View Full Version : Sta to Dr. Dre koristi od VSTi-a?:D
Evo jedne slicice sa vrlo zanimljivim stvarima na Dre-ovom monitoru...Skoro je Off pitao kako da dobije hiphop bass...Mislim da odgovor lezi na slici
http://img80.imageshack.us/img80/1290/dreqn8.jpg (http://imageshack.us)
Rhino
13-12-2007, 08:11 PM
Hehe :]
Ako iko zna posao onda je to dre! Nije napravio kiks vec 20 god....
Napravi hit kad god pozeli lik....
Gle ima isti keyboard ko i ja8-)
A sta to na kraju koristi:confused:
Ja prepoznajem jedino Trilogy:ups:
Everbeatz
13-12-2007, 08:55 PM
Ma to su mu platili da mu stoji na ekranu ljudi sta vam je?:)
DaBear
13-12-2007, 08:56 PM
Nemojte da se primate na slike !!
Evo razgovora sa njegovim basistom (i klavijaturistom). Puno koristi zivi bass, pa ga seckaju..itd.
http://www.bassplayer.com/article/chronic-groove/Jan-05/494
sve ima kako rade.. Dre uglavnom samo radi ritmove i govori "valja - nevalja" na to sto mu gomila njegovih session muzicara svira (njih 4-5)
Stanc!
Everbeatz
13-12-2007, 10:55 PM
Dobro stivo - thx DaBear!
milos
14-12-2007, 09:12 AM
Maiv,Stripy je faca :rotfl: :rotfl: :grin: :da:
HeatMan
15-12-2007, 12:05 AM
kapiram da koristi plugin crnje.. ono ubode ih u usb i oni sami shljakaju matru..
@dabear: gomilu sranja radi sam.. samo ako ne ume da odradi sve sam cima ovog elizonda da mu svira gitaricu bass i klavijaturu.. al ono.. dok je sam radio, radio je najbolju ziku.. mislim, realno The Chronic album izuva.. nemam bolju rech za to...
poslushajte lil ghetto boy i Let me ride..
al da krade krade.. jebi ga.. chak i zvuk na pochetku candy shopa (ona melodijica) je ukradena iz neke pesme.. najprostija sranja krade.. The next episode je uradjen po matoroj funk pesmi.. ista melodija... al doro, ima svojih momenata kad ukljuchi zakmo..
poz
Everbeatz
15-12-2007, 12:19 AM
- The world class wreckin cru
- NWA
- Dr.Dre solo nakon NWA
To je jedino sto mu priznajem :)
roginator
15-12-2007, 12:30 AM
- NWA
- Dr.Dre solo nakon NWA
i ja :da: :da: :da:
dr.Ru
15-12-2007, 12:47 AM
Ne bih da pricam o njemu, jer ne znam.... ono sto vidim na Apple monitoru a i pored njega je Native Instruments Kore 2, samim tim, i neki od Komplete paketa.... i Triology
kapiram da koristi plugin crnje.. ono ubode ih u usb i oni sami shljakaju matru..
@dabear: gomilu sranja radi sam.. samo ako ne ume da odradi sve sam cima ovog elizonda da mu svira gitaricu bass i klavijaturu.. al ono.. dok je sam radio, radio je najbolju ziku.. mislim, realno The Chronic album izuva.. nemam bolju rech za to...
poslushajte lil ghetto boy i Let me ride..
al da krade krade.. jebi ga.. chak i zvuk na pochetku candy shopa (ona melodijica) je ukradena iz neke pesme.. najprostija sranja krade.. The next episode je uradjen po matoroj funk pesmi.. ista melodija... al doro, ima svojih momenata kad ukljuchi zakmo..
poz
Ma brate za Ghetto Boy nisam siguran da li je, ali 99 je presviran isto ko sto je i The Next Episode, a Let ME Ride je isto presviran Parliament Funkadelic...
I BTW: Na pesmi Straight To Bank (Co-Produced by Dr. Dre) sa novog Fifty-evog albuma, i na toj pesmi sam cuo jedan onaj funky bass (ja kazem prdavac:)), za koji sam ubedjen da je jedan od bass-ova iz Trilogy-a, ali ubedjen, i kad sam pre 2 dana video ovu sliku, to je samo potkrepilo moju teoriju...Mislim citao sam neke intervjue gde Just Blaze i Dj Premier pominju kako su presli sa sa hardvera na softver, konkretno Just Blaze kaze nesto u fazonu ("We have Battery now, Kontakt, SampleTanm and more user friendly app., why use hardware when everything is there now?"), nesto je tako bilo, mozda nisam uboo 100% recenicu, ali tako nesto slicno je DJ Premier isto bio izjavio...BTW njihova muzika je sample based, ali sam gledao kako se Just Blaze izivljava u studiju dok mu ceo orkestar svira melodiju pa on to dalje sempluje...Znaci toga sa orkestrima i sviracima naravno da ima, ali verujem da oni svi (pogotovu ti rap producenti) mnogo sve to prostije rade (dok prave muziku, a posle u studiju im vec drugi miksuju, masteruju itd) nego sto ga mi tupimo o svemirskim modulatorima ljutili se vi ili ne na ovo sto sam reko...Vecina njih koristi samo MPC i nista vise, i u vecini slucaja matricu eksportuju u jedan stereo kanal odatle i vozi bez ikakvog miksa bez icega, znam to jer mi je jedan beat radio jedan od producenata Masta Kille (Wu Tang Clan) koji je radio singl sa zadnjeg Mastinog albuma "Iron God Chamber feat. RZA, U_God, Method Man" i jedva sam mu objasnio kako da mi posalje kanale i na kraju mi je poslao i reko mi "I hope that I didn't fucked up something", a lik niti je klinac niti radi od juce...
Aj
Everbeatz
15-12-2007, 01:37 AM
i ja :da: :da: :da:
Verovatno se secas emisije Slavin Balena na Omladinskom radiju - Elektro Funk premijera i Rapattack?:)
...chak i zvuk na pochetku candy shopa (ona melodijica)...
Hm...
Candy Shop nije radio Dre. To je producirao Scott Storch...
Jedina veza s Dreom je sto je Scott Storch bio klavijaturist za Drea u njegovom studiju nekoliko godina prije nego se sam uspio probiti i raditi svoju produkciju (za oogromne novce). Inace, prije Drea je bio u grupi The Roots. Interesantna progresija. hm!
Hm...
Candy Shop nije radio Dre. To je producirao Scott Storch...
Jedina veza s Dreom je sto je Scott Storch bio klavijaturist za Drea u njegovom studiju nekoliko godina prije nego se sam uspio probiti i raditi svoju produkciju (za oogromne novce). Inace, prije Drea je bio u grupi The Roots. Interesantna progresija. hm!
Da, Storch je radio to...
Sasha Fishter
15-12-2007, 06:04 AM
"I hope that I didn't fucked up something"
:D:grin:
HeatMan
15-12-2007, 03:45 PM
("We have Battery now, Kontakt, SampleTanm and more user friendly app., why use hardware when everything is there now?"), nesto je tako bilo, mozda nisam uboo 100% recenicu, ali tako nesto slicno je DJ Premier isto bio izjavio...BTW njihova muzika je sample based, ali sam gledao kako se Just Blaze izivljava u studiju dok mu ceo orkestar svira melodiju pa on to dalje sempluje...Znaci toga sa orkestrima i sviracima naravno da ima, ali verujem da oni svi (pogotovu ti rap producenti) mnogo sve to prostije rade (dok prave muziku, a posle u studiju im vec drugi miksuju, masteruju itd) nego sto ga mi tupimo o svemirskim modulatorima ljutili se vi ili ne na ovo sto sam reko...Vecina njih koristi samo MPC i nista vise, i u vecini slucaja matricu eksportuju u jedan stereo kanal odatle i vozi bez ikakvog miksa bez icega, znam to jer mi je jedan beat radio jedan od producenata Masta Kille (Wu Tang Clan) koji je radio singl sa zadnjeg Mastinog albuma "Iron God Chamber feat. RZA, U_God, Method Man" i jedva sam mu objasnio kako da mi posalje kanale i na kraju mi je poslao i reko mi "I hope that I didn't fucked up something", a lik niti je klinac niti radi od juce...
Aj
za citat: apslolutno je upravu..
shto se tiche crnaca kako rade.. to je vec poznato.. recimo, r kelly je snimao jedan matoriji album (zaboravih koji) na neumann u87.. fino fino.. ali kao akustiku je koristio dusheke od kreveta.. ja video sliku i nisam mogao da poverujem..
btw nije dre radio str8 to th bank.. nego neki fiffy, wateva..
@shot: da.. lapsus... btw, da uvek mi je ta pricha bila chudna.. mislim, da se ne lazemo, roots su za drea pravi muzichari.. iako drea cenim itekako, ali roots je roots..
pozdrav
Maiv,Stripy je faca :rotfl: :rotfl: :grin: :da:
Stripy je legenda8-) , najbolji lijek protiv lo?eg raspolo?enja :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2:
Sto se tice Drea ovo mu je sigurno jedan od projektnih studijica... mozda u nekoj vikendici ili tak nest :wink: :banghead:
Tko zna kroz sta sve provuku njegovu muziku od ovog momenta na fotki do mastera.
dadson
15-12-2007, 07:09 PM
gomilu sranja radi sam.. samo ako ne ume da odradi sve sam cima ovog elizonda da mu svira gitaricu bass i klavijaturu..
Ako je to onaj Mike Elizondo sto producira sa Stentom Maroon 5, onda to mora biti malo vise od gitarice i klavijature. Maroon 5 imaju extra bass imo.
btw nije dre radio str8 to th bank.. nego neki fiffy, wateva..
beat je co-produced by Dre
HeatMan
16-12-2007, 01:36 AM
nem pojma.. meni pishe samo fiffy.. ma ko ga khm, u svakom sluchaju.. :)
nem pojma.. meni pishe samo fiffy.. ma ko ga khm, u svakom sluchaju.. :)
Taj fazon:D
submaster
20-12-2007, 12:08 AM
- NWA
- Dr.Dre solo nakon NWA
a doggystyle? od snupa..
ubedljivo najbolji album ikad...
Everbeatz
20-12-2007, 12:15 AM
a doggystyle? od snupa..
ubedljivo najbolji album ikad...
Snup mi je od pocetka ljigav :D i kao licnos' me nervira.
balthazaar
20-12-2007, 12:23 AM
nego sto ga mi tupimo o svemirskim modulatorima
ej svemirski cincilatori imaju copy right!
ce te tuzim!:rotfl: :rotfl:
a sto se tice dre-a....ma taj lik ce s guslama da napravi club hit...;)
a next episode sempl je dio pjesme od Davida McMcallum-a "the edge"
submaster
23-12-2007, 07:16 PM
Snup mi je od pocetka ljigav :D i kao licnos' me nervira.
Pricamo o dre-u....govori se o produkciji bitova...al nema veza..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.