View Full Version : Ima li ko od nasih Api 500 rack
To je trenutno dosta popularno u USA , ja sam nabavio onaj sa 6 praznih mesta ( od Manley a ) i imam api c 512 i adesigni silver ..... u njemu .....
Narucih davno i great river , ali jos ne stize ..... ( Manleeeeyyyyy !!!!! )
Da li neko kod nas to ima , i koje preampe ili eq ili kompresore imate ???
Ako neko ima nesto razlicito a zeli da cuje nesto sto ja imam , mozda mozemo da se menjamo i na taj nacin cujemo nesto sto nismo imali prilike da probamo , pa i na taj nacin da znamo sta da nabavljamo ....
Ako sam usamljen slucaj ..... onda jbg :banghead:
Pozdrav
Ma mene nevjerovatno lozi lunchbox, al sad sam kratak s parama (ubo novi monitoring u studiju - PMC!!), a i uzasna mi je tlaka zaje*avat se sa shippingom izvana. Odvratno je skupo uzeti nesto glomazno i to postom dovuci kuci! Kad god sam trazio kalkulaciju cifre za shipping, uvijek bi pao u depresiju.
Al dokopat cu ga se kad tad!!
:)
peruzza
28-11-2007, 08:32 AM
Evo ja:
lunchbox sa 6 slotova, a unutra dve 512-ice i 2 x 525 comp. A evo, tri meseca chekam i 550 eq pa da kompletiram prichu. :D
Evo ja:
lunchbox sa 6 slotova, a unutra dve 512-ice i 2 x 525 comp. A evo, tri meseca chekam i 550 eq pa da kompletiram prichu. :D
Daj mi mail, poslacu ti ja eq550 a i b:D
BTW
mislim da je API500 najlaksi put do vrhunskih preampa..... cim zavrsim gradjevinske radove, pokusacu da priustim sebi jednu kutijicu
Bitch
28-11-2007, 10:43 AM
Evo ja:
lellee...peruzzza... pa ti imas milleniu hv3r! i avalon EQ! kako si zadovoljan dotichnim djuntama? :)
sorry za OT :-) :D
pozzz
HeatMan
28-11-2007, 11:41 AM
ne znam, ja imam dbx 376 pro (tube) channel strip, i mogu vam reci da sam zaista zadovoljan.. radio sam i na alpha channelu al mi je previshe chist.. ne volim solid state zvuk.. pogotovo shto je bio u kombinaciji sa 414.. :?
Evo ja:
512 aestice rade super :)
Poslusah Deju Vuckovica onomad i ne pokajah se :)
Kako rade 525 ice ???
Za sta ih koristis ???
Pozdrav
DaBear
28-11-2007, 12:23 PM
ne znam, ja imam dbx 376 pro (tube) channel strip, i mogu vam reci da sam zaista zadovoljan.. radio sam i na alpha channelu al mi je previshe chist.. ne volim solid state zvuk.. pogotovo shto je bio u kombinaciji sa 414.. :?
Thread je API 500 !!
KO IMA API 500?!
A ne DBX ili sta vec!...i ne ide: "da li ste zadovoljni vasim pre-ampom?":banghead:
Bitch
28-11-2007, 12:32 PM
e pa da :) znam da su i oni narucili nekoliko komada, ne znam el to stiglo.
@Heatman
i ja sam bio osho u Offtopic, pa se izvinuo, morash i ti :D
HeatMan
28-11-2007, 01:02 PM
izvinjavam se svemocnoj sili. i polazem chasnu pionirsku da necu vishe. :)
bilo je ontopic da i za male pare moze da se dobije neshto kvalitetno.. al jbg..
trudicu se da budem dobar i primeran forumash, i da napokon kazete: e ponosimo se ovim klincem.. :)
pozdrav :D
dvuckovic
28-11-2007, 01:07 PM
Imamo u studiju 550V rack, cekamo module... :)
Sta ste narucili ?
Pozdrav
Sta u celoj prici moze da se samogradi? Kutija i napaljanje, verovatno?:confused:
Ja mislim da je to najteze , sbog onih cesljeva i koje se guraju kartice ..... s' druge strane postoje izuzetno interesantni Eisen preampi , koji su u kit u , i kostaju oko 300 tinjak e .... a po strukturi su ravni sa bilo kojim hi end preampom , i sa mogucnoscu menjanja trafoa ....
Pozdrav
Ja mislim da je to najteze , sbog onih cesljeva i koje se guraju kartice ..... s' druge strane postoje izuzetno interesantni Eisen preampi , koji su u kit u , i kostaju oko 300 tinjak e .... a po strukturi su ravni sa bilo kojim hi end preampom , i sa mogucnoscu menjanja trafoa ....
Pozdrav
Pricas za standard 500 ili nevezano za njega?
Da sve vreme pricam o API 500 standardu ......
Pozdrav
Hm..... onda moze sigurno bar i napajanje da se resi, a box da se naruci
Pa stos je u tome sto na pozadini tog boxa ima ( npr ) 6 - 10 mesta gde su cesljevi ..... po 20 ak kontakata .... e sad , verovatno su razni naponi i kontakti za xlr ove na raznim kontaktima ceslja ..... nije nemoguc zadatak , ali mislim da je delimmocno koska za DIY ....
Dok npr ako radis preamp.... samo na PCB u postavis sta gde treba i gurnes u cesalj ( slicno kao RAM na kompu , samo krupnije i jednostavnije ) ..... eto
Pozdrav
clusterchord
28-11-2007, 08:50 PM
Cesljevi su vrsta EDAC konektora. imam negjde i model number. moze sve da se napravi, ali ko ima vremena i volje..
dugo razmilsjam o DIY kucistu i napajanju.. sad imam nes para, i bome sve sam blizi da kupim API VPR rack (za 10kom) i gotovo. ko ce se zjbvt s time. da netko ponudi gotov DIY rack (kao prusuha recimo) uzeo bih, ali za sada nista od toga.
api-je cu raditi u eisenu odn. neke varijacije. razmisljam i da frknem svoj Great River me1-nv i kupim ga u NV500 varijanti.. druga opcija je da prodam i kupim dvokanalni. nebi imao nista protiv imat 8 kanala tog prea. i nista drugo.
odAPI500 formata, najvise me pali a designs pultec, 512/550, novi kompresor Action od Purple Audio (navodno ce biti blizak MC76/1176 soundu), i Neve1073 klonovi od Avedisa (MA5).
da mi je po dva komada od svakog.. uhfhfhfhfhf
8-)8-)
palim se nenormalno na api500 format.:banghead::banghead:
Shadow hill mono gama ???? .....
Pozdrav
DaBear
28-11-2007, 09:08 PM
Shadow Hills Noma (novi modul!!)
.... kaaako brutalno izgledaju !!!!!
Jako bih voleo da cujem kako rade ..... mada sam skapirao , kad udjes u tu klasu preampa .... razlike nisu toliko velike .....
Pozdrav
Shadow hills ne vjerujem da je puno od nas poslusalo. Ali svi toliko govore o tome da je normalno da to zvuci fantasticno. I cim zvuci fantasticno, normalno da svima dobro izgleda... a meni je prava istina da ovi 500 format shadow hills moduli izgledaju odvratno! Fuj! Di ces s takvim ogromnim knobovima u tako mali format. Get a life!!
(al bi otrpio sto je ruzan - rado bi ga udomio)
peruzza
29-11-2007, 11:46 AM
lellee...peruzzza... pa ti imas milleniu hv3r! i avalon EQ! kako si zadovoljan dotichnim djuntama? :)
sorry za OT :-) :D
pozzz
Ranije sam radio sa Avalon737-icom, igrom sluchaja to je prodato, pa mi ovaj lanac koji pominjesh, sa dodatkom EL FATSO dodje kao neka extended verzija te predjashnje priche. Naravno da sam zadovoljan i naravno da ima bolje i naravno da za to treba kinta itd,itd,...! Ako te put nanese ovamo baci PM pa da slushamo sprave, pivo, kafe i to!!!:grin: Pozdrav!
512 aestice rade super :)
Kako rade 525 ice ???
Za sta ih koristis ???
Pozdrav
512-ice sam uzeo jer mi je bio potreban drugachiji karakter pre-ampa od Millennie i to sam i dobio. Sa 525-icama se josh zaje*avam, pre mesec dana sam snimao bubanj i sprzzio nogu i snare kao klen:banghead: (jbg, povuuuklo me), ali mi se svidja sto sprava odgovara, brate, na sve sto radish sa njom. Ono sto sam do sad nauchio je da se s njom mora pazzljivo.
I za tebe isto vazzi, svrati kad budesh raspolozzen da vrtimo dugmice!:wink:
peruzza
29-11-2007, 11:58 AM
Evo interesantnog linka (http://www.gearslutz.com/board/so-much-gear-so-little-time/54104-list-here-all-lunchbox-modules-api-500-series-format.html) sa GS-a kad je 500 format u pitanju.
Pozdrav!
512-ice sam uzeo jer mi je bio potreban drugachiji karakter pre-ampa od Millennie i to sam i dobio. Sa 525-icama se josh zaje*avam, pre mesec dana sam snimao bubanj i sprzzio nogu i snare kao klen:banghead: (jbg, povuuuklo me), ali mi se svidja sto sprava odgovara, brate, na sve sto radish sa njom. Ono sto sam do sad nauchio je da se s njom mora pazzljivo.
I za tebe isto vazzi, svrati kad budesh raspolozzen da vrtimo dugmice!:wink:
Da znas i da hocu ..... zato sam i otvorio ovaj thread , da mozemo da slusamo razlicite sprave ..... donecu i ovaj moj a design silver ..... posto vec imas api 512 ( da to ne donosim ) pa mozemo da probamo to i da uporedimo ......
Ako ima jos ko ...... neka se prikljuci !!!!
Pozdrav
RAJKO
30-11-2007, 06:56 AM
Max
Ako na tvom lunch boxu pise 6b onda si kupio pogresan.
Sledeci put gledaj da kupis onaj na kom pise Legacy ili Vision
Ti ces dobiti napokon pravi zvuk ,a ja na API-jev racun kafu na Tasu.
Max
Cika-gastarbajteru, de nam malo pojasni ovo:wink: :)
Max
Zezaj ti zezaj ...... za momenat sam te shvatio ozbiljno :D
Pozdrav
dvuckovic
30-11-2007, 10:24 AM
Legacy i Vision su konzole...Rajko se sali. Kupite Legacy ili Vision i dobicete kafu od njega.
Bitch
30-11-2007, 10:26 AM
Legacy i Vision su konzole...Rajko se sali. Kupite Legacy ili Vision i dobicete kafu od njega.
i to onu 3 u 1... original :D:D
dvuckovic
30-11-2007, 10:28 AM
Vision je jedan od najskupljih analognih miksera. All discrete.
Ma zbunio me u momentu ...... znas onaj osecaj kad pomislis da si nesto propustio :confused:
Raaaajjjkkooo ....kad te do'vatim :rotfl:
Pozdrav
a zamisli tek mene, jadnog producenta iz provincije...... jes' vala Api vision u Uzicu 2009.... doneli Mujo i Haso (i Rajko):banghead: :D :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.