PDA

View Full Version : Antares microphone modeler

korenjak
14-11-2007, 12:52 AM
Sta mislite o ovome....?

Ima li neki bolji?

Koristi li neko i za sta konkretno?:confused:

poz

Jan
14-11-2007, 01:33 AM
Sta mislite o ovome....?

Ima li neki bolji?

Koristi li neko i za sta konkretno?:confused:

poz

meni je taj plugin glupost...Nek me ispravi neko ako gresim...

Oggy
14-11-2007, 01:36 AM
Totalna. Tj., totalna glupost, ako ocekujes da ce ti od pijacarskog mikrofona napraviti Neuman, ali moze da bude (kao i sve ostalo) zanimljiv da napravis neku foru, pa da nesto provuceas kroz to, i dobijes neki neobican zvuk.

Kao simulator ne vredi ama bas nista.

korenjak
14-11-2007, 01:42 AM
Ha ha...koji odgovori:rotfl:

Dobro ko pita ne skita......hvala...

Znaci Oggi moze za spec efekte....:wink:

Kupio sam Rodu Nt2a....sad necu morati da provlacim...nidje.....:shock:

Oggy
14-11-2007, 01:45 AM
Kakvi su ti utisci o mikrofonu?

kVu
14-11-2007, 01:58 AM
meni je taj plugin glupost...Nek me ispravi neko ako gresim...

sto? kupim sm58, snimim vokal... stavim da ocu da mi zvuci kao velvet i to zvuci kao velvet :rotfl:

jos kad bi napravili modeler i za preamp gde bi mi kraj bio

korenjak
14-11-2007, 01:59 AM
Pa za sada izvrsni........pre ovoga sam imao B1 on mi je zvucao malko metalik...
A rode onako tacan neutralan i pomalo topao.......pisacu posebno o tome dok ga jos malo isprobam....

Zabo sam ga direkt u konnekt 8 (koji me inace mnogo zeza)....

Za mene je ovo konj jer sam bio na magarcu:rolleyes:

Ebiga vata mi kuler ....sad pa ....

Oggy
14-11-2007, 02:03 AM
U kom smislu te zeza Konekt?

korenjak
14-11-2007, 02:32 AM
Pa prvo nije bilo zvuka kad se pusti winamp....i nije bilo direct monitoringa......pa sam skino nove drajvere....i tad je monitoring proradio...ali winamp jok....... e onda nije hteo da promeni sample rate na bilo sta osim 44,1 u cubase-u i racunar se sam restartovao kad bi pokusao da promenim....
i tad se zaglupi i vise ne vidi uopste karticu ni njen sopstveni mikser...pise no device a sve povezano.....
E onda nije hteo ni cubase da se digne ni da uradi asio test i restartovao se...
Onda sam skonto da se kolju Creative live i Konnekt ...pa sam uninstalirao creative i sad sve radi super......i winamp se pojavio......u sluskama....i u cubaseu je svega 5,8 in i 4,5 out lejtansi....

jos nisam probao da promenim sample rate sad cu pa cu da vidim sta ce da se desi....

uzgred uzeo sam Klotz Mic 200(M2) 7.5 m kabl za mic....
reci mi jeli dovoljno dobar?

pozdr:rolleyes:

Arthur
14-11-2007, 04:15 AM
meni je taj plug ipak par puta pomogao.. prinudjeno sam snimao neke vokale 58icom, i namestio ga na neki neumann.. nije naravno pogodio skroz, ali je pomerio stvari u nekom zanimljivom pravcu, i bilo mi je lakse da ekvalizacijom dodjem do upotrebljivog rezultata..

korenjak
14-11-2007, 03:36 PM
Mislim da moze malo da otopli neki snimak.......treba se igrati.....:da:

Oggy
14-11-2007, 03:55 PM
Pa prvo nije bilo zvuka kad se pusti winamp....i nije bilo direct monitoringa......pa sam skino nove drajvere....i tad je monitoring proradio...ali winamp jok....... e onda nije hteo da promeni sample rate na bilo sta osim 44,1 u cubase-u i racunar se sam restartovao kad bi pokusao da promenim....
i tad se zaglupi i vise ne vidi uopste karticu ni njen sopstveni mikser...pise no device a sve povezano.....
E onda nije hteo ni cubase da se digne ni da uradi asio test i restartovao se...
Onda sam skonto da se kolju Creative live i Konnekt ...pa sam uninstalirao creative i sad sve radi super......i winamp se pojavio......u sluskama....i u cubaseu je svega 5,8 in i 4,5 out lejtansi....

jos nisam probao da promenim sample rate sad cu pa cu da vidim sta ce da se desi....

uzgred uzeo sam Klotz Mic 200(M2) 7.5 m kabl za mic....
reci mi jeli dovoljno dobar?

pozdr:rolleyes:
Pa ne zeza te Konekt, vec Live i verovatno integrisana zvucna. Moras da sutnes Live iz kompa, a da integrisanu disejblujes u biosu. Latencija ti ispod 10 ms i ne treba, tako da budi bezbrizan. Naravno, ima tu jos nesto. Odredjene FW kartice (portovi) znaju da budu nekompatibilne sa odredjenim externim uredjajima, pa i to moze da bude deo problema.

Oggy
14-11-2007, 03:56 PM
Mislim da moze malo da otopli neki snimak.......treba se igrati.....:da:

I na sporetu mozes da podgrejes rucak, pa ga ne stavljas na vokal... :D

korenjak
14-11-2007, 04:01 PM
:rotfl:

korenjak
14-11-2007, 04:06 PM
znaci skroz da ga iscupam ...mislim Live.....
U pravu si ispod 10 ms se i ne cuje .....

Al me ubi KX driver ostali neki fajlovi od njega i nece das se uninstaliraju......i kad god upalim komp kaze mi found new hardwear....ja kliknem next ono KX trazi da se instalira....bio sam ga ubio neko vreme i evo sad opet me zeza odkad sam uninstalirao drajvere za Live.....

I cubase mi se zabaguje cim otvorim control panel od konnejte i pokusam da promenim bufer size(samples)

pokusacu da iscupam live pa da vidim kao ce da radi....
pa javim

a mic kabl valja li?
neverujem uvek prodavcima pa da pitam
poz

P.S. aj prebaci ovo u Thread "preporucite fw kontroler za Konnekt 8" ili neko nek prebaci....- mislim samo ove delove sto se ticu te teme , ne i ovo u vezi antaresa

tnx

Oggy
14-11-2007, 04:17 PM
Kx driveri prave sranja definitivno. Ja sam pre jedno 6 godina isto imao instaliran kx i problem sam resio reinstalacijom Windovsa... :rolleyes:

A sve sto ima veze sa zvukom, a nije Konekt, obavezno da leti iz kompa.

alen
14-11-2007, 04:38 PM
Instaliraj ponovo KX,restartuj sistem pa kad se kx podigne bez problema
onda ga skini ali idi na uninstal all(drajver+aplikacija),Ne restartuj sistem nego ugasi racunar i izbodi Live pa tek onda ponovo podigni sistem.Bilo bi mozda pametno da posle svega toga ponovo reinstaliras i Konnect

Tazman
14-11-2007, 04:46 PM
citao sam na harmonycentral forumu o konekt-u 8 i 24 i bogami mi se cini da nije samo do kx drajvera, imaju dva treda sa preko 120 strana zajedno u kojima se javlja dosta ljudi sa problemima sa ovim interfejsima, izgleda da je problem u samim TC drajverima jer recimo posle verzije 1.10 na 1.20 nisu uopste updateovani nego su pisani ispocetka upravo zbog puno bugova a pritom probleme pravi GOMILA stvari, ne samo kx.. sad su valjda izasli 2.0 drajver pa ce mo da vidimo kako ce to da radi... smorio sam se oko svega toga jer sam bas nesto merkao taj konekt 8...

korenjak
14-11-2007, 04:47 PM
Hvala na savetima

Imam na novom hardu windows sveze instaliran samo za muziku pa cu da probam da ga ocistim od svih drajvera i kartica ...i onda ponovo instaliram samo konnekt......( na tom windowsu nemam KX ima samo asio 4 all al i njega cu da ubijem)
Kartica je Intex 1394 sa nec chipom

pa da vidimo sta ce da se desi

pozz