Log in

View Full Version : Lejla Hot - Da tvom srcu toplo je

Oggy
21-11-2007, 12:38 PM
Krenuli da radimo jednu pesmu, a zavrsili sa dve... :)

Iskrsao neki novogodisnji program, pa sam u sred snimanja rekao Lejli "'Ajde, napisi neku pesmu za taj novogodisnji program caskom".

Tako i bi. Desilo se ovo:

http://rapidshare.com/files/71229184/Lejla_-_Da_tvom_srcu_toplo_je_2.mp3

Lejla pisala, pevala, svirala "na keca". Ja sam narucivao picu, jeo cokolade, nervirao je i stisnuo "rec" . Posle sam stavio V compresor, i neki impuls. I takooo... :)

dejankuki
21-11-2007, 12:57 PM
Sta reci, fenomenalno... posebno sto je jedna fiiina balada. Bez bespotrebnih instrumenata koji bi samo kvarili ukupni utisak...

Meni se svidja.

Miks fenomenalan... :) obzirom na kolicinu instrumenata :)
Mi lajki!

Max
21-11-2007, 01:38 PM
Fina pesma ....... i ona lepo peva .... a boga mi i ovaj " aranzmancic " na klaviru je ok , s' obzirom da je smisljen u momentu :)

Pozdrav

STUDIOTON
21-11-2007, 11:34 PM
super

Jan
22-11-2007, 01:28 AM
Ekstra je meni ovo!!!Bas!!!

zmaj
23-11-2007, 12:50 AM
Oggy,mogu ti reci da sam odusevljen...ne znam ni sam zasto,ali imao sam neku iskrivljenu sliku o njoj...stvarno mi se dopalo i ono sa festivala...ne znam sta da ti kazem...ako je ovo sve njeno i na jedan,kao sto kazes (ukljucujuci i klavir,vidi se skola:) ) JA SKIDAM KAPU DEVOJCI!!!SVAKA CAST!8-)

zmaj
23-11-2007, 01:01 AM
Btw.Lep klavir...jel ovo NI?

Oggy
23-11-2007, 06:14 AM
Hvala vam svima na komentarima :)

Ko zna, mozda bi sve bilo jos i bolje da je ne nerviram svakodnevno vec duze vreme... :D

Da, ovo je sve njena zasluga. Moja je bila samo ta sto sam je gurnuo da to uradi (na malo sulud nacin, ali ipak, to sam ja... :) ), obzirom da jos uvek ne veruje dovoljno u sebe. Mislim da je ovo tek pocetak i da ce tek da pruzi ono najbolje.

"Aranzman" na klaviru joj nije bio bas neki problem, obzirom da ce na istom uskoro diplomirati i to sa 21 godinom.

Usput, klavir je Grand 1, prvi koji smo ukljucili "onako", pa je na kraju i ostao jer je lepo zvucao.

Lepo radimo, na pola smo ploce, koja ce da bude, po mom misljenju jako lepa, a ova pesmica je iznenadila i nas, prilicno je nepretenciozna, pa sam pozeleo da delic te atmosfere podelim i sa vama (cokoladice i rafaelo ne delim ni sa kim... osim sa Lejlom :D ).

Hvala vam jos jednom svima na komentarima :)

alavuk
23-11-2007, 06:19 AM
poslusao sam juce i skroz mi je ok , kao sto znas uopste ne pratim niti slusam ovakav fazon muzike , samo nastavite tako !

idekius
23-11-2007, 02:29 PM
samo nastavite tako !

Koji mu k..tz persirash??? :D

Oggy
23-11-2007, 03:12 PM
Becka skola, istureno odelenje... A i vredim barem "za dvoje" (kako god to da posmatras...) :D

alavuk
23-11-2007, 05:35 PM
pocela je ozbiljana seca knezova na forumu , kad vec krecemo tako ajmo sve ispocetka :]]] neka 31.12 u 23:59 pocnemo sa 0 postova :]]]

Inovative_kg
23-11-2007, 08:14 PM
Generalno je oke...Klavir je super, ona super peva, teks mi se ne svidja..Klavir mi je najupecatljiviji, mada ,imavshi na umu da je 'na keca' odlicno je ispalo:D

a&n
23-11-2007, 10:51 PM
hej oggy strava je snimljena pesma. Slobodno maltretiraj Lejlu, ako su ovo posledice :)))))

Koji si efekat stavio na glas??

Oggy
23-11-2007, 11:25 PM
Altiverb, neki impuls. Cini mi se sidnejska opera ili tako nesto... Malo cackao predelay-i i repove. Ima od dinamike V kompresor. Minimalizam.

Nego, da li se mi mozda znamo? :)

DEMONIO
24-11-2007, 12:07 AM
Odlican klavir... koji je ?

Prija mi Lejla sa ovim stilom pevanja i ovim "balada/laganini/festivalskim" pesmama...

glas je za mene mozda za nijansu trebao da bude tishi... vrlo vrlo malo... e i da, tu i tamo mi zasmeta neki "mljac"... ostalo super ;)

Svaka cast! :)

Oggy
24-11-2007, 06:51 AM
Odlican klavir... koji je ?

Cini mi se da rekoh... Grand 1, sviran preko Yamahe P 140

e i da, tu i tamo mi zasmeta neki "mljac"...

To Tina i ja mljackamo "mlecnu" picu dok Lejla pokusava da se bavi muzikom :D

Pa mora da se cuje mljac kada peva na milimetar od mikrofona i kad imas samo jedan instrument :wink:

Color
24-11-2007, 07:16 AM
Pa mora da se cuje mljac kada peva na milimetar od mikrofona i kad imas samo jedan instrument :wink:

Pa valjda i za to postoje alatke! :wink: Najlakse je barem iseci mljackanje pre pocetka pevanja.. A za ostale, olovcica u ruke i iz sound coveka se pretvaras u slikara krivulja... :wink:

Super pesma, mnogo lep glas... Eto dokaza da nije poenta u produkciji, dobroj pesmi ne treba mnogo da bi zazvucala!

Oggy
24-11-2007, 07:37 AM
Rekao si sve. Posle toliko nacrtanih "umetnika" i "umetnica", zaista nisam zeleo nista da radim. Zeleo sam i da se cuje "mljac" i da sve ostane onakvo kakvo je bilo u tom trenutku, jer je trenutak zaista bio lep.

Sta ima u Pragu? :)

koca
24-11-2007, 08:57 AM
super. ?to bi rekao Ćola ˝Ja tu n'b ni?ta diro˝.:)

DEMONIO
24-11-2007, 10:49 AM
Cini mi se da rekoh... Grand 1, sviran preko Yamahe P 140

malopre opet skrolovah na gore... i nije pisalo... mada mozda mi se i dalje spava :) heheh

To Tina i ja mljackamo "mlecnu" picu dok Lejla pokusava da se bavi muzikom :D

Ako je do tebe i Tine onda ok :) hehehe...

Sve u svemu, ponavljam, vrlo lepa pesma ;)

PS. iseci mljac :P

a&n
24-11-2007, 12:20 PM
Izvini sto se nismo predstavili!!!:banghead:

Mi smo oni sto smo ti prvi put katapultirali tog Zderonju od Lejle u studio!
Nada i Alen!Veliki pozdrav!!!Cestitamo jos jednom!

Oggy
24-11-2007, 12:26 PM
Hehehe...

Osobe koje su dovele Lejlu kod nepoznatog coveka (mene) i kada im je on rekao u 3 ujutru "Sve je Ok, idite kuci, Lejla ostaje....", oni su lepo ustali i otisli.
A licilo je da ste joj prijatelji... :rotfl::rotfl::rotfl: :D

Pretpostavio sam da ste vi, dobrodosli na forum! :wink:

Jan
24-11-2007, 12:31 PM
Ne znam zasto seci mljac...Ja bas volim da ostavljam te "prljavstine" na pesmama...To je jako nebitno, a samo moze da da smek pesmi....NE SECI MLJAC:)

Oggy
24-11-2007, 12:34 PM
NE SECI MLJAC:)

Ma pre bih sebi odsekao.... parce pice, nego te mljacove da diram!!! :)

tenor
24-11-2007, 02:02 PM
Slatka pesmica, sa puno emocija!!!
to samo Lejla moze da napise, a i otpeva :p

svi se talenti sjatili u nju :) glas, muzikalnost, lepota , harizma ...

ljubi te i voli tvoj drug !!!

DEMONIO
24-11-2007, 07:18 PM
Ne znam zasto seci mljac...Ja bas volim da ostavljam te "prljavstine" na pesmama...To je jako nebitno, a samo moze da da smek pesmi....NE SECI MLJAC:)

ti mesto shto mljackash bolje samnom na dijetu :P :) heheheh

Jan
24-11-2007, 10:08 PM
ti mesto shto mljackash bolje samnom na dijetu :P :) heheheh

ahahahaha...ma tebi dijeta ne treba...Ja sam svinja ti nisi...:)Aj...Cimni mi msg ovde ili na mysapce, kad si online da upalim MSN, danas sam ceo dan spavao pa sam zaboravio da ti se javim:banghead:

Color
29-11-2007, 10:05 AM
Rekao si sve. Posle toliko nacrtanih "umetnika" i "umetnica", zaista nisam zeleo nista da radim. Zeleo sam i da se cuje "mljac" i da sve ostane onakvo kakvo je bilo u tom trenutku, jer je trenutak zaista bio lep.

Sta ima u Pragu? :)

Uuuuu.....bolje ne pitaj! Takva je zima udarila da meni kad dodju glumci i pevaci u studio ne secem iz snimka mljackanja nego cvokotanje zubima :D

Limeni - Longplay studio
18-01-2008, 01:33 PM
Odlično...Svaka čast njoj i tebi.

Steka
06-02-2008, 04:46 AM
do jaja oggy :wink: mnogo gotivim ovo.

FrankoPanko
10-02-2008, 02:40 AM
Hit!!! :)

SandRob
14-02-2008, 07:34 PM
jako lipo. :da:
kraj originalan! 8-)

dexyco
19-02-2008, 06:01 PM
Kako ovo nisam primetio ranije... :confused: Odlicno, bas prija... :) Jel ce biti nesto ozbiljnije odradjena ova stvar, ne mislim aranzerski, vec produkcijski? :)

Max
19-02-2008, 06:17 PM
Kako ovo nisam primetio ranije... :confused: Odlicno, bas prija... :) Jel ce biti nesto ozbiljnije odradjena ova stvar, ne mislim aranzerski, vec produkcijski? :)

Sta konkretno mislis ?????

Pozdrav

dexyco
19-02-2008, 06:43 PM
Radjeno je iz keca, i to je ok, ali posto je to tek pocetak neceg sto moze biti mnogo vece, zasto ne razvijati dalje?

Oggy
19-02-2008, 07:15 PM
Pa kakve veze ima to sto je radjeno "na keca"? :confused:
Klavir je tu, vokal je tu.
Od samog pocetka je to bio i koncept, pa ne vidim zasto bih sad opet snimao klavir i vokal.
Aranzman je ono sto cujes ne zato sto ne znam ili ne mogu, vec zato sto smo ovako zeleli.
ok... kao "uvek moze bolje", ali koja bi se ploca onda ikada zavrsila? :wink:

SandRob
19-02-2008, 07:21 PM
sto znaci 'na keca'?

Oggy
19-02-2008, 07:24 PM
Smisljeno, snimljeno i "mixano" u 24 sata, bez prethodnih priprema.
Trebala je da se pojavi u nekom novogodisnjem programu i bilo je "ocu staru ili novu". Onda sam ja rekao "novu". Onda smo shvatili da nema nove... Onda sam joj rekao "napisi", pa je i napisala, a kad je vec napisala, to smo i snimili i kraj. Kako pocelo, tako se i zavrsilo :wink:

dexyco
19-02-2008, 07:33 PM
Hmmm, ciljao sam na nesto ozbiljnije, a opet tako jednostavno i u istom duhu, mada, mozda si u pravu, ne treba tu nista dirati... :) Kad malo bolje razmislim, kad dodje vreme za uzivo izvodjenje, to ce odprilike biti ono na sta ciljam, a opet ce biti prirodno i "na keca" kao i sad... :)

Danny Lou
19-02-2008, 08:02 PM
ja bih dodao jedan trance loop da se vrti non-stop i mozda neku masnu elektricnu gitaru (samo rifove) :D

Oggy
19-02-2008, 08:12 PM
Mi smo dodali picu, Ferrero Roche i Rafaelo... :D

Max
19-02-2008, 11:07 PM
Hmmm, ciljao sam na nesto ozbiljnije, a opet tako jednostavno i u istom duhu, mada, mozda si u pravu, ne treba tu nista dirati... :) Kad malo bolje razmislim, kad dodje vreme za uzivo izvodjenje, to ce odprilike biti ono na sta ciljam, a opet ce biti prirodno i "na keca" kao i sad... :)

To o cemu ti pricas je aranzman ..... a rekao si produkcija a ne aranzman .... pa se upitah sta bi menjao u produkciji ......

Pozdrav

peter the great
20-02-2008, 04:55 PM
Pa kakve veze ima to sto je radjeno "na keca"? :confused:
Klavir je tu, vokal je tu.
Od samog pocetka je to bio i koncept, pa ne vidim zasto bih sad opet snimao klavir i vokal.
Aranzman je ono sto cujes ne zato sto ne znam ili ne mogu, vec zato sto smo ovako zeleli.

A ja taman hteo da obavestim da sam video pesmu na sajtovima za download-ovanje mp3 pesama. Vec ju je neko "nakacio" tamo.
Al' sad vidim da je to gotova verzija, tako da onda nema razloga za brigu.

Inace, pesma je dobra. Malo je u fazonu nekih balada Aleksandre Kovac, sto svakako nije minus, nego plus.

Danny Lou
20-02-2008, 05:39 PM
To o cemu ti pricas je aranzman ..... a rekao si produkcija a ne aranzman .... pa se upitah sta bi menjao u produkciji ......

Pozdrav

provuci klavir kroz lo-fi i dodati phaser a na vokal staviti: quadrafuzz stenibergov, chorus, pitch shifter (-8), delay tempo sync x2... mislim da je to to :D

silicon science
27-02-2008, 03:35 PM
Sad sam tek preslusao. Koliko hvalospeva i svega od kolega sa foruma, ocekivao sam ne znam kakav hit. Daleko od toga da je lose, ali mi nije ni tako sjajno. Lepo peva cura, vidi se da voli sestre Kovach.:wink: