PDA

View Full Version : Vasa top 3+ dream sinta..

clusterchord
28-10-2007, 02:43 AM
Relisov topic o ATC-X, i spominjanje 2 njegove "dream mashine" me ponukalo da nikad nismo napravili "standardan" naj sint topic, da vidimo koja su vama 3 apsolutno naj/best/dream sinta, apsolutno subjektivno. bez opravdanja i ogranicenja.

mislio sam bilo bi zanimljivo da listate top3 od onih koje ste imali/probali/imate, i onda top 3 bez ogranicenja, sve ukljuceno do daske (znaci ferrari/moog/kim basinger varijanta :))..

*filozofiranja o smislu i poanti takvih listi je strogo zabranjeno. :mad::mrgreen: ko nece da igra, nek ne igra..

pa ko ce prvi? droginator? solaris? milos? ajmo..

DADDY Z
28-10-2007, 07:40 AM
evo moja top 3 su sigurno OSCar,roland system 100 i Pro one

goasia
28-10-2007, 08:28 AM
sto imam : Waldorf xt ,Matrix 6 , Roland MKS-80 , v-synth ,JD
sto nemam : Pro One , Jupiter 8 , MiniMoog , Xpander ,Kyle Minogue :)

jebga Chluster 3 je malo ;)

roginator
28-10-2007, 08:52 AM
joj LUSTERCHORD pa da 3 je malo :p

ali ajde ako se vec pita...mada mislm da se zna

BROJ JEDAN JE i uvjek ce biti MINIMOOG jednostavan a UBOJICA
BROJ DVA PROPHET 5..mada necu ga sad revizirati ali volim obje verzije!!!
BROJ TRI JE EMU SYSTEM EMU MODULAR.......nabvit cu ga prije ili kasnije mamu mu poljubim ;)

bas ako vas zanima slijedeci na listi su JP8 i MEMORYMOOG

eto moje top liste

Nedim
28-10-2007, 08:56 AM
ARP 2600 (imam ga), PROPHET 5 (u planu da se uzima) i Syntex Elka.

milos
28-10-2007, 09:52 AM
Ajd,nije me bilo na forumu nedelju dana i samo jedva cekam ovakav thread:D :

1. CS80
2. Oberheim 8-voice(mada veselo za podesavanje patcheva pa mozda i 4 voice dolazi u razmatranje :D )
3. Moog Modular

:) :da:

gregor z
28-10-2007, 10:05 AM
Od tih kojih imam:

Arp 2600

System 100m

Andromeda A6

A od onih kojih jos nemam:

Minimoog

Jupiter 8

Macbeth M5

A od onih koje verovatno nikad necu imat:

Club of the knobs - Analogium

Buchla 200e

Roland System 700

Bitch
28-10-2007, 11:21 AM
...ja sam skroman :)

1. Andromeda
2. Minimoog
3. JD 990
4. Dave Smith Evolver ili Virus TI

... i ko sto rekoste, malo je 3 :D matrix 12, prophet, juno, sh, mks, se atc...
...i e4xt :D znammm nije synth ali ima moooda :D

pozz

Moritz
28-10-2007, 12:19 PM
Uf majku mu samo 3!!!.....:banghead:

3 koja nemam a necu ni mati :

Fairlight CMI III
Waldorf WAVE SHADOW 76
Hartmann NEURON3 koja cu imati :) :

Virus TI
Moog VOYAGER electric blue
Andromeda ili DSI poly evolver ( mrtva trka )3 koja sam imao ili imam :

Roland D 50 ( D 550) - imao
Kawai K 5000 s ( RS ) - imao
Symbolic Sound KYMA - IMAM :da:Znam da ne spada u kategoriju sinta ali samo da pomenem posto mi je bio jako dugo samo pusta zelja Kawai MP8 stage piano ...zelja se ispunila :D

HeatMan
28-10-2007, 12:22 PM
^ja sam josh skromniji, albino, absynth i massive.. :D

shalim se.. TI, juno 60, Nord Lead2..

relis
28-10-2007, 12:58 PM
Moj neprikosnoveni nr.1 je ELKA SYNTHEX. Obozavam zvuk tog sinta.

Broj 2 bi bio Minimoog. Apsolutno brutalno jak monosint.

Pod broj 3 bi mogao biti bilo koji od sljedecih, ne mogu se odluciti: Memorymoog, JD990, Andromeda, Sunsyn, CS80.

Od sinteva koje imam, ljestvica izgleda ovako:

Po kvaliteti:

1. Access Virus Classic
2. Studio Electronics ATC-X
3. Yamaha EX5

Po subjektivnom "necemu", ne znam ni sam cemu (ono - "znam da je ova bolja po svemu, al ona druga ima petice i plavu kosu"):

1. Novation Supernova 2
2. Studio Electronics ATC-X
3. Absynth

U onom threadu sam govorio o 2 dream sinta koja bi se usudio nabaviti, ne u apsolutnim mjerilima, a tu spadaju ATC-x i Andromeda.

Don Solaris
28-10-2007, 01:35 PM
Od svake grupe po jedan:
Roland Jupiter 8 - analog polifonik link na demo1 (http://www.babic.com/SYN/JP-8/grm_JP-8_RM1X.mp3) (ovaj me oduševio, čim sam ga čuo rekao sam "to je to" - ovo kupujem. Zvuk u demou je instant prebacivanje u sredinu 80-tih...ako je netko slušao DM tada i sl...) i demo2 (http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/demos/jp8.mp3) (još bolji, opasno vuče na kraj 70-tih)
Roland Jupiter Digital ili ti JD-990 - digitalac link na puno demoa (http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?p=23696739#post23696739)
SCI Pro One - analog monofonik (najtvrđi analog mono ikad napravljen.. poslušat Yazoo: Upstair at Eric's). Kada sam čuo ovaj demo (http://www.unease.se/mp3/Unease-Dont_Go_replica.mp3), rekao sam "to je to" - ovo kupuem.
Vrijedno spomena:
SCI Prophet 5 rev 2 - analog polifonik (Patrick Cowley, link na stvar (http://www.youtube.com/watch?v=RgHaVTDeK30))
Roland D-50 aka L.A. Synth - digital PCM / VA hibrid sa strukturama, Ring Modulacijom i najboljim konverterima koje je Roland ikad napravio (uz one na JD-990)
Korg Wavestation A/D - digital PCM jednostavno meni jedan od najdražih synthova. Toliko mi je dobar da ga se često ne usudim paliti, jer se bojim da "šta ako mi dosadi". Zato ga samo tu i tamo uključim (sada software), pa to onda malo ližem kao teglu s medom. :mrgreen:
Roland D-70 aka Super L.A. Synth - digitial PCM definitivno najjača pad mašina koju imam. To je prvi Rolandov synth u koji je ugrađen digitalni rezonantni filter. Zvuk skroz drugačije od onog na JD-800, jer cjeli synth su napravili sa preslabim procesorom i kada stisneš akord, malo se poremeti brzina LFO-a što mu daje jednu specifičnu toplinu. Također synth ima onaj legendarni "Analog Feel" parametar. Našao sam neki stari demo (http://www.rolandsynthesis.com/tmp/demos/Roland%20D-70.mp3) što sam radio samo s padovima - ništ opsebno, ali da se čuje zvuk.
Moog Prodigy - to je najbolji bas koji sam čuo. Može da se čuti ovdje (http://www.youtube.com/watch?v=MYPx7hveUIw).

Odoh sad sređivat studio.... ih da vidite sobu... sve puno kablovinja... užas... :banghead:

clusterchord
28-10-2007, 01:41 PM
1. CS80
2. Oberheim 8-voice
3. Moog Modular
hehe milos nisi me nimalo iznenadio ;), a bome i za Roginu sam znao egzaktno sto ce napisat :mrgreen:

za ovu prvu grupu stavio bih:

Jupiter 8
Oberheim OB-X
Andromeda
Yamaha CS-80

a do daske:

moog modular IIIC/P sa par 960tki, i sidecar sa modernijim modulima od MOTM/MODCAN :mrgreen:
Hartmann Neuron spojen na Kymu hahaha
Fairlight II-X
Charlize Theron i Kate Beckinsale, u crnom latexu ko iz "Underworld"

slazem se tri je premalo :da:

silicon science
28-10-2007, 03:07 PM
Hmmm

Macbeth M5
Studio Electronics CODE
Jupiter 8

vanjus
28-10-2007, 05:32 PM
ja sam se ogranicio samo na synths koje sam imao, ili jos uvijek imadem, posto njih ipak najbolje poznajem:
KORG MS-20
KORG Prophecy - my favourite!!!
KORG microX - ovaj sam nedavno skontao zato sto mi je trebao neki manji synth/midi controller do 400-500 evra i odusevio se skroz :-) uopce nijesam ocekiva' tako nesto. jedina mana je sto nema aftertouch keyboard.

Don Solaris
28-10-2007, 08:37 PM
uhhh.... obviously a korg fan...

vanjus
28-10-2007, 11:44 PM
ma nijesam fan tvrtke KORG no ispade tako nekako.... cak mislim da sam naklonjeniji ROLAND proizvodima, ako cemo vec o proizvodjacima, medjutim MS20 je synth sa kojim sam poceo i naucio osnovne stvari i jos mnogo toga i za tu spravu sam veoma sentimentalno vezan :-) KORG Prophecy je najbolji synth koji sam ikada probao! nevjerojatno kakve sve zvukove mozete isterati iz njega! naravno, sprava je namenska samo za odredjene stvari. nije all in one kind of shit. ja sam svojedobno rasprodao sve analogne sprave (303, 202,....) da bi dosao do njega, posto na prophecy-u sve to moze + jos sto sta, najblaze receno.... ovaj microX sam dodao posto sam ga nedavno uzeo, jos sam pod utiskom i odusevljen sam zvukovima. mnogi od njih su veoma upotrebljivi a ne kao na dosta sprava zvuci koji sami za sebe deluju impresivno ali zato nema sanse da se uklope u neku kompoziciju. all of them are editable a ne zakljucani preseti kao sto to ima obicaj da radi roland, yamaha,.... pored toga operativni sistem je excellent, very user friendly + editor 4 pc and mac + vst, etc.
mislim da je tvrtka KORG tokom svih ovih godina postojanja proizvela dosta modela koji su postavljali nove standarde i pomerali granice. MS20, wavestation, prophecy, oasys,.... da ne ispadne sad kako hvalim samo KORG mozda bih dodao i ROLAND JV-1080 + expansions sa kojim vec radim dugo i jako sam zadovoljan. ne znam da li jos uvijek postoji nesto spektakularno bolje u ovom rangu?

MHz
29-10-2007, 12:27 AM
3 koja nemam a necu ni mati :

Hartmann NEURON
Zashto ne bi imao hartmana?

clusterchord
29-10-2007, 06:44 AM
ja bi ga kupio odmah da ga nadjem za neke normalne novce. kad ga nisam uzeo novog za 1500 eur u austriji prosle godine.. koji kreten. :banghead::banghead:

neuron je digital sint za mene.

Moritz
29-10-2007, 08:38 AM
Iz jednog prostog razloga sto su tek sada pocele da izlaze na videlo dizajnerske boljke.
Crkavaju interni hardovi na kojima je i ceo sistema Neurona pa samim tim imate jedan jako lep sint za zid.
Istini za volju pojavio se image disk ali kolika je uspesnost instalacije novog HD-a najbolje nam moze reci Nemecek ( jedini koji ga ima na ovim prostorima ).
Crkavanje enkodera, bilo je jedno vreme da se poruci kit za prvu pomoc ali mislim da toga vise nema...
Ma da ne pametujem mnogo http://www.surroundsfx.com/forum/ gerila forum posvecen Neuronu, na kojem se nalaze i tvorci istog (Bernsee nekada Shpreneger - uzo covek prezime od zene)....

Jako bih voleo ali je suvise rizicno :(

roginator
29-10-2007, 08:59 AM
hehe milos nisi me nimalo iznenadio ;), a bome i za Roginu sam znao egzaktno sto ce napisat :mrgreen:

auuu neko je vidovit :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Moritz
29-10-2007, 09:04 AM
Na kraju se iapk nesto desava za ozbiljno ....

3) there will be new products that are much better and far more advanced than the Neuron, scheduled for release in mid 2008 if all goes well. I don't have any details on them yet that I can share but the technology will be far more advanced than what the Neuron has used so far. If we find a partner we might again make this a hardware (let's talk about these 80 core chips that Intel are developing http://www.surroundsfx.com/forum/images/smiles/icon_smile.gif ). I will keep you posted, as always. ......

Drugari hranite kasice prasice da budu lepe i debele, a kada se ovo cudo pojavi onda KRK i pare na sunce. :D

Don Solaris
29-10-2007, 09:09 AM
Ja mislim da bi orig topic trebalo rasparcelirati. Na:
Top tri analog monifonika
Top tri analog polifonik
Top tri digitalca
Top tri VAJer ovako je te?ko! :mad:

Po?to znamo da je najbolji synth onaj - koji korisniku omogučuje da najbolje ostvari zadane rezultate. Pa tako, kod nekog je to brzina produkcije (soft sintovi), kod drugog debljina bassa, kod trećeg hi-fi čistoća zvuka, kod četvrtog masa klavijature koju mora da tegli sa sobom celo vreme i tako dalje i tako dalje.

Don Solaris
29-10-2007, 09:12 AM
auuu neko je vidovit :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Milan: http://www.youtube.com/watch?v=SFeNgr1AbUo

relis
29-10-2007, 12:16 PM
Super mi je ideja od don solarisa!

Evo moje ljestvice po tipovima:

Monofoni analogni:

1. Minimoog
2. Pro One
3. ATC-X

Polifoni analogni:

1. Synthex
2. Memorymoog
3. CS80

Digitalni:

1. JD990
2. Virus B
3. Wavestation

VA:

1. Virus B
2. Nord 3
3. Supernova 2

Don Solaris
29-10-2007, 12:44 PM
Monofoni analogni:

1. Pro One
2. Minimoog
3. MS-20

Polifoni analogni:

1. Jupiter 8
2. Prophet 5 rev2
3. MKS-70

Digitalni:

1. JD990
2. Wavestation
3. D-50

VA:

1. Waldorf Q
2. AN1-x
3. Ion

slowstar
29-10-2007, 01:53 PM
Moja je "skala" skoro potpuno ista kao DONova, s' razlikom da bi u polednjoj grupi umesto Waldorf Q stajala Supernova 2, koju doduse nisam imao licno, ali sam je dosta "ispipavao", (par popodneva) i obrnuo bi redoled prva dva sinta u prvoj grupi, znaci 1=MINIMOOG 2=Pro One. Sto se poslednje grupe tice, mislim da bih veoma rado kupio ION, sto cu verovatno i uciniti, obzirom da je finansijski veoma dostupan (Citaj - skoro dzabe)

slowstar
29-10-2007, 02:01 PM
P.S. veoma me cudi sto bas NIKO nije spomenuo nijedan sint firme ARP, cija sam dva modela imao, a takodje i cuveni "OMNI2"
Sint 2600 je naprosto legendarni, i na njemu sam napravio nalepsi SAW BASS koji sam ikada imao prilike da koristim. On je takodje bio cudan, jer je mogao da svira i 2 glasa (duophonic) naravno, ne bas nezavisna...
Veoma mi je zao sto sam ga prodao, ne znam mu cak ni ime, bio je iz Ljubljane, i kada je cuo da prodajem, doputovao, ispljuvao pare, popio kafu i otisao na avion. Cini mi se da se predstavio kao klavijaturista grupe
"Jugoslavija" za koju nisam cuo ni tada, a ni sada. Inace, vecinu sintova na tadasnjoj ploci grupe "ZUR" i na singlu "meteorologija" svirao sam na ARPovima i malo na OBERHEIMU FVS 4

fischek
29-10-2007, 02:12 PM
P.S. veoma me cudi sto bas NIKO nije spomenuo nijedan sint firme ARP, cija sam dva modela imao, a takodje i cuveni "OMNI2"

spomenuo je gregor z (ja sam ocekivao da ce i milos posto mu stoji kao avatar ;))

Inace, vecinu sintova na tadasnjoj ploci grupe "ZUR" i na singlu "meteorologija" svirao sam na ARPovima i malo na OBERHEIMU FVS 4

OT: a koje su klavijature koriscene na Delta Project albumu?

Moja 3 dream sinta? Vrlo me zanima JD990 posle price sa clusterchord-om, a inace me privlaci Elka Synthex i Virus TI.

milos
29-10-2007, 02:15 PM

Eh ,drago mi je da nisam izneverio :D ;) :)
Sto se tice Neurona, instalira se Vista i ubaci 8 gbytea rama pa se makar ima fore cackati pola sata Neuron VS dok ti ne pojede ceo ram :D
Eh Slowstar ,bas sam se dvoumio da li na trece mesto da stavim Arp 2500 ili Moog Modular ali Clusterchord me "zatrovao" Tomitom i Carlosom tako da nisam mogao da odolim :da: :)

sRce
29-10-2007, 04:44 PM
Valjda bi trebao da i ja nesto ovde napisem, a i ne moram posto je vec sve spomenuto...
Neznam... ali meni je lista ovakva:

1. Yamaha CS-80 ... kaze Rogina da se mnogo kvari...ali ja jednostavno volim taj zvuk...
2. Minimoog
3. Elka Syntex

...naravno ima jos ali ajde da ispostujemo pocetni thread (jer ako bude + ...bice dugacak spisak...).

p.s. dzaba sve ovo pisemo kad je nema muzika... ocu to da cujem i da me pomeri...

roginator
29-10-2007, 05:40 PM
Valjda bi trebao da i ja nesto ovde napisem, a i ne moram posto je vec sve spomenuto...
Neznam... ali meni je lista ovakva:

1. Yamaha CS-80 ... kaze Rogina da se mnogo kvari...ali ja jednostavno volim taj zvuk...
2. Minimoog
3. Elka Syntex

...naravno ima jos ali ajde da ispostujemo pocetni thread (jer ako bude + ...bice dugacak spisak...).

p.s. dzaba sve ovo pisemo kad je nema muzika... ocu to da cujem i da me pomeri...

pa da glede Yamahe to stoji

kao i memory moog i Chroma...

jednostavno vole biti nemilosrdni prema novcaniku vlasnika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ali i dalje su to opake pile ;)

nadam se da ce clusterchordu njegov skoro doci da se malo upoznam s CS 80...uh vec dugo on to dovlaci iz USA!!!!

clusterchord
29-10-2007, 08:30 PM
Na kraju se iapk nesto desava za ozbiljno ....

3) there will be new products that are much better and far more advanced than the Neuron, scheduled for release in mid 2008 if all goes well. I don't have any details on them yet that I can share but the technology will be far more advanced than what the Neuron has used so far. If we find a partner we might again make this a hardware (let's talk about these 80 core chips that Intel are developing http://www.surroundsfx.com/forum/images/smiles/icon_smile.gif ). I will keep you posted, as always. ......:D

otkud ovo, ko - sta - gdje, daj link? :hyper:

jel to ima naznaka rezurekcije hartmanna ?

inace znam sve to o disku, nisam jos dobio potvrdu da mirror uspijeva da "prevari" Neuron OS. enkodera je bilo , i imao sam ih narucene, dok nisam otkazao taj Neuron u Austriji.. sad ih vise nema.

nisam cuo doduse da nesto posevno rikavaju, osim ako ih divljacki ne koristis.. pricao sam dosta s puretom o svemu, al proslo je vremena pa se vise ni ne sjecam..

Nego, otkad imas Kymu? i kako ti je? pricaj covjece.. :D

@srce: nije bas da se puno kvari, vec puno rastimava CS-80. ot je glavni problem. kad ga na jednu lokaciju smjestis, nastimas, nemoj da ga mrdas..

alavuk
29-10-2007, 08:37 PM
Inace, vecinu sintova na tadasnjoj ploci grupe "ZUR" i na singlu "meteorologija" svirao sam na ARPovima i malo na OBERHEIMU FVS 4

a to li je ... uh ... onaj bas na pocetku pesme djuskaj kida .... hvala na ovome

OT : NEMAM IH SVI SU MI DOBRI ... ali se nesto u poslednje vreme vezem za jx8p :S cs30 bi mi lepo legao kao i sh101/mc202 toliko ... eto rekox ipak

sare
29-10-2007, 08:39 PM
P.S. veoma me cudi sto bas NIKO nije spomenuo nijedan sint firme ARP

ok slowstar onda treba, da i ja napisem moju top listu:

-oni kojih nemam (jos):
ARP 2600
MINIMOOG
MOOG MODULAR a moze i koja BUCHLA :mrgreen:

-one koje imam:
MS20
SYSTEM 100M
Oberheim OB-SX (momentalno u kvaru :( ima li mozda ovde netko spare parts za ob-sx i netko, ko moze da burna 2708 eprome ??)

Don Solaris
29-10-2007, 08:42 PM
Evo jedan splash da nas osveži, pa idemo dalje sa listanjem opreme...

http://www.rolandsynthesis.com/temp/PSSpvAxRih.gif

alavuk
29-10-2007, 08:43 PM
skroz analogno solarise :]]] nema sta ... kako ti radi onaj cs15 ???

OFF
29-10-2007, 08:58 PM
Da malo miniram temu :D

hamm b3
rhodes (neki ocuvan)
minimoog

Don Solaris
29-10-2007, 09:16 PM
skroz analogno solarise :]]] nema sta ... kako ti radi onaj cs15 ???Radi lele ko traktor!

alavuk
29-10-2007, 09:24 PM
ja pitao ovako ali dobro :]]]] off topic ali je opet vezano za topic na neki nacin

sad slusam koncert luftwaffe-a (jos jednom veliko hvala clusterchord !!! ) i uvek me iznova odusevi ovo , znaci nemam reci ... sintovi rulaju !!!! :]]]]

jel ja nisam video ili nije niko napisao jupiter 8 ?????? sto bi drugar rekao fabrika zvukova :]]]]]

Moritz
29-10-2007, 10:49 PM
otkud ovo, ko - sta - gdje, daj link? :hyper:

jel to ima naznaka rezurekcije hartmanna ?

inace znam sve to o disku, nisam jos dobio potvrdu da mirror uspijeva da "prevari" Neuron OS. enkodera je bilo , i imao sam ih narucene, dok nisam otkazao taj Neuron u Austriji.. sad ih vise nema.

nisam cuo doduse da nesto posevno rikavaju, osim ako ih divljacki ne koristis.. pricao sam dosta s puretom o svemu, al proslo je vremena pa se vise ni ne sjecam..

Nego, otkad imas Kymu? i kako ti je? pricaj covjece.. :D

Nece biti novog Hartmanna nego je Prosoniq vlasnik NASS sinteze ( oni su i razvijali ceo kod, tacnije Stephan Shprenger sada Bernsee koji je bio glavni DSP programer u toj firmi a sada radi solo www.osxtools.com ) pa su u medjuvremenu poradili toliko na razvoju iste da prevazilazi potencijale hardverskog Neurona. Za sada ce biti u soft verziji mada se suska da ce ga napraviti i u hardveru...zapravo to i pise u tom odlomku.

Kyma....prica za sebe. Cekao sam je verovao ili ne 14 godina i konacno je kupih pre par meseci. Ono sto cu ti reci za pocetak jeste da trazi jako puno vremena da se posveti i da je bazicni sistem kao kada pirocanac daje svom detetu da lize lizalicu kroz celofan...taman da se napalis i onda odes u OUT OF REALTIME poruku i popizdis.
Bez dodatnih kartica ni ne razmisljaj o Kymi. Zvuk...bolestina :D, zvuci vrlo hardverski, organski i debelo. Gomilu efekata kao u Eventide-ima ;)...reverbi ludilo, plus sve one shizo sinteze i ostali algoritmi....kupih jos i Wacom tablet i olovku i CMlabs MOTORMIX...svi se jako lepo slazu sa Kymom :p .
Kad bude dolazio u ove krajeve javi se pa da malo proceprkas po Kymi.

slowstar
29-10-2007, 11:53 PM
spomenuo je gregor z (ja sam ocekivao da ce i milos posto mu stoji kao avatar ;))

OT: a koje su klavijature koriscene na Delta Project albumu?

OT: a da ne ostane neodgovoreno:
Roland D 50
Roland Super JX + programmer
Roland S 550 sampler Expanded + TV out (RACK)
Yamaha DX 7 (prvi model, nije dvojka)
KORG DDD1 drum machine (sa prosirenjima)
ROLAND MC-500 digital sequencer (nema kompjutera!!!!)
Mislim da je to sve, ne mogu da se setim svih detalja tacno,
bilo je pre vise od 20 godina...mixano je DIREKTNO, bez trake,sa sequencera odmah na master traku, bez visekanalnog magnetofona koji smo i tada imali (TASCAM 86-16 sa DBX noise reduction)
Mixer je bio D&R series 9000 32/24, a master tape je bio STUDER A 810, na BASF LGR 50 1/4 inch traku, na 76 cm/s
Mastering nije radjen, u to vreme nije ni postojao na ovim prostorima...

clusterchord
30-10-2007, 01:03 AM
Slowstar, fascinantni detalji, a sto ste koristili za reverbove ? delaye?

roginator
30-10-2007, 01:29 AM
MOZDA MOJ URSA MAJOR 8x32??????????????????

slowstar
30-10-2007, 01:41 AM
Slowstar, fascinantni detalji, a sto ste koristili za reverbove ? delaye?
Bio je jedan YAMAHA REV 5, URSA MAJOR 8X32 digital reverb, ROLAND mislim SDE 3000 delay (ili je to KORG?) imali smo 2 komada, nisam siguran za YAMAHA SPX 90, mozda je stigao posle mixa ploce, imali smo i UREI limiter, onaj cuveni "zuti" 1178 ili1176 ne secam se, kao i 2 kom Valley People Dyna-mite, jos i danas rade kod Olivera u studiju, 2 kom MXR 31 band Graphic EQ,
Roland flanger u racku, Roland Dimension 4, Nova Systems Aural Exciter,
Bio je i DBX stereo kompresor, onaj crni (nismo ga mnogo koristili)
Secam se i da smo koristili Electro harmonix "small stone" phaser, morali smo preko direct boxova, zbog impedance, monitori su bili ALTEC 604-8H u custom made kutijama, i neizbezne Yamahe NS 10 tek su se pojavile tada kod nas...
Alteci su bili "ganjani" sa CROWN DC 300, a Yamahe + jos jedan par nekih malih AR zvucnika sa tada jako dobrim SANSUI AU 919. Mixao je Theodor Yanni, sound engineer iz Australije koji se tada zatekao u Beogradu, i mi ga "isplatismo", pa je doduse pod nasim nadzorom to uradio mislim za 2 ili 3 dana (popodneva)
Toliko se secam, mislim da je uglavnom to, ali moram da napomenem da smo SAMI radili akustiku u studiju na osnovu tzv "boltovog niza" i LEDE dizajna - napred gluvo, pozadi britko, sa spanskim zidom veoma rapavim, i nekim primitivnim difuzorom pozadi, ali je to tada sigurno bila najbolje zvuceca rezija u gradu, jer ostale su bile modifikovani podrumi "ogluvljeni" do bola. Nije bilo ni interneta, a ni Googla, do svakog podatka se veoma mucno dolazilo, i da nije bilo naseg "dubokog" poznanstva sa nekim ljupkim stjuardesama, tesko bi zavrsili te zadatke, a naravno bio je tu i cuveni
SFRJ pasos (tada najskuplji na crnom trzistu) pa se u New York putovalo kao do Panceva, a o Londonu, i slicno da i ne govorim...
Izvinjavam na smoru i off topicu...

Don Solaris
30-10-2007, 07:19 AM
MOZDA MOJ URSA MAJOR 8x32??????????????????
Jel to onaj - ti njemu "jedan", a on tebi "dva! dva! dva!".... :mrgreen:

Kako se zove to čudo koje imaš?

roginator
30-10-2007, 08:54 AM
Jel to onaj - ti njemu "jedan", a on tebi "dva! dva! dva!".... :mrgreen:

Kako se zove to ?udo koje ima??

URSA MAJOR space station
ali sredio sam sad kazes JEDAN a on vraca jedan i pol... jedan i pol ...:rotfl: :rotfl: :rotfl

Don Solaris
30-10-2007, 10:59 AM
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

a koje mu je tocno oznaka SST ..... ?

clusterchord
31-10-2007, 12:30 AM
ok ajmo sad lagano back on topic.

kako je don predlozio po grupama, ja bih dodao u, recimo, digitalno-hibridnu "dream" grupaciju, pored fairlighta, kyme i neurona..

PPG Wave 2.0
Waldorf Stromberg (ako izadje)
John Bowen Solaris (izlazi uskoro)

a u opcenitu, ne-sint grupu "klavijatura":

Steinway B - najbolji i najekspresivniji muzicki instrument koji sam ikad svirao
Suitcase 73 mk1, 1973 - sta rec, best of the best
Wurlitzer 200A - vidi pod rhodes
Hammond M100 ili sl +leslie, Floyd? Genesis? to je to..
Klavicembalo, klasicno :mrgreen: - da raspalim goldberg varijacije i branderburski peti..

moze i par schoepsa i gml-a da to sve mogu fino snimiti

to sve dolazi kad ozenim neku debelu staru babu s Pantovcaka, pa dobijem cijeli kat za klavijature u zamjenu da ju je.. <smetnje>.. m. :banghead::o:mrgreen::mrgreen:

slowstar
31-10-2007, 03:05 AM
Sto se ostalih klavijatura tice, ko je jednom stavio ruku na neku od pravih, cevnih orgulja, na najnizi manual (I) i pritisnuo (ili izvukao, zavisi od sistema)
dugme na kome pise "TUTTI" (a da se radi o zaista velikom instrumentu)
taj je cuo najvelicanstveniji zvuk u zivotu, zvuk koji se jako tesko, ili cak nikako ne moze docarati (za sada bar)

Don Solaris
10-11-2007, 01:43 PM
jaooooo... zar je moguće da ste svi zaboravili legendu ?!!

nitko nije spomenuo: legendu svih legendi !!!