Log in

View Full Version : Hiphop bass, pomoc

OFF
05-12-2007, 12:15 PM
Gde da nadjem u VST okruzenju dobre basove..... trebaju mi sto okrugliji, bez dist, reso i puno prdenja, a duboki, veliki i masni...... probao kojekave 303 emulacije, predator, zt3a i jos 10tak ..... i sl.. ali sve mi tanusno zvuci

Ima li neki jeftin praaavi synth da to dobro radi. Polysix?

Shot
05-12-2007, 12:51 PM
Ma fuckas syntheve za bass u hip hopu!
Najbolje ces dobiti ako uzmes neki sample. Iskopaj od bilo kuda. Ja sam svojedobno uzimao raznorazne akai diskove i od tamo vadio po jednu notu. To onda digao u Kontaktu i malo mu vrtio cutoff i resonance. Fora je da kad pitchshiftas jedan sample po raznim tonovima na klavijaturi onda on ispadne malo iskrivljen. Slusas ga u suho i ruzan je. Al u miksu dobro legne.
Totalni anti-pristup!

OFF
05-12-2007, 01:08 PM
Totalni anti-pristup!

Kako i pristup mixu celog hiphopa:) :D

Hvala, prelistacu akai posle 100 godina

shrink-fm
05-12-2007, 01:45 PM
Off-e probaj minimonster-a ili minimoog-a recimo...

HeatMan
05-12-2007, 02:03 PM
to je to shot.. da bude shto chudnije.. :)

ja nisam tako ekstreman, neretko ubacim trilogy i propustim ga kroz amplitube..

a inache koristim, hmm.. u albinu sam pravim svoje presete.. ponekad layerujem po 4 puta istu liniju dok ne budem potpuno zadovoljan linijom..

u sv sl, imash razne plugove synthova, eq i comp pa se sigraj.. :)

shrink-fm
05-12-2007, 02:23 PM
Da da albina nisam mogao da se setim. :)

alavuk
05-12-2007, 02:37 PM
eve 2 sefe ili oddity :] zavisi kakav hiphop oces ako hoces noviji uzmi nexus i default banku :] aj poz sefe !

Mika Technika
05-12-2007, 02:38 PM
probaj trilogy, skroz je masan

Jan
05-12-2007, 09:11 PM
Trilogy za elektricne bass-ove (cak i za prdavce:))
Nexus synth bass-ove, ili V-Station, ili Minimonsta...Kraj price

OFF
05-12-2007, 09:48 PM
Trilogy za elektricne bass-ove (cak i za prdavce:))
Nexus synth bass-ove, ili V-Station, ili Minimonsta...Kraj price

joj, ne znam...... trilogy i bass station sam probao, nexus nisam, moram da nadjem onu banku za njega, ali meni to sve nekako tanko, ne u smislu fali bassa, nego, jednostavno bez mase, volumena........ uvek zavrsim, za sad na Yamahi motif, koja i nije neki specijalista za to, ali mi zvuci bolje od svega VST sto sam kombinovao. Jedino mi se drzao tc01 sa powercorea, doobri bassovi, ali nemaju taj karakter koji mi treba... probacu malo vise da editujem

labrys
06-12-2007, 01:17 AM
to je to shot.. da bude shto chudnije.. :)

ja nisam tako ekstreman, neretko ubacim trilogy i propustim ga kroz amplitube..

a inache koristim, hmm.. u albinu sam pravim svoje presete.. ponekad layerujem po 4 puta istu liniju dok ne budem potpuno zadovoljan linijom..

u sv sl, imash razne plugove synthova, eq i comp pa se sigraj.. :)

zasto amplitube?
ampeg?

Jan
06-12-2007, 02:09 AM
joj, ne znam...... trilogy i bass station sam probao, nexus nisam, moram da nadjem onu banku za njega, ali meni to sve nekako tanko, ne u smislu fali bassa, nego, jednostavno bez mase, volumena........ uvek zavrsim, za sad na Yamahi motif, koja i nije neki specijalista za to, ali mi zvuci bolje od svega VST sto sam kombinovao. Jedino mi se drzao tc01 sa powercorea, doobri bassovi, ali nemaju taj karakter koji mi treba... probacu malo vise da editujem

Jbm li ga, ja nemam tih muka...I nisam reko bass station, nego V Station...Ne znam kakav zvuk hoces da proizvedes, mogu samo da sanjam:D

HeatMan
06-12-2007, 05:04 AM
@labrys: ma sve jedno samo dok upotpunjuje zvuk i daje mu svezinu u odnosu na proshlu matricu.. :)

@jan: aj mi baci taj nexus majke ti.. chuo sam dosta lepih rechi o njemu, al da ga 'bem.. nisam imao kontakta sa njim do sada..

OFF
06-12-2007, 08:55 AM
Jbm li ga, ja nemam tih muka...I nisam reko bass station, nego V Station...Ne znam kakav zvuk hoces da proizvedes, mogu samo da sanjam:D

Kako kakav? pa dobar:D :wink:

Danny Lou
06-12-2007, 09:51 AM
ako ti trilogy ne odgovara povuci neki sa klavijature... motif rece? :)

amplitube ili warp :kipuceljut:

Jan
06-12-2007, 01:30 PM
Kako kakav? pa dobar:D :wink:

Pa brate, meni je trilogy dobar:D Mada ga ja dosta mrchkam

Jan
06-12-2007, 01:32 PM
@jan: aj mi baci taj nexus majke ti.. chuo sam dosta lepih rechi o njemu, al da ga 'bem.. nisam imao kontakta sa njim do sada..

Preko 5 Gb sa svim dopunama...

Rhino
06-12-2007, 01:33 PM
Sad zavisi kakav ces bass, ali..... Uzmes neki sinus i tweakujseh.

balthazaar
06-12-2007, 01:44 PM
pa to je to...dobro kaže rhino...koliko te ja shvatam ti oces takav, obao i tezak bas....znaci...to radi gotovo svaki fakin sint, bre! sinus je tu pocetak...moze biti tanko ako uzmes samo jedan, te onda mozes da kombinuješ...znači, jedan stavis na možda -1 oktavu i taj će da mu dava dubinu ali neće biti dovoljno jak! Zato onda na drugom oscilatoru bi mogao da pustis sine ili čak trinagle na 0 oktavi i onda im izjednacis volumene da ovaj duboki dava dubinu, a da ovaj viši pojačava prisustvo. Takodje i malo detune-a može dobro da dodje! Onda fino pročačkaš po filteru i envelopama dok dodješ do tog pravog zvuka. Takodje, u takvim slučajevima može dobro da dodje i blaga pitch modulacija!

Posle možeš to sve da lejeruješ sa semplom pravog basa i to bi trebalo da bude to!

Ako želiš na sve to da dodaš malo neke oštrine, onda možeš na sintu da ukljušiš i neki filtrirani saw ili square...

posle toga fino odradiš sidechain sa kickom i vozi bato!

(samo da se ne pojavi neko ko će reći da taj zvuk ne možeš dobto bez 5000$$$ ulaganja u setup - svemirski cinclilatori cjevnih komprimatora i slično):D :D :D :D

Jan
06-12-2007, 01:53 PM
To ne mozes postici bez svemirskog ultra frekventnog modulatora od 150 000$ i bez meshacha

Mika Technika
06-12-2007, 03:05 PM
ahahahahaahhaahaha :) vrh!

Krimos
12-12-2007, 12:56 PM
izvuci ga sa eq-om, daj mu chorus i malo destoracije...voila.

Everbeatz
12-12-2007, 01:33 PM
Ma ovo vam treba
http://www.youtube.com/watch?v=PtuqjFf7-N4

silicon science
13-12-2007, 12:31 PM
Ima li neki jeftin praaavi synth da to dobro radi. Polysix?

Ima. Waldorf Pulse, kosta 300 evra ali si resio pitanje basa zauvek.
Imas za njega i editor i otvoris ga u sekvenceru kao plagin i gurash:)