View Full Version : rudaw u reku?
Dule A
11-12-2007, 10:46 AM
ne vidim da postoji ova opcija????
Bilo bi super da smestite rudaw u neko 3u il 4u kuciste.... Muka mi je od kompa ispod nogu......
Postoji li opcija da napravite takvu mashinu?
liman021
11-12-2007, 11:04 AM
imao sam pre nekog vremena rack 4u kuciste chieftec unc 410b.razmisljao sam isto kao i ti.bio sam presretan sto sam ga nabavio.gornji poklopac sa lakocom se otvara tako da imas lak pristup svom kompu.ALI....kako se samo taj kompjuter grejao.smrt za komp ili na daj boze ako imas neku dsp kartu unutra.jedino resenje je bilo otvoriti gornji deo i komp se vise nebi grejao.ali onda dolazi drugi najveci neprijatelj tvog pc ljubimca a to je prasina.posle nekog vremena bio sam prinudjen da ga zavaljam i sad opet koristim dosadno klasicno kuciste i sve je ok.
diviner
11-12-2007, 01:03 PM
Moze naravno i u rack kuciste da se smjesti bilo koji od ruDAW klasa. To uglavnom radimo po dogovoru, a razlozi su pominjani vec u nekoliko navrata.
Evo recimo najbitnijeg razloga:
http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=174211&postcount=19
Postoje rack kucista od Strane Anteca (Take 4) (http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=94004)i od strane nama manje poznatog proizvodjaca Norco (http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=94004), medjutim ta kucista su jos skuplja od gore spomenutog Chiefteca koji stoji oko 170 eura + sto ih je gotovo nemoguce nabaviti u Srbiji. Kada na to dodas gore pomenuti razlog (a liman je iznio nesto malo vise frustrirajucu varijantu :) ), jasno ti je zasto "ne trcimo" da ubacujemo ruDAW u rack kucista.
Rasta
11-12-2007, 02:35 PM
Hm... Mozda ne bi bilo lose NAPRAVITI rack kuciste? Negdje naci nekog obrtnika koji ima znanje, strojeve i pristup materijalu?
Za nekog tko zeli odvojiti mlo vise para na kvalitetu, ja imam MaCase rack kuciste koje je fenomenalno napravljeno. Bio je skup kao papar (oko 350 eu bez napajanja), ali arhitektura mu je fenomenalna. Prvo, ima 2 m debeo lim (zato tezi oko 15 kg prazno), posebno vjesanje za hardove, koje je objeseno na gumene amortizere, kompaktno, od debelog lima u koje stane 5 hardova ili 3 harda i 2 opticka uredjaja. Hardovima ne treba posebno hladjenje zbog dobrog termickog odvoda putem lima.
Koristim samo dva ventilatora (napajanje i procesor) i kuciste je prakticno besumno. Jedino ljeti, u uvjetima bez klime, je potrebno paliti ventilator koji upuhuje zrak u kuciste. Unutra stanu PCI kartice pune duzine, a na gornjoj strani ima lim na kojem su plasticni podesivi ucvrscivaci koji blokiraju sve kartice da ih se niti cekicem ne moze pomaknuti. Stavio sam Tagan napajanje od 700 w (isto skupo kao papar - 100 eu) i vec tri godine masina radi bezgrjesno po cijele dane.
diviner
11-12-2007, 03:06 PM
Ma nije problem uopste uraditi ruDAW u rack varijanti...Svako i najobicnije chieftec rack kuciste smo u stanju modifikovati (isjeci dodatne otvore i rupe za gumirana "vjesanja" 12cm ventova, i hardova na mjestima za koje mislimo da ce biti najbolja za maksimalan airflow), aplikovati izolacionu plutu i sundjer zarad bolje zvucne izolacije i to ce onda biti sigurno ako ne bolje onda i blizu pomenutoj Macase varijanti (imali smo cak mjere, isplanirane nacrte, ali sticajem okolnosti, jos niko nije explicitno zahtjevao rack varijantu do sada). Imamo znanje, i najbitnije iskustvo u tome...
Samo, tada ce taj chieftec rack biti skup koliko i Macase, jer oko njega treba raditi danima (ako zelite da to na nesto lici, a ne da lici na amaterski pokusaj modovanja), i treba raditi sve od nule.
Ako neko stvarno zeli rack varijantu, moze rack varijanta (obicna ce kostati koliko i samo kuciste, a adaptirana ipak nesto skuplje). Daleko da bjezimo od toga, jer kao sto rekoh, to je i dalje sasvim ok rjesenje.
lesha
12-12-2007, 12:27 AM
jos uvek mi nije jasno zasto bi neko bacio rudaw u reku :shock:
sorry, morao sam :D
Kvragu i rack kucista! Vidim da se ta tema vec neko vrijeme provlaci po forumu. Sigurno postoje rack kucista kod vas za nabaviti samo ne treba gledati poznata imena kao Chieftec.
Ja sam prije par mjeseci sastavio novi komp i uzeo sam za 400+sitno kuna (oko 60 eura) plus PDV rack kuciste od marke Codegen (??) (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7740003)
Genijalno je kuciste, ima mjesta puno, stane u njega 9 diskova i 4 DVDa, super ventiliranje, dodatno ucvrscenje za kartice... ma ludilo. A ispalo je jeftinije od obicnog kucista!
Kad im dodjes u ducan oni pooojma nemaju sto je to rack. I mozes svugdje pitati, nitko ne zna jer su ti prodavaci ionako tupavi. Treba traziti "serversko kuciste", i to "...ono horizontalno ruzno". Doslovno to! IT firmi sigurno ima dovoljno da je dovoljno interesa da netko uvozi ta jeftina rack kucista za servere. To treba traziti.
I onda jos postoji fora da se moze svim ventilatorima u kucistu uvaliti na zicu mali trimer pa ih se uspori tako da se apsolutno nista ne cuje. Unutra vrte tri ventilatora a vani tisina. I jeftino. Mora toga bit i kod vas!
Inovative_kg
12-12-2007, 06:34 AM
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
DaBear
12-12-2007, 09:28 AM
PRETEK'O SI ME!
:(
Taman sam se spremio da napisem isto !!
idekius
12-12-2007, 12:09 PM
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
diviner
12-12-2007, 12:41 PM
Poubacivacu vas sviju u rek/u ! :mad:
Mogli
12-12-2007, 01:48 PM
Eto nove pesme za neku turbofolkerku!:grin: ........,,Zasto si me ostavio mene, sad cu ru-daw da bacim sa stene!......":rotfl:
diviner
14-12-2007, 08:21 PM
Kvragu i rack kucista! Vidim da se ta tema vec neko vrijeme provlaci po forumu. Sigurno postoje rack kucista kod vas za nabaviti samo ne treba gledati poznata imena kao Chieftec.
Ja sam prije par mjeseci sastavio novi komp i uzeo sam za 400+sitno kuna (oko 60 eura) plus PDV rack kuciste od marke Codegen (??) (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7740003)
Genijalno je kuciste, ima mjesta puno, stane u njega 9 diskova i 4 DVDa, super ventiliranje, dodatno ucvrscenje za kartice... ma ludilo. A ispalo je jeftinije od obicnog kucista!
Kad im dodjes u ducan oni pooojma nemaju sto je to rack. I mozes svugdje pitati, nitko ne zna jer su ti prodavaci ionako tupavi. Treba traziti "serversko kuciste", i to "...ono horizontalno ruzno". Doslovno to! IT firmi sigurno ima dovoljno da je dovoljno interesa da netko uvozi ta jeftina rack kucista za servere. To treba traziti.
I onda jos postoji fora da se moze svim ventilatorima u kucistu uvaliti na zicu mali trimer pa ih se uspori tako da se apsolutno nista ne cuje. Unutra vrte tri ventilatora a vani tisina. I jeftino. Mora toga bit i kod vas!
Vec smo trazili to kuciste kod nas, i definitivno ga nismo mogli naci. Sa niskom cijenom smo sumnjali i da ne valja (znao sam da je niza cijena, ali da je ovako niska :shock:), ali ako ti kazes da je to to, nacicemo nacina da barem jedno uzmemo na test... Hvala ti na informaciji :) .
Sandzama
14-12-2007, 09:15 PM
Ja sam skoro bio u potrazi za adekvatnim rack kucistem za daw ali u Srbiji do sad ne nadjoh adekvatno resenje osim nekih HTPC perverzija koje kostaju vise nego ceo racunar. Bedak:(
Vec smo trazili to kuciste kod nas, i definitivno ga nismo mogli naci. Sa niskom cijenom smo sumnjali i da ne valja (znao sam da je niza cijena, ali da je ovako niska :shock:), ali ako ti kazes da je to to, nacicemo nacina da barem jedno uzmemo na test... Hvala ti na informaciji :) .
Stvarno je dobro kuciste i probaj ga ako uspijes! Jedina mu je mozda mana sto je jako tesko, al to se meni svidja jer mozes bagerom na njega a da nista ne bude kompu!
Dexxy
11-10-2009, 12:38 AM
Kako sada stoje stvari sa ovim kucistima? Vidim da ima dosta modela kod nas. Da li se isplati uzeti?
balthazaar
11-10-2009, 11:28 AM
"rudaw" u reku :P
Heh....ja mislio da ga je bacio u reku :) pa se začudih...:P
lesha
11-10-2009, 03:24 PM
bolje u reku nego u racku :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.