PDA

View Full Version : UAD-SPL Transient Designer i Precision Buss Compressor

idekius
01-12-2007, 08:59 AM
Kreativno... nema sta... sa ovom emulacijom spl-a su grdji nego oni sa krofnama i pivom na plazama :banghead::banghead::banghead: :D

Moj plan je:
-SPL kupiti ODMAH, a Precision Master Buss i nije bas previse nuzan, ma da je privlachan, pa sacekati da ga ture u precision bundle, zajedno sa deeserom i maximizerom. Pa ce onda za sva ta tri plug-a nama koji imamo full stari precision bundle valjda da daju neki popust. Bice popusta sigurno. Evo u startu su dali praznicni kupon od 50$, a koliko sam ukapirao, daju i popust do 50% (zavisno od plug-a) do 31.decembra. Bas lepo osmisljen popust... za govnjivi :piss::peace:DreamVerb 50% (sa 150 na 75), a za NeveBundle 10% (sa 800 na 700) :D ...
Pa cemo onda da ih zajebemo tako sto cemo opet da im damo pare :) Stvarno su magarci :rolleyes::)

P.S. Za SPL ne budite neverni Tome, jer SPL Transient Designer za Pulsara radi JEBITACHNO! Sumnjam da ce ovaj biti ista gori.

http://www.uaudio.com/webzine/2007/december/index7.html

alen
01-12-2007, 11:27 AM
Nikome nece koristiti ova moja izjava ali moram se olaksati,Pulsarov SPL TD mi je jedan od najkorisnijih alata koji sam ikada koristio i koristim,bez njega ne mogu ziveti. :ups:

STUDIOTON
01-12-2007, 11:45 AM
ako je bolji od sonnox transmod-a kupujem medju prvima .. ako nije .. :confused:

alen
01-12-2007, 12:17 PM
Ne znam dali ce UADov plug biti bolji ili ne od Sonnoxa i sta znaci to biti bolji ali sam ubedjen da nece biti losija emulacija SPL-a od one za Scope.
Probao sam Sonnox native i ne mogu ga nikako uporediti sa SPL TD sa pulsara.Na Pulsaru dobijem zvuk koji hocu za par sekundi,sa samo dva parametra(attack,sustain) dok sa sonnoxovim plugom ni posle duzeg igranja ne postignem nista,odlutam daleko.Jednostavan alat kojim postignes
rezultat za par sekundi,ubija na kick-u,snare-u,gitarama......

OFF
01-12-2007, 12:49 PM
I meni je sonnox jos uvek daleko od upotrebe.... ima previse dugmica:mad:

Ivek, ce' kupimo ovo?

DaBear
01-12-2007, 02:12 PM
jeste znali da ima i pravi (hardware) moduli?

idekius
01-12-2007, 02:15 PM
jeste znali da ima i pravi (hardware) moduli?

I to sa novim dizajnom... stari bejase ruzniji... al' posto je ovo DSP forum, rekoh da mozda nije sramota pomenuti i ove :wink::)

Max
01-12-2007, 02:23 PM
Meni je sony odlican .... ne znam zasto vam je kompikovan ????

Pozdrav

DADDY Z
01-12-2007, 03:05 PM

Pozdrav

Takođe !!!
a dodajem da je izuzetno dobar i Magix AM pulse

Jan
01-12-2007, 04:14 PM
Takođe !!!
a dodajem da je izuzetno dobar i Magix AM pulse

Ja taj Sonnox Transmod dosta koristim...Jednom prilikom skoro sam morao da izmiksujem neke vokale koje sam dobio prekompresovane i bilo je prejakih slova K i slova P (ali ne u basu nego ono u nekom Hi-Mid podrucuju)...I razmisljao sam kako da se resim i probao sa Sonnox Transmodom da radim obrnutu operaciju nego kad dodajem punch na drum-ovima, znaci ratio u minus, i zapanjen sam bio da sam uradio bas ono sto sam hteo(skinuo te k k i p p vokale) i pomislio sam da sam najpametniji na svetu:)hahaha...Avaj odlican je Sonnox Transmod, ali kapiram da je taj SPL isto vrh i da oba plug-a mogu naci svoju primenu na razlitim mestima

Mika Technika
01-12-2007, 04:54 PM
a sta mislite o ovome: Stillwell Audio Dyno

http://www.magesy.ws/uploads/posts/2007-11/1196369829_dyno_screen_full.jpg

A threshold-driven dynamic envelope editor. A radically new way to gain total
control over dynamics: it’s a transient designer, compressor, expander, sound
designer, and more. Adjust an intuitive graphical detection circuit to capture
transients and waveform peaks, and draw high-order Bezier curves to edit peak
dynamics. Use Dyno for anything from adding a little snap to a snare drum or a
little sizzle to a cymbal, to morphing a bass line into a crazed rhino pump.
All in real time, with amazingly low CPU use.

OFF
01-12-2007, 05:01 PM

Pozdrav

Aj' okachi neki tvoj preset.... mozda nam svane:wink: ...

Ne znam, ja jos sa njim ne dobih valjane rezultate, mada cu koliko odmah da procitam manual

STUDIOTON
01-12-2007, 06:18 PM
I meni je sonnox jos uvek daleko od upotrebe.... ima previse dugmica:mad:

Ivek, ce' kupimo ovo?

videcemo, ako je bolji od sonnoxa kupujemo ..

P.S. Transmod je vrhunska alatka!

Max
01-12-2007, 07:33 PM
Aj' okachi neki tvoj preset.... mozda nam svane:wink: ...

Ne znam, ja jos sa njim ne dobih valjane rezultate, mada cu koliko odmah da procitam manual

Pa skoro sve sam radio a sto si slusao ima sony na sebi ....... samo moras da cujes te dobose pre njih ..... :banghead:

A manual je uvek koristno procitati ;)

Pozdrav

Mogli
02-12-2007, 12:09 AM
Ja vam se divim! Okrecem te potenciometre na sve strane, citam manuale i uvek mi isti zvuk na Sonnox-u! Stao mi slon na usi!:kava:

DADDY Z
03-12-2007, 02:47 PM
Ja vam se divim! Okrecem te potenciometre na sve strane, citam manuale i uvek mi isti zvuk na Sonnox-u! Stao mi slon na usi!:kava:
jel zeza? ili stvarno?

alen
03-12-2007, 05:13 PM

Pa upali te monitore jbt.....:wink:

Max
03-12-2007, 06:50 PM

Ako radis na kontinualnom sinusu , onda te potpuno razumem :)

Pozdrav

Mogli
03-12-2007, 09:09 PM
Nemojte mi zameriti, ali ja sam probao da aproksimaciju analogne vecine u datom trenutku, obradim i u kontinualnom sinusu, kosinusu i logaritmusu, ali na kraju vidim da bolje znam napraviti burek, nego obraditi taj audio signal..Ima li neko neki preset za konkretan sound da sam pokusam da cujem razliku, jer cujem razliku samo kao promenu u RMS??:confused:

anap25
05-12-2007, 01:18 AM
Imam ovdje i Sonox i SPL Transient za Creamware (sada soniccore) a neki vole reci SPL za Pulsar. Sonnox moze dosta dobro odraditi posao ali kao sto neko rece ovdje dok ga usporedis sa creamware verzijom nema sanse. Znadete ono mislis da je nesto dobro pa onda cujes da postoji bolje...e to je to... Jednostavno ako se moze subjektivno opisati onda je Pulsarov SPL je "meksi" ili "finiji". I dakako ne sumnjam da ce UAD isto tako biti vrhunski jer oni sve dobro naprave...

liman021
10-12-2007, 03:20 PM
na sajtu spl-a postoji demo transient designera.na uadovom sajtu takodje tako da se moze lepo uporediti kvalitet oba procesora