View Full Version : Soba za bubanj
Postoji li u zemlji Srbiji i okolini dobra soba za snimanje bubnja? Koje su zadovoljavajuce, kakve su zapreminski, kako su tretirane...........?
Koji su studiji u svetu najpoznatiji za to....?
da malo i o tome popricamo:wink:
Moze se na vise mesta dobiti dobar usnimak ..... ja imam srecna iskustva sa Pink studiom .....
Prostorija stvarno lepo zvuci .... mikrofoni su odlicni ..... sve ide u ssl 4000 .....
Pozdrav
Moze se na vise mesta dobiti dobar usnimak ..... ja imam srecna iskustva sa Pink studiom .....
Prostorija stvarno lepo zvuci .... mikrofoni su odlicni ..... sve ide u ssl 4000 .....
Pozdrav
Koliki je prostor, imas li jos nekih slika osim onoga sto si postovao, sa Vasilom?
Jbm li ga .... los sam sa dimenzijama ..... ali ima izmedju 60 - 80 m2 ....
Probacu da nadjem sliku koja vise objasnjava .....
Pozdrav
Arthur
11-12-2007, 04:19 AM
pink lepo radi, barba takodje. Nisu sve sobe za bubanj u svetu simfonijskih zapremina, iako se cesto koriste upravo takve i snimaju celi bendovi paravanski odvojeni. Cak je veoma zanimljiva soba studija na BK Akademiji, nimalo naivne povrsine, solidno izlomljena.
Bitch
11-12-2007, 11:40 AM
pink lepo radi, barba takodje. Nisu sve sobe za bubanj u svetu simfonijskih zapremina, iako se cesto koriste upravo takve i snimaju celi bendovi paravanski odvojeni. Cak je veoma zanimljiva soba studija na BK Akademiji, nimalo naivne povrsine, solidno izlomljena.
slazem se sa Arturom.
...a tu je i studio Hammer :p:angel1: kad se zavrsi ovo snimanje moze se doci bilo koji dan i cuti, gazdin sin je drummer, pa je non stop namesten drumkit, pa da vidis sta soba moze da uradi obicnom Yamaha Stage Custom :D da ne kazem nekoj jacoj mrcini :wink:
pozz
Ma.... ne pitam da bih snimao, nego cu uskoro da sredjujem jednu sobu za tu namenu......pa da vidim prvo par dobrih soba, pre nego napravim jednu losu:D
Da li je izvodljivo snimiti bubanj ikako u prostoriji sa standardnom visinom plafona?:( ...... ako se tretira dobro plafon, naravno
nikad nisam snimao u sobama koje su ispod 3,5m...... ne znam da li je izvodljivo
Arthur
19-12-2007, 07:44 PM
pa sad, nije sjajno, ali daleko od toga da je neupotrebljivo.
Arthur
19-12-2007, 07:45 PM
eto npr, u 5ici PGPovoj, u malom gluvacu je standardnavisina plafona, pa su ljudi tamo jako cesto i uspesno snimali bubanj
pa kontam da mogu biti problem refleksije sa zadnje strane overheada, pogotovo ako se ide na usmereniju kapsulu, ali opet, moze da se dobro odradi tretman plafona da se to neutralise koliko- toliko..... e sad, volumen prostora...jbg
HeatMan
19-12-2007, 09:16 PM
eto npr, u 5ici PGPovoj, u malom gluvacu je standardnavisina plafona, pa su ljudi tamo jako cesto i uspesno snimali bubanj
a i ti si snimio dobro bubnjeve na metropolisu.. potpuno zadovoljavajuc snimak..
i da, dobar je bk, al su nikakvi mikrofoni.. mada, ispisao sam se odatle, pa su mi mozda zastarele informacije, al tada su imali samo dva rode nt2...
Arthur
22-12-2007, 06:48 PM
imali su i neke oktave, al zavisi ko je drzao studio i ko sad drzi. OK je soba
A koji ti se bubanj sa metropolisa svidja?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.