Log in

View Full Version : HD recorder ili nesto drugo?

goran ns
28-11-2007, 10:26 PM
Sve vise imam ponuda da snimam uzivo svirke ili razne orkestre koji bi odjedom svi da sviraju, do sad sam radio to tako da se oni uvezbaju podesim sve i snimamo, posle malo masteringa i to je to!
E, sad bi ja da ih pojedinacno usnimim, da li pomocu HD recordera ili
neko drugo resenje, i sve to ubacim u PC?
Treba mi do 16kanala da mogu da snimim!
Koje resenje mi preporucujete?

Arthur
29-11-2007, 03:38 AM
nije do 16, ali ipak odlican cena/kvalitet - Alesis HD24. Stabilan, pouzdan, praktican, a i prilicno jeftin - cela sprava bi trebala da kosta oko 1100e za 24 kanala !

Bitch
29-11-2007, 11:36 AM
..da, moze i Alesis, ali se bas ne slazem da je extra stabilan :mad: mi kao i ostala ekipa koja snima ceo EXIT svake godine zna koje su muke sa Alesisima (ne rade bas svi brendovi hardova lepo, cim padne malo napon sa 220 oma se resetuje... i svasta nesto.... OK za svirku dve, ali kontinualno... OK, ali mora covek da checkira svaki minut, ako slucajno stane da oma udari recplay da ide dalje...!)

...moja preporuka TASCAM X48 - smekam ga dugo, kanda cemo ga i kupiti - mnogo stabilnija i bolja prica, moze oma da snima na PC formatted Ext Firewire drajvove, ima Gigabitnu mrezu, ima Editor i mixer, cita VST plagove..... odlicno :)

pozzzzz :)

goran ns
29-11-2007, 10:25 PM
Koliko je on novaca?
Mislim da ce mi ovaj Alesis biti dovoljan za pocetak!

Arthur
30-11-2007, 10:52 PM
bem li ga, meni na TVu sljaka odlicno
Malo se smori kad se hardovi izakaju, ali uglavnom ga ne gledam..

Bitch
01-12-2007, 12:05 PM
bem li ga, meni na TVu sljaka odlicno
Malo se smori kad se hardovi izakaju, ali uglavnom ga ne gledam..

:D

ne kazem, radi on uglavnom (80%) dobro nema tu sta, ali kad utera onda utera :D recimo snimis 4 benda, exportujes napolje kroz FST connect i dobijes 4 songa i svi zvuce isto! samo recimo 10 minuta cujes pravi bend, i posle skoci na onaj drugi (i 4 puta slusas isti bend, a 4 razlicita songa!)

...kazem radi on uglavnom, ali zna da iznenadi :) doduse i ja sad vidim ovaj hd24 tools, bas cu da ga probam :wink:

akordeonista
02-12-2007, 10:22 PM
Ne razumem se bas puno u ovo a interesuje me, zar nije bolja varijanta preko digitalne miksete u kompjuter pa tamo i snimati i miksati?

Arthur
03-12-2007, 12:42 PM
jest bolje ali nije i lakshe
ovo je jedna sprava koja lako stane u rack i to je sve sto nosis sa sobom.

goran ns
03-12-2007, 04:35 PM
Kupio sam ADAT 1616 za Behringer DDX3216 i u kombinaciji sa EMU 1212M sam dobio da mogu 8 kanala istovremeno da snimam. Verovatno cu dokupiti i prosirenje za 1212M tako da cu dobiti jos 8ch.
Sto se tice HD-a, prakticniji je za koncerte, sto se tice gabarita, a kombinacija mixera i PC je bolja u tom sto nemoras posebno da brebacujes sa HD-a!
Sve ima - i + !!!

akordeonista
04-12-2007, 11:29 AM
Zato napravis konfiguraciju u rack kucistu pa komp strpas u rack zajedno sa miksetom. A mozes da dodas jos i neki hvalitetniji procesor (reverb, delay...) po potrebi i onda sve to zajedno nosis, fali ti samo jos neki monitor i onda je to to!:grin: