View Full Version : Jarre-ov mauzolej
fischek
31-10-2007, 02:34 PM
Nekako mi je ova slika puna simbolike...
http://a620.ac-images.myspacecdn.com/images01/116/l_6e2cb7064e07462ac05e593ae516c253.png
Kao, poceo sam sa analognim spravama i sad mi ne dozvoljavate da izadjem iz te *tamnice* :D
roginator
31-10-2007, 03:22 PM
e jbga sad znam di su svi EMS sintevi :mrgreen:
silicon science
31-10-2007, 03:40 PM
e jbga sad znam di su svi EMS sintevi :mrgreen:
Stvarno, izbrojah 5 kom. LUDILOOO
Nedim
31-10-2007, 07:15 PM
E tek sad mi se vise ne svira!:mad:
slowstar
31-10-2007, 07:34 PM
Samo mu jos fali dilizansa, par guscijih pera, i riterski oklop, svece i ognjiste se podrazumevaju, a i poneka sprava za mucenje, mada ako hoce tu starudiju da nastimuje, ne treba mu nikakvo mucenje, ima ga vise nego dovoljno...Jadan Jarre, a veliki je "Shminker"...
P.S. Jeli neko od vas imao priliku da promeni boju sa jednog "patcha" na drugi sa tim EMS sintovima? ja jesam, i na tom malom, a i na EMS SYNTHI 100, eno ga jedan, jos skuplja paucinu po Radio Beogradu...
roginator
31-10-2007, 08:02 PM
http://www.youtube.com/watch?v=zbbAsMpLiCo
eto di je Beogradski EMS 100!!!!!!!!!!!!!!
roginator
31-10-2007, 08:08 PM
Stvarno, izbrojah 5 kom. LUDILOOO
slabo vidis s tim avatarom ima ih 6 ;)
slowstar
31-10-2007, 08:13 PM
Dobro je da su ga otkupili, bas cu ovih dana da svratim i pitam posto su ga prodali, posto je tada kada je nabavljen bio JEDINI u evropi osim UK. Tek posle ga kupili Finci. Inace laze za osciloskop, znam sigurno - to unutra je TEKTRONIXov osciloskop koji je i bio sa njim, posto je originalan koji je ugradio EMS, crkao ubrzo po isporuci, tako da je taj skop najverovatnije ugradila Zorana sa V sprata radija, koja ga je inace prilicno dobro odrzavala, a kvario se stravicno - cim ga "popreko pogledas" a on crkne...Jeste bio napredan za to vreme, imao sam prilike da malo radim sa istim, nadzirao me je tada Vladan Radovanovic, kompozitor, tada sef elektronskog studija , a i jedan simpatican Englez se tuda motao, zvao se Paul Pignon, i bio jako dobar tip...
Sandzama
31-10-2007, 09:05 PM
Dok jedni rasprodaju drugi otkupljuju... uvek bilo. Jel ostalo nesto od tog elektronsko studija, uopste?
iPoz
slowstar
31-10-2007, 09:45 PM
Sumnjam, mislim da je ukinut...Raspitacu se usput kada svratim do radija...
Nazalost, kod nas uopsteno govoreci, nista sto je dobro i napredno ne moze da se zadrzi, bar u vecini slucajeva. Mogu reci, po secanju da je taj elektronski studio vazio za jedan od najnaprednijih na starom kontinentu. mislim da je cak i cuveni Stockhausen dolazio da nesto radi ovde. Naravno, nista na polju pop-muzike nisu radili, i verovatno sam bio jedini koji je tamo i smeo da se pojavi, zahvaljujuci svom poznanstvu sa Prof. Radovanovicem, koji je inace veliki lik...
Don Solaris
31-10-2007, 10:08 PM
http://www.youtube.com/watch?v=zbbAsMpLiCo
eto di je Beogradski EMS 100!!!!!!!!!!!!!!
Zanimljivo... Koliko se sjećam ti si ga 1995-te "nabavljao" iz BG... pa ?ta bi na kraju?
Fishek imas naredjenje da pod hitno prestanes da sviras Jarre-a...
Dosta je bilo vise ako je za vajdu...
http://fr.youtube.com/watch?v=4q1E6wUNO2k
roginator
31-10-2007, 11:37 PM
@ Don
vidis sta se dogodilo
pred nosom mi je oduzet
:mad: :mad: :mad:
a i pare sam imao
roginator
31-10-2007, 11:39 PM
Fishek imas naredjenje da pod hitno prestanes da sviras Jarre-a...
Dosta je bilo vise ako je za vajdu...
http://fr.youtube.com/watch?v=4q1E6wUNO2k
eto i JARRE je mixao na MCI desku
ovo je serija 400
roginator
31-10-2007, 11:48 PM
http://fr.youtube.com/watch?v=IfQYxOTopW0
ovo je serija 400
i mixa na livadu :rotfl: ...bez odziva....:rotfl:
...sad mixa na protools...
milos
01-11-2007, 01:27 PM
Skontao covek da ova nova digitalija nema dusu i da je hladna ko zmija ...
slowstar
01-11-2007, 02:21 PM
Milose, slazem se sa tobom uglavnom, ali ipak mislim da je covek, tj. muzicar, kompozitor (ako se to racuna pod "covek") taj koji treba da "udahne dusu" svoj toj skalameriji, pa bila ona analogna ili digitalna, a dobro se secam koliko su mi duse "pojeli" ti analogci (MOOG ARP OBERHEIM pa i ROLAND donekle)
sa stimovanjem, malom ili nikakvom polifonijom, nedostatkom "pamcenja" patcheva i tako dalje, a o kvarovima i cudnom ponasanju, tzv "vesticama" da i ne govorim.
Moram da ti priznam da mi je najzalije u zivotu sto nemam Jupiter 8, a ostalo sam lako "prezalio" pa cak i moj ljubljeni ARP Odyssey, koji sam svojevremeno mnogo, mnogo voleo (onaj sa dugmetom, ne kasniji sa PPC kontrolerom)mada mi on uglavnom nije pravio probleme za razliku od MOOGa i OBERHEIMa koji me izludese potpuno...
Sandzama
01-11-2007, 04:50 PM
Saosecam s Vama zbog prezaljene analogije... C'est La Vie.
Al ono sa dilizansom je bilo :rotfl:
pozdrav
ovo je serija 400
Sve vreme te zamisljam kako poziras na reklami za Elseve shampon ...... i umirem od smeha :rotfl: :rotfl: :rotfl: , kakva bi to sjajna reklama bila :D
Pozdrav
Evo jedne poslastice za Fischek-a i kompaniju... J.M.Jarre Studio 1990.
...polica sa CD-ima.... Donji red, treci disk....:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
... morao sam da uvelicam i okrenem da se bolje vidi...
p.s. Hehe to mogu samo ja da vidim...:rotfl: Nemoj samo da kazete da je to ok i da voli da ga slusa :rotfl: :rotfl: :rotfl:
roginator
01-11-2007, 06:55 PM
Sve vreme te zamisljam kako poziras na reklami za Elseve shampon ...... i umirem od smeha :rotfl: :rotfl: :rotfl: , kakva bi to sjajna reklama bila :D
Pozdrav
hhehe pa ja bi prije mogao reklamirat neki gurmanski proizvod ....recio salame i sl...kako mixam i jedem :rotfl: :rotfl: :rotfl:
mada ja zamisljam Srce kako mota palacinke i pritom svira neki NEW AGE ;) na JV 1080 a kroz scenu prolazi mrak snajka :D :D :D ....
slowstar
02-11-2007, 01:31 AM
Razmisljao sam se vise puta, da angazujem neku lepo "razvijenu" i "nogatu" snajku, da sedi u fotelji kod mene u prog. room-u, al' da ima dugacke, negovane nokte, kako bi mi otvarala celofanirane omote od CDa i DVDa (minic obavezan-naravno) Eh, ti pusti snovi...
(mislim - ozenjen sam):( :( :(
mada ja zamisljam Srce kako mota palacinke i pritom svira neki NEW AGE ;) na JV 1080 a kroz scenu prolazi mrak snajka :D :D :D ....
... i palacinka ispada iz usta hahah :rolleyes: ...to bi bilo toooo :da: :da:
p.s. ...e da...cuo sam da onaj tvoj MCI pravi stra$ne palacinke... :mrgreen:
http://www.gastronaut.hr/recept.asp?id=855
...malo off topic ... al' slatko u pm...
milos
03-11-2007, 03:36 PM
Milose, slazem se sa tobom uglavnom, ali ipak mislim da je covek, tj. muzicar, kompozitor (ako se to racuna pod "covek") taj koji treba da "udahne dusu" svoj toj skalameriji, pa bila ona analogna ili digitalna, a dobro se secam koliko su mi duse "pojeli" ti analogci (MOOG ARP OBERHEIM pa i ROLAND donekle)
sa stimovanjem, malom ili nikakvom polifonijom, nedostatkom "pamcenja" patcheva i tako dalje, a o kvarovima i cudnom ponasanju, tzv "vesticama" da i ne govorim.
Moram da ti priznam da mi je najzalije u zivotu sto nemam Jupiter 8, a ostalo sam lako "prezalio" pa cak i moj ljubljeni ARP Odyssey, koji sam svojevremeno mnogo, mnogo voleo (onaj sa dugmetom, ne kasniji sa PPC kontrolerom)mada mi on uglavnom nije pravio probleme za razliku od MOOGa i OBERHEIMa koji me izludese potpuno...
Ma razumem te i ja , od prednosti analoga mozes da izdvojis jedinstven zvuk i fizicki interfejs a mana ima 3 puta toliko i treba da stoji na svakom sintu sticker "samo za mazohiste" :D :banghead: ....:(
Ima tu neke lepote kada radis svoj patch od nule ili makar oblikujes zvuk po svojoj zelji ....
Tesko mogu da zamislim npr. Vangelisa na modularu iako ima u kolekciji Arp 2500(ajd dobro on nema klasicne patchchords ali je ipak modular) i Moog System 55 ...
Covek se dostao drzao preseta sa CS80, Roland VP330,kasnije i rompleri tipa Korg 01w,JD 800 ....
Da se razvoj analognih sintova zadrzao na modularima, imam utisak da bi Vangelis presao na orgulje i da bi se opasno priblizio Bachu u tom domenu ;) :da:
milos
03-11-2007, 03:39 PM
Evo jedne poslastice za Fischek-a i kompaniju... J.M.Jarre Studio 1990.
...polica sa CD-ima.... Donji red, treci disk....:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
... morao sam da uvelicam i okrenem da se bolje vidi...
p.s. Hehe to mogu samo ja da vidim...:rotfl: Nemoj samo da kazete da je to ok i da voli da ga slusa :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Oko sokolovo :D
Ma to se on uci od najboljeg....:mrgreen: :rotfl: ;)
Don Solaris
03-11-2007, 07:44 PM
U čemu je fazon sa vangelis cd-om?
Dajte objasnite seljanu!!! :(
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.