View Full Version : Scope v5
idekius
05-12-2007, 08:06 PM
Scope v5 (Vista kompatibilan) ...coming soon...
Zvanicno potvrdjeno na sajtu SonicCore http://www.sonic-core.net/en/home/index.html
Joyba
05-12-2007, 08:19 PM
:beer: :beer: :beer:
ipak se isplatilo cekanje, za malo da bacim pare na 4.5 a imam 4.0.
idekius
06-12-2007, 03:53 AM
:beer: :beer: :beer:
ipak se isplatilo cekanje, za malo da bacim pare na 4.5 a imam 4.0.
Pa ne bi bacio. Za korisnike 4.5, upgrade na 5-icu ce biti free, za 4-orku ne kazu nista. Dakle, ko ne plati na mostu, platice na cupriji :wink:
LACKY
06-12-2007, 05:40 AM
Zavisi iz kog' ugla gledas, nama ovde je blizi most. A verovatno je nekome iz Jagodine bliza Cuprija.
SandRob
06-12-2007, 09:12 AM
napokon! :)
ozna sve dozna. ;)
nego, sto cemo sa wavelabom? cujen da ne radi na visti?
idekius
06-12-2007, 10:47 AM
napokon! :)
ozna sve dozna. ;)
nego, sto cemo sa wavelabom? cujen da ne radi na visti?
Paaa... ziveli prijatelju .:beer:
He, he, kad budem turio 8 gb ram-a, bice veselja :wink: :dance::banana:
SandRob
06-12-2007, 01:38 PM
Paaa... ziveli prijatelju .:beer:
He, he, kad budem turio 8 gb ram-a, bice veselja :wink: :dance::banana:
meni je trenutno samo jedan pulsar u konpjuteru, jer san umisto drugog drza powercore, koji mi je uglavnom sluzi za rasteretit procesor.
ma, super je powercore, ali u mene je stari hardware i ne minja mi se to sad. radije cu kupit jos neki software za pulsar. :da:
sad cu uzet jedan malo jaci kompjuter i upravo san proda powercore a umisto njega cu lipo vratit onaj drugi pulsar.
dva uada, dva pulsara, jaki konpjuter i deriiiii! :harmonikas:
Joyba
06-12-2007, 03:29 PM
Pa ne bi bacio. Za korisnike 4.5, upgrade na 5-icu ce biti free, za 4-orku ne kazu nista. Dakle, ko ne plati na mostu, platice na cupriji :wink:
kako sam ja to lepo preveo meni u korist:banghead:
ako je 5.0 opet sminka (novi-stari plagovi, sintovi) NE DAJEM PARE !!!
a verujem da nije, ipak je 5.0 a ne 4.789 :wink:
SandRob
06-12-2007, 03:40 PM
sto se mene tice, neka mi dadu samo drajvere i lipsi logotip.
sto se tice same platforme, tu se vise nema sto izmislit. mogu je samo pokvarit. :wink:
Joyba
06-12-2007, 04:25 PM
sto se tice same platforme, tu se vise nema sto izmislit. mogu je samo pokvarit. :wink:
pa sad...ima par stvarcica koje bi dobro dosle npr. da u mixeru mozes da dizes i druge plagove a ne samo creamware.
to mi je prvo palo na pamet.
SandRob
06-12-2007, 04:30 PM
pa sad...ima par stvarcica koje bi dobro dosle npr. da u mixeru mozes da dizes i druge plagove a ne samo creamware.
to mi je prvo palo na pamet.
pa mozes: brainworx, spl, timeworks, zarg, orbitone, adern... :wc:
Joyba
06-12-2007, 04:55 PM
pa mozes: brainworx, spl, timeworks, zarg, orbitone, adern... :wc:
pa da i to ne radi ne bi upalio mixer nikad :banghead:
mozda se nisam dobro izrazio:( mislio sam na neki powercore,uad,native...
zvincic
06-12-2007, 05:52 PM
dva uada, dva pulsara, jaki konpjuter i deriiiii! :harmonikas:
a ne bude li to radilo sa onim quadom bogme ces mi sve po spisku :D:D
idekius
06-12-2007, 06:05 PM
He, he... meni je bio bitan samo driver za Vistu, jer nisam od onih koji bi se vracali u kameno doba... a i da jesam, sve ce ubuduce biti krojeno prema Visti, a XP ce se pridruziti Mileniumu, 98-ici, 95-ici, 3.11-ici...
Da nisu lansirali driver za Vistu, odustao bih od Scope platforme, ovako, he, he... koristicu je barem dok Vista bude aktuelna, sto znaci narednih 4-5 godina :grin:
Lepo bi bilo da poboljsaju XTC mod, da scope plugovi rade u Nuendu, ali da se ne ostaje bez routinga... ma da ne mora... super je i ovako :wink:
SandRob
06-12-2007, 06:50 PM
ma, meni je svejedno. bilo bi bolje da moze i pare i jare, ali nema veze.
ja san napravi takav projekt da preko sendova od nuenda i njegovih buseva saljem signal na obradu u scope, jednako ko sto bi ih slao u nuendove fx kanale.
znaci, sto se sendova tice, prakticki nema razlike, jedino bi zbog efekata sto idu u insert xtc bio prakticniji...
SandRob
06-12-2007, 06:50 PM
a ne bude li to radilo sa onim quadom bogme ces mi sve po spisku :D:D
ma radit ce. ako nece milom... ;)
jer nisam od onih koji bi se vracali u kameno doba...
Rece Deki i ukljuci CW... :rotfl::rotfl::rotfl: :twisted:
Odavno nismo... :D
SandRob
06-12-2007, 07:01 PM
:ass:
zvincic
06-12-2007, 07:08 PM
Rece Deki i ukljuci CW... :rotfl::rotfl::rotfl: :twisted:
Odavno nismo... :D
rece ogi, digne patchmix i hrabro zakoraci u paleolitik :D:D
A ti, prodana duso, bolje se i ne javljaj...
I ko sad da mi bude saveznik, kad si se ti tako lako prodao... :banghead:
:)
zvincic
06-12-2007, 07:30 PM
A ti, prodana duso, bolje se i ne javljaj...
I ko sad da mi bude saveznik, kad si se ti tako lako prodao... :banghead:
ja sam, reklo bi se, evoluirao!
Ma ti si se, kada si mazao palubu nosaca aviona slaninom, zarazio korporacijskim sindromom (i ko zna jos cime) i sada ti nema spasa... :D
idekius
06-12-2007, 07:46 PM
:kopanos::ass:
SandRob
06-12-2007, 07:47 PM
rece ogi, digne patchmix i hrabro zakoraci u paleolitik :D:D
patchmix!? :uhoh:
je li to neko smrznuto meso? mix pacjih krilca i bataka? ko to uopce proizvodi? 29. novembar?! :kesa:
zvincic
06-12-2007, 07:53 PM
jebenti sandro, zavrtilo mi se od ovega smajlica!
idekius
06-12-2007, 07:57 PM
To ti je rudimentni Scope, valjda nekakva Kineska kopija.
Ima DSP koji je koriscen za Kamakrown muzicke stbove iz 80-ih, koji nije snazan, ali su mu zato efekti losi.
"Projektovan" je da bi se Lale lagano privikavali na DSP, posto za pocetak nisu smeli da im daju nista jace, da se ne bi povredili :D
labrys
06-12-2007, 08:05 PM
ovega.... :D :grin: :rotfl: :da: :shock: :wink: :)
SandRob
06-12-2007, 08:11 PM
http://img136.imageshack.us/img136/8686/1455uh1.gif
E, sad se i meni vrti... :D
zvincic
06-12-2007, 08:32 PM
E, sad se i meni vrti... :D
sta, u donjoj glavi? :twisted:
zvincic
06-12-2007, 08:32 PM
ovega.... :D :grin: :rotfl: :da: :shock: :wink: :)
a sta si ih nareda...
SandRob
06-12-2007, 09:03 PM
kao sto vidin popularnost scopeu vrtoglavo raste. :bounce2:
idekius
07-12-2007, 09:13 AM
kao sto vidin popularnost scopeu vrtoglavo raste. :bounce2:
Jashta :da:
SandRob
07-12-2007, 11:05 AM
http://img151.imageshack.us/img151/7386/santascopeoo6.jpg
sonic core sprema nova bozicna i novogodisnja iznenadjenja za svoje vjerne korisnike.
dejane, pisi sto prije seki mrazu!
zvincic
07-12-2007, 11:11 AM
sandro, aj prodaj meni jednoga pulsara
sta ce ti dva!
:D
SandRob
07-12-2007, 11:20 AM
sandro, aj prodaj meni jednoga pulsara
sta ce ti dva!
:D
moze...
... ali bez ambalaze. :da:
zvincic
07-12-2007, 11:31 AM
moze...
... ali bez ambalaze. :da:
ma 'bes ambalazu, sve dok dolazi dodatna oprema sa gornje fotke!
idekius
07-12-2007, 01:23 PM
He, he... znao sam ja da ce biti iznenadjenja...
NEgo... Sandro, gde si nasao ovu sliku? Ma planetZ je nema... postuj tamo, steta da im uskratis ovako nesto :)
psionic
10-01-2008, 12:34 PM
Pozdrav svima !
Imam Creamware Scope Home sa 3 procesora ( Luna v2 ) + A2496 vec duze vremena i imam 1001 problem sa njom.
Kao prvo : U sistemu sa Core 2 Duo, kao i sa Dual Core ( hyper threading ), kada koristim midi, kompjuter se zaledi posle 15ak minuta. Na starijem procesoru, npr. Northwoodu, radi.
Svi mixeri manje-vise imaju bagove. Dakle ja prosto ne verujem da mogu da naprave takve gluposti... Na primer - control room. Izlaz 5 ne radi. Dakle sve ostalo radi a izlaz 5 ne. (?) Mixer STM 16 S na primer - kada linkujem 2 kanala i stavim u insert neki efekat - imam ga samo po 1 kanalu (!?!) Na primer linkujem 1. i 2., panujem ih levo i desno u surround mixu i dodelim 1 stereo efekat - npr equilajzer - reaguje samo po 1. Vazi za sve ostale efekte.
Drugi mixeri takodje baguju (STM 2448, itd ), ali ajde da kazem da sam za njih koristio krakovane verzije, mada sumnjam da je to u pitanju. Ovo gore vazi za legalno instaliran softver
Ovo su samo neki bagovi, ima ih kao sto sam rekao svuda, ali me mrzi da ih sada ovde iznosim...
Da li se ove stvari i vama desavaju ? Pisao sam ljudima iz PlanetZ foruma, tamo me neki GariB ubedjuje da sam lud, ali se ostali slazu i da se i njima slicne stvari desavaju. Pisao sam i teh. podrsci ( Ralf ) i oni su me ubedili da ce u verziji 5 ispraviti greske.
Inace driveri nisu menjani od 2002. Ako pogledate datum - videcete. Dakle Scope 4.5 je samo softver bundle tj paket starih krs plug inova. Sad su obecali da ce se baviti samim drajverima. Najvise me buni taj midi freeze. Sto puta sam instalirao svez XP, a problem nestaje kad iskljucim ACPI pc podrsku ( ali tako gubim podrsku za drugi CPU! ) Dakle definitivno drajver! Mislim da za te pare, sve mora da radi mnogo bolje.
Sacekacu 5icu, a ako i sa njom nastave politiku prodaje starog za novo i ako ne preurede osnovni drajver koji se vuce od verzije 3, prodacu ovaj krsh. Inace imam i M-Audio Delta 66, koji radi ko sat i kog uglavnom koristim, ali je scope neuporedivo bolje resenje, mada nestabilno...
p.s. Neko zainteresovan za otkup Lune 2 i A2496 ?
Pozdrav svima.
SandRob
10-01-2008, 12:50 PM
Kao prvo : U sistemu sa Core 2 Duo, kao i sa Dual Core ( hyper threading ), kada koristim midi, kompjuter se zaledi posle 15ak minuta.
probaj za pocetak apdejtat drijvere od kompjutera!
klikni desnin misem na my computer i odaberi: properties/hardware/device manager/
sad klikni onaj mali plus do computer i onda desnim misem na ACPI i odaberi update driver.
izaberi instal from a list or specific location (advanced) i klikni next
u prozorcicu koji ti se otvori oznaci don't search. i will choose the driver to install.
u prozoru koji ti se otvori izaberi advanced configuration and power interface (acpi) pc i pritsni next i zatim finish.
mislin da bi ti ovo trebalo rijesit problem smrzavanja.
zvincic
10-01-2008, 02:04 PM
klikni desnin misem na my computer i odaberi: properties/hardware/device manager/
sad klikni onaj mali plus do computer i onda desnim misem na ACPI i odaberi update driver.
izaberi instal from a list or specific location (advanced) i klikni next
u prozorcicu koji ti se otvori oznaci don't search. i will choose the driver to install.
u prozoru koji ti se otvori izaberi advanced configuration and power interface (acpi) pc i pritsni next i zatim finish.
radi li tvoja zvijerka kako treba? :)
SandRob
10-01-2008, 02:18 PM
radi li tvoja zvijerka kako treba? :)
sa dva pulsara radi fantasticno! :da:
kad dobijem uade i licida, vidit cemo sto ce bit.
ma, morat ce radit. ova ploca, sto si mi je priporuci, je tako genijalna da se sve moze ustimat... hm... nadan se da ce necu ugrist za jezik. :)
zvincic
10-01-2008, 03:26 PM
sa dva pulsara radi fantasticno! :da:
kad dobijem uade i licida, vidit cemo sto ce bit.
ma, morat ce radit. ova ploca, sto si mi je priporuci, je tako genijalna da se sve moze ustimat... hm... nadan se da ce necu ugrist za jezik. :)
odlicno!
bas mi je drago :)
a sa uadima bi tribalo sve bez frke, pcie x1 sabirnica nema veze sa PCI sabirnicom tako da bi pulsari i dalje tribali bez problema...pulsirat :D
SandRob
10-01-2008, 03:47 PM
odlicno!
bas mi je drago :)
pcie x1 sabirnica nema veze sa PCI sabirnicom
a je li?! a valjda ce radit.
zvincic
10-01-2008, 04:04 PM
a je li?! a valjda ce radit.
pa po dijagramu nemaju veze jedna sa drugom, bez obzira sto obje kontrolira ich9r
:wink:
psionic
11-01-2008, 01:06 AM
Hvala na ovom savetu, pokusacu kasnije, nego kazes da sve radi odlicno.
Ajde probaj sledece:
Ovori jedan control room. Vezi mu test izlaz za ulaz 1 na primer. Odaberi u panelu ulaz 1 a izlaz 5. Zatim povezi izlaz 5 na neki od fizickih izlaza. Naravno u panelu Control Room-a ukljuci Test Generator.
Znam, mozda zvuci glupo sto sam bas zapeo za taj control room, ali ako to zeza i kod nekog drugog, znaci da ima i ostalih bagova takodje, kod drugih ljudi. Da li to ljudi ne primecuju, ili ne obracaju paznju ... :banghead:
Pozdrav, hvala unapred na odgovoru :)
psionic
11-01-2008, 01:27 AM
Probao sam da update-ujem drajvere i dobio sam samo jedan procesor :cry:
To sam i ranije pokusavao i tako radi stabilno, ali sta cemo sa drugim jezgrom ? Nekako mi je glupo da imam core 2 duo koji radi u single ( compatibility ) modu.
Ako i ti drzis taj acpi mod a ne multiprocesor acpi, onda je logicno da ti radi dobro. Probaj da vratis na multiprocesor ACPI i onda vidi sta se desava, jer ja sumnjam na njihove drajvere, koji su pravljeni u doba pentiuma 1 !
Malo je zeznuto da se greska ustanovi, jer nekad prodje i po sat vremena a da sve radi. Onda sam otkrio da kada saljem vecu kolicinu podataka preko midija, problem nastaje skoro odmah - na primer sviranje na midi klavijaturi moze da potraje i sat - dva pre nego se zaledi, ali kad saljem i modulaciju ili pitch, onda umre brze. Naravno probao sam sa filtriranjem active sensinga, nije pomoglo.
Pozdrav.
SandRob
11-01-2008, 09:00 AM
ne znan sto se u tebe dogadja.
ja drzim advanced configuration and power interface (acpi) pc i imam sve 4 jezgre. kompjuter, ne da radi, nego leti.
bdv: ja nisan konpjuteras i do ovog setinga san dosa po sistemu corave koke, ali san se uvjeri da radi najbolje! ja san ima velike probleme sa starom plocom i kad san prebaci u ovaj mod sve je proradilo.
neki dan me zva kolega koji je ima isti problem ko ti (smrzavanje) i on je problem rijesi prebacivanjem u ovaj mod.
cak on ima slicnu konfiguraciju tvojoj! luna + procesor sa dvi jezgre.
u advanced configuration and power interface (acpi) pc modu ja ne vidim nikakve razlike, osim sto pokaze samo 16 irq-ova, ko da je standard pc mod. sve ostalo, koliko vidim, radi potpuno isto, a u ovom slucaju, bolje.
a koji midi keyboard koristis? da nije neki roland?
ja san nekad ima problem. ostajale su mi note, a neke nebi odsvirale. onda san na master keyboardu (roland a33) iskjuci midi clock kojega on salje po difoltu i to je rijesilo problem. sa jacim kompjuterima ne moram nista dirat. sve radi bez greske.
mozes probat stavit midi filter iza midi sourcea pa u njemu filtrirat ono sto ti ne treba.
SandRob
11-01-2008, 09:22 AM
Hvala na ovom savetu, pokusacu kasnije, nego kazes da sve radi odlicno.
Ajde probaj sledece:
Ovori jedan control room. Vezi mu test izlaz za ulaz 1 na primer. Odaberi u panelu ulaz 1 a izlaz 5. Zatim povezi izlaz 5 na neki od fizickih izlaza. Naravno u panelu Control Room-a ukljuci Test Generator.
Znam, mozda zvuci glupo sto sam bas zapeo za taj control room, ali ako to zeza i kod nekog drugog, znaci da ima i ostalih bagova takodje, kod drugih ljudi. Da li to ljudi ne primecuju, ili ne obracaju paznju ... :banghead:
Pozdrav, hvala unapred na odgovoru :)
izgleda da je zaista bug u pitanju! sve radi osim kombinacije sa petim izlazom.
imas pravo!
psionic
11-01-2008, 09:51 AM
Znaci nije samo kod mene... OK, hvala na pomoci.
Kupio sam svoj sistem pre 2-3 godine - ali od nekog mog prijatelja, pa sam bio ubedjen neko vreme da mi je uvalio neispravnu karticu...
Nego, vezano za ACPI... Ja koristim komp u razne svrhe, izmedju ostalog i za 3d rendering. Imam 2 windowsa, jedan je za svasta, a drugi je za audio. E sad, u programima kao sto je DAZ Carrara, kada ukljucim render, pojave se 2 kockice koje reprezentuju 2 procesora. Sada imam samo jednu :cry: Zatim kada pritisnes ctrl+alt+delete, pojavi se task manager. U njemu ima onaj dijagram iskoriscenosti procesora. Tu sam imao 2 dijagrama, a sada samo 1. Ti bi trebao da imas 4 za quad core. Sam procesor rasporedjuje podatke po jezgrima, tako da ne bi trebalo da to mnogo remeti ili menja brzinu rada, ali programi vide kompjuter kao single procesor i optimizacije u samom programu za vise jezgara nisu aktivne. Na primer u Nuendu ima multithread opcija, znaci on nece moci da raspolaze sa oba procesora.
Interesantno je da nikad nisam imao problema sa zaglavljenim notama i ostalim, sem sa tim zamrzavanjem, a vidim da dosta ljudi ima i neke druge probleme - na primer pucketanje, zaglavljivanje nota, sum i tako dalje.
E, da, imam KORGovu klavijaturu i imam taj filter u njoj. Kad sam probavao midi, stavio sam monitor i nikakav sensing nije isao u lunu. To je taj tempo ili kako ga sve vec ljudi nazivaju ( ima komanda na klavijaturi - tempo off :) )
Na forumu, ljudi sa MAC platformom nisu imali ovih problema sto jasno govori da je u pitanju drajver. Dakle - nek rese te probleme u najnovijoj verziji i imace stvarno dobru stvar - ne znam kakav je uad, ali ovo je super kad radi...
OK, izvini na ovolikim tekstovima i hvala :)
pozdrav
anap25
12-01-2008, 05:48 PM
Imam core 2, intel mainboard, scope pro, i pulsar II 21 dsp total i evo stize mi sonic rocket booster hehe. Nikad ali bas nikad nisam imao nikakvih problema. ACPI mora biti ako hoces imati vose od jedne jezgre u windozama tu NEMA druge. To je zbog windows HAL-a(bogami o ovome nejdem u detalje potrazi na netu), ali sve novije ploce rade izvrsno sa ACPI i Scope systemom. Preporucam PlanetZ forum. Ekipa je vrlo gostoljubiva i od pomoci.
IMO za scope je sve sto ti treba pouzdana ploca tipa Supermicro, intel ili asus. Takodjer i VGA ima veze pogotovos ovim PCIe novotarijama ali ne u toj mjeri. Sa scope radim godinu dana ali sam se proje toga pola godine samo educirao po forumima tako da je sv eproslo "glatko". ACPI ukljuci. To je bilo pred par godina pametno iskljuciti ali sada t to nema veze dakako ovisno o konfiguraciji koju imas(ako je vrlo stara onda ima veze).
SandRob
12-01-2008, 06:12 PM
koja je razlika izmedju standardne ACPI opcije i Advanced Configuration And Power Interface (ACPI) PC?
SandRob
12-01-2008, 06:59 PM
ooops! :shock:
izgleda da ovaj Advanced Configuration And Power Interface (ACPI) PC mod kojega sam koristio sa proslom konfiguracijom i procesorom sa jednom jezgrom nece ic sa ovom novom konfiguracijom i sa procesorima sa vise jezgri, jer iako u device manageru pokazuje sve 4 jezgre a u task manageru pokazuje samo jednu!
takodjer, sa Advanced Configuration And Power Interface (ACPI) PC postavkom u nuendo ucitam 25 waves ir1 reverba i vec cpu skoci na 100%, dok ih sa ACPI multiprocessor postavkom otvorim 40 a cpu ne dodje ni na 50%!
znaci, ipak se to smrzavanje kod tebe, psionic, mora rijesit na drugi nacin!
anap25, hvala na informaciji. :)
psionic
14-01-2008, 10:36 AM
IMO za scope je sve sto ti treba pouzdana ploca tipa Supermicro, intel ili asus. Takodjer i VGA ima veze pogotovos ovim PCIe novotarijama ali ne u toj mjeri. Sa scope radim godinu dana ali sam se proje toga pola godine samo educirao po forumima tako da je sv eproslo "glatko". ACPI ukljuci. To je bilo pred par godina pametno iskljuciti ali sada t to nema veze dakako ovisno o konfiguraciji koju imas(ako je vrlo stara onda ima veze).
Pozdav :)
Imam Intel 965 LTCK plocu i core 2 duo 6600. Imao sam pre toga 3.0 intela sa HTom. Imam karticu 2-3 godine i posecivao sam planetz puno puta. Neki ljudi imaju gomilu problema, cak gorih od mog, a neki uopste. Nemam pojma, mozda je u pitanju revizija same kartice, a mozda na 3 DSP plocama ima tih problema, a na vise procesorskim - ne, ko ce ga znati. Pre je bila AGP, sada je PCI-E i u oba slucaja se mrzne. Na Northwoodu je radio odlicno i jos uvek radi, bez obzira sta pokusam da razvalim sistem - opterecenje dspa 100%, razni reverbi i ostali saveti sa PlanetZ. Dakle kartica je ispravna. Sta moze da bude problem... :banghead: :banghead: :banghead:
Kada iskljucim multicpu acpi, kao sto rekoh, radi odlicno, ali sta je sa ostatkom sistema ? maltretirao sam se i oko IRQova i oko 300 drugih stvari - jednostavno blokira midi kada imam 'normalan' acpi i nemoguce je bilo sta raditi. Resenje je da koristim drugi midi koji nije deo scopea, ali to mi nekako nije zgodno resenje. OK, videcemo sta kaze verzija 5. Toliko ocekujem, bojim se da cu se opet razocarati :wink:
pozdrav.
psionic
14-01-2008, 10:37 AM
ooops! :shock:
izgleda da ovaj Advanced Configuration And Power Interface (ACPI) PC mod kojega sam koristio sa proslom konfiguracijom i procesorom sa jednom jezgrom nece ic sa ovom novom konfiguracijom i sa procesorima sa vise jezgri, jer iako u device manageru pokazuje sve 4 jezgre a u task manageru pokazuje samo jednu!...
To ti kazem...
SandRob
14-01-2008, 04:42 PM
To ti kazem...
jebiga. ja nisan konpjuteras i nisan znao da onda radi samo jedna jezgra. taj mod sam koristio sa starom konfiguracijom i jedina razlika je bila u broju irqova.
ali procesor je bio obicni, sa jednom jezgrom, tako da nije bilo tih problema.
sad imam procesor sa 4 jezgre i evo, za sad mi sve odlicno radi u normanom acpi modu!
prodao sam 2 stara uad-a i svaki dan mi trebaju doc dva nova (pci-e) pa cemo vidit hoce li i sa njima sve radit. nadam se da hoce.
inace, imam dva pulsara koja sam u biosu namisti na isti irq.
u biosu je iskjuceno sve sto ne koristim i windows su najnormalnije optimalizirani za audio.
ovo mi je vec cetvrta konfiguracija u koju samo prebacujem pulsare i sa nijednom nisam ima problema, osim jednom daaavno sa nvidia chipsetom (to je peta konfiguracija, koju sam odma zamini), ali to sam sam bio kriv, jer se nisan bi dovoljno informira.
anap25
15-01-2008, 12:20 PM
Pozdav :)
Imam Intel 965 LTCK plocu i core 2 duo 6600. Imao sam pre toga 3.0 intela sa HTom. Imam karticu 2-3 godine i posecivao sam planetz puno puta. Neki ljudi imaju gomilu problema, cak gorih od mog, a neki uopste. Nemam pojma, mozda je u pitanju revizija same kartice, a mozda na 3 DSP plocama ima tih problema, a na vise procesorskim - ne, ko ce ga znati. Pre je bila AGP, sada je PCI-E i u oba slucaja se mrzne. Na Northwoodu je radio odlicno i jos uvek radi, bez obzira sta pokusam da razvalim sistem - opterecenje dspa 100%, razni reverbi i ostali saveti sa PlanetZ. Dakle kartica je ispravna. Sta moze da bude problem... :banghead: :banghead: :banghead:
Kada iskljucim multicpu acpi, kao sto rekoh, radi odlicno, ali sta je sa ostatkom sistema ? maltretirao sam se i oko IRQova i oko 300 drugih stvari - jednostavno blokira midi kada imam 'normalan' acpi i nemoguce je bilo sta raditi. Resenje je da koristim drugi midi koji nije deo scopea, ali to mi nekako nije zgodno resenje. OK, videcemo sta kaze verzija 5. Toliko ocekujem, bojim se da cu se opet razocarati :wink:
pozdrav.
Molim te opisi mi DETALJNO ali zbilja DETALJNO svoju konfiguraciju, system (koji windows,koji service pack, koja verzija BIOSa maticne ploce itd.), koja VGA, koja scope kartica, dali je type I ili type II i koji je opce tvoj problem u detalj. Nakon toga cu ti pokusati ovdje odgovoriti. Napravit cemo to preko foruma tako da idrugi vide ako imaju slican problem. Ne ocekuj odgovor odmah jer nemam vremena svaki dan biti ovdje ali malo pomalo uz strpljenje i dobru volju rijesit cemo gotovo sam siguran. Mozda bi bilo zgodno da otvoris novi thread a ovdje stavi link na njega jer u novom threadu cemo ionako zazueti dosta prostora pa da ne trpamo ovdje;)
Radio sam 6. godina u servisu racunala pa valjda sam nekog jarca od iskustva tamo skupio ;) Od tih svih godina mogu ti reci samo da ne postoji problem koji se neda rijesit. No uvijek ti ostaje varijanta koja je omiljena kod servisera. A to je: kupi drugo racunalo! Salim se. Ajd cujemo se!
psionic
12-05-2008, 12:30 AM
Uh, stvarno je proslo dosta od mog zadnjeg posta...
I dalje imam scope Luna 2 karticu i dalje cekam SCOPE 5, dakle nista se nije promenilo :)
Ne znam da li je ovo sad uopste aktuelno, tj, da li ce mr. anap25 procitati ovo, ali eto, nek se nadje u arhivi...
Imam:
Intel dp965ltck + Core2Duo E6600 + najnoviji firmware za plocu
2 GB Ram APACER DDR2 800
Promenio sam par grafika, sada imam XFX GF8800 GTS 512
2x Seagate 320 GB u RAID modu na PCIE kontroleru Silicon Image 3132
Chieftec 500W
Korg Kontrol49 ( da, filtritao sam midi sense i slicne sisex komande )
Luna 2 mislim da je verzija 2 ploce + A2496 dodatak
------
To je uglavnom to. Imao sam XP sa SP2, sada imam VISTU sa SP1, imao sam jos i neke TV tjunere, AUDIGY2 ZS, ali problem je ostao. Dakle imao sam potpuno druge komponente, a sada imam ove - opet fundamentalno razlicite i eto - kao da ga ubija taj dual-procesorski mod rada. Problem je sto se posle izvesnog vremena komp zamrzne vrteci kratak sempl u krug - nekih 1/4 sekunde ili tako nesto - pretpostavljam 1 bafer - UVEK kad koristim MIDI. Kada ne koristim puno midi komandi kao sto su kontinualni kontroleri tipa pitch ili modulacija, stvar duze radi, ali na kraju ishod je isti. Pola sata do sat...
p.s. ako zelite scope 4.5 na visti - mogu vam reci jedan glupi trik, mada nije bas preporucljivo. Nije 100% kompatibilan, pogotovo nije Wave device drajver, ali zato radi u ASIO modu sasvim pristojno...
i tako....
Pozdrav
zvincic
12-05-2008, 01:00 AM
Dakle imao sam potpuno druge komponente, a sada imam ove - opet fundamentalno razlicite i eto - kao da ga ubija taj dual-procesorski mod rada. Problem je sto se posle izvesnog vremena komp zamrzne vrteci kratak sempl u krug - nekih 1/4 sekunde ili tako nesto - pretpostavljam 1 bafer - UVEK kad koristim MIDI.
ubija njega vjerovatno to govno od silicon image kontrolera a ne dual procesor...
psionic
12-05-2008, 10:36 AM
...ma tesko, tek sam nedavno ubacio taj RAID - sa sve drugim HDDom... Ma kompletno sam sve izmenjao, na 2 potpuno razlicite masine - isto se ponasa...
SandRob
05-12-2008, 09:24 AM
u mene su 2 pulsara, poco i 2 uada i nikakvih problema nemam sa dual procesorom (4 jezgre).
Klarinetista
06-12-2008, 09:33 PM
Uh, stvarno je proslo dosta od mog zadnjeg posta...
p.s. ako zelite scope 4.5 na visti - mogu vam reci jedan glupi trik, mada nije bas preporucljivo. Nije 100% kompatibilan, pogotovo nije Wave device drajver, ali zato radi u ASIO modu sasvim pristojno...
i tako....
Pozdrav
Ajde reci, bas cu da probam...
psionic
30-01-2009, 09:41 AM
Ma glupa fora da se odabere "compatibility za xp" mod za .exe fajl koji sluzi za instalaciju. Zatim se svaki program gde se zeli videti Scope ASIO takodje pokrece Compatibility za XP. I to tako radi. WDM i ostalo ne radi bas najbolje, a asio na ovaj nacin radi, startovao sam nuendo i radio malo... Prodao sam doticnu SCOPE karticu pa pricam po secanju...
SHIVA
30-01-2009, 02:44 PM
kao da ga ubija taj dual-procesorski mod rada. Problem je sto se posle izvesnog vremena komp zamrzne vrteci kratak sempl u krug - nekih 1/4 sekunde ili tako nesto - pretpostavljam 1 bafer - UVEK kad koristim MIDI. Kada ne koristim puno midi komandi kao sto su kontinualni kontroleri tipa pitch ili modulacija, stvar duze radi, ali na kraju ishod je isti. Pola sata do sat...
U routing window-u napravi insert MIDI FILTER-a. Filtriraj sve podatke osim midi nota i kontrola koje koristi?. To će sigurno rje?iti problem smrzavanja... imao sam ja isti problem, pa znam!
psionic
03-02-2009, 01:16 PM
Hvala, znam za to, probao sam, cak sam i na midi klavijaturi filtrirao midi da ne salje te midi sense i midi clock komande , ali to samo odgodi problem... Kao da ima nekih problema sa nagomilavanjem u nekakvom svom bufferu... Pa kad se napuni - blokira...
SandRob
03-02-2009, 01:41 PM
zanimljivo. :shock:
izgleda da san ja stvarno ima srice jer, ko sto san vec napisa, kod mene nikakvih problema nema.
doduse, dosta san se namuci dok nisan sve dove u red, ali sad sistem radi bez greske i zastoja. :da:
SHIVA
03-02-2009, 07:04 PM
zanimljivo. :shock:
izgleda da san ja stvarno ima srice jer, ko sto san vec napisa, kod mene nikakvih problema nema.
doduse, dosta san se namuci dok nisan sve dove u red, ali sad sistem radi bez greske i zastoja. :da:
Mislim da to dobrim djelom ovisi o MIDI kontroleru (klavijaturi). Ja imam neki pretpotopni Roland XP-10, i njemu je trebao MIDI filter. Frend je uzeo neki "no name" midi keyboard od 2 i 1/2 oktave... i nema nikakvih problema na istoj kartici, i maltene istoj konfiguraciji.
A da Creamware nie jako "user friendly" - to je istina. Oni rade hardware za entuzijaste. Jedini je problem ?to ko?ta kao da je "idiot proof" - a nie :D
SHIVA
03-02-2009, 07:08 PM
Hvala, znam za to, probao sam, cak sam i na midi klavijaturi filtrirao midi da ne salje te midi sense i midi clock komande , ali to samo odgodi problem... Kao da ima nekih problema sa nagomilavanjem u nekakvom svom bufferu... Pa kad se napuni - blokira...
Mislim da je na nekom forumu (Z-ne?to) postojao topik u kojem su programeri iz creamware-a dali detaljne upute za rje?avanje tog problema. Ne sjećam se točno ?to je trebalo, i koim modulom isfiltrati, ali znam da sam time rje?io problem. No vi?e nemam tu karticu, inače bi ti poslao screen capture routing-a i postavki.
psionic
03-02-2009, 09:17 PM
Mislim da je na nekom forumu (Z-nešto) postojao topik u kojem su programeri iz creamware-a dali detaljne upute za rješavanje tog problema. Ne sjećam se točno što je trebalo, i koim modulom isfiltrati, ali znam da sam time rješio problem. No više nemam tu karticu, inače bi ti poslao screen capture routing-a i postavki.
Forum se zvao planetZ i na tom forumu sam spamovao kao lud, pokusavajuci da ih nekako podstaknem da izbace neki patch. Oni su mi preporucivali midi filter i ubedjivali me da je to problem samo sa mojom karticom, a javljalo se stvarno puno ljudi sa tim problemom. Za svakog sam ih smarao posebno :D
Na kraju sam ih ubedio a oni su odgovorili nesto tipa "znas li ti koliko je tesko napisati stabilan drajver?" Samo sam hteo da proverim da li je moj primerak neispravan ili je problem u globalu. To sa midi klavijaturom koja nije kompatibilna - moguce da ima nekih raznih standarda u jacinama komandnog napona na midiju, sta ja znam, mozda je stvano to bio problem... Imao sam i M-Audio radium i Korg KONTROL 49. Kartica je srecno udomljena, tako da sada to nije vazno, ali da je obelezila jedno doba u DAW svetu - svakako jeste...
SandRob
03-02-2009, 09:36 PM
Mislim da to dobrim djelom ovisi o MIDI kontroleru (klavijaturi). Ja imam neki pretpotopni Roland XP-10, i njemu je trebao MIDI filter. Frend je uzeo neki "no name" midi keyboard od 2 i 1/2 oktave... i nema nikakvih problema na istoj kartici, i maltene istoj konfiguraciji.
A da Creamware nie jako "user friendly" - to je istina. Oni rade hardware za entuzijaste. Jedini je problem ?to ko?ta kao da je "idiot proof" - a nie :D
creamware je vrlo "user friendly" samo sto su zadnji driveri napisani prije 10 godina. :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.