PDA

View Full Version : Elemental: Spot nam nece prikazat nijedna tv

Sasha Fishter
12-12-2007, 04:37 PM
?Bio sam u odborima, rezo vrpce crvene, radio ispod radara uz mito i koverte. Milijuni kuna na računu se talo?e, svi te mole za pomoć, uz tvoj potpis sve se mo?e. Ulizivo se tajkunima, ljubio si satove, prodao si dignitet za drago kamenje. Zavarao si narod, pokazo im srednjak, a oni su mislili da si po?tenjak?. To su stihovi pjesme ?Za?to te imam? zagrebačkog benda Elemental. Za tu su pjesmu snimili i spot, u kojem se izmjenjuju lica sretnih političara na domjencima i siroma?an narod koji kupuje na buvljacima. Niti jedna hrvatska televizija zasad ga nije prikazala.
- Poslali smo spot svim televizijama, ali sigurni smo da ga neće vrtjeti - ka?e Remi, pjevačica Elementala.

Video (http://24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=41021&context=naslovnica&web_page_id=main_page)

toliko o lijepoj nasoj...

zvincic
12-12-2007, 05:13 PM
da je stvar malo energicnije slozena reko' bi covjek da imamo Rage against the machine na hrvatski :D:D

Oggy
12-12-2007, 05:31 PM
"killing in the name of" ? :D

I mene je asociralo, ali objektivno nema veze pesma sa pesmom. Jedino to dizanje u srednjem delu podseca, ali nista vise od toga.

Ovaj spot ne bi pustila ni jedna stanica na svetu. Sve TV zavise od politicara jer kada se dele dozvole i frekvencije, sabira se koliko je ko bio "objektivan" u svome izvestavanju, pa sto "objektivniji", to si blizi frekvenciji.

A nije to tako samo kod nas. Zamislite da je Shot uradio ovu pesmu u SAD?
:rotfl::rotfl::rotfl:
Pa bio bi proglasen za teroristu, a ne da mu ne pustaju pesmu na TV-u...

Losa su vremena za istinu, definitivno...

LMstudio
12-12-2007, 05:35 PM
Please dont Shot The Shot :scared: :please: :rafal:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Sasha Fishter
12-12-2007, 05:35 PM
istina niko to nebude pokazal, al zato postoji youtube ... mada svi znamo istinu al eto tako je to u svijetu politike

DADDY Z
12-12-2007, 06:28 PM
spot i stvar su OK...iskreno ne vidim nikakvih dodirnih tačaka sa RATM...

roginator
12-12-2007, 07:59 PM
jebes takvu demokraciju i medije koji se kunu u slobodu tiska i govora.....

ovo je svi znamo veca mafija od talijanske i svi se samo smiju i pricaju bit ce bolje a lijepa nasa tone u PM DOLJE....zar ne SHOT???

SONG ODLICAN ...imate moj glas 100% ..ali na zalost ona dva estradna maga sa spota sto pjevaju za kampanju ... proci ce bolje makar imaju LOSE PJESME ili hmmm LOS GLAS ;)

ispadamo kreteni jer u hrvatskoj THOMSON, SKORO i BULIC sa svojim songovima mogu na stadione, a ELEMENTAL NITI NA TV :(

samo napred RULAJTRE ..ima nas koji vas slusamo :da: :da: :da: i gledamo....

e da ako je ovo teroristicka pjesma onda nas ima cca 50 % terorista u lijepoj nasoj......glupost

Oggy
12-12-2007, 08:37 PM
e da ako je ovo teroristicka pjesma onda nas ima cca 50 % terorista u lijepoj nasoj......glupost

Procitaj ponovo moj post, pa jos jednom razmisli o kontekstu u kome sam to napisao... ;)

Tomislav
12-12-2007, 08:38 PM
Koja steta! Uzas!

Elemental sve 5, tjeraj dalje! :palac_gore:

dr.Ru
12-12-2007, 09:12 PM
Elemental....... istrajte, moja podrska za slobodu svih prema svima

Braca
12-12-2007, 09:23 PM
Napred majstori, vi ste vec popularni samo sto to jos ne znate, evo roginator to preneo u Srbiju, pesma kao stvorena za nas, jos jedanput bravo, to je angazovana pesma koja ima smisla.
U Srbiji je davno pre 25 godina bio jedan bend iz Vojvodine koji je pravio pesme o radnickoj klasi, i to bilo jako dobro, meni simpaticno. Ove teme ce uvek biti aktuelne, koliko i pravda i demokratija, i uvek valja to raditi-podsecati ljude da ne bi bili ovce. Jer oni vladaju zato sto je ''narod pucina nepregledna''

roginator
12-12-2007, 10:33 PM
@*Oggy

oups stari..valjda sam bio ljut pa krivo protumacio..no hard feelings..dogodi s moja CULPA

:ups: :ups: :ups:

vidis da me malo isprovocirala cijela prica....uh:banghead: :banghead: :banghead:

Oggy
12-12-2007, 10:49 PM
:)

Isto je to svuda. I u Hrvatskoj i u Srbiji, a realno, koliko god nama se to cinilo strasno, na zapadu je cenzura jos gora... Samo sto oni imaju punije novcanike, pa im ne smeta toliko koliko nama ovde.

Ovi nasi smradovi su u nedelju dana 2 puta podigli cenu goriva i nikom nista. Niko glasa da digne.
Mada...
Sto danas rece moj brat: "Ovde ima dve politicke struje... Jedna bi narod bez drzave, a druga bi drzavu bez naroda".

Sranje je sto (barem mi ovde) nemamo trecu opciju, pa biramo izmedju "demokratske" (?!?!?!) i "patriotske" (??!?!?!?!?!?!?!), a obe su pogubne. Pretpostavljam da ni kod vas nije bolje.
Ja sam zato prestao da gledam TV jer u momentu popizdim!
Sviram, pevam, snimam, provodim vreme sa dragim osobama i pokusavam da ne dozvolim da me takve stvari doticu do momenta kada se stvori kriticna masa za motku i ulicu, a onda ce da bude peglanja... Navikli smo... :D

HeatMan
12-12-2007, 11:34 PM
Ja sam zato prestao da gledam TV jer u momentu popizdim!
Sviram, pevam, snimam, provodim vreme sa dragim osobama i pokusavam da ne dozvolim da me takve stvari doticu do momenta kada se stvori kriticna masa za motku i ulicu, a onda ce da bude peglanja... Navikli smo... :D

moj chovek.. :)

ja samo ne kapiram kako je mogao beogradski sindikat da izbaci 2 spota sa onakvim rimama i prichom.. mislim, svaka chast.. podrzavam ih i sve, da me ne shvatite pogreshno.. al chudi me stvarno..

"7"
12-12-2007, 11:55 PM
A pa to je kod nas folklor, pa i Slobica je to dozvoljavao... jer kod nas ti je gore da nekom ne daju da nesto kaze nego da pronevere milione... i tako... dok mi pevamo kako nas oni prave ovcama oni upravo to i rade...

LACKY
13-12-2007, 05:44 AM
"killing in the name of" ? :D

I mene je asociralo, ali objektivno nema veze pesma sa pesmom. Jedino to dizanje u srednjem delu podseca, ali nista vise od toga.

Ovaj spot ne bi pustila ni jedna stanica na svetu. Sve TV zavise od politicara jer kada se dele dozvole i frekvencije, sabira se koliko je ko bio "objektivan" u svome izvestavanju, pa sto "objektivniji", to si blizi frekvenciji.

A nije to tako samo kod nas. Zamislite da je Shot uradio ovu pesmu u SAD?
:rotfl::rotfl::rotfl:
Pa bio bi proglasen za teroristu, a ne da mu ne pustaju pesmu na TV-u...

Losa su vremena za istinu, definitivno...
Cekaj, imamo i mi BG Sindikat, ali cinimi se nekako je uspelo da im to i procuri po (manjim) Tv stanicama. Oni su imenima direktno prozivali politicare.

labrys
13-12-2007, 07:43 AM
tako je bilo i kad je edo maaajka snimija spot za pismu 'majku vam jebem' ili tako nesto. naravno, na drzavnoj televiziji mu nisu tili pustit spot u udarnom terminu (19-21h) i onda su sve novine stavile na naslovnice 'cenzura!!!'.
digla se takva prasina da su jednostavno morali popustit. tako ce bit i sad.
novine ce stvorit presing, a 'demokracija' ce morat popustit.

Shot
13-12-2007, 09:32 AM
Pa...ovaaaj...(sad mi je neugodno)...HVALA NA PODRSCI!
:ups:

Najbizarnije je sto smo mi ovu pjesmu napisali prije otprilike dvije godine. Tad uopce nismo imali namjeru raditi od nje neki singl, snimat spot. I sad se sastavi takva situacija oko ovih izbora prije mjesec dana da zapravo tekst vise nego odgovara situaciji. Zalosno sto se stvari ne mijenjaju, da ovaj tekst vrijedi sada kao i prije dvije godine kad je napisan.

disco violence
13-12-2007, 10:01 AM
Mislim da se cenzurom moze izazvati samo kontra efekat, da sam na vasem mestu zalio bi se tabloidima, oni to i traze, a vasa stvar ce izazvati mnogo vecu paznju jer najbolje je zabranjeno voce. Ne treba se predati, jedino sto se moras spustiti na njihov nivo, jbg.
P.S. Elemental je odlican b(r)end.

dejankuki
13-12-2007, 10:05 AM
Zalosno sto se stvari ne mijenjaju, da ovaj tekst vrijedi sada kao i prije dvije godine kad je napisan.

Na samo pre dve... ove reci traju i trajace jos 300 godina... i pre 300 i danas i za 300 godina. Politika je kurva ..izvin'te me sto psujem.
BRAVO!!! napravite letke sa internet adresom gde se nalazi ovaj spot i lepite ih po banderama (gde trebaju zapravo biti akteri pesme) verujem da cete imati vise posetilaca nego svi sajtovi SVIH politickih partija "od Vardara pa do Triglava!!! (mislim na isto govorno podrucje)!!!

Zanimljivo je da ovo moze da se primeni svuda...!!! Univerzalno je!!!

BRAVO!!!!

Arthur
13-12-2007, 11:01 AM
tako je bilo i kad je edo maaajka snimija spot za pismu 'majku vam jebem' ili tako nesto..

ja se i dan danas najezim na tezinu te pesme/spota

HeatMan
13-12-2007, 01:03 PM
^isto ovde..

evo skoro se i frenki neshto istripovao i izbacio pesmu fuck the police.. koju je malo falilo da potpuno cenzurishu... nakon toga je uradio pesmu gde je pljuvao po srbiji i svemu srpskom... usput je digao glas na HDZ i hrvati su izjavili da ako se emituje pesma josh jednom da ce lik zavrshiti u zatvoru.. nisu komentarisali pljuvanje po srbima nego po hdzu i hrvatskim funkcionerima.. pesma je uzasna...

i jedini koji su to kod nas osudili su BS i Marchello.. i iskreno, svaka chast, to su uradili i pred emitovanje Tompsonovog koncerta.. Napali su Hrt, ali njih je bolelo dupe..

ja nemam, iskreno, nishta protiv hrvata.. ali zivo me interesuje shta vecina ima protiv nas, jbg..

eto, ta frenkijeva pesma (da ne skrecem mnogo na politiku) nema nishta pametno recheno, a josh manje realno (po mom mishljenju).. uradjena pesma samo da bi popljuvao sve srpsko..

ni ne kapiram zashto je edo josh uvek u sklopu sa njim... uzas..

elem, @Shot: poslushao sam pesmu onomad kad ste je okachili na net.. stvarno dobra pesma... a refren kad sam prvi put chuo, mislio sam da je ljubavna pesma (haha) a ne da je toliko strogo socijalna.. :) jedva chekam album..

evo mala digresija, koja moze ad vam skrene paznju na to u kom vremenu zivimo.. uradio sam pre godinu dana jednu pesmu.. hmm.. niti je anarhistichka, niti ja propagiram ateizam.. samo kazem da mi se (realno) gadi crkva i sve shto oni pokushavaju da nam utuve u glavu.. bogati popovi prevaranti i tako to.. takodje sam rekao da ne verujem u Boga.. ali ne potpuno, nego u onu sliku koju "men in black" pokushavaju da nam postave kao jednu jedinu sliku boga.. rekao sam da verujem u sebe i sebi bliznje... ali.. niko nije hteo to da pusti na radiju.. iako su se vrtele moje pesme po domacim top listama.. na skcu sam (smo bili) bio prvi nekoliko nedelja sa nekim potpuno komercijalnim stvarima, i nekim malo istinitijim (na b92 recimo) ali niko nije hteo ovo da pusti... zashto? znachi, nishta loshe nisam rekao.. chak i gomila ljudi koji su chuli tu pesmu (od muslimanske veroispovesti,klasichne pravoslavne i adventistichke) potpuno su se slozili sa mojim stavovima.. u svakom sluchaju, mozete i prochitati txt na www.myspace.com/lacasanostra medj blogovima.. dajte da chujem i vashe mishljenje (moze i na pm da ne gushimo temu)..

pozdrav i veliki restekpa za Elemental ekipu!

SHIVA
13-12-2007, 02:03 PM
@ Shot & cijeli Elemental: Uopche nechu komentirat muzichki aspekt stvari (iako mi se generalno svidjaju vashe stvari) jer zapravo ovo spada u glazbu koja je puno vishe od glazbe. Zasigurno ste svjesni da vam ovaj spot neche donjeti ni tirazh, ni medijsku pozornost ni angazhman u predizbornim kampanjama... to je jasno. Zhivimo u zemlji u kojoj se javno na televiziji poimenice prozivaju politichari odgovorni za pronevjere stotina miliona i to nishta ne promjeni.... teshko da ste mislili da chete ovim spotom ishta promjeniti.

Inteligentnim ljudima ne vrijedi biti u vechini, jer po samoj definiciji vechine tamo vech ima i previshe ljudi. No biti u manjini uglavnom znachi hodati konstantno uzbrdo, a osim puno tapshanja po ledjima druge pomochi uglavnom i neche biti. Jedino shto chete ovim spotom postichi je status nepozheljnih u politichki kontroliranim medijima, i ako to uopche ishta znachi... imate moje iskreno poshtovanje. Svaka chast!

cAAc
13-12-2007, 03:30 PM
chini mi se da sam vec negde video spot sa nalepljenim facama politicara ,to neka nova moda kod vas ? :)

Shot
15-12-2007, 03:21 AM
...Jedino shto chete ovim spotom postichi je status nepozheljnih u politichki kontroliranim medijima, i ako to uopche ishta znachi... imate moje iskreno poshtovanje. Svaka chast!

:):da::):D:)
H V A L A
:):da::):D:)

Mitjovan
15-12-2007, 10:35 AM
Mislim da se cenzurom moze izazvati samo kontra efekat, da sam na vasem mestu zalio bi se tabloidima, oni to i traze, a vasa stvar ce izazvati mnogo vecu paznju jer najbolje je zabranjeno voce. Ne treba se predati, jedino sto se moras spustiti na njihov nivo, jbg.
P.S. Elemental je odlican b(r)end.

Taj fazon! Samo malo dici prasinu, napraviti frku i to je odlicna reklama i pesma ce biti mnogo efektnija i vise medijski propracena nego da je spot odmah pusten.:)

labrys
17-12-2007, 02:57 AM
evo i danas na tv opet pricaju o tome...

"7"
17-12-2007, 06:07 AM
Moze li negde da se vidi taj spot? bas me interesuje...

Shot
17-12-2007, 10:22 AM
Moze li negde da se vidi taj spot? bas me interesuje...

http://www.youtube.com/watch?v=DfNU7rU41jo

"7"
17-12-2007, 05:25 PM
Hvala, evo pogledao sam...
... pesma tj. svirka je extra, mnogo mi se svidja, totalno je hiticna:mase:
... e sad, oprosti mi na neznanju ali ja ni ove nase politicare uglavnom ne znam niti me politika interesuje (dok ne sednu na kicmu toliko da treba mocuga da radi:wink: )... jel ovo prozivate nekog konkretno ili pustate da se svi prepoznaju sami... nisam cuo (mozda gresim) da se pominje neko ime pa...
... jbm ti zivot i vi tamo imate iste probleme... kad ce bre da nam sidju sa kicme, pa zar nije dovoljno sto nam stranci sede na kicmi, jos bi i oni malo da jasu:banghead: :gaah: :rafal: :asskick: :azdaja: :mlotek: :kipuceljut:

SHIVA
18-12-2007, 05:42 PM
:D CHESTITAM!!!!

Na RiTV-u (rijechka lokalna TV stanica) se upravo vrti spot! :D

Danny Lou
18-12-2007, 08:20 PM
Heatman u svakom zitu ima kukolja, uvijek bilo i bice, frenki i fm jam su sebi uzeli za pravo da istupaju sa nekim politickim stavovima i da pozivaju na bojkot i ostala s*anja i na kraju im se to odbilo o glavu... politika i muzika - no way Hose...
a sa druge strane postavlja se pitanje kolika nam je sloboda izrazavanja, sloboda pristupa informacijama i ostale stvari koje spadaju pod domen ljudskih prava...
iz imena teme sve je jasno...

balthazaar
19-12-2007, 11:54 PM
Svaka čast Elemantalu na odvažnosti da uradi nešto ovako sa sve likovima pravih politicara. Hrabro nema šta!

S druge strane nešto ne vidim neki smisao u izbacivanju ovakvih pjesama i tekstova...šta mi neko ima pjevat o tome što , iskreno, i babe s pijace znaju...svi mi znamo i svi mi vidimo, al ne radimo ništa i treba da ćutimo i da se stidimo...danas ipak svi možemo da kažemo šta oćemo i nikom ništa...nema toga idiota koji će reći da ovo što se u ovom tekstu kaže nije tako - to su opšte poznate stvari i samim tim ne vidim smisao u takvoj pjesmi osim da se na nekoj "kontraverzi" pribepre publicitet...

http://youtube.com/watch?v=eKAOnzaWdkc&feature=related

evo fino ce vam covjek reci sve

balthazaar
20-12-2007, 12:10 AM
i jos nesto

http://youtube.com/watch?v=-gw5_ahZepE

D :D :D

HeatMan
20-12-2007, 12:41 AM
S druge strane nešto ne vidim neki smisao u izbacivanju ovakvih pjesama i tekstova...šta mi neko ima pjevat o tome što , iskreno, i babe s pijace znaju...svi mi znamo i svi mi vidimo, al ne radimo ništa i treba da ćutimo i da se stidimo...danas ipak svi možemo da kažemo šta oćemo i nikom ništa...nema toga idiota koji će reći da ovo što se u ovom tekstu kaže nije tako - to su opšte poznate stvari i samim tim ne vidim smisao u takvoj pjesmi osim da se na nekoj "kontraverzi" pribepre publicitet...

shto se tiche publiciteta, potpuno si upravu.. pljuvachenjem po drugima se dize rejting, u svakom sluchaju.. ali mislim da elemental nije imao potrebe za tim, i da to nije njihova namera.. muzika nema granica.. poslushaj samo ratm, i videcesh koliko dobre a koliko politichki orijentisane mogu biti pesme..

sa jedne strane ti kazesh: treba da se stidimo i cutimo, jer nishta ne radimo
a sa druge strane kazesh da je ubacivanje politike u muziku glupo.. :/

chudno.. nishta protiv tebe, balti, al jbg.. oni su nashli nachin kako ce se izraziti i kako ce pljunuti u lice vlasti.. samo kad se setim silnih demonstracija za vreme vladavine slobodana miloshevica, tada je muzika igrala jednu od presudnijih uloga..

mada, ne bih da pokrecem sad politichke debate i da tandrljamo zajedno u prazno.. svidja mi se pesma od elementala (muzichki) a shto se teksta i poruke tiche.. nadam se da ce neko chuti to i osetiti.. ako ne osete, pretrpajte ih kreativnoshcu i morace neshto da se promeni..

to je moje mishljenje.. premda, od politike davno digoh ruke..

balthazaar
20-12-2007, 01:01 AM
ma nisi me skontao...oću da ti kažem da se stvari ne mogu promjeniti pjesmama jer to što će te pjesme reći - to već svi znajui uveliko se o tome priča na sve strane ! Elemental i njihova muzika su skroz ok...al ja ne pričam o tome...pjesme su imale tu tezinu tada kada se u njima govorilo nešto o čemu se ćutalo i zbog ćega si mogao da , blago rečeno, najebeš...al sad kada možeš da pričaš šta god oćeš...oćeš li možda otvoriti oči nekom mladom čovjeku koji nije znao da je sve u kurac pošlo davno? ne vjerujem da takvog ima..

pa evo pričaju političari jedni drugima i gore stvari nego što se nalaze u ovom tekstu....što ti trebaju uopšte ovakve pjesme kad samo možeš da upališ dnevnik ili uzmeš novine i sve ti je to jasno...

zato sam ja reko da nismo nikad uradili nista i treba da cutimo i da se stidimo, baš zato što ja ne znam nikog ko je zadovoljan političarima i ko se ne žali, a ista ekipa ipak ostaje na vlasti i glavnim strukturama...ko je tu lud ja vise ne znam...sve se vidi , sve se zna, a isiti ljudi i dalje rulaju...šta više pričati tu...na kraju sam zaključio da smo mi stoka i tu je tačka...nema dalje...uspjeli smo da razbucamo to malo države što smo imali, uspjeli smo da imamo četiri "strana jezika" od jednog jebenog jezika , uspjeli smo da nas bjelosvjetski licimuri i demoni gledaju ko neke primate koje treba kultivisati i naučiti da ne budu divlji idioti i sad kao treba nešto da se bunimo...(ovo se ondosi na sve nacije i pod nacije i nad nacije i kuracpalacije što gmižemo po ovom brdovitom Balkanu)

prevati me jednom - sram te bilo

prevari me dvaput - sram te bilo

prevari triput - sram ME bilo

zato je Balašević reko majstorski "Krivi smo mi što smo ih pustili..."

nadam se da me sad kontaš

naravno, poštovanje elementalu..ovo više nema direktne veze a njihovom muzikom što sam ja pričao...prosto me inspirisala priča o političarima i izvinjavam se za off topic

HeatMan
21-12-2007, 01:10 PM
slazem se u potpunosti sa tobom.. i ta mi je jedna od omiljenih djoletovih pesama.. a ja iskreno mislim da muzika ima tu snagu da digne ljude na noge i promeni neshto.. mozda se i varam... nisam pametan..

SandRob
21-12-2007, 02:32 PM
nebi in ga ni ja vrti... jos bi in zaplini svu opremu, za kaznu! :da:

Braca
21-12-2007, 08:16 PM
Na nasu srecu, uopste muzika ima i tu funkciju da promovise ideju, pa i hipi pokret i prvi rock'n roll je imao tu funkciju, da ne pricam o bluzu, prema tome ima raznih tema, ali i ovo sto peva elemental je tema koja se tice svih nas, i negde ce izazvati bunt kod slusalaca to zasigurno, a narod ko narod pamti pa kazni na izborima. Do boljeg i pravednijeg zivota moze i muzikom

idekius
22-12-2007, 01:01 AM
Pesmica je fenomenalna.... a zabrane... hmmmm... ne vole ljudi kad se upre prstom u njih, cak i kada se to uradi sa potpunim pravom.
Samo raspalite, dok vas neko tamo ne poludi i primeni Lukasenko-Staljin-Tito metode :)

U Srbiji pozdravljam ono sto radi Marchelo... lepo i direktno, ono sto mnogi misle, ali nesmeju da kazu :) ...

Oggy
22-12-2007, 04:28 AM
Samo raspalite, dok vas neko tamo ne poludi i primeni Lukasenko-Staljin-Tito metode :)

Ne diraj mi mog druga Lukasenka! :D

balthazaar
22-12-2007, 03:08 PM
U Srbiji pozdravljam ono sto radi Marchelo... lepo i direktno, ono sto mnogi misle, ali nesmeju da kazu :) ...

ma zar postoji danas više nešto što "ne smije da se kaže" ?

SHIVA
24-12-2007, 02:17 PM
ma zar postoji danas vi?e ne?to ?to "ne smije da se ka?e" ?

U kafani ili ispred kladionice mozhesh rech shto god hochesh, ali ako poznajesh bilo kojeg novinara pitaj ga smije li on napisat shto god hoche :D

Od prichanja ionako ne padaju ni glave ni vlade. Dok prichamo oni znaju da su sigurni i nemaju straha. Kad narod "utihne" onda je frka... Uostalom shto mislish otkud poslovica "psi laju a karavani prolaze" ili "pas koji laje ne grize" :D:):D

balthazaar
27-12-2007, 10:29 AM
Od prichanja ionako ne padaju ni glave ni vlade. Dok prichamo oni znaju da su sigurni i nemaju straha. Kad narod "utihne" onda je frka... Uostalom shto mislish otkud poslovica "psi laju a karavani prolaze" ili "pas koji laje ne grize" :D:):D

dobra ti je ova :wink: nema šta ;)

SHIVA
27-12-2007, 10:41 AM
dobra ti je ova :wink: nema ?ta ;)

Davno je Henry Ford rekao da svaki narod ima vlast kakvu zasluzhuje, a Jung bi dodao da je svaka vlast samo ono najgore iz nashe kolektivne podsvjesti. Ja mogu samo primjetiti da se te dve tvrdnje prekrasno nadopunjuju i potvrdjuju. Sve dok mislimo da su "oni" krivi galamimo i kukamo... kad shvatimo da smo si sami krivi bit che "silence of the lambs" :D

HeatMan
27-12-2007, 02:39 PM
"pas koji laje ne grize" :D:):D

netachna tvrdnja. "pas koji laje, nije dovoljno kuvan.." - stara japanska poslovica..

:banghead:

Arthur
27-12-2007, 09:16 PM
zar nije kineska?

Danny Lou
27-12-2007, 09:26 PM
kineska jer u "kini jedu sve"... :rolleyes:

HeatMan
27-12-2007, 11:44 PM
lEpsus.. :):banghead:

balthazaar
28-12-2007, 12:50 PM
netachna tvrdnja. "pas koji laje, nije dovoljno kuvan.." - stara japanska poslovica..

:banghead:

heheheheh dobra fora ;))))

a znas li ono kad dodje kinez u nasu prodavnicu i kaze ;

cegn tung ai ming ha peng koka kola !?

a prodavacica mu kaze

"...limenku cega!? "