View Full Version : Zezaju li koga novi Wavesi...?
Nesto je sa necim u konfliktu, a ne uspevam da provalim sta...... imam zdrav, optimizovan xp sp2, i kad njega vratim sa ghosta radi super, kad instaliram sonnox, api i mercury, opet radi ok, ali samo tamo gde nema VST instrumenata, ali u projektu gde imam BFD, MAjestic, Culture i jos po nesto, padne Nuendo na samom ucitavanju i pokaze mi neke c++ i slicne napusancije.... ne uspeavam da provalim sta se kosi, ali sumnjam na 'plavi kvaratic' koji mi treperi u donjem desnom uglu:( (od Majestica).....
Ima li jos ko problema sa istim alatima?
Rhino
10-11-2007, 03:43 AM
Ja od kad sam instalirao mercury, nuendu se desi da zatupi tako kvalitetno da moram da resetujem komp fizicki, na dugme...
Doduse ne desava se toliko cesto, ali ako radis duze vrijeme na projektu pocnes da pazis da cuvas svako malo.:(
Nemam zivaca zadnjih dana za to, ali mislim ako uninstaliram sve wavese, ocistim iz registry-a pa opet instaliram nece biti problema....
Radi perfektno, "za sve pare" :)
Nemam zaista nikakvih problema, osim sto ne spavam vec treci dan od posla... :)
Mislim... posredno bi mogli do zakljucka da udeo u tome imaju i Wavesi, kako stari tako i novi, pa bi takodje, mogli da zakljucimo da me pomalo i zezaju... :D
Bulaznim!
odo da rintam.
nenad
10-11-2007, 07:43 AM
probaj ovako.......izvadi (cut) BFD dll-ove iz vst foldera i ostavi ih van tako da jednostavno ni sekvencer ih ne vidi. Restartuj racunar. Pokreni sekvencer otvori neki projekt i pokreni neki od waves plug in. Meni BFD pravi zez. Cim nema njegovih dll-ova u vst folderu sve radi pa cepa, kako ih vratim tako se i waves gubi:confused:. Cudno skroz !!! Pokusaj.... ako je i dalje isto samo vrati bfd dll-ove nazad, restartuj racunar i trazi dalje, cupaj dll-ove redom....resenje je u pm ali mozda proradi.
Ja sam bio imao problema sa Waves-ima dok nisam reinstalirao Windows i dok ih nisam instalirao po redosledu iz tutorijala "how to properly install waves..." koji sam nasao na jednom forumu i razdelio ih po folderima pomocu shell2vst.exe...E od tada mi super rade...
stigma
10-11-2007, 09:58 AM
Mene je konstantno zezao Majestic pa sam ga prije par dana deinstalirao i kupio bas gitaru..:shock:
nenad
10-11-2007, 10:33 AM
Ja sam bio imao problema sa Waves-ima dok nisam reinstalirao Windows i dok ih nisam instalirao po redosledu iz tutorijala "how to properly install waves..." koji sam nasao na jednom forumu i razdelio ih po folderima pomocu shell2vst.exe...E od tada mi super rade...
jer si na ovo mislio ?
jer si na ovo mislio ?
I na to! Al ovo drugo ne znam da li bih smeo da stavljam, obzirom da je uputstvo kako isntalirati kako treba "narodski" softver:D
Hvala, ljudi..... pokusacu da sklanjam dll-ove, da vidim sa cim su dosli u konflikt. Verovatno da je BFD, on je uvek bio ranjiv i tripozan......
@Jan i ..... ako te ne mrzi, baci mi na PM, kako se to instalira, da pokusam, mozda je i do toga.... mad, meni u projektima gde nemam VST instr, sve radi ok
66musicman
11-11-2007, 03:09 PM
Probajte sledece:
Kreirajte poseban VST folder, recimo na putanji
C:\Program Files\VST Now i u njemu prebacite sve problematicne dll od BFD, Majestic i sl.
U Cubendu u sekciji za konfigurisanje VST dodajte putanju za jos jedan VST folder (nisam trenutno u sistemu za DAW pa vam ne mogu tacno navesti putanje).Sto se Waves plug-inova tice koristim ih vec par godina samo ih nadogradeci, tako da imam shell-ove i 4, 4.5, 5, 5.2, 5.7, i 5.9 bez ikakvih problema.
allegrosteva
11-11-2007, 04:38 PM
:jupi:bravo majstore.najgore odsviran ziv bass je bolji od bilo kg sempla.Ima dosta zajebancije oko namestanja tona ali...
66musicman
11-11-2007, 08:06 PM
Edit mog predhodnog posta.
Znaci pokusajte da u Cubendu Devices\Plug-in Information, pa zatim na tab Add, dodate link ka VST now folderu, na putanji npr.C:\Program Files\VST now u koji ste predhodno prebacili problematicne plu-in-ove od BFD, Majestic i sl.
MilTon
11-11-2007, 11:24 PM
Edit mog predhodnog posta.
Znaci pokusajte da u Cubendu Devices\Plug-in Information, pa zatim na tab Add, dodate link ka VST now folderu, na putanji npr.C:\Program Files\VST now u koji ste predhodno prebacili problematicne plu-in-ove od BFD, Majestic i sl.
Prijatelju, jel' to znaci da tebi Majestic radi? Meni radi jedino na AMD konfiguraciji sa NForce3 chipsetom:), a na novijim Intelima, ni da mrdne:(! Odnosno, mrdne ali zaglavljuje sistem. Ako ti radi, daj molim te reci na kojoj konfiguraciji?
Prijatelju, jel' to znaci da tebi Majestic radi? Meni radi jedino na AMD konfiguraciji sa NForce3 chipsetom:), a na novijim Intelima, ni da mrdne:(! Odnosno, mrdne ali zaglavljuje sistem. Ako ti radi, daj molim te reci na kojoj konfiguraciji?
Majestic jedino ne radi na X2 AMD, zvanicno, kod mene radi na c2d, ali nekad zaglupi pri dizanju Nuenda (mozda ima veze i sa Wavesima)
66musicman
12-11-2007, 02:04 AM
Tacno, majestic zvanicno ne radi na X2 AMD, ne pomaze ni patch izdat od strane AMD za optimizaciju WinXP za "dvoglave" AMD CPU.
Probajte "trik" koji sam gore naveo, na par masina je proradilo iz prve.
Inace licno koristim Majestic na Asus P4C De luxe, CPU Intel 3.0Ghz i ostalo.
Samo razdvojiti .dll-ove, po folderima, na root-u?
MilTon
12-11-2007, 02:56 PM
Majestic jedino ne radi na X2 AMD, zvanicno, kod mene radi na c2d, ali nekad zaglupi pri dizanju Nuenda (mozda ima veze i sa Wavesima)
Izvini Off na cimanju, a na koju si ga foru naterao da radi? Jel ti proradio onako iz prve? Koji chipset i procesor imas?
Izvini Off na cimanju, a na koju si ga foru naterao da radi? Jel ti proradio onako iz prve? Koji chipset i procesor imas?
Radi iz prve, moras samo da mu precrtash ono R u plugins manageru, kao za Culture, isto...... 965, Dfi ploca c2d 6420 proc, radi, u principu:(
slowstar
12-11-2007, 04:32 PM
:jupi:bravo majstore.najgore odsviran ziv bass je bolji od bilo kg sempla.Ima dosta zajebancije oko namestanja tona ali...
Zao mi je veoma, sto sa gore navedenim NIKAKO NE MOGU da se slozim!!!
Bass je u pop muzici (ne mislim na JAZZ ili FUSION) nista vise nego FUNKCIJA, i da bi tu svoju funkcionalnost ispunio, pre svega treba da bude ritmicki, i intonativno tacan. Dakle lose odsviran "zivi" bass ima velike sanse da upropasti inace solidnu produkciju ili aranzman. Zivo jeste najbolje, slazem se u potpunosti, ali nikako "najgore odsvirano" naprotiv, najsterilnije odsvirana (i kvantizovana) "semplovana" bass linija je funkcionalnija, i na kraju, u mixu bolje ce da "radi" i zvuci od lose odsviranog "zivog" bassa ako ga svira neko ko ne bi smeo da se zove "basista"
Nadam se da sam razlozno objasnio svoje neslaganje...
Poz.
Zao mi je veoma, sto sa gore navedenim NIKAKO NE MOGU da se slozim!!!
Bass je u pop muzici (ne mislim na JAZZ ili FUSION) nista vise nego FUNKCIJA, i da bi tu svoju funkcionalnost ispunio, pre svega treba da bude ritmicki, i intonativno tacan. Dakle lose odsviran "zivi" bass ima velike sanse da upropasti inace solidnu produkciju ili aranzman. Zivo jeste najbolje, slazem se u potpunosti, ali nikako "najgore odsvirano" naprotiv, najsterilnije odsvirana (i kvantizovana) "semplovana" bass linija je funkcionalnija, i na kraju, u mixu bolje ce da "radi" i zvuci od lose odsviranog "zivog" bassa ako ga svira neko ko ne bi smeo da se zove "basista"
Nadam se da sam razlozno objasnio svoje neslaganje...
Poz.
Jako volim kad neko umesto mene napise nesto na sta ja mogu da prokomentarisem sam ..... SLAZEM SE 100 % !!!
U poslednje vreme se pojavilo puno polunacuenih likova sa vrlo pompeznim izjavama i sto puta pocnem da pisem odgovor .... i na kraju odustanem ..... malo sve pocinje da gubi smisao :(
Pozdrav
Mogli
13-11-2007, 01:16 PM
Nije problem u semplovima bas gitare nego u neznanju kako da se oni iskoriste pravilno i zato se slazem sa Slobom. Obican General Midi bas ima da zvuci opasno u rukama iskusnog daw majstora. Ja sam radio evo duze vreme, non stop sa bas gitarom i kompresorima i ukazuju mi se prvi stidljivi rezultati. Znaci, zagrejte stolice.
MilTon
13-11-2007, 04:43 PM
Radi iz prve, moras samo da mu precrtash ono R u plugins manageru, kao za Culture, isto...... 965, Dfi ploca c2d 6420 proc, radi, u principu:(
Hvala na odgovoru, iako ne znam u cemu je fora, R (old host, za starije plaginove) u svakom slucaju nije. Iskreno, ne znam nikoga kome radi na intel konfiguracijama (osim onih starijih) a evo, ja vec na par probao i nigde ne radi. Mora da imas neku specificnu konfiguraciju, ili jednostavno srece. Nista, zadrzacu i AMD pa cu da ga furam preko FX Teleporta... Pozdrav Offe.
Hvala na odgovoru, iako ne znam u cemu je fora, R (old host, za starije plaginove) u svakom slucaju nije. Iskreno, ne znam nikoga kome radi na intel konfiguracijama (osim onih starijih) a evo, ja vec na par probao i nigde ne radi. Mora da imas neku specificnu konfiguraciju, ili jednostavno srece. Nista, zadrzacu i AMD pa cu da ga furam preko FX Teleporta... Pozdrav Offe.
Hm.... meni je radio na AMD sa nf4, pa na x2 nije, sad na 965 intel radi, kao i na centrinu (p4)...... e sad, sta je tema threada, upravo me MAjestic i zezao, ali tek od kada sam instalirao nove Wavese, sad kad sam njega sklonio, sve radi OK...
novi sam ovdje, al s obzirom da imam i ja problema s wavesima pitanjce.
Meni Wavse nasnima isključivo kao DIRECT X ... nikako VST jel to normalno ili nije ???
?to je to DBF ???
I dal bi netko bio toliko dobar da mi "ustupi" noviju verziju WAVES-a ili nekih drugih PLUGINOVA ???
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.