View Full Version : Gibson robot video
dawid
10-11-2007, 02:16 PM
http://www.gibson.com/robotguitar/RobotGuitarVideoVoting.aspx
vidi video pod INSTRUCTIONS
za par meseci ce i behringer da "instalira" nesto slicno :-), samo pratite...
LAMPASH
14-01-2008, 09:19 PM
Meni se toliko elektronike i tih zajebancija u gitari prosto gadi.Mozda je nekom to ok ali meni je odvratno.A sta kad se tu nesto zajebe,ko ce to da popravlja?Nosis
gitaru u neki elektro-servis:)
LAMPASH
14-01-2008, 09:21 PM
A ovo oko behringera da odmah "drpisu" tudje ideje je odavno poznato.Bice to nesto slicno,samo "malo" losije:)
boom.trass
07-02-2008, 12:49 PM
Jeste odvratno. Sudeci po ovome, u buducnosti mozemo da ocekujemo i virtualnog kolegu u paketu sa gitarom ! :banghead:
LAMPASH
07-02-2008, 04:06 PM
Ako se dobro secam Fender je pre par godina izbacio gitaru koja je u sebi imala
ugradjen racunar i instaliran windows valjda.Ekran je bio sa zadnje strane tela.
Tog Fendera ne bih uzeo ni kao poklon koliko je ideja odvratna.
SHIVA
07-02-2008, 07:36 PM
ok... nije moralo to bit tako shareno (led diode u raznim bojama), radije bi da su negdje sakrili mali control panel, ali ideja je odlichna. Za zamjenu zhica djeluje kompliciranije nego klasichnim putem, ali to je vjerojatno i sekundarna namjena. Ja sam mislio da sama svira kad sam vidio komentare... mislim da pretjerujete malo.
Danas rijetko vishe sviram, ali 12 godina sam redovito svirao i sjecham se puno prigoda gdje je bilo problema u galami nashtimati gitaru bez shtimera. OK, dobar dio vremena sam imao FR sa top lock-om pa sam shtimanje mogao obaviti diskretno i doslovce u par sekundi kad sam ozvuchen. Ovo je doista praktichno, posebno mjenjanje shtima u par sekundi bez inache nuzhne zamjene gitare. Dodatne ljude u vechim bendovima koi brinu o gitarama da i ne spominjem. Sistem je nov pa josh djeluje malo grez ali vjerojatno che s vremenom bit i bolji. Ne vidim nishta loshe u tome.
Mozhda je i trik u tome da nisam nikad bio fan gibson gitara pa mi ne smeta inovacija, ali opet... ja sam i prije slinio nad dobrom aktivnom elektronikom.
zvincic
07-02-2008, 07:45 PM
ja vjerujem da ovaj sistem ne da nece zazivit, nego je osudjen na propast...
iz dva banalna razloga
ne zna to rastegnut zicu
pustim ja takvu gitaru da se nastima sama od sebe....
ok, sve pet
medjutim taj sistem krsi staro pravilo da se masinice samo zatezu a ne i otpustaju...
ako hoces dobar stim....prvo malo olabavis zice...pa ih dobro rastegnes...i onda polako stimas prema gore...ako odes preko, ponovis postupak...
i tako ustimana gitara stima i kod najgoreg bendanja....
a drugi banalni razlog je.....sto sigurno ne moze ustimati bolje nego covjek...
dakle, nepotrebno je...automatski osudjeno na propast :wink:
LAMPASH
07-02-2008, 08:39 PM
Sad znamo kako je bilo onim ljudima pedesetih godina proslog veka kada je svetom odjeknula vest o elektricnoj gitari.Mislim na ljude koji se nisu hteli odreci akustara:)
boom.trass
07-02-2008, 09:23 PM
Sad znamo kako je bilo onim ljudima pedesetih godina proslog veka kada je svetom odjeknula vest o elektricnoj gitari.Mislim na ljude koji se nisu hteli odreci akustara:)
Da, da, da ! :rotfl: Ima i toga. Izgleda da svi mi polako postajemo VINTAGE, zajedno sa instrumentima.:(
zvincic
07-02-2008, 09:57 PM
ne znam bas da li znamo...
to onda je bila prava revolucija
ovaj robot je izmisljanje tople vode
sta slijedi, dugmici na tijelu sa presetima za
1. turbo ?rederski solo
2. do jajni SRV wannabe solo
3. funky whaka chacka madafaka ritam
4. death metal prziona kave
gitara svira umjesto tebe, ou jea...
malo morgen :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.