View Full Version : Guitar rig 3
LMstudio
14-11-2007, 06:22 PM
Da li ste probali Guitar rig 3????
http://www.native-instruments.com/index.php?id=guitarrig3
Tomislav
14-11-2007, 06:51 PM
Čini mi se da sve simulacije teško pogađa hi-gain. GTR3 i Guitar rig 3 su se popravili po tom pitanju čini mi se....
zvincic
14-11-2007, 08:00 PM
Čini mi se da sve simulacije te?ko pogađa hi-gain. GTR3 i Guitar rig 3 su se popravili po tom pitanju čini mi se....
SVE te simulacije su govno kada same generiraju Hi-gain (ni gtr3 i guitar rigotina 3 nisu izuzeci)....ali ako im dovedes analogno distorziran signal, neke cak i prolaze kao speaker sim...mada (po mom skromnom iskustvu) nisu ni blizu kvalitetni kao neki impulse host sa impulsima gitarskog cab-a...
eto, dezurni mrgud opet na djelu!
Tomislav
14-11-2007, 08:37 PM
Ma, meni je to loše, ali je bolje od onoga kako je bilo prije.
dejankuki
14-11-2007, 09:13 PM
SVE te simulacije su govno kada same generiraju Hi-gain (ni gtr3 i guitar rigotina 3 nisu izuzeci)....ali ako im dovedes analogno distorziran signal, neke cak i prolaze kao speaker sim...
U pravu si.. najbolji rezultati su sa nekom "spoljnom distorzijom" pa ih doradis samo amp simulatorom (obicno je dovoljno samo upaliti virtuelno pojacalo). Dok ako je rec o clean ili OD soundu, jos su i fenomenalni.
mada (po mom skromnom iskustvu) nisu ni blizu kvalitetni kao neki impulse host sa impulsima gitarskog cab-a...
Na koje tacno mislis...
eto, dezurni mrgud opet na djelu!
Ovog puta nisi dezurni mrgud!!! :)
Čini mi se da sve simulacije te?ko pogađa hi-gain.
Ne sve...
:)
Tomislav
15-11-2007, 08:49 AM
Koja softwerska dobro radi nekakve metal, hi-gain zvukove?
shigumicu
15-11-2007, 09:39 PM
Line 6 u svim izvedbama. :)
Koja softwerska dobro radi nekakve metal, hi-gain zvukove?
Line 6.
Od ostalih, revalver 2.
Tomislav
16-11-2007, 07:20 AM
Hvala. :)
Line 6, nemam niti POD niti ove UX fore, a revalver ću isprobati.
Da revalver ne ide toliko ekstremno koliko mozes line 6 odvrnuti na gainu, ali ima te?i sound, dosta opcija.
Mada se radi o jednoj triple rectifier simulaciji samo.
MUzzY
16-11-2007, 12:21 PM
Trenutno imam priliku da svram na peavey wolfgang special gitari (hvala Tiki :) ) i tek sam sad otkrio koliko je revalver mocan. Stvarno sa korektnim instrumentom, i dobrim ulazom ovaj simulator jede malu decu i ostavlja u prasini sve ostale. Istina je da se teze dobija "instanat" upotrebljiv zvuk za mix ali zato nista ne zvuci tako prirodno kao revalver.
Gr3 recimo (kao i gr2) moze da zazvuci lepo ako se iskoristi samo neki od modela pojacala plus impulsi kutija, ali to opet zvuci losije od revalvera.
Voleo bih da probam ono sto ljudi vec masovno rade a to je da signal pravog pojacala ukombinuju sa impulsima (a svi koji su to probali upravo koriste revalver).
Tomislav
16-11-2007, 07:07 PM
Nije loša solucija snimati clean iz gitare direktno u komp i na pojačalo pa mikrofonom... da se ima prostora za kasnije eksperimentiranje. Ja sam tako pokušao, ali vjerojatno zbog loših kabela šum koji je na taj način izlazio iz pojačala je bio prejak, pa je SM57 ipak bio majka.
Bezveze, ali napredak u odnosu na prve verzije .:)
LAMPASH
03-12-2007, 03:39 AM
Znaci nije vredan nabavke?
Tomislav
03-12-2007, 04:54 AM
Znaci nije vredan nabavke?
Meni za clean zvuči bolje od stare verzije, a i od guitar riga.
Mogli
03-12-2007, 08:07 AM
Ljudi, nisam gitarista, ali poslusajte moj savet - Ako hocete lepu i mocnu distorziranu gitaru, onda pobacajte sve pedale i efekte, procesore i softemulacije! Pozajmite neko maleno pojacalce od nekog derana iz komsiluka, stavite ga u orman, najbolje sa dedinim krombi kaputom ili jos bolje sa babinim jorganima od perja! Na vesalicu zakacite da visi mikrofon (Shure 57), podesite gain i usnimite to. Bicete iznenadjeni zvukom!8-)
Ljudi, nisam gitarista, ali poslusajte moj savet - Ako hocete lepu i mocnu distorziranu gitaru, onda pobacajte sve pedale i efekte, procesore i softemulacije! Pozajmite neko maleno pojacalce od nekog derana iz komsiluka, stavite ga u orman, najbolje sa dedinim krombi kaputom ili jos bolje sa babinim jorganima od perja! Na vesalicu zakacite da visi mikrofon (Shure 57), podesite gain i usnimite to. Bicete iznenadjeni zvukom!8-)
Itekako... Samo ne znam "u kom smeru"... :rotfl: :D
Moze sve da se uradi i emulacijama, samo sto kod soft emulatora, moras da ostavis fore da neke stvari doradis u mixu. Tu je velika mana sto svi oni jedu procesor, pa ako imas 6 gitara, sto je neretko slucaj, imas problem sa resursima.
Jedno je sigurno...
Sve moze da se uradi i "ovako" i "onako", ako onaj ko radi zna sta radi :wink:
Mogli
03-12-2007, 02:36 PM
Da, zaboravio sam da kazem da je to varijanta za one koji zive u kucama, a oni koji koji zive u zgradama, najozbiljnije mogu da iznesu pojacalo u hodnik, na stepeniste, odvrnu spravu i to usnime...gustina reverba je kao pavlaka....normalno pod uslovom da ste u dobrim odnosima sa komsilukom.:grin:
kejkz
03-12-2007, 02:39 PM
pod uslovom da ste u dobrim odnosima sa komsilukom.:grin:
Ako ste i bili, necete biti posle ovoga ;)
LAMPASH
03-12-2007, 03:02 PM
Ljudi,odosmo u off...Tema je Guitar podRIG3 a ne snimanje pravog pojacala.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.