View Full Version : Sta Bi Sa Njim
perosc
28-10-2007, 11:12 PM
Ako bi neko mogao poblize objasniti ALESIS multiMix 16USB.Zv.karta mi je EWS88 MT i E-MU 0404.Dali ta spravica preko USB-a moze sluziti za snimanje vokala i ostalo instr. ili je kao kontroler za neki muzicki preogram-ustvari mozda lupam pitanja...Molim VAS objasnite
Edi Prog
28-10-2007, 11:42 PM
To je najobicniji mixer sa efektima. USB salje samo 2 kanala, dakle master output. Moze se korisiti npr. kao 2 preampa, jedan paniran lijevo a jedan desno i poslani na master.
Firewire verzija je vi?ekanalna.
Ni jedan ni drugi nisu kontroleri.
perosc
29-10-2007, 09:26 PM
Bas ti hvala Edi na objasnjenju.A kazi mi dali ima tako neki mix.sa phantom 48V za mic.kanale sa direct izlazima a da je ujedno i controler.Meni je potrebno maximalno 8 mic kanala na miksreu.Veeeeliki pozdrav za Istru:)
Klarinetista
29-10-2007, 10:31 PM
Yamaha o1v96 sa ADAT prosirenjem. Ona ima poseban layer za kontroler mod.
Ali pazi ovo ti je moj savet:
1. Kupi poseban kontroler (npr. Mackie MCU)
2. Kupuj posebne preampe
Naprosto ako zelis sve u jednoj spravi mislim da ces na kraju da se razocaras (to je bio moj slucaj). Niti je kontroler mod do kraja implementiran u Yamahu, niti su preampi nekog extra kvaliteta. Ja sam na kraju prodao Yamahu i kupio Tascam fw1884 (razmisljao sam i o M-audio project mix), ali ni to nije radilo kako treba, cak mi se lik koji je to kupio od mene i dalje zali na njihov firmware, a lepo sam mu rekao...:banghead: :banghead: :banghead:
Na kraju sam kupio MCU+XT+C4 (Mackie) i slucajno naleteo na Focusrite Saffire PRO (26i/o, 8 platinum preampa, moze da radi i standalone kao mixer/converter) i sta da ti kazem-to je to za sada:hyper: :hyper: :hyper:
perosc
29-10-2007, 11:32 PM
OK.Klarinetista svaka cast za ovu spiku.A posto se moze nabaviti polovan mackije MCU,jer nov mi je zasad skup.I jos nesto.Dali bi mogao Rolandov VS 880 HD recorder posluziti kao kao neki kontroler jer ga imam vec odavno.Snimao sam sa njim tako nesto sitno i sad mi stoji onako bezveze,jer radim sa racunarom,a ima MIDI in/out
Klarinetista
30-10-2007, 12:10 AM
Ja sam platio MCU 600 evra polovan-za pocetak ti je vise nego dovoljno
labrys
30-10-2007, 12:14 AM
To je najobicniji mixer sa efektima. USB salje samo 2 kanala, dakle master output. Moze se korisiti npr. kao 2 preampa, jedan paniran lijevo a jedan desno i poslani na master.
Firewire verzija je vi?ekanalna.
Ni jedan ni drugi nisu kontroleri.
to znaci da se spoji u firewire ulaz i mozes snimat npr 16 kanala odjednom u pc?!?
a istodobno radi kao normalni mixer s efektima?
ako san dobro svatija, ovo je odlicno za snimat neke live svirke. firewire u laptop i to je to?
Edi Prog
30-10-2007, 10:35 AM
to znaci da se spoji u firewire ulaz i mozes snimat npr 16 kanala odjednom u pc?!?
a istodobno radi kao normalni mixer s efektima?
ako san dobro svatija, ovo je odlicno za snimat neke live svirke. firewire u laptop i to je to?
Tocno tako. Ima san Phonica HB18FW i stvar sljaka.
Od jeftinijih rjesenja sa direct out-ovima po kanalu imas ovo:
http://www.behringer.com/MX2642A/index.cfm?lang=eng
Ali ne preporucam jer moja iskustva su jako losa, kanali su malo radili pa malo nisu. Izludjivao me je skroz.
Direct out-ove ima isto MX8000 i moze se naci povoljno, i ja ga prodajem :-)
Onda A&H Mixwizard...
Edi Prog
30-10-2007, 10:42 AM
Bas ti hvala Edi na objasnjenju.A kazi mi dali ima tako neki mix.sa phantom 48V za mic.kanale sa direct izlazima a da je ujedno i controler.Meni je potrebno maximalno 8 mic kanala na miksreu.Veeeeliki pozdrav za Istru:)
Ujedno i kontroler?
Pa onda je tebi idealan Tascam fw1884 ili se varam?
Klarinetista bi ti mogao bolje odgovorit kad ga ima. Iako nije to toliko jeftino rjesenje.
A dali mora bit mixer? ako ti je dovoljan interface onda preporucam Presonus Firepod kao jeftinije rjesenje
Klarinetista
30-10-2007, 02:01 PM
Ma imao i prodao, daleko mu lepa kuca...
Jedino nisam probao M-audio project mix, ali i dalje stojim iza stava da nema kvalitetnog resenja za all-in-one (preampi+ozbiljan kontroler) u nizoj cenovnoj klasi!
E u srednjoj vec imas npr. Digi control24 i sl ali za ipak puno vise novca, zato i savetujem kupovinu kontrolera i preampa odvojeno, jer sam i sam imao iste dileme svasta mi je proslo kroz ruke, veruj mi da je za taj novac mackie najbolji izbor od kontrolera, ne znam samo sta se desava sa kontrolerom koji razvija Digital Cave, mozda to bude dobra stvar, pricali smo par puta na tu temu...
labrys
30-10-2007, 05:24 PM
Tocno tako. Ima san Phonica HB18FW i stvar sljaka.
Od jeftinijih rjesenja sa direct out-ovima po kanalu imas ovo:
http://www.behringer.com/MX2642A/index.cfm?lang=eng
Ali ne preporucam jer moja iskustva su jako losa, kanali su malo radili pa malo nisu. Izludjivao me je skroz.
Direct out-ove ima isto MX8000 i moze se naci povoljno, i ja ga prodajem :-)
Onda A&H Mixwizard...
hmmmm.... nisan na to mislija...
ja san mislija da moze preko firewire-a poslat 16 odvojenih kanala u pc neovisno o zvucnoj kartici.
perosc
30-10-2007, 10:48 PM
Jao ljudi svasta mi kroz glavu prolazi :confused: nisam pametan,ni sam neznam kud gonim,dzep mali a zelja velika.Vi ste mi malo pojasnili te stvari,hvala Vam.A jos cu malo da lupam glavu pa cu se odluciti za nesto.Drugarski pozdrav samo pisite...
Edi Prog
31-10-2007, 10:43 AM
hmmmm.... nisan na to mislija...
ja san mislija da moze preko firewire-a poslat 16 odvojenih kanala u pc neovisno o zvucnoj kartici.
Da da mora san to malo bolje srocit.
Ovo za firewire je istina, znaci preko firewire 16 kanala istodobno neovisno o zvucnoj (niti ti ne treba jer imas i 2 izlaza)
A nastavak je odgovor na pitanje koji mixer ima direct out.
Malo sam blesavo spojio 2 odgovora.
Sorry
perosc
31-10-2007, 09:59 PM
EDI nije meni problem za direkt outove ja imam MX 8000A kojeg bi i ja prodao,no ja sam mislio da taj Alesis FireWire moze snimat 8 ili 16 kanala na PC istovremeno a da su pritom trke razdvojene u programu te da ih mogu onda miksati.A i kad bi mogao sta vredi ako nije controler ujedno.Jer meni je potreban neki controler.Naravno ne tako skup.Klarinetista mi je rekao za mackije MCU ali.... A kako se krece cijena MX 8000 prodavao bih i ja svog.
labrys
01-11-2007, 01:27 AM
Da da mora san to malo bolje srocit.
Ovo za firewire je istina, znaci preko firewire 16 kanala istodobno neovisno o zvucnoj (niti ti ne treba jer imas i 2 izlaza)
A nastavak je odgovor na pitanje koji mixer ima direct out.
Malo sam blesavo spojio 2 odgovora.
Sorry
zasto sorry?
odgovorija si i tvoj odgovor je pomoga.
tnx!
ali ova opcija je skroz zanimljiva... nosis laptop na svirku i priko firewire-a snimas 16 kanala i uz malo truda imas ok snimku...
kad se sitin da smo par puta nosili cili pc, 2 kartice, duple mikrofone stavljali....
zvincic
01-11-2007, 01:56 AM
kad se sitin da smo par puta nosili cili pc, 2 kartice, duple mikrofone stavljali....
oces rec ja sam nosija? :plazi:
Edi Prog
01-11-2007, 09:42 PM
duple mikrofone stavljali....
Cemu duple mikrofone?
Nije jednostavnije napravit pasivni splitter?
A ovaj Phonic je imao manu koja ne smeta kad se live snima: ima VENTILATOR, i to ne bas pretih. Za live i probe je super ali u studiu jednostavno ne prolazi, zato sam ga i prodao. A to ne pise u specifikacijama :rolleyes:
A sto se tice kontrolera ponavljam jedino mi pada Tascam na pamet, kupovao sam ga pred nekih godinu dana pa kad sam doznao cijenu...:mad: Kupio M-audio 1010LT pa i to prodao...
Ne znam dali si negdje napisao budjet pa mozda da od toga krenemo, ovako samo lupetamo
perosc
02-11-2007, 07:58 PM
E ljudi ipak ste mi mnogo pomogli svoim komentarima oko ovih stvari.Zasad sam se odlucio za jeftinu varijantu-behringer BCF 2000 samo kontroler a posebno cu kupiti preampe.Ipak mi je lakse jedno po jedno da kupujem.A tako mi i Milos predlozi cini mi se.Pozdrav svima i veliko hvala
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.