View Full Version : EW Symphonic Choirs
Imam problem sa EW Symphonic Choirs... Naime sve ok radi kao VST u Cubase-u.... ali nikako da uspostavim vezu izmedju WordBuilder-a i Symphonic Choirs-a.
Gde je caka u postavljanju Midi In i Midi Out-a u WordBuilder-u ???
Ko ga koristi zna o cemu pricam...
p.s. Dajte vas SETUP iz Word Bulder-a !!
Tomislav
06-12-2007, 02:25 PM
WordBuilder se stavlja kao MIDI insert, zar ne? Meni je sve radilo od prve. Otvorim MIDI kanal na kojemu je MIDI insert Wb, upalim EWSC i kao izlaz iste MIDI trake EWSC i sve bilo ok. E sad ne kužim jel ti radi u cubase-u kako treba ta veza ili ti veza ne radi standalone?
Propevao... :D Word Builder se stavlja kao INSERT...
*ebiga nisam se setio da moze i tako... :ups:
Hvala puno...
Tomislav
06-12-2007, 07:04 PM
Drago mi je :)
A kako se dobije latinski jezik pri upisivanju, mislim da sam vidio na youtube??
idekius
06-12-2007, 07:52 PM
Propevao... :D
Kita propevao! Kad ta :piss:EW sklopocija uspe da otpeva "Rasle tikve na bunjiste", onda mozemo da razgovaramo :rude:
Kita propevao! Kad ta :piss:EW sklopocija uspe da otpeva "Rasle tikve na bunjiste", onda mozemo da razgovaramo :rude:
Moze... al' samo iz Cdur7/9/11... :da:
Ja imam drugi problem...
Instalirao ga,i samo jako mali deo semplova hoce da se aktivira kad ukljucim neki njegov preset.
Za gomilu drugih mi kaze "sample no find" :razmislja: iako je kao sve instalirao i nasao ih kad sam uputio engine na semplove...
El neko ima slican problem ili ga je mozda resio?
Tomislav
17-12-2007, 10:33 PM
Cudno. Ja imam slican prblem sa DFH Superiorom i trenutno defragmentiram disk. Fajlovi koje je DFH trazio su bili fragmentirani i u 700 djelova. Cini se nemoguce ali tako je. To je valjda zbog prirode ekstrakcije iz winrar-a.
Cudno. Ja imam slican prblem sa DFH Superiorom i trenutno defragmentiram disk. Fajlovi koje je DFH trazio su bili fragmentirani i u 700 djelova. Cini se nemoguce ali tako je. To je valjda zbog prirode ekstrakcije iz winrar-a.
700 delova:shock: au!
Imam ga, ali pravo da ti kazem nisam stigao da se pozabavim njegovom instalacijom,deluje mi malo komplikovano.Da li sam u pravu?
A da je cudno,cudno je...
Tomislav
18-12-2007, 02:52 PM
DFH Superior je najbolja stvar koja mi se desila :) Jest da nije lagano njega izmiksati kao ezdrumer isl. ali s njim imam ogromnu fleksibilnost i puno mogućnosti.
Čini se da ni nakon defragmentacije nema poboljšanja, pa bih molio ako je netko voljan da mi pošalje soundstats file iz glavnog direktorija sa samplevima (Superior/Drummer/soundstats.nekaekstenzija) jer je očito fajl koji imam oštećen. Radi se o tome da sam instalirao novu 1.6.0 verziju i sounds updater. Sad mi sve zablokira prilikom korištenja i ispisuje da fali nekakav fajl koji u biti u direktoriju postoji. Dakle ako netko ima soundstatove nove :)
Nije kompliciran. Obožavam mogućnosti blendanja i svega ostalog.
Ja imam drugi problem...
Instalirao ga,i samo jako mali deo semplova hoce da se aktivira kad ukljucim neki njegov preset.
Za gomilu drugih mi kaze "sample no find" :razmislja: iako je kao sve instalirao i nasao ih kad sam uputio engine na semplove...
El neko ima slican problem ili ga je mozda resio?
Ja sam imao problem sa Atmosphere i Trilogy koji su javljali da im fali fajl sa semplovima iako sam regularno program uputio na doticni fajl... fora je bila u tome sto taj fajl mora da se nalazi na c: particiji inace ga program ne vidi:banghead:
Tomislav
18-12-2007, 04:27 PM
Ok, ja ću sad zamolit ponovno, da netko ne promaši. Siguran sam da nije piraterija, ako mi netko pošalje soundstats file iz superiora. Zbilja mi je važno, jer ga nemam nigdje. Što je čudno, ne instalira ga installer i nema ga na DVD-ima.
allegrosteva
18-12-2007, 05:42 PM
Ja sam imao problem sa dfh jer sam dobio ostecen dvd pa mi nije prebacio sve fajlove iz amb foldera. Saljem ti soundstats cim se vratim sa puta. Pozdrav
Tomislav
18-12-2007, 09:01 PM
Heh, ja sam provjerio sve foldere prema PDF uputi. Broj fajlova u redu. Hvala unaprijed!
Tomislav
25-12-2007, 01:35 PM
Ja ih do ruDAW ere nisam niti mogao koristiti. :D
Ali ovih dana ću se posvetiti.
btw. rješen problem sa DFH.
atmajian
25-12-2007, 04:04 PM
Iako se topic razvio u drugu stranu od EW Choir-a, ja bi se vratila na to i zamolila vas da čujem što ste radili sa horovima do sad!
Ja ih imam tek par dana i jedva čekam vidjeti što mogu! Do sad nikad nisam bila zadovoljna sa choirovima i da bi postigla donekle ok rezultate koristila sam hrpu layera različitih knjižnica da dobijem neku realniju punoću.
Na službenom EW forumu na SOL-ovoj domeni imaš hrpu user demosa. Vrhunac je sigurno Robert Ferrari (nick mu je Beach), inače jako dobar prijatelj i najveći majstor sample-based choir worka (što je najbolje, nije uopće profesionalnac već biolog koji se u slobodno vrijeme bavi glazbom). Napisao je i sam nekoliko tutoriala jer su ga svi tražili kako bi konačno saznali how the hell he does it.
Imaš i nekoliko službenih basic tutoriala koje je Phoenix sam snimio, možeš ih skinuti tamo.
Ukratko, EWQLSC je sigurno jedan od najboljih zborova, uz SOV, s time da je, naravno, prvi koji implementira tehnologiju spajanja glasova u WordBuilder kroz masovne multise, što nije slučaj s ostalim choirsima zbog čega je najviše popularan. Ako ćeš koristiti multise za wording trebat će ti opaka pila od mašine, pogotovo ako želiš istovremeno pokrenuti i cijeli orkestar kroz MIDI (većina ima posebnu mašinu samo za SC), ali ako bouncas instrumente ili stemove, ne bi trebala imati problema, pogotovo ako su ti specsi malo jači. Naravno, zavisno od tipova fraza, broja istovremenih glasova i sampleova, ali svejedno, vjerujem da nećeš imati problema (iako, kažem, zavisi kako radiš).
Votox je pak posebna priča, al to ćeš vidjeti i sama.
U svakom slučaju, svakako poslušaj sve što se radilo s time na SOL-u, forum tamo je općenito nezaobilazno mjesto za sve koji se žele baviti orkestralnim radom.
Moje osobno iskustvo s SC-em je takvo da u početku dok se nisam navikao na njihov zvuk nisam mogao vjerovati da nije riječ o pravom zboru. Tako da si pametno uložila novce.
Ovdje možeš čuti dvije stvari u kojima sam ih ja koristio:
LINK (http://www.soundclick.com/bands/page_songInfo.cfm?bandID=687262&songID=5920699)
LINK (http://www.soundclick.com/bands/page_songInfo.cfm?bandID=687262&songID=5661991)
Ja ih do ruDAW ere nisam niti mogao koristiti. :D
Kad bi ti napisao moju konfiguraciju... i radi sve sto je najbitnije...
Braca
25-12-2007, 09:16 PM
A jesu li ti ovo konacno izmiksane stvari ili tek treba da ih radis, mislim svidja mi se ideja, mislim na ove linkove koje si stavio da cujemo primere.!
atmajian
25-12-2007, 10:38 PM
A jesu li ti ovo konacno izmiksane stvari ili tek treba da ih radis, mislim svidja mi se ideja, mislim na ove linkove koje si stavio da cujemo primere.!
Gotove su obje.
Molio bih da mi netko pomogne od znalaca.
Sve lepo instalirao u Cubaseu stavim WorldBuilder na Midi insert
čekiram na traci Midi-plug ins Port itd a on ne pjeva i ne pjeva....:(
šuti ko zaliven..:da:
Molim da mi se pomogne.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.