View Full Version : duzina multicore-a u studiju?
alhoholicar
16-11-2007, 09:23 PM
Dje ste...
Iako mi kazu da ne treba, evo da vidim sto vi mislite...Imam multicore 16/4 sa stage box-om i 30m dugacak, a u studiju mi ne treba vise od 5m. Misljah da ga kidam pa da opet lemim konektore da bih ga sveo na potrebnu duzinu(sto je posa), al mi kazu po forumima da ne treba nego da ga koristim kakav je jer je balansiran kabal. Sto vi mislite?
Hvala
dvuckovic
16-11-2007, 09:52 PM
sto to pricas, Crnogorce?
Pa, skrati ga, pa zalemi balansirano!
Normalno da je balansiran, to ti je multikor za mikrofone.
Skrati komotno i uzivaj, a to sto pretekne kabla sacuvaj, valjace ti kako budete dodavali sprava,pa mozete to za iskoristite.
alhoholicar
16-11-2007, 09:59 PM
sto to pricas, Crnogorce?
Skrati komotno i uzivaj,
Vazda...
Znam da ga mogu skratit no mi se ne ulaze sad e rabotamo, a ja pitah mogu li rabotat komotno za sad i sa ovom duzinom da ne kidam?
STUDIOTON
16-11-2007, 10:29 PM
uh malo je mnogo 30m .. ja bih kratio
ja imam 15m i to je mnogo
dvuckovic
16-11-2007, 10:43 PM
Znas kako, mikrofonski signal U PRINCIPU mozes da tjeras na dosta velike duzine, mada se to u praksi izbjegava, i ide se na sto kraci kabl.
Ako ti je kutara da to radite, poslji pa cu vam ja to polemit. Inace, mozes snimat komotno sa tim, nece se nista desit grdno, ama ce bit bolje da je krace.
Reinhardt
16-11-2007, 10:54 PM
Vazda...
Znam da ga mogu skratit no mi se ne ulaze sad e rabotamo, a ja pitah mogu li rabotat komotno za sad i sa ovom duzinom da ne kidam?
neche dal se dogodit nishta revolucionarno ako ga ne skratish,
ukoliko nije u blizini strujnih, ili bilo kojih dugih izvora smetnje
koje bi mogo pokupit
ljepo fino namotat i drzat na sigurnom
i 1 zlica vegete!
uslast!
E. ljudi, da ne otvaram novu temu..... imam ja multicore 24/4 sa samo 3m kabla, a bojim se da ce biti kratak za prostorije koje spremam.... sme li to da se nastavi?:(
dvuckovic
17-11-2007, 12:16 AM
Kako mislis da ga nastavis?
ili nekom male-female xlr kombinacijom, ili gole kablove, pa zica na zicu:(
ili da kupujem novi kabl, a ostavim kutiju od ovog multicorea?
boggy
17-11-2007, 02:29 AM
ili nekom male-female xlr kombinacijom, ili gole kablove, pa zica na zicu:(
ili da kupujem novi kabl, a ostavim kutiju od ovog multicorea?
Pa uzmi da ce ti SAMO nastavljanje sa xlr male-female (jedino smisleno) kostati nesto novca.... pa se preracunaj... koliko kablova mozes kupiti za te dodatne konektore... pa vidi da li ti se isplati taj ekstra troshak.
pozdrav
bogi
alhoholicar
17-11-2007, 08:49 AM
Znas kako, mikrofonski signal U PRINCIPU mozes da tjeras na dosta velike duzine, mada se to u praksi izbjegava, i ide se na sto kraci kabl.
Ako ti je kutara da to radite, poslji pa cu vam ja to polemit. Inace, mozes snimat komotno sa tim, nece se nista desit grdno, ama ce bit bolje da je krace.
Ti bogami posteno, no tesko bi ti ga moga dodat jer ima 17kg a ti znas da su nam kicme dosta lose...Jedva ga i dobih... Jedino kad dodjes ovamo da vidis studio i na casu rakije pa ako ugrabis:wink: Najvise me intersesuje jer radimo reamp gitara, ali valjda ce bit ok i ovako...
alhoholicar
17-11-2007, 08:53 AM
neche dal se dogodit nishta revolucionarno ako ga ne skratish,
ukoliko nije u blizini strujnih, ili bilo kojih dugih izvora smetnje
koje bi mogo pokupit
ljepo fino namotat i drzat na sigurnom
i 1 zlica vegete!
uslast!
Jedino sa cim bi se ukrstao i to pod pravim uglom je jedan mali produzni strujni... A, zar ga nije bolje razapeti kolko se moze nego ga drzati namotanog? Mislim na visak kabla...-neko bi mogao protumaciti da pricam o...:D
DaBear
17-11-2007, 09:34 AM
Ja sam se skoro namucio sa kablovima..svi looms su bili napravljeni po meri za staru prostoriju. I u novom studiju svi su bili kratki za 2m...
Neke sam nastavio sa XLR loom-vima (nema nikakve razlike -VanDamme!) A neke stare od 20M sam ubacio u rad, bez kracenja. Premestio patch polje i iskoristio sve.
Ukoliko ti sad ne treba taj extra kabl, ne seci. Zatrebace nekad. Ne znam koliko dobro lemis, i da li ti je taj loom iz fabrike (zalemljen, mislim) . Mora sve da se uradi dobro ili nema svrhe...(meni drug Zoran, iz Abbey Road-a sve lemi..- ja nemam pojma!)
korenjak
17-11-2007, 10:55 AM
Dejo kako se lemi balansirano?
kad je mic kabl u pitanju i sta je sve potrebno....tj. sta je razlika izmedju balansiranog i nebalnsiranog kabla.....odnosno lemova?
pozdrav
boggy
17-11-2007, 11:13 AM
verovatno je desetak puta naveden donji link na Rumskom
Sound System Interconnection (http://www.rane.com/pdf/ranenotes/Sound%20System%20Interconnection.pdf)
ljudi, citajte stare sadrzaje, ipak je vama lakse da citate nego svakom ponaosob da se odgovara (pisanjem).
pozdrav
bogi
dvuckovic
17-11-2007, 11:25 AM
Trebaju ti 2 XLR-a, jedan muski i jedan zenski. Lemis tako sto +(crvena zica) ide na pin 2(brojevi ti pisu na XLR-u), - (plava zica) ide na pin 3, i ground(zica bez izolacije) ide na pin 1. Uradis to na oba konektora, i to ti je to.
korenjak
17-11-2007, 11:59 AM
Boggy da objasnim...
na dial upu sam jedva mi se i ove strane otvaraju....tako da mi za search treba 3 puta vise vremena pa sta nadjem a za ovo ne nadjoh....jaaaako sporo se sve otvara ...a ako ima i slika lele majko..
pozz
hvala dejo i boggy
alhoholicar
17-11-2007, 01:50 PM
Ok! Za sad ostaje cijela duzina...Hvala
Reinhardt
17-11-2007, 11:22 PM
Jedino sa cim bi se ukrstao i to pod pravim uglom je jedan mali produzni strujni... A, zar ga nije bolje razapeti kolko se moze nego ga drzati namotanog? Mislim na visak kabla...-neko bi mogao protumaciti da pricam o...:D
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
HeatMan
18-11-2007, 12:30 AM
znachi, pricha da se na kontaktu gubi i do 10db dinamike ne pije vodu?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.