTNO identican signal, koji, kad bi se sabrao sa invertovanim originalnim, dao bi cistu tisinu... Dakle stvarno je glupo na taj nacin raspravljati o spravama. Da li zaista postoji izraz TOPLINA u mixu, ili su to samo nijansirani odnosi frekvencija...

Jos nesto... Neverovato je koliko subjektivni utisak tj. predrasuda moze prevariti slusaoca. Slazem se sa nekim ko je ovde napisao da nije trebalo reci koji je snimak na cemu obradjen. On je rekao sve ovo sto sam ja pisao u jednoj recenici :)

Sve je CISTA matematika. Bar danas...

Usput, na poslu imam Lexicon MPX-1 i iskreno vise volim da u nekom pluginu pokusam da dobijem zeljeni efekat, mozda i bolji, nego da bauljam kroz komande MPXa... Verujte da sam posvetio dosta vremena ne bi li iz njega izvukao maximum, ali on meni ne zvuci nista bolje od nekog boljeg plugina.

Imam i SCOPE. Tek njega izbegavam - Reverbovi su mu totalno 'plasticni', mozda kad bih izdvojio nekih 500e za neke 'profi' :)

Izvinite sto sam se raspisao ovoliko, ali imao sam slicne rasprave sa izvesnim ljudima da li je bolji MAC ili PC za audio, pa sam se malko dao isprovocirati :)

Pozdrav...

Max
18-05-2008, 04:02 PM
Ako se u obican CPU sa kompa ubaci lexiconov algoritam za racunanje reverba i propusti kroz nekog MOTUa, trebalo bi da se dobije APSOLUTNO identican signal, koji, kad bi se sabrao sa invertovanim originalnim, dao bi cistu tisinu......

Kako si ovo zamislio ???? Ako radis sa impulsima ... mozda , ako radis sa reverbima .... tesko .....

Dakle stvarno je glupo na taj nacin raspravljati o spravama. Da li zaista postoji izraz TOPLINA u mixu, ili su to samo nijansirani odnosi frekvencija......

Postoji jos dosta aspekata , osim jacine i frekvencije ...

Pozdrav

psionic
19-05-2008, 10:04 PM
Kako si ovo zamislio ???? Ako radis sa impulsima ... mozda , ako radis sa reverbima .... tesko .....

Ne razumem pitanje... Sve jedno, sve se racuna unutar bilo kakvog digitalnog uredjaja za stvaranje reverberacije, impulsi su samo gomila brojeva, i postoji i za pc plug-in na primer IR-1 ili slican koji radi sa time... Sto se tice 'real time' reverba - originalan uredjaj za reverberaciju - citaj: analoni - je opruga vezana za membranu zvucnika, koja deo signala vraca na ulaz i tako dalje da ne davim, tako da bilo koji super XXgiga lexicon uad i svi ostali ne rade sigurno sa time vec sa matematickim modelima. Pitanje je samo kako je taj model odradjen na kom uredjaju, u principu mogao bi da postoji na PCju simulator DSPa sa lexicona koji bi zadati mikrokod sa lexicona u tacnosti potpuno 100% odradjivao.

Dobro, mozda ne bi dobio cistu tisinu kad bih 2 signala 'obicnog' reverba sa nekog uredjaja invertovao, u slucaju da nesto unutar algoritma generise po RANDOM sistemu, ali pricam o tim matematickim modelima - imao bi se isti 'osecaj' reverba. Algoritam bi proizvodio brojeve, konvertor bi to transformisao u napon i to je to. Sve jedno da li taj algoritam radi na SHARP DSPu ili na nekom INTELU, ako taj procesor moze da u realnom vremenu obradi taj algoritam - to je to.

Postoji jos dosta aspekata , osim jacine i frekvencije ...

Ne znam kojih aspekata... Navedite mi neki, koji se ne svodi na ova 2.

Neki ljudi veruju u boga, a neki ne - neki misle da postoje slucajnosti, dok drugi smatraju da je sve posledica necega. Postoje ljudi koji veruju u 'toplinu' i 'dušu' snimka, kao i one koji vole zvuk ploca, dok postoje drugi koji tvrde daje sve to gomila fizike i da je sve 'izracunljivo' - NPR ljudi koji su dizajnirali taj LEXICON :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Pozdrav

psionic
19-05-2008, 10:29 PM
... hteo bih da dodam na nesto sto je PAKI rekao...

Ne treba se slepo drzati filozofije da "ko zna,ZNA.....i sa svim ce svasta da uradi jer neke stvari bez nekih sprava NECE moci da uradi...

Naravno da ne moze nista da se uradi na necemu sto kao parametre ima "DEPTH" i "WARMTH", mora postojati neki model koji ima malo vise mogucnosti interakcije... ali ne znaci da ako je neko dao 10000e za nesto, da to nesto jede malu decu, onako iz kutije. Ipak mora da se to 'nesto' i namesti. mada ako das tolke pare, dobijes i gomilu odlicno uradjenih preseta... Sto me podseti da sam totalno izasao iz teme "jel bolji Lexicon pcm91 ili VSS3" :)

Pozdrav...

Max
20-05-2008, 01:08 AM
@ Psionic

Preporucio bih ti ( u najboljoj nameri ) da se informises vise o aspektima reverberacije ..... jer ako mislis da je samo jacina i frekvencija to sto se racuna , onda je besmisleno nastavljati razgovor dok ne saznas vise .....

Pozdrav

Arthur
20-05-2008, 02:28 AM
o muzikalnosti sprava ni da ne pocinjemo, cini se da decko vec zna sve

Arthur
20-05-2008, 02:29 AM
btw MAx, on topic, mogao bi da pustis neki test one spravice sto stigla za mene, cisto dok ne stignem da je preuzmem na probu :banghead:

Max
20-05-2008, 02:43 AM
btw MAx, on topic, mogao bi da pustis neki test one spravice sto stigla za mene, cisto dok ne stignem da je preuzmem na probu :banghead:

Ne pada mi na pamet :da:

Kako cu da te onda namamim na cevape ????

Dovlaci to dupe i ne smisljaj razloge :D

Pozdrav

Moritz
20-05-2008, 06:22 PM
Opet stara prica iz supljeg u prazno. :banghead:

Toliko puta vec prezvakavano ovde,

"
Ako se u obican CPU sa kompa ubaci lexiconov algoritam za racunanje reverba i propusti kroz nekog MOTUa, trebalo bi da se dobije APSOLUTNO identican signal, koji, kad bi se sabrao sa invertovanim originalnim, dao bi cistu tisinu..."...I nije bas sve tako crno na belo, jer da jeste ne bi mi sad ovde raspravljali .

STUDIOTON
26-05-2008, 12:28 AM
@Psionic

Ovo je dovoljno kvalitetna tema i korisna da necu dozvoliti da je unistis .. temu sam ponovo otvorio ali te molim da se ovde ne oglasavas ..

ako imas nesto da kazes na temu reverba izvoli pa otvori posebnu temu pa pisi sta hoces

@ostali

Dragi prijatelji,uvazene kolege .. izvolite postujte nove primere,nove testove,nove rezultate itd. :)

Arthur
26-05-2008, 01:12 AM
odlicno! :da:
a ja i dalje nikako da stignem do Maxa da pokupim onaj Rumour na test :banghead: a on nece da ga testira sam, lenj je.. nista, sacekacu da mi stignu kola krajem nedelje, pa palim masinu, dolazim i kacim rezultate :)

clusterchord
26-05-2008, 01:16 AM
evo ja odma jednu on-topic, za ugrijavanje..

ovo nije nista novo, jer sam stavio vec bio u "promociju radova", al cijeli snimak vozi XT kroz Eventide Orville; inverse 30tap delay od 600ms i glide reverb od 15sec. , pa eto :

HumanError2 (http://www.babic.com/MP3/MIX-HumanError2.mp3)

PS napokon sam poceo malo da citam manual :rolleyes:, jos neznam osnovne stvari na ovoj mrcini..npr. kako se save-a i/o setup :banghead:

Moritz
26-05-2008, 09:44 AM
odlicno! :da:
a ja i dalje nikako da stignem do Maxa da pokupim onaj Rumour na test :banghead: a on nece da ga testira sam, lenj je.. nista, sacekacu da mi stignu kola krajem nedelje, pa palim masinu, dolazim i kacim rezultate :)

Max, ne hvalis se za Rumour :wink:. Poceraj ga Arthure pa da cujemo neki pravi test.

Arthur
26-05-2008, 10:23 AM
Heh, zabuna, Rumour je stigao za mene na test, a sprava je i dalje na prodaju, pa ako te zanima, javi se ;)

STUDIOTON
12-08-2008, 05:19 PM
Kurzweil rumour je kod mene sad :)

Masina je opaaakaa .. prosto ne mogu da verujem sta izlazi iz nje .. imam pcm81,91,eclipse i ovo ce mi po svemu sudeci postati omiljena sprava za koriscenje a trostruko jeftinija .. a verujte .. ni malo losija

evo napravio sam neke testice .. sa naravno originalnim presetima bez editovanja i verujte,iznenadicete se :shock: spravica kosta izmedju 400-500 eur

http://www.mojopie.com/rumour.jpg

big hall delay.zip (http://www.studioton.net/test/kurzweil/big%20hall%20delay.zip)
large room.zip (http://www.studioton.net/test/kurzweil/large%20room.zip)
laser Verb.zip (http://www.studioton.net/test/kurzweil/laser%20Verb.zip)
laser waves.zip (http://www.studioton.net/test/kurzweil/laser%20waves.zip)
reverse reverb.zip (http://www.studioton.net/test/kurzweil/reverse%20reverb.zip)
smooth hall.zip (http://www.studioton.net/test/kurzweil/smooth%20hall.zip)
smooth plate.zip (http://www.studioton.net/test/kurzweil/smooth%20plate.zip)
weighty platey.zip (http://www.studioton.net/test/kurzweil/weighty%20platey.zip)

silicon science
12-08-2008, 05:43 PM
Auuu pa ovo zvuchi sjajno... Nema sta, da kosta duplo vise bilo bi okej, a ovako je best buy:) :) :) Eto, konacno nesto i za nas sirote:D

STUDIOTON
12-08-2008, 05:52 PM
Auuu pa ovo zvuchi sjajno... Nema sta, da kosta duplo vise bilo bi okej, a ovako je best buy:) :) :) Eto, konacno nesto i za nas sirote:D

sprava je brutalna .. kazem ti ja

Da podsetim da je sprava bazirana na KDFX tehnologiji (KSP8,K2600),znaci ovo je u pitanju samo reverbator ..

Tu je i jos jedna spravica .. MANGLER .. multieffect koji je verovatno super,ista cena kao i rumour ..

a vec KSP8 ... mogu samo da zamislim,ali je i brutalno skup :) opravdano

http://img.musiciansfriend.com/dbase/pics/products/0/9/1/241091.jpg

http://www.slami.ru/images/articles/ksp8_sm.jpg

silicon science
12-08-2008, 05:55 PM
Vrede svaki cent sprave.... :wink: Eh da se ima kesha uzeo bih K2600 od kolege Bitcha:grin: :grin:

Manley
12-08-2008, 06:31 PM
ista je tehnologija kod sve cetri sprave, samo je razlika u I/O sekciji. znaci ne ocekuj od ksp8 bolji zvuk, jedino sto ima je vise kanala i preseta

odprilike rumour i mangler = KSP8

eto, onako grubo objasnjeno ;)

Arthur
12-08-2008, 07:35 PM
meni se jako dojmila, stajala je kod mene neko vreme na testu, i da sam pri novcu, sigurno bi je uzeo. Doduse, ima je u BG da se kupi, te moguce da se i to desi. Jedino nisam imao prilike da je 1/1 uporedjujem sa lexovima i eventidima, inace bi i sam napravio ovakav topik. Svakako nisam nasao na VST reverbima hallove koje sam na njoj nasao, a jako je zgodna i mala i odlicna je za live nastupe takodje (mada je nisam nosio, a pozeleo sam). E da, takodje sam nasao gomilu egzoticnih preseta, vise onako, specificnih, koje mi sigurno ne bi palo na pamet da pravim sam od nekih drugih algoritama, a ovde su ti vec pod rukom, i mogu da spasu stvar kad zaglibis sa bezidejnoscu. Uporedjivao sam je jedino sa VSSom i mogu reci mrtva trka. VSS je zgodniji za PC upotrebu jer se lepo klikce misem po gomili parametara, ali sam zvuk mi nije nista znacajno razlicit, mozda je malo kristalniji, dok je rumour taman i gust (a ja to bas volim i to trazim!)

Arthur
12-08-2008, 07:36 PM
E da, MANLEY, veliko hvala za ukazano strpljenje, izgleda je udomismo ;)

anap25
12-08-2008, 11:29 PM
Ok, dobri su mi i VSS3 i Lexicon. Zbilja neznam koji je bolji. Mozda mi lexicon bolje odgovara za ovu namjenu. However razlog ovog texta je sok jer nije mi jasno zasto ironizirate covjeka po imenu "psionic" ili kako vec se to pise kad je covjek prilicno fino zagrebao povrsinu rekavsi da u desktop CPU stavite IDENTICNE lexicon algoritme (sto se vjerovatno nikada nece dogoditi zbog mnogo razloga) dobit cete 99% ISTI efekat. Razlike ce biti samo zbog konvertera ali ipak ne takve da bi mogli reci da se "cuje" razlika. U lexiconu bogme nema patuljaka (oke to smo znali, samo se salim) i sve je stvar izracuna(algoritma). Pa cak je i sam lexicon imao par pokusaja u koristenju desktop racunala za takve svrhe(core2), medjutim stvar je propala:

http://www.lexiconpro.com/LegacyProducts.aspx?ContainerID=9

Za boga miloga pa tu cak nema ni neke analogije pa da bi puristi mogli reci "to je struja, struja je bolja jer je nelinearna i beskrajna" i takve gluposti vezane za ovu temu. Mislim da se razumijemo da ja u pitanje kvalitete ne dovodim nedaj boze lexicon, ali sve je stvar algoritma. Vjerujem neki bi uistinu htjeli vjerovati kako je posrijedi carolija ali sorry guys. Sve je u programiranju. Vi ne placate limenu lexicon kutiju. Vi placate godine istrazivanja u temeljima algoritma reverbacije i progamiranja istog. To je sve!

Ako neko misli da kakim i prije nego me izvrijedja (kao sto ste covjeka koji vam je rekao istinu) ja vas fino mogu uputiti neka se fino ode malo po forumima gdje se okupljaju ljudi koji rade za lexicon(ili su radili), ljudi koji su radili algoritme za TC system 6000, Bricasti itd (da ima i takvih foruma i to vise njih).

Casey covjek koji je radio algoritme za Bricasti M7 (moze ga se naci na francuskim forumima) ali evo ovdje http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?f=11&t=24267&st=0&sk=t&sd=a raspravljaju o reverbima opcenito, ce vam reci istu stvar.

Da quotam malo(nije iz linka gore):

Its a question about the right algorithms and not DSP or CPU power (and RAM subsystem).

Cheers

Iza ovog sitea
http://www.silenzio.pl/
Stoji covjek koji je radio reverb algoritme za TC system 6000.

Guess what? On ce vam reci isto. Ima negdje mail na sajtu pa ga pitajte sami...Sad nemam direktne linkove na te threadove ali svako malo se pojave slicne teme i ljudi razgovaraju. Stvar je u algoritmima. Nadam se da se ne mora objasnjavati sto je to algoritam. Tak da prije nego me netko misli izvrijedjati obratite se ljudima koji actually rade te stvari prije nego diskredititrate covjeka zato sto vam je rekao istinu i demistificirao vas brand koji ste toliko skupo platili. Nije da ne vrijedi toliko, ali bogme nije i da je nezamjenjiv. Eto toliko od mene. Jeste da je malo offtopic ali eto bilo mi je zao covjeka. Idem spavat..Noc..

...a mozda mi je vss3 bolji....neznam.....zbilja neznam...

lesha
12-08-2008, 11:47 PM
nije sve u algoritmima, ipak se radi o hardveru koji u sebi ima neke komponente, zar ne?

idekius
13-08-2008, 12:04 AM
Kurzweil rumour je kod mene sad :)

?Ajd? pa sa srecom da nam rumorish! :D
Cestitke!!! :wink:

STUDIOTON
13-08-2008, 01:01 AM
?Ajd? pa sa srecom da nam rumorish! :D
Cestitke!!! :wink:

:wink:

VELIKO hvala Manleyu :beer:

P.S. Ne znam da li mi se cini .. ali rumour posebno otkida na bubnjevima .. perkusijama :shock:

STUDIOTON
13-08-2008, 01:04 AM
Ok, dobri su mi i VSS3 i Lexicon. Zbilja neznam koji je bolji. Mozda mi lexicon bolje odgovara za ovu namjenu. However razlog ovog texta je sok jer nije mi jasno zasto ironizirate covjeka po imenu "psionic" ili kako vec se to pise kad je covjek prilicno fino zagrebao povrsinu rekavsi da u desktop CPU stavite IDENTICNE lexicon algoritme (sto se vjerovatno nikada nece dogoditi zbog mnogo razloga) dobit cete 99% ISTI efekat. Razlike ce biti samo zbog konvertera ali ipak ne takve da bi mogli reci da se "cuje" razlika. U lexiconu bogme nema patuljaka (oke to smo znali, samo se salim) i sve je stvar izracuna(algoritma). Pa cak je i sam lexicon imao par pokusaja u koristenju desktop racunala za takve svrhe(core2), medjutim stvar je propala:

http://www.lexiconpro.com/LegacyProducts.aspx?ContainerID=9

Za boga miloga pa tu cak nema ni neke analogije pa da bi puristi mogli reci "to je struja, struja je bolja jer je nelinearna i beskrajna" i takve gluposti vezane za ovu temu. Mislim da se razumijemo da ja u pitanje kvalitete ne dovodim nedaj boze lexicon, ali sve je stvar algoritma. Vjerujem neki bi uistinu htjeli vjerovati kako je posrijedi carolija ali sorry guys. Sve je u programiranju. Vi ne placate limenu lexicon kutiju. Vi placate godine istrazivanja u temeljima algoritma reverbacije i progamiranja istog. To je sve!

Ako neko misli da kakim i prije nego me izvrijedja (kao sto ste covjeka koji vam je rekao istinu) ja vas fino mogu uputiti neka se fino ode malo po forumima gdje se okupljaju ljudi koji rade za lexicon(ili su radili), ljudi koji su radili algoritme za TC system 6000, Bricasti itd (da ima i takvih foruma i to vise njih).

Casey covjek koji je radio algoritme za Bricasti M7 (moze ga se naci na francuskim forumima) ali evo ovdje http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?f=11&t=24267&st=0&sk=t&sd=a raspravljaju o reverbima opcenito, ce vam reci istu stvar.

Da quotam malo(nije iz linka gore):

Its a question about the right algorithms and not DSP or CPU power (and RAM subsystem).

Cheers

Iza ovog sitea
http://www.silenzio.pl/
Stoji covjek koji je radio reverb algoritme za TC system 6000.

Guess what? On ce vam reci isto. Ima negdje mail na sajtu pa ga pitajte sami...Sad nemam direktne linkove na te threadove ali svako malo se pojave slicne teme i ljudi razgovaraju. Stvar je u algoritmima. Nadam se da se ne mora objasnjavati sto je to algoritam. Tak da prije nego me netko misli izvrijedjati obratite se ljudima koji actually rade te stvari prije nego diskredititrate covjeka zato sto vam je rekao istinu i demistificirao vas brand koji ste toliko skupo platili. Nije da ne vrijedi toliko, ali bogme nije i da je nezamjenjiv. Eto toliko od mene. Jeste da je malo offtopic ali eto bilo mi je zao covjeka. Idem spavat..Noc..

...a mozda mi je vss3 bolji....neznam.....zbilja neznam...

Ko hoce da nastavi na ovu temu i repliku .. neka predje ovde (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23128)

nemojte da gusite ovde sa time

Hvala 8-)

STUDIOTON
13-08-2008, 01:23 AM
radim neki arr i otkucao bubanj i evo kako rumour zvuci na njemu .. evo i dry i wet . da bi culi razliku:D

BUBANJ DRY (http://www.studioton.net/test/kurzweil/bubanj%20dry.zip)
BUBANJ WET (http://www.studioton.net/test/kurzweil/bubanj%20wet.zip)

Moritz
13-08-2008, 06:51 PM
Cestitke za Rumour. Vec dugo drvim o tome koliko je Kurzweil KDFX sistem brutalan i eto konacno da neko drugi to i potvrdi.

KSP8 je 4x KDFX, a KDFX je 4x Rumour i Mangler zajedno plus Surround, multi I/O, i dosta novijih i nadrkanijih algoritama ( citaj gladnijih DSP-a) .
Sve u svemu KSP8 se kotira kao "sirotinjski" Eventide H8000 sa tim sto mu je samo cena u poredjenju sa njim sirotinjska, i jos po neke stvari ali nista jako strasno i bez cega se ne moze u zivotu ( harmonizer, object oriented programiranje algoritama za same korisnike, ASIO...) . Polovan na e-bay a remote-om se moze naci za 1500 eura. Vredi razmisliti :)

Uzivaj u lepom zvuku

psionic
14-08-2008, 03:35 PM
Ko hoce da nastavi na ovu temu i repliku .. neka predje ovde (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23128)

nemojte da gusite ovde sa time

Hvala 8-)

Pa onda otkljucajte temu na tom linku...

liman021
14-08-2008, 05:04 PM
sto se tice mene tice,skromno misljene, powrercore vss3 je najajaci dsp reverb

psionic
14-08-2008, 07:45 PM
Ne znam da li je off-topik, ali da li je neko koristio Altiverb ? Ima veliki broj impulsa i dobro mi zvuci - kakav je po vasem misljenju ? Da li moze da se poredi sa svojom 'tvrdom' bracom ? :)

Arthur
14-08-2008, 11:53 PM
upotrebljiv jako, ali ne i svemoguć

psionic
15-08-2008, 04:01 AM
upotrebljiv jako, ali ne i svemoguć

Naravno...
Cuo sam danas R66 (uad) i odusevio me je... Ali ovo cudo ima jako lepe impulse, pogotovo katedrale... A sto je najsmesnije od svega - uz QT7 pusta i animacije prostora u kojem je impuls sniman :) Jako potrebno i korisno, pogotovo za CPU :)

anap25
15-08-2008, 09:05 AM
nije sve u algoritmima, ipak se radi o hardveru koji u sebi ima neke komponente, zar ne?
:banghead:

Normalno da se radi o hardveru koji ima u sebi komponenete koje rade sto ???? Sto mislis sto rade? Ganjaju crnce po limenoj kutiji? Patuljke? Salu na stranu...Procesiraju zvuk dakako. Sto mislis kako ce ga procesirati ako nema algoritma koji ima"prica" kako se ponasati(pricam figurativno) ???

A da je sve samo u komponentama onda bi danas imali 50 klonova lexicona, jer bi svi lako mogli kopirati PCB layout i elektronicke komponente i imali bi eto 50 lexicona od Jure iz Sarajeva. Ali nemamo ni necemo imati. Nadam se da ne moram ponavljati zbog cega...

silicon science
15-08-2008, 12:50 PM
:banghead:

Normalno da se radi o hardveru koji ima u sebi komponenete koje rade sto ???? Sto mislis sto rade? Ganjaju crnce po limenoj kutiji? Patuljke? Salu na stranu...Procesiraju zvuk dakako. Sto mislis kako ce ga procesirati ako nema algoritma koji ima"prica" kako se ponasati(pricam figurativno) ???

A da je sve samo u komponentama onda bi danas imali 50 klonova lexicona, jer bi svi lako mogli kopirati PCB layout i elektronicke komponente i imali bi eto 50 lexicona od Jure iz Sarajeva. Ali nemamo ni necemo imati. Nadam se da ne moram ponavljati zbog cega...

U chemu je onda problem:confused:

RetroMan
15-08-2008, 01:40 PM
Nije sve (osim ako se koriste digtalni I/O - onda je sve), ali su najvazniji. Ljudi (od znanja) koriste Lexicon 480 preko analognih (18 bit) I/O, posto dosta doprinose "Lexicon-ovom" karakteru zvuka.

U chemu je onda problem:confused:
Problem je sto proizvodjaci kao sto su Lexicon, pa i TC ne zele da svoje najbolje algoritme stave u plugin, da bi i dalje mogli da prodaju svoje hardware sprave. A i procesori koji se nalaze u Lexiconovim reverbima su bas za tu svrhu pravljeni, i pitanje je koliko bi bilo komplikovano "prepisati" njihove algoritme na standardne (PC) procesore.

RM

psionic
15-08-2008, 08:48 PM
Problem je sto proizvodjaci kao sto su Lexicon, pa i TC ne zele da svoje najbolje algoritme stave u plugin, da bi i dalje mogli da prodaju svoje hardware sprave. A i procesori koji se nalaze u Lexiconovim reverbima su bas za tu svrhu pravljeni, i pitanje je koliko bi bilo komplikovano "prepisati" njihove algoritme na standardne (PC) procesore.

RM

Ha, pa to sve sam i ja tvrdio svojevremeno :)

PCjev CPU je strukturno drugaciji od DSPa koji je u lexiconu. Ali i on i lexiconov CPU na svojim izlazima ima brojeve - dakle rezultat racunskih operacija unutar DSPa. DSP sam po sebi NEMA analogne ulaze i izlaze i sluzi samo da matematicki model sprovede u stvarnost. Na izlazu ima napone koji su ILI 0v(digitalna 0) ili nesto oko 5V (digitalna 1). Brojevne rezultate dalje prosledjuje konvertorima, koji opet pomocu matematike, od niza brojeva dobijaju naponske nivoe i to salju kao analogni izlaz. Ono o elektrotehnickoj skoli sam pominjao, jer su to prve i osnovne stvari koje se uce iz digitalne elektronike. E sad, kakve to ima veze sa temom?

Ako se iz npr Lexiconovog DSPa dobija niz brojeva, koji se konvertuje u zvuk, tako je isto moguce ponoviti to i na drugoj vrsti procesora ( cak i na pocou, uadu... ) kao i na PCjevom... Samo je pitanje prilagodjenja algoritma, kao i mogucnost DSPa po pitanju brzine (MHz). Naravno, konvertor igra veliku ulogu, jer on od tih abstrakcija pravi gotov proizvod, ali oni ne mogu od supljeg i metalnog reverba da naprave gust i dobar reverb. Mogu da ga malo pokvare, ali ne i da mu promene karakter. Ali... - i na PCju je moguce imati dobre konvertore ( MOTU ? ) I ponovo - TC nije lud da isti algoritam koji ga je ucinio poznatim, poklanja preko softwera, koji ne moze da naplati u vecini slucajeva - AiR, H2O...

Firme kao sto su NVidia (?!) i ATI, zele da udju u audio svet. Njihovi su procesori nekoliko puta jaci od najjaceg PC CPUa i razvijaju jezik koji se zove CUDA (nVidia). Dakle, mozda ce za jedno 3-4 godine se ovde polemisati da li je jaca NVidia 12057 ili Uad 46 :D

E sad... Pre nego sto opet postanete grubi prema meni jer sam jeretik, da vas odma' podsetim da se prvo potrudite da proverite moje informacije na netu. Ja licno nemam vise nikakvu nameru da se sa nekim ubedjujem ni u sta, ali eto, posto ste pobrisali sve predhodne postove, nek stoji ovaj jedan makar kao podsetnik... Dakle ne odgovaram na ovu temu vise, nemo' dzaba da udarate replike :)

p.s. Ona druga tema je zakljucana, sorry za offtopik.

Pozz...

BTW, da li znate da i u najobicnijem daljincu za TV postoji DSP ? Mada prosta verzija...

Jos jedna zanimljivost... Procesor koji je ponosno kucao u srcu MAC G4 je isti onaj koji je koriscen za AMIGA racunar, pa doticna nikad nije postala audio platforma... Zakljucak ? Eh... rado sam igrao sa OctaMEDom... :D

psionic
15-08-2008, 09:06 PM
Ustvari imam bolju ideju... Otvoricu novu temu, jer ovo je ipak rasprava o DSPu i zvucima iz njega, pa da ne bi bilo gusenja ove teme idite na :

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=213065#post213065

Moritz
15-08-2008, 11:22 PM
Zapravo ti nije bolja ideja.

Ideja je da se radi o muzici i zvuku i prakticnoj primeni alata u tu svrhu a ne beskonacno mudroserisanje o tehnickim podacima i principima kako i zasto i nije nego vec je ovako...!!! Toliko puta vec prezvakavano i balavljeno o ovim stvarima da stvarno gubi smisao.

Ako imash neki novi revolucionarni pristup ili zakljucke i konkretne dokaze za nesto novo i bolje a drugacije nego do sada vrlo smo radi da naucimo od tebe.
Ostalo nije vise zanimljivo.

Izvini na direktnosti, ali bolje tako nego voditi beskonacne rasprave :wink:

psionic
15-08-2008, 11:50 PM
Ama razumem ja tebe, ali razumi i ti mene :) imam potrebu, pa sam otvorio sebi temu :) A ova tema nije tema za takvo nesto... Ili ne smem da otvaram nove teme ? Ako ti se ne svidja tema - a ti ne moras da ucestvujes - niko te ne tera...

A ako gosn moderator smatra da to nije u redu i protivno pravilu sluzbe - onda j*bes forum gde sme samo jedna vrsta misljenja da postoji. Ko god da je u pravu u vezi necega...

pozz

Moritz
16-08-2008, 12:02 AM
Ma nije stvar da samo jedno misljenje postoji, nego to sto ti radis i nacin na koji radis je vec 1000 puta vidjen ovde i komentarisan. O tome pricam

Maiv
22-10-2008, 09:21 PM
Evo ja pokusao s Breverbom, probao sam dobiti sto slicniji reverb ovome sa pcm91:

https://www.yousendit.com/download/Y2oraklvNHZubHl4dnc9PQ

sasa.ivkovic
23-10-2008, 05:35 AM
http://rapidshare.com/files/156674055/vocal_edited.wav

Mogu da napi?em odmah koji sam efekat koristio, ali mislim da je interesantnije da sačekam bar 1 dan. Odabir je trajao par minuta. Ako ima zainteresovanih ili dokonih, izvolite sa pogađanjem. :)
Hardverski, softverski, da li bi "legao" u miksu ili ne,...?

Maiv
23-10-2008, 12:01 PM
Eto svi se bune zbog spamanja a sad kad ja posaljem nest pametno (reverb) nitko nista:wink:

STUDIOTON
23-10-2008, 12:54 PM
Eto svi se bune zbog spamanja a sad kad ja posaljem nest pametno (reverb) nitko nista:wink:

jako dobro, pozivam i ostale da se pridruze sa svojim primerima

opustenzy
14-12-2008, 05:49 PM
Evo ja sam postavio neki reverb koji cesto koristim u vokalima doduse nisam mnogo cackao samo sam postavio.

http://www.sendspace.com/file/mamtdm

nokash974
19-12-2008, 09:43 AM
Ja imam i jedno i drugo...vss3 je igracka za pcm 91..tu neka objasnjenja i ne trebaju to ozbiljni tipovi znaju.Kod 91 pocinje ozbiljan reverb...pocinje!razni testovi su subjektivna stvar.Jer svako upotrebljava sprave na razlicite nacine..tako da hardware u prici o reverbu jos uvek daleko!pozz svima na ovoj strani.

STUDIOTON
03-08-2009, 09:52 PM
lexicon pcm96 (preset LARGE PLATE(Light))

UAD EMT250 (preset FEMALE VOX PLATE)

p.s. preseti bez dodatnog editinga

pozz

quake
04-08-2009, 03:13 AM
Tesko je ovako bilo sta ozbiljno zakljuciti ali mi ovaj EMT250 nije nesto specijalno bolji od starog plate140 kog nisam bas rado koristio.

STUDIOTON
04-08-2009, 10:13 AM
naravno da je tesko i ovaj test kao i ostali nisu bas toliko merodavni .. ovo je samo primer jednog od preseta sa ove ili one sprave ..

p140 je odlican i cesto ga koristim pored 91,96,rumour,vss3 . zato sto je druga prica svakog od reverba u mixu .. totalno drugacije se ponasaju kada slusas na solo .. EMT takodje ..

quake
04-08-2009, 03:04 PM
Sve je to ok...ali mislim da ce uad jos dosta da kaska za Pocom sto se reverba tice.

Bockie
04-08-2009, 03:31 PM
...mmmm....

Jedna teta sa ovakvim divnim glasom i mislim da bi reverb bio manji problem...:ups:

idekius
04-08-2009, 05:14 PM
Plate 140 je emulacija pravog plate-a, dakle sa pločom... meni je to sjajan reverb, a posebno za drum room, a EMT 250 je legendarni digitalni reverb, izbor Bob Rocka, Rick Rubin-a i mnogih drugih... mnogo mi je drago što su uradili emulaciju, baziranu na originalnom algoritmu, jer... teško da bih ikada kupio pravi EMT 250...

Kad smo već kod poredjenja, ako GregorZ čita ovo, voleo bih da uradi identična podešavanja na pravom EMT 250 i na emulaciji i uploaduje jedan kratak primer, jer... interesantno je videti koliko je blizu originalu. Sudeći po onome što pišu po net-u vlasnici pravog EMT 250, izgleda da su UA + EMT-ov stari programer odradili odličan posao...

quake
04-08-2009, 05:25 PM
Daj boze da je tako....meni je na plate140 smetalo sto se na glasu izgubi "konkretnost" neznam kako drugacije to da nazovem,ima mi tu malo nekog muljanja.Ucinilo mi se isto i na Ivanovom primeru za EMT ali kosto rekoh tesko je na osnovu jednog primera nesto vise reci.Sa DVR2 mi je glas uvek konkretan a reverb mozes da odvrces koliko hoces,to mi je to i to sam ocekivao i od EMT-a,zato i poredjenje ali...polako,nek se slegnu utisci i mozda jos neko da zakaci nesto sa EMT-om pa ce vidimo:).Nego,ko sisa EMT,ajd zakacite nesto za FATSO,reverba ima svakakvih ali ovakvih spravica vrlo retko....

gregor z
05-08-2009, 02:37 AM
evo mene.....nema frke....mogu napraviti neki test.....:D

Samo mi po?aljite neki fajl.......i settings screenshot.....

Moj EMT je totalno restauriran.......promjenjeni su svi elektroliti, kablovi, podno?ja, puno logičkih čipova, novi power supply..............radio je čovek dva meseca na njemu.....to je jedna najza.....banijih sprava za servisirati.......sve su oznake izbrisane iz čipova....nema nacrta za digital board.....etcetc....i sve skupa sam potro?io ogromno Eur na njemu.....

Ja sam ga kupio na aukciji od Radio Televizije Slovenija 15 godina nazad...za nekih 20 EUR.....htjeli su ga bacit.....ili razrezati aluminij za hladionike....:D

Jedan je jo? u studiu Metro ali koliko znam ne radi sve kako treba.......?to je prilično česti pojav kod 250ica......

i zaista radi fenomenalno......jedino mi chorus ne radi o.k. , ali samo na dinamičkim signalima....ali reverb....i space.....phaser.....delay...:rotfl:

U ?ivotu sam radio sa tri.....ne mogu ba? reči da se sječam koje su bile razlike....ali su svi zvučali drugčije......

Potra?it ču sutra neke gearporn fotke......

Pozdrav,

G

den
24-08-2009, 04:23 PM
Ne sumnjam ja u vss3 ni malo..... da se ima za jedno i drugo bez razmi?ljanja ali konkretno kao prvi reverb za vokale - prednost lexiconu.

Evo jedne usporedbe kako VSS3 mo?e zvučati kao Lexicon i naravno IK Multimedia CSR reverb na identičnom "Lexicon Post Tail 10 sec" impuls responsu.
iz Logica 8 direktno bez ikakvih limitera na izlazu. Simulaciju sam napravio prvo na CSR-u pa onda na VSS3 ?to mi je trebalo nekoliko sati rada.:rolleyes:

den
24-08-2009, 04:38 PM
Iz ovoga testa dolazimo do zaključka da je IK Multimedia ustvari Lexicon po algoritmu i to i dokazuje po vrlo preciznom repu zavr?etka jeke.
Dok VSS3 ima neke rezonancije pri kraju repa jeke. Ali prostorno je najljep?i.
Ima dosta toga ?to se mo?e uraditi kod samog repa VSS3 jeke i to u sekciji modulation i space modulation i tu su najva?niji parametri, da bi ličio na lexicon. Ja sam poku?ao apsolutno sve da bih napravio identičan program ali ipak karakter jeke se nemo?e kopirati (rezonancije u nekim ferkvencijama pri samom sti?avanju jeke).
Nadam se da se sve mo?e kad se hoće :banghead:

STUDIOTON
20-01-2010, 10:59 AM
Jedan od ova dva primera je LEXICON PCM96 HARD preset LargePlate3(light)

A drugi je PCM NATIVE PLATE istoimeni preset

http://www.sendspace.com/file/vpg4lb

Aj koji je koji? :D

nokash974
20-01-2010, 12:23 PM
Pa drugi neuporedivo bolje zvuci..skapirao sam da je hardware primer 2...:wink: ako mi kazes da je 2 native odmah ga skinem...

shashko
20-01-2010, 12:27 PM
mislis kupis....:wink::wink::wink:

pa drugi je leprsaviji.. ima ga vise, da ne kazem jos i da je visochiji.....
al mozda je bas to fora...

pa cu reci da je hard primer br1 jer je nekako ujednaceniji

ali kako se ukalpa u mix koji, to je bitnije nego kako zvuci kao solo

ne?

dr.Ru
20-01-2010, 12:28 PM
Prvi je hard, drugi soft...... a voleo bih da gresim. A Ivane?

diviner
20-01-2010, 12:55 PM
Hm...meni zvuci kao dva razlicita preseta, tako da mi je tesko uporedivo.... Prvi zvuci kao veca prostorija (reverb je duzi), koncentrisan je u sredini, difuzija i damping je veca (prostor se jasno osjeca i na slusalicama), dok drugi zvuci kao manja prostorija, koncentrisan je udesno, i kao da je malo prezentniji (mokriji, iliti vise wet, sto je i normalno, posto se izgleda simulira manja prostorija kod koje ima vise "ravnih" objekata).

I jedan i drugi mogu da posluze svaki svojoj svrsi, a uporediti se tesko mogu kada im je toliko parametara razlicito... A posebno je nezahvalno pogadjati samo sa jednim primjerom (ne znam da li ima jos primjera na prethodnim stranama, posto nemam bas vremena sve da citam :ups: )

btw. u 5oj sekundi cujem u lijevom kanalu malu distorziju (u prvom primjeru)? Jel to do moje opreme ili ?

DADDY Z
20-01-2010, 01:31 PM
Prvi je hard, drugi soft...... a voleo bih da gresim. A Ivane?
odgovor le?i u rubrici mali oglasi...

shashko
20-01-2010, 01:54 PM
hahaahahaahhahahaaha

idvi
20-01-2010, 02:41 PM
Ajd da se igramo..ak neko mo?e da "nabavi" Timeworks 4080L, zatim 1:2c-aether(2c audio), Fusion Filed... pa onda Lexicon..pa onda hard lex.
Kakav bi test ispao...to su probavali i imam rezultate..vrlo ..vrlo interesantne.

nokash974
20-01-2010, 05:17 PM
Skapirah da vi drugari ne cujete hardware ali ozbiljno...sta reci?:banghead:

google
20-01-2010, 05:37 PM
Aj koji je koji? :DMislim se kod hardvera bolje cuje dry, tako da je verovatno hardver 1. primer, iako mi drugi bolje zvuci, i mislio sam da je 2. primer hardver mada verovatno nije.

Ako je 2. vst, onda su ga napravili do oo. U drugom mi mnogo bolje zvuci odjek, i to je taj zvuk, ili blizu tog zvuka koji mi se svidja.

Dakle, 1. je hardver, a drugi softver. Ali to predpostavljam samo na osnovu dry signala.

Naravno da cemo svi posle reci da smo znali sta je sta, ali mi se ne svidja definitivno ni jedan od ta dva. I ne primetim bitnu razliku izmedju njih. U 1. mi smeta jedano, u drugom mi smeta nesto drugo.

liman021
20-01-2010, 05:42 PM
dvojka je poso sta god bilo

MD
20-01-2010, 05:52 PM
Dva mi zvuči bolje, nekako je bogatiji u zvuku, baršunast... kao ima detaljniji zvuk koji se razvija, od uobičajenog softvera... mada ne zvuči kao isti setting na obadva primjera...

:grin:

STUDIOTON
20-01-2010, 06:11 PM
1 lex = native
2 lex = pcm96

voomighty
20-01-2010, 08:57 PM
:jupi::jupi:

obozavam ovakve postove!!!

5+

POZZZZZZZZZ

moze uperdjivanje nekog room-a na bubnju,

ako nije RSMOOOOO

branoy
21-01-2010, 12:12 AM
stani ja sam bas isprobao, imam onaj tvoj vokal dry, i pustim u pleyeru tvoj snimak sa pcm96, slusam i napravim u cubase isto skroz ! :) znaci da je pcm native ok!

newbieOP
28-02-2010, 11:28 PM
Danas sam kupio UADov EMT 250... taj reverb mi je ne?to ?to me osvojilo na prvu! Ne znam da li su ga probali iskusniji kolege, ali svakako preporučam svim vlasnicima UAD-a... :)

serbianzoro
02-03-2010, 10:38 PM
Gusto ali cenim da sa malo tweekovanja moze da se postigne jako puno,sto se mene tice software za pare za koje sam ga ja pazario radi pa ubija!!!! :-))))
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

den
22-04-2010, 09:34 PM
Koliko je samo vremena pro?lo od početka ove teme da se u međuvremenu sve promjenilo.
Najzad je iza?ao najbolji reverb native plugin koji se mo?e čuti na DAW sistemima.
Najprirodniji zvuk, najbolji detalj, 2X oversampling i 4X oversampling znači kao hardwer reverb koji radi interno na 96khz. pa čak i vi?e..

http://www.2caudio.com/products/aether/index.html

Demo je tu da se proba i ko?ta 250$..
Ja ga već imam i mogu reći da zvuči ovako:

http://www.gearslutz.com/board/5326361-post18.html

Maiv
22-04-2010, 09:40 PM
E bas sam ga danas gledao ali nisam stigao probat...zvuci obecavajuce...