View Full Version : bass trap sa azmafonom?
Little Alex
11-11-2007, 09:46 AM
Pozdrav,
Da li je moguce napraviti bass trap koristeci azmafon ploce 2cm debljine koje bih postavio u drveni ram i okacio u cosak? gde god sam citao preporucuju OC703 debljine 4" a zanima me mose li se isto izvesti sa azmafonom i kako. Da li je neko ovo vec probao?
grada27
14-11-2007, 02:52 PM
Mislim da moze, ali treba da bude dosta deblji sloj azme 8-10cm
sad vidi da li ti se isplati,mozda moze kombinacija azme i kamene vune
mozda neko i da odgovor ko zna.:da:
Little Alex
14-11-2007, 08:41 PM
da i meni se isto cini. Napravicu kombinaciju ta dva. Thanks.
SumAnuT
14-11-2007, 08:59 PM
Koliko sam upratio iz bogijevih mnogobrojnih izlaganja na ovu temu, sa time nista neces postici. Ugusices odredjene frekvencije koje trenutno rezonuju, a rezonanca sobe ce se spustiti, pa ces opet imati istu stvar samo malo nize, a da je ne bi imao uopste, tj. da bi se rez. frekvencija spustila ispod cujnog opsega trebao bi ti bass trap od pola sobe :)
Miha Blaze
24-11-2007, 04:01 PM
Koliko sam upratio iz bogijevih mnogobrojnih izlaganja na ovu temu, sa time nista neces postici. Ugusices odredjene frekvencije koje trenutno rezonuju, a rezonanca sobe ce se spustiti, pa ces opet imati istu stvar samo malo nize, a da je ne bi imao uopste, tj. da bi se rez. frekvencija spustila ispod cujnog opsega trebao bi ti bass trap od pola sobe :)
sto nize, to bolje... bar ja tako mislim... malo je lose kada imas zbrku na srednjim pa ne znas sta je sta.... ovako ga spustis sto nize mozes i to je ok ;)
u ostalom, ne verujem da imas studio kod nas, a da ne moras da se navikavas na njega... pa makar bio i perfektan, jer posle dugog rada u neperfektnom studiju moras da provedes neko vreme privikavajuci se na "perfektan" :)
boggy
24-11-2007, 05:18 PM
Pozdrav,
Da li je moguce napraviti bass trap koristeci azmafon ploce 2cm debljine koje bih postavio u drveni ram i okacio u cosak? gde god sam citao preporucuju OC703 debljine 4" a zanima me mose li se isto izvesti sa azmafonom i kako. Da li je neko ovo vec probao?
Moguce je, ali stavi barem pet slojeva azmafona od 2cm... da bi bilo ikako uporedivo sa tim sto si procitao
pozdrav
bogi
Little Alex
30-11-2007, 09:09 PM
najlepse hvala. :da:
clusterchord
04-12-2007, 01:28 AM
aprox 10 cm - to ce ti raditi dobro do oko 180 - 200 Hz.
da dodjes do 100Hz, treba ti 20cm. barem kod staklene vune gustoce 40kg/m3. ne znam tocne brojke za azma..
s time da soba ne rezonira na svim frekvama jednako. ako dobro napravis prigusenje od 150 - 250 a tu si imao npr. nekoliko jakih nodova (stojnih valova), sigurno si poboljsao pricu, bez obzira dali nesto stavljas za ispod toga ili ne.
tako da nije tocno da "samo spustas" problem. istina ostaju i drugi problemi. medjutim mene najvise smetaju nodovi u tom podrucju 120 - 250. mulj. svakako bolje staviti i po 10cm nego nista. oni najnizi ionako odu kroz zid u drugi stan :D.
2 ili 5cm ti nece puno pomoci osim kod mid/hi freq fluttera..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.