Log in

View Full Version : (p)reparacija klavira u Bg ili sire

milanCHE
03-12-2007, 12:08 AM
igrom slucaja, sestra mi je postala vlasnica jednog dosta starog klavira.radi se o produzenoj polukoncertnoj verziji klavira Alois Parttart,za koji se zna da je poslednji put generalno repariran februara 1929.g kod Antona Lendhardt-a u tadasnjem Beckereku(negde u danasnjoj Vojvodini),a takodje se zna i to da na plemenitoj starini nije svirano dobrih zadnjih dvadestak leta.ja sam ga juce video,ima dosta posla pocev od samih dirki(slonovaca),pa preko nekih eksterijernih detalja i ,naravno- mehanike.neophodna mu je druga "generalka".ona bi ga vratila u prvobitno stanje i potreban joj je posten klavir-majstor na teritoriji Srbije(a ne trgovac ni preprodavac starina,jer,Bogu hvala i na moju radost,ona ni u ludilu ne namerava da ga proda)
dakle,ukoliko neko zna,bio bih mu zahvalan na informaciji
pozdrav

akordeonista
03-12-2007, 02:10 PM
Ne mogu ti pomoci konkretno ali znam da je bilo po oglasima da se nadje majstora koji to mogu odraditi. Dalje, u Bg-u postoji neki centar (nisam siguran da li je u pitanju "Piano centar") koji drzi jedan od stimera i majstora pa mozes videti i sa njim da pogleda o cemu se radi. Oni i prodaju klavire ali ih i servisiraju.
Toliko od mene! Nisam ti puno pomogao ali mozda dobijes neku ideju, nikad se ne zna!
Pozdrav!

peruzza
03-12-2007, 10:37 PM
Ne mogu ti pomoci konkretno ali znam da je bilo po oglasima da se nadje majstora koji to mogu odraditi. Dalje, u Bg-u postoji neki centar (nisam siguran da li je u pitanju "Piano centar") koji drzi jedan od stimera i majstora pa mozes videti i sa njim da pogleda o cemu se radi. Oni i prodaju klavire ali ih i servisiraju.
Toliko od mene! Nisam ti puno pomogao ali mozda dobijes neku ideju, nikad se ne zna!
Pozdrav!

"Piano centar" je u Despota Stefana, negde blizu P. mosta kod "Desk-a", a vlasnik je Andrija Paunovic iz nekadasnje Muzicke kuce "Paunovic". Ako se resis mogu negde da ti nadjem i njegov mobil.
Ranije je reparaciju i stimovanje klavira veoma kvalitetno radio Toni Vrbanec, ne znam da li covek jos uvek radi, ali verovatno firma postoji, posto mislim da je to porodicni posao. Valjda su negde u Maloj Mostanici. On je ranije radio u RadioBeogradu i odrzzavao je klavire u celoj bivsoj Yugi.
Nisam ti nesto mnogo pomogao, ali mozzda se neko drugi sa foruma nadovezze na ovo, k'o sto sam se i ja nadovezao na Akordeonistin post. Pozdrav!:wink:

sadux
03-12-2007, 10:49 PM
Sto se tice stimovanja,sad to rade elektronski stimeri,a ne stimer majstori kao nekada.. ;) To je sto se toga tice..

akordeonista
03-12-2007, 11:44 PM
Ranije je reparaciju i stimovanje klavira veoma kvalitetno radio Toni Vrbanec, ne znam da li covek jos uvek radi, ali verovatno firma postoji, posto mislim da je to porodicni posao. Valjda su negde u Maloj Mostanici. On je ranije radio u RadioBeogradu i odrzzavao je klavire u celoj bivsoj Yugi.

Tako je, Toni Vrbanec je tip kojeg su hvalili mnogi klaviristi sa akademije. Jedno vreme sam, kao student, ziveo sa devojkom koja je inace klavirista i od nje sam cuo dosta hvala za njega. Te Toni ovo, te Toni ono... Ma znas kakve su te Beogradjanke!:wink:
Naravno, salio sam se malo! Moram da kazem jer ne bih zeleo da se iko uvredi.
A sto se tice Tonija, sta da ti kazem, tip je vrhunski majstor (tako bar tvrdi moja bivsa)!:grin:

Aj` pa srecno!

Oggy
03-12-2007, 11:54 PM
u tadasnjem Beckereku(negde u danasnjoj Vojvodini),

Zrenjanin... :wink:

milanCHE
04-12-2007, 09:14 PM
Zrenjanin... :wink:

pa,naravno,nisam ni sumnjao.
:beer:

milanCHE
04-12-2007, 09:25 PM
"Piano centar" je u Despota Stefana, negde blizu P. mosta kod "Desk-a", a vlasnik je Andrija Paunovic iz nekadasnje Muzicke kuce "Paunovic". Ako se resis mogu negde da ti nadjem i njegov mobil.
Nisam ti nesto mnogo pomogao, ali mozzda se neko drugi sa foruma nadovezze na ovo, k'o sto sam se i ja nadovezao na Akordeonistin post. Pozdrav!:wink:

hvala,Peruzza,upravo si me podsetio,kad si spomenuo M.Mostanicu(aaauh,kakvog li imena)i tog g-dina Vrbaneca,da je neki lik iz doticnog mesta generalno sredio jednoj mojoj prijateljici pianino.pretpostavljam da bi to mogao biti upravo on.nadam se da mislimo na istog coveka,u pitanju je jedan stariji gospodin,koji ima sina koji se bavi istim poslom i koji osim sto popravlja i stimuje klavire,takodje i dobro svira na istima(barem mi je tako ta prijateljica rekla).nista,zovem je u nadi da ce iskopati njegov tel.,a ako neko slucajno poseduje broj,bio bih mu veoma zahvalan na informaciji
pozdrav

QueenOfComplications
06-06-2009, 04:14 AM
Izvinjavam se sto ovako upadam na temu, ali gugl me je bacio ovamo. :)

Zanima me da li je neko odavde (peruzza, mozda? :)) saradjivao sa g. Paunovicem, tj. kupio instrument od njega. Mi smo u potrazi za povoljnim pijaninom a za sada nam se njegove ponude (iz oglasa) cine prihvatljivima. Posto nemamo nikog strucnog (tj. klavirstimera) da povedemo u kupovinu (da ne kazem da smo kao ovcice, spremni za sisanje :wink: :ups:), a i ne bismo da za dzabe dolazimo cak u Beograd, svaka informacija je dobrodosla.

Hvala unapred. :)

Khan
06-06-2009, 05:29 PM
Ima jos jedan iskusan covek u Bgd sa jako dobrom reputacijom, Mario Bjelanovic. Mislim da imam tel, ako neko hoce.

Braca
06-06-2009, 05:50 PM
Vrbaneca ne bih preporucio ni u snu,, jer mi se cini da je mom gradu prodao klavir steinway koji je sve samo ne to, zavrsili su na sudu i mislim da se jos vodi parnica, uglavnom ljudi iz Steinway su dosli i vestacili i rekli da treba uloziti oko 70.000 eura da se dovede u pristojno stanje. Iz svega zakljucujem da je tu posredi veliki biznis i naravno puno prevara. Sto se mene tice predlazem ti da obavezno uzmes najmanje dva misljenja majstora koji se time bave, pa ces onda moci proceniti sta ti valja ciniti. Da ne bih reklamirao jednog poslacu ti na private broj pa ga zovi.

QueenOfComplications
06-06-2009, 09:52 PM
@Khan i Braca

Puno vam hvala na brzim odgovorima. :) Posaljite brojeve na pp, molim vas.

QueenOfComplications
06-06-2009, 09:54 PM
Vrbaneca ne bih preporucio ni u snu,, jer mi se cini da je mom gradu prodao klavir steinway koji je sve samo ne to, zavrsili su na sudu i mislim da se jos vodi parnica, uglavnom ljudi iz Steinway su dosli i vestacili i rekli da treba uloziti oko 70.000 eura da se dovede u pristojno stanje.

:shock: Ajoj, jeste, sad se secam da sam citala o tome. Sta sve ljudi nece uciniti... :shock: Strasno.