View Full Version : Andromeda - jel' vrijedna toga?
relis
26-10-2007, 06:40 AM
Evo moje velike dvojbe u zadnje vrijeme;
Htio bi imati taj sint, ali se bojim koliko mi se to isplati uzimati... Jer, morao bi prodati Supernovu 2 rack, JP8080 i Pulse plus i jos dodati novca za koji si mogu kupiti npr. Korg MicroX (sto mi je isto velika zelja zbog tog Korgovog zvuka, ima fantasticnih preseta, od Tritona, ali i onih jos iz vremena 01W i M1).
Onda, tu je i problem pouzdanosti Andromede. Nisam uvjeren da ce mi dugo raditi bez greske. Mozda histeriziram, ne znam...
Koje je vase misljenje,
Andromeda vs. (Supernova2 + JP8080 + Pulse plus + MicroX) ???
Nedim
26-10-2007, 07:49 AM
Imao sam Andromedu 2 godine i prodao sam je a posle sam uzeo SUPERNOVA2
obratno no sto ti radis. Ne shvati me pogresno Andromeda je dobar sint al ne za
te pare, ne znam za kolko je mozes naci al ja ne bi dao te sintove za ANDROMEDU
jer sa njom ne mozes postici ni pola sta mozes sa te 4 masine.
Naravno svako ima svoj ukus, nije u pitanju znanje il ne znanje al ovo sto ti kazem
kazem ti iz PRVE ruke a ne rekla kazala.
Pozdrav
roginator
26-10-2007, 10:08 AM
e Relis
stvar je u ukusima!!!
ja imao i PULSE ( sto znas)
imao Supernovu II ali jako kratko!!!cca 3 tjedna
imao JP 8080 i nedavno ga prodao nakon 5 godina koristenja!!!!
ali i dalje imam andromedu!!!!!!
i necu je prodavat..andromeda je kategorija iznad svega ovog ;)
samo navodno pazi ako ces je uzimati koji seriski uzimas...neke su jako bagovite
a skupa nije !!!!!
ima ih po 2000 EURA
sto svakako vrijede
relis
26-10-2007, 10:30 AM
I da, mora se uzeti u obzir da sad imam i ATC-x, tu je i EX5 i Virus Classic, koje ne mislim prodavati. Eto..
Jos ne znam...
clusterchord
27-10-2007, 02:13 AM
meni je vrijedna.
istina je serija iz 2006 je imala bug sa stimanjem, i to vec iz tvornice. sve prije , i sve poslije rade dobro. ako kupis dobru u startu onda se one ne kvare. ne vise no sprave od ostalih proizvodjaca.
inace sto se tice "vrijednosti" i cijene andromede. nevjerojatno je kako je trziste razmazeno.. pricamo o 16 polifonom pravom analognom sintu. 32 VCOs i 32 VCFa. trebala bi kostati 5 soma a ne 2. po meni best analog buy svih vremena. dobro se sjecam, krajem 90tih ljudi su plakali dajte nam barem 6polifoni VCO analog, za bilo koje pare.. i bum - izadje 16polifona andromeda sa 2 filtera po voice-u za tadasnjih 2.6 soma.. pa je sad odjendom "preskupa".. buahahaha .. nekima se nikad nemoze udovoljiti. (ne mislim na tebe relis, pricam o trzistu ranih 2000tih godine i kritikama na a6)
btw, to je sint koji je trenutno potukao sve rekorde u duljini proizvodnje jednog modela sinta. ukljucujuci sve digitalne i analogne modele danas. 7 godina je ljudi moji fkin rekord.
inace, sto se sounda tice, naravno nece ti ona zamijeniti bas sve druge analoge, sto nece niti jedna sprava, ali ako moras imat samo jedan polifoni analog, onda je to definitivno taj. najsiri range soundova. odlicna kombinacija uz ATC-X. vrlo komplementarne sprave po mom misljenju. na tvom mjestu ja bi kasnije jos uzeo nesto ultra brzo, brze od a6 a pogotovo brze od atc-x, za one najbrze sekvence.. neki tvrdji roland - ili sh101/2/9 ili juno60.. obzirom da volis brzu elektroniku.
ako pricamo o analognom soundu, usporedjivat supernovu, u bilo kojoj varijanti, ili bilo koji VA, sa andromedom, je apsolutno besmisleno. mozemo razgovarati kakva je u odnosu na prophet ili jupiter8 itd..
uostalom svirao si je kod mene.. pa znas.. ;)
Nedim
27-10-2007, 04:03 AM
Sve je bas onako kako je Cluster rekao, da ne kontradiktiram sebe ja nisam
mislio da Andromeda ne valja, ipak to i za mene i po mome misljenju je naj
naj sint koji postoji u toj kategoriji za sad, jedino KURZ VA1 ne znam kakav
je bio koji nikad nije izasao. Sta sam ja hteo reci je da za moje zahteve tad
u to vreme ne bi dao te 4 masine za Andromedu jer u te 4 masine bili bi mi
vece choices od glasova za ono sto sam radio. Ja bi ti preporucio ako mozes
da ostavis Supernovu tek onda da uzmes Andromedu.
Pozdrav
Moritz
27-10-2007, 10:01 AM
btw, to je sint koji je trenutno potukao sve rekorde u duljini proizvodnje jednog modela sinta. ukljucujuci sve digitalne i analogne modele danas. 7 godina je ljudi moji fkin rekord.
i
Ipak postoji jedan sa duzim rekordom Kurzweil K2000 od kraja 1990 do polovine 1999 !!! I dan danas prepisa gomilu novih sintova...."analogna digitalija" :) .
Na zalost nikada nisam imao priliku da probam A6, samo da je cujem u snimcima....voleo bih jednog dana da je udomim :). Slazem se sa tobom oko razmazenosti trzista, kada uporedimo A6 sa VOYAGER-om cena je potpuno smesna, zato treba to iskoristiti i kupiti je dok ne prestanu da je prave jer ce tada da cena ode....daleko.
relis
27-10-2007, 01:28 PM
Hvala svima na komentarima.
A kvragu, problem je moj sto imam jako liberalan stav prema sintevima. Zbog toga se tesko odlucujem prodati nesto. "A gdje cu onda uzeti takav zvuk kad mi zatreba..." i slicno. Najradje bi sve ostavio doma i kupio a6, al ne ide to, sto je previse, je previse.
No dobro, nije pitanje zivota i smrti, ni dana. Vidjet cemo...
clusterchord
27-10-2007, 04:28 PM
Ipak postoji jedan sa duzim rekordom Kurzweil K2000 od kraja 1990 do polovine 1999 !!! I dan danas prepisa gomilu novih sintova...."analogna digitalija" :) .
istina, K2000 se raio cijelu vjecnost, ali su mu ipak mjenjali verzije/modele, expanzije, upgrade-irali ga itd itd.. A6 je u apsolutno nepromjenjenoj varijanti najduze na trzistu.
A6 bi uskoro trebali prestat proizvodit. ja se nadam da ce to doc sto kasnije, jer su 5 godina nakon prestanka proizvodnje obavezni drzat dijelove i sav servisd. po zakonu americkom.
fischek
10-01-2008, 02:57 PM
Preko koga kod nas (Srbija) moze da se uzme A6? Sad sam zvao Artist, pa mi kaze da gledam cene na Thomann-u, a na Thomann-u ga nema.
redroom
10-01-2008, 09:04 PM
Andromeda je sa svojim karakteristikama best buy synth.
Doduse nije all around synth (ne znam koji zvuk preferiras) ali fakat koji je to synth koji pokriva sve?
Ja sam kupio Andromedu iz ove 2007 serije i nemam nikakvih problema s njom. Dapace. Oscilatori i filteri se tjunaju bez frke, synth radi samo tako, prej*bena sprava u svakom pogledu :). Ovo sta ti kaze clusterchord stoji, serija iz 2006. imala je problema sa jednim oscilatorom koji se navodno nikako nije dao tjunat. U medjuvremenu je (opet navodno, jer ne postoji nikakav zvanicni info) Alesisov kooperant/firma koja im je isporucivala chipove prnula u bakrot pa zato preko pola godine Andromede nije uopce bilo na trzistu igdje. Ekipa iz USA koja ju je narucila u 3., 4. i 5. mjesecu 2007. nije mogla vjerovat da smo tip iz Australije i ja, koji smo je narucili pocetkom 8. mjeseca dobili ne prije njih, nego uopce. Ali kako citam, izgleda da su rjesili problem sa dobavljacem chipova jer je upravo krenula nova posiljka sta znaci
@ Moritz da se Andromeda s prekidima proizvodi od 1991. godine i po tome bi trebala bit najduze proizvodjeni synth
relis, za sve sta te interesira vezano za Andromedu najbolje ti se registrirat na electro-music.com (http://electro-music.com/forum/index.php?f=90) forum, imas Andromeda users forum i tamo ces nac sve odgovore. Na tom forumu je cak i tip koji je sudjelovao u razvoju i proizvodnji prve, americke serije, Andromede.
@ clusterchord nadam se da ovakav synth debili iz Alesisa, ustvari Numarka koji ih je kupio, nece nikad prestat proizvodit, j*bo ih americki zakon :wink:
roginator
10-01-2008, 09:13 PM
Doduse nije all around synth (ne znam koji zvuk preferiras) ali fakat koji je to synth koji pokriva sve?
:confused: :confused: :confused:
relis
10-01-2008, 09:39 PM
Ej redroom, jesi ti imao Pulse+ nekad?
redroom
10-01-2008, 09:44 PM
nisam
relis
10-01-2008, 09:51 PM
ma nebitno, tip koji mi prodao prvog pulsa je nesto govorio da kupuje andromedu i tak. A iz Splita je, pa sam poslozio dva i dva, al slagalica ne valja...
redroom
10-01-2008, 10:00 PM
reci roginator :wink:
redroom
10-01-2008, 10:10 PM
Preko koga kod nas (Srbija) moze da se uzme A6? Sad sam zvao Artist, pa mi kaze da gledam cene na Thomann-u, a na Thomann-u ga nema.
upravo citam na electro-music.com forumu da je ekipa u Americi pocela napokon dobivat svoje davno narucene Andromede.
za vjerovat je da ce ih i Thomann brzo dobit, a onda i ex-Yu trgovine, ukljucujuci i Artist
ako si nestrpljiv, pa jos imas nekog u Becu ko ti moze prebacit nesto ovako veliko preko grane, evo ti A6 u trgovini Friendly House (http://www.friendlyhouse.at/suche/ergebnisse/alesis_andromeda_a6/linkcGFnZT1nZXJhdGUvZGV0YWlsLnBocCZpZD1BTkRST01FRE E=), cijena 2.300 eura
clusterchord
11-01-2008, 04:04 AM
je, krenule nove posiljke , sto me zaista razveselilo..
izgleda da opet rade ASIC chipove, imaju valjda novog manufacturera. drago mi je da se jos uvijek proizvodi meni jedan od, ako ne i najdrazi sint svih vremena :):). koliko cujem za sada, s ovim novim serijom je sve u redu, ali vidicemo..
imat ce ju pro audio odn artist u hrv.. znam da je kod njihovog dobavljaca u njem export cijena oko 1700e, dok dodje u zagreb transport, plus marza od ducana itd.. bit ce oko 2200plusPDV pretpostavljam.
Don Solaris
11-01-2008, 08:31 AM
bit ce oko 2200plusPDV
Znaći sa PDV-om to ispada 2600 EUR....
Mo?da bolje uzet polovnu u americi - prethodno samo saznat koji je serial number, da nije ona bolesna. Tamo polovna ko?ta 1260 EUR (1800$). Mi na?alost u HR ne mo?emo toliko veliki paket uvesti, ali mo?da se u BiH i Srbiji mo?e - svakako provjeriti. Po?tarina bi bila nekih 175 EUR (250$). Znaći nekih 1600 na ruke sa porezom. Ili ti soma juraca jeftinije, nego nova u dućanu.
Ali to je dosta riskantno. Čuo sam da build quality tog uređaja ba? nije ne?to i da se ?kvadri po putu znale potrgati neke stvari. ?to i ne čudi - pogledati po netu filmiće kako dečki iz nekih po?tanskih kompanija igraju bacanja paketa iz kamiona na pod....
fischek
11-01-2008, 09:34 AM
drago mi je da se jos uvijek proizvodi meni jedan od, ako ne i najdrazi sint svih vremena :):)
Clustere, pa ti si ultimate GAS generator, 2-3 pozitivne izjave u vezi sa A6 i pola foruma razmislja o tome kako da ga kupi :rotfl::rotfl:
clusterchord
11-01-2008, 01:04 PM
Znaći sa PDV-om to ispada 2600 EUR....
mozda ce bit nesto manje.. ali kupis na firmu da odj PDV, a i stare musterije tamo imaju rabat cak i do 20%..
iliiiiii..... uzmes direktno u njem, i sam svercas preko ili das nekome da ti doveze/preveze.. (1700 + 15-20%) to je najeftinije. :wink:
Mo?da bolje uzet polovnu u americi - prethodno samo saznat koji je serial number, da nije ona bolesna...Ali to je dosta riskantno. ..quality tog uređaja ba? nije ne?to i da se ?kvadri po putu znale potrgati neke stvari. ?to i ne čudi - pogledati po netu filmiće kako dečki iz nekih po?tanskih kompanija igraju bacanja paketa iz kamiona na pod....
takvu spravu ako kupujes novu treba uvijek kupiti lokalno , da imas garanciju servis i sve to.. treba razmisljati o tome da, svaki sint moze crknit iz ovog ili ong razloga.. i gdje si onda.. ovako ako crkne imas kome dat, i koga hvatat za vrat.
drugo, sam si naveo glavni problem.. bacanje sprava od fedexa/upsa.. to nema veze sa qualitijem uredjaja (koji je btw za danasnje standarde dobar), jer gotovo svaki sint ce se raspast ako ga bacis iz kamiona na pod.. bio to jupiter ili sto drugo..
vrijedi ekstra para da covjek moze mirno spavati..
redroom
11-01-2008, 01:32 PM
@Don Solaris & clusterchord
Košta 2600 eura ako je kupuješ na rate, potrošački kredit i slično. Ja sam kupio novu Andromedu (proizvodnja 2007.) u ZG u trgovini Nova Glazbala za 15.200,00kn s PDV-om (cca 2050 eura) sa 20% popusta na cash.
Okej, istina, lako je ako imaš toliko casha za pljunut, ali ovakav synth se kupuje jednom u životu :wink:
Istovremeno mi je vrlo ljubazni i susretljivi tip iz jedne druge firme (koja takodjer prodaje glazbene instrumente i opremu u HR i tu i tamo neki polovni komad) locirao u Americi polovnu iz prve, američke serije koja je sa transportom i svim ostalim davanjima na kraju ispadala dobrih soma i nešto kuna skuplja od nove.
U tom trenu nije bilo moguće vidjet fotke nego samo vjerovat na riječ da se radi o mint condition synthu korištenom u smoke-free studiju (to svi kažu). Za cash, i naravno bez jamstva jer se radi o polovnom synthu. Doduše, raspitao sam se o firmi i tipu kod provjerenih i iskusnijih faca i dobio jako dobar feedback, ali isto nisam htio riskirat, pogotovo kad sam za manje novaca iskopao novu, sa jamstvom i osiguranim servisom (pa ma šta to značilo za takve syntheve u HR :rolleyes:)
Imali su u ponudi i novu koja je bila skuplja nego u trgovini Nova Glazbala.
RetroMan
11-01-2008, 01:58 PM
Preko koga kod nas (Srbija) moze da se uzme A6?
Nova Andromeda A6 u BG = 1990 EUR za clanove Rumskog. :)
RM
clusterchord
11-01-2008, 03:11 PM
Ja sam kupio novu Andromedu (proizvodnja 2007.) u ZG u trgovini Nova Glazbala za 15.200,00kn s PDV-om (cca 2050 eura) sa 20% popusta na cash.
pa to je dobra cijena. znaci oko 1680 bez PDV-a.
inace znam gazdu(davorina) vec dugo, mozda bih mogao i jos kakav rabat dobiti..
Okej, istina, lako je ako imaš toliko casha za pljunut, ali ovakav synth se kupuje jednom u životu :wink:
to sam i ja mislio kad sam ju kupovao 2003, al kad kupis prvi takav onda si tek nahebo, vjeruj mi.. igre bez granica :D:D
Clustere, pa ti si ultimate GAS generator, 2-3 pozitivne izjave u vezi sa A6 i pola foruma razmislja o tome kako da ga kupi
pa onda bi mi mogao Alesis jednu i pokloniti :D. kad bolje razmislim, kad sam radio demose prije 3 god na harmony centralu, par ljudi je odmah kupilo A6..
ultimate GAS generator: pogotovo nakon graha s kobasama i špekom
redroom
11-01-2008, 03:43 PM
pa to je dobra cijena. znaci oko 1680 bez PDV-a.
inace znam gazdu(davorina) vec dugo, mozda bih mogao i jos kakav rabat dobiti..
to sam i ja mislio kad sam ju kupovao 2003, al kad kupis prvi takav onda si tek nahebo, vjeruj mi.. igre bez granica :D:D
pa je, cijena je na kraju ispala okej
a to sa kupovanjem opreme... eh, znam, ne mislis valjda da je andromeda jedina igracka, he, he :wink: bojim se da je vecina nas rodjena s tvornickom greskom, nema druge nego nas gurnut u seoski potok ko starog stojadina ili zatuc ko vola u kupusu. j*bote kupim andromedu i odma drugi dan krenem gledat kako skupit lovu za voyagera ili jupitera 8, pa jel to normalno!! :shock:
clusterchord
11-01-2008, 08:02 PM
eh, znam, ne mislis valjda da je andromeda jedina igracka, he, he :wink: bojim se da je vecina nas rodjena s tvornickom greskom, nema druge nego nas gurnut u seoski potok ko starog stojadina ili zatuc ko vola u kupusu. j*bote kupim andromedu i odma drugi dan krenem gledat kako skupit lovu za voyagera ili jupitera 8, pa jel to normalno!! :shock:
da mislio sam na jos VCO polifonika, kad jednom covjek proba jednog postenog.. otvara se pandorina kutija.. meni se otvorio svijet, i ja sam 6mj nakon andromede poceo gledat kako da kupim super jupiter ili jupiter8 :D
roginator
11-01-2008, 09:13 PM
reci roginator :wink:
pa andromeda je jedan od najboljih allaround analognih sinteva!!!!!!
Don Solaris
11-01-2008, 09:38 PM
Istovremeno mi je vrlo ljubazni i susretljivi tip iz jedne druge firme (koja takodjer prodaje glazbene instrumente i opremu u HR i tu i tamo neki polovni komad) locirao u Americi polovnu iz prve
Jel mo?da Amil Makota iz Audiona?
http://www.audion.hr/
Super lik, i on ti mo?e nabavit sve. Budem ga pitao da mi nabavi OB-8 u Americi po?to on shippa sa kontejnerom, a firma mu je zapravo pola u americi pola u HR. E sad ako ima jo? zainteresiranih za OB-8 mo?e on uzeti 2-3 komada, ovisno koliko ih nađe.
Daklem, jel treba neko OB-8 ?
Jebiga, cijenu uređaja znate i same, tako da je taj dio jasan, plačate jo? i shipping i PDV 22%. Imajte na umu da ih u Evropi ba? i nema. A ono ?to ima je bezobrazno skupo pa ovi "američki" ispadaju puno jeftinije. Da? nekom da ti prepravi napajanje na 220V i vozi?!
A sada je prilika.
Za?to?
Pojavio se neki glupi software koji kao emulira Oberheim X (mo? mislit). Ali navodno da solidno pokriva neke OB-8 padove (ni to ne vjerujem, ali dobro...) i kako pratim cijene godinama, točno sam primjetio paralelno sa ovim softwareom kako je cjena OB-8 naglo pala. Ehhh.. da je barem tako i sa JP-8 nakon Arturije.... ali nije.
Zato sam reko čovjeku da mi pogleda OB-8. Pa javim za cjene ako nekog zanima kroz mjesec dana.
Don Solaris
11-01-2008, 10:08 PM
nema veze sa qualitijem uredjaja (koji je btw za danasnje standarde dobar)
Do sada sam barem 3-4 ljudi čuo da im se ne?to rasklimalo, ulegnulo ili pomaknulo na toj Andromedi, od njih ukupno 8-9 za koje sam čuo da ju imaju.
Npr. jedan ju je full profesionalno zapakirao u debele spu?ve i kad je do?la kupcu, jedan potenciometar je bio slomljen. Da bi na MS-20 slomio potenciometar, treba ti sledgehammer čekić. Uz napomenu da je MS-20 star 30 godina, a neke od Andromeda samo 3 godine...
clusterchord
11-01-2008, 10:37 PM
ma to je toliko ovisno o individualnom slucaju, da izvodit generalne zakljucke je pretjerano. ako je nisi imao sam.. onda ne znas.
s druge strane rekao sam da je dobro napravljena "za danasnje standarde" daklem u odnosu na triton, fantom, wladorf, nord itd. daklem ne standarde iz '78 ili '79. tad nije bilo ovakvog lcda, ni ovakvih 72-pot 115-button panela.. to se onom tehnologijom sto kazes za sledgehammer, nemoze ni izvest. ili bi kostalo zilion.
jbga svaki napredak ima i svoje lose strane. sto su sintevi kompleksniji to su i osljetljiviji. isto kao i danasnji auti..
redroom
12-01-2008, 12:45 PM
Jel mo?da Amil Makota iz Audiona?
http://www.audion.hr/
Super lik, i on ti mo?e nabavit sve.
Je, Amil je u pitanju. Superokej tip, nahvalio mi ga je i Miro Vidovic da je njemu i jos nekim ljudima dobavljao opremu.
Da nije bilo za kupit novi A6 isao bi na kraju na taj polovni americki.
Sve u svemu, kad budem nesto novo kupovao prvo zovem Amila :wink:
redroom
12-01-2008, 06:29 PM
pa andromeda je jedan od najboljih allaround analognih sinteva!!!!!!
pa ustvari je :wink:
Don Solaris
12-01-2008, 07:17 PM
Ja budem probao Voyagera kod roginatora. I to po principu odvrti, poslušaj 2 minute i zaključi - ili je to to, ili nije. Lude matrix modulacije i routinzi mi ne znače puno ako to nije sound (The Gap band, Zapp & Roger i sl...). Ionako za lude modulacije imam Matrix, MS-20 i CS-15. Ako mi treba još nešto jače za te stvari, dodam fino još love i kupim Andromedu pa dobijem i odličan polifoni synth. Da ne kažem da Andromeda po mogućnostima moduliranja ulazi duboko u teritorij modulara koji su cijenom duplo skuplji.
Uz to svaki izlaz fino pošalješ na skroz drugi kanal i procesiraš zasebno ili dalje ufuraš u neki feddback loop pa pomješaš sa drugim i ubaciš zajedno u nešto treće pa onda natrag u Andromedu. Zapravo ako bih kupio Andromedu mislim da bih trebao imati još jedan dodatni 16 kanalni mikser samo za nju, sa što više Aux senda i grupa, da se iskoriste sve te mogučnosti!
Po meni je to synth na kojem možeš napraviti cijeli album. Ne treba ti ništa drugo, osim neke analogne ritam mašine i 2-3 analogna efekta.
alavuk
16-01-2008, 05:22 PM
Lude matrix modulacije i routinzi mi ne znače puno ako to nije sound (The Gap band, Zapp & Roger i sl...) ne staj mi na muku sa tim "rolling" bassevima :S mentalno ejakuliram kad cujem tako nesto , kao na primer , the gap band - burn rubber on me
Moritz
18-01-2008, 03:38 PM
@ Moritz da se Andromeda s prekidima proizvodi od 1991. godine i po tome bi trebala bit najduze proizvodjeni synth
Ne znam sta si hteo da kazes ovim komentarom? Da se Kurzweil proizvodio sa prekidima??....ne razumem
clusterchord
26-01-2008, 03:46 AM
Relis, evo da ti malo nabacim soli na ranu.. :D par demosa sto sam radio za eventide orville, postao sam vec na insturmente/studio, ali je sa andromedom, pa recimo on-topic na vjecno pitanje "dali je vrijedna toga"..
A6-Orville_singularity (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6-Orville_singularity.mp3)
A6-Orville_gothica_vroom (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6-Orville_gothica_vroom.mp3)
A6-Orville_galaxyborders (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6-Orville_galaxyborders.mp3)
A6-Orville_CarlosVisitsIstanbul (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6-Orville_CarlosVisitsIstanbul.mp3)
A6_chernobeat-Orville_rvrbs (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_chernobeat-Orville_rvrbs.mp3)
A6_analogdrum-Orville_nonlinear (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_analogdrum-Orville_nonlinear.mp3)
A6_berlinpad-Orville_dblpitch (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_berlinpad-Orville_dblpitch.mp3)
A6_berlinpad-Orville_mercurycloud2 (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_berlinpad-Orville_mercurycloud2.mp3)
A6_berlinpad-Orville_rev_8ve_pitch (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_berlinpad-Orville_rev_8ve_pitch.mp3)
Don Solaris
26-01-2008, 08:34 AM
A6_berlinpad-Orville_rev_8ve_pitch (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_berlinpad-Orville_rev_8ve_pitch.mp3)
Lele, ovo je isti MKS-70... Ostatak mi dosta podjeća na Mooga.... polifonog :grin: :grin: :grin:
Padove kakve volim čuo sam do sada jedino na OB-X i JP-8, i OB-8 ali prva dva su otišli pre daleko sa cijenom. Ovaj treći vjerovatno uskoro dobivam.
Ovo (http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/demos/ChillOut.mp3) je meni najbolji pad koji sam ikada čuo u životu. Izvor: OB-8. Snimka: Chill Out album - KLF. Bila ga je hrpa krajem 80-tih u onim prvim originalnim trance stvarima (mislim pritom na UK trance Manchester / Sheffield scenu 89-93, a ne onaj german-trance što se sada sluša).
fischek
26-01-2008, 09:33 AM
par demosa sto sam radio za eventide orville...
Super zvuci, koje si efekte koristio? Andromedine ili eksterne?
silicon science
26-01-2008, 10:56 AM
Super zvuci, koje si efekte koristio? Andromedine ili eksterne?
Pa koristio je Eventide:wink:
fischek
26-01-2008, 11:34 AM
Pa koristio je Eventide:wink:
Da, mene debilna...toliko mi se dopalo kako zvuci A6 da me nije interesovao povod snimanja demo snimaka - nista, od sad ne pitam nista vise.
clusterchord
27-01-2008, 06:18 PM
heheh fischek ma nema frke. da iskljucio sam alesis effect na andromedi. ali bez obzira ne eventide, mislim da svi ovi mogu dobro posluziti kao demo za sami sint, nisam bas koristio efekte nekog debljanja ala chorus i sl.. vise samo spacijalne efekte kao delay reverb i to..
evo jos cetiri komada , prvi sound sam napravio malo na moog varijantu (kako bi trebao zvucati moog-ov polysynth recimo). sto se efekta tice; prvo ide kroz filtered delay, zatim reverb kroz flanger..itd.. zadnji je primjer multimode-a.. split solo i bass, svaki ima svoju sekvencu i arpeggio 8-).
A6_heavy-Orville_filterdelay (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_heavy-Orville_filterdelay.mp3)
A6_heavy-Orville_flangedreverb (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_heavy-Orville_flangedreverb.mp3) dry -> wet
A6_Pyramids-Orville_mercurycloud (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_Pyramids-Orville_mercurycloud.mp3)
A6_multi-Orville_BarkingChamber (http://www.babic.com/SYN/A6/clc_A6_multi-Orville_BarkingChamber.mp3) dry -> wet
clusterchord
27-01-2008, 06:25 PM
Lele, ovo je isti MKS-70... Ostatak mi dosta podjeća na Mooga.... polifonog :grin: :grin:
jest i mene isto. i moog i mks70, ima elemenata.
vazan detalj je da mks70 postize svoju magiju tek u layeru (4dco) i ima kad oba chorusa upaljena (kao primjer koji sam postao) bez toga nista.. ..dok andromeda zvuci deblje i življe od njega i kad je suha i bez icega. samo dva oscilatora, nema chorusa. kad sam je kupio to je bilo prvo sto me zapanjilo.. eto sto ti je dobar VCO.
fischek
28-01-2008, 12:38 PM
evo jos cetiri komada...
odlicno zvuci - kazem ja lepo GAS generator - sad nesto s Milosem diskutujem o nacinima za realizaciju tog plana (da postanem vlasnik Andy-a) - prodam TR, dodam, prodam Nord, prodam, dodam...ne prodam, skupim, itd...sigurno je poznato kako funkcionise to oboljenje...
milos
28-01-2008, 01:02 PM
Iliti "Andromeda-jel vredna toga da se prodaju Korg KP3,Korg TR i Nord Lead 2x da bi se kupila ":D :wink: :da:
gregor z
28-01-2008, 04:20 PM
Ma sad jos ja da uskocim.....
pored svih polyanaloga kojih imam najvise puta palim andromedu.....
mogu sa njom napravit vecinu soundova koje trebam....i volim jih programirat i igrat na nju....
Super joj pase da ju pustim preko nekog vanjskog filtera (moog/mutator/waldorf/qtron/tubezipper....) i analog eq-a i kompresora (veoma dobro se razume sa neve 33114 vs dbx160SL), tako mogu dobiti puno vise razlicitih "boja" ili taj famozni "vintage" sound.....
Isto tako voli malo RE tape delay-a ili EMT reverba a i Bi-Phasa se ne brani.
Ali to je sve extra.....
Bitno je da sama po sebi ima fenomenalan sound , interface, analog style sequencer, arpeggiator, multitimbral, najludi routing, midi implementaciju, super su joj knobovi....imam je i za master keyboard.....blablabla....
Ako bi morao sve sinteve prodat zadrzao bi A6 i Arp 2600....
Pozdrav,
Gregor Z
relis
28-01-2008, 08:42 PM
Ma dajte ljudi, bas stavljate sol na ranu. Cluster, fenomenalan je eventide, a nije ni A6 los:D .
gregor z
28-01-2008, 09:00 PM
Andromeda vs. (Supernova2 + JP8080 + Pulse plus + MicroX) ???
Hehe.....evo jos malo soli......
Imamo u malom studio Supernova Keyboard.....koristi se za mother keyboard...mislim da sam sve skupa tri sounda upotrebio odkad je tu....najgluplja nabava ever....
Andromeda vs Supernova=:rotfl:
Imao JP 8080 i JP 8000.....odlican sint za Viva Trance i Italo dance.....prodao 5-6 godina nazad...inace PLASTIKA!! Imam puno boljih sintova u Logicu.
Andromeda vs JP 8080= :rotfl:
Pulse imam jos, ne plus verziju ali imam Waldorf 4 pole.....
Andromeda vs Pulse= zadrzi, ima pulse neke svoje fore, tri oscilatora i to, a i "dere" u mixu a i filter ima svoj sound....mozes furat Andromedu kroz njega.....
Korg Micro X....pojma nemam ali imam feeling da mozes to zamenit nekim virtual synthom....
Pozdrav,
Gregor
fischek
31-01-2008, 01:51 PM
evo jedan simpatican vid. http://www.youtube.com/watch?v=S0EnzRoVY6Y
roginator
01-02-2008, 08:46 PM
evo i mene
i ja imam A6---sjeca se cluster...kad sam je nabavio dobili noge ...JP8080, pulse plus, deepbass9 , virus A i mc 505....
pa sad jel vredna ooooo daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
vrhunski sint
a supernovu sam skoro i ja kupio kad je bila In ona II verzija ..fala bogu nisam se uvalio..slusao sam je kod kuma...ziva plastika cak po meni veca od JP 8080
gregor z
01-02-2008, 11:29 PM
evo jednog "real" Andromeda "demo-ta".... produkcija koju smo ja i sare (forumas) radili za Vodafone reklamu......
http://www.myspace.com/djsylvain
Pesma je Stop the world.....svi soundovi su "authentic".....Andromeda all around...snimana u logic......pravi 808....909....plus par samplova i jedan sound iz nekog softsyntha koji je isao kroz mutron bi-phase.....
Pozdrav,
Gregor
milos
02-02-2008, 12:58 PM
evo i mene
i ja imam A6---sjeca se cluster...kad sam je nabavio dobili noge ...JP8080, pulse plus, deepbass9 , virus A i mc 505....
pa sad jel vredna ooooo daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
vrhunski sint
a supernovu sam skoro i ja kupio kad je bila In ona II verzija ..fala bogu nisam se uvalio..slusao sam je kod kuma...ziva plastika cak po meni veca od JP 8080
Pa to i ja kazem Fischeku...
Korg TR ionako koristi samo za nekoliko padova a ne vredi ni diskutovati o VA (Nord Lead2x) vs analog...
silicon science
26-05-2008, 11:42 PM
Sad tek videh ovo za A6: The andromeda is extremely versatile sonically. The inclusion of the two filters (One Oberheim SEM 12 db and one Moog filter).
Da li je rech o klonovima filtera ili sta?
clusterchord
27-05-2008, 02:21 AM
de si ti bio do sad? ijuuuu spavas na času breeeeeee. :D
to su pravi analogni filteri koji su "modelirani" da budu bliži 24dB moog ladder filteru, i durgi po multimode SEM odn. Oberheimovom tzv. State Variable Filteru (HP,BP,LP,Notch svi dostupni istovremeno). ne koriste isti (originalni) hardware da to postignu ,vec analog chipove od alesisa.
"moog" na trenutke zvuci vrlo moog, neki put ne.. ali svejedno je odlican 24dB filter. po meni rezonanca nije toliko "mokra" kao na moogu. dubok bass, lead i fx odlican. i prophet soundovi.
"sem" zvuci pre*ebeno. mozda blize originalu, ali opet ima neki svoj karakter kad ga nasiljis sa feedbackom, i jakom rezonancom. apsolutno fenomenalan filter, bio SEM ili ne. s njime radim gotove sve padove i sweepove. arpeggia.. itd.
prednost je sto ih mozes kombinirati kako oces. serijski paralelno itd..
moja omiljena kombinacija sem HP u moog LP, da dobijem jedan specificni bandpass pad.. ubija.
relis
27-05-2008, 06:30 AM
Kako Andromeda funkcionira kao procesor zvuka? Zanima me kak bi zvucao neki "vanjski" pad provucen kroz ta dva filtera, na primjer... Stalno provlacim vanjske padove kroz Virusove filtere. HP+LP, postelas balans.. Meni zvuci jebacki, ali vjerujem da bi moglo i bolje. Steta da mi ATC-X nema stereo in&out, to bi bilo onda to.
Inace, narucio sam ja Andromedu prije negdje 3 mjeseca, ali zastupnik ju nije mogao nabaviti. Povukao sam predujam, a sad sam vec izgubio volju, da i mogu nabaviti. U medjuvremenu je dosao JD990, danas bude i jedan 01R/W, i tako...
Moritz
27-05-2008, 10:09 AM
Nada umire poslednja :), pare nazad u kasicu prasicu i put pod noge da nadjes Andromedu.
Ne vracaj se kuci bez nje :D
silicon science
27-05-2008, 10:52 AM
@Cluster-ma pratio sam ja celu pricu nego mi ovo nije bilo jasno...:ups:
silicon science
27-05-2008, 08:17 PM
@Cluter-treba mi mala pomoc od tebe. Iz razloga sto sam od par osoba cuo da bazicni waveformovi od Andromede zvuce vrlo "slicno", bilo bi dobro da usnimis sve njih suve i sirove i da cujemo to i da se razotkrije ta misterija. Mislim da ce i ostale zanimati da cuju, da budemo nacisto sa time:)
relis
27-05-2008, 08:28 PM
Nada umire poslednja :), pare nazad u kasicu prasicu i put pod noge da nadjes Andromedu.
Ne vracaj se kuci bez nje :D
Ma nije nada, a ni lova, u pitanju. Jednostavno, nisam vise zagrijan taj sint. Sto se tice novcanika, i bolje:D .
silicon science
27-05-2008, 09:22 PM
Ma nije nada, a ni lova, u pitanju. Jednostavno, nisam vise zagrijan taj sint. Sto se tice novcanika, i bolje:D .
Imao sam istu situaciju sa Virusom. Jos uvek sam zagrejan, ali Andromeda:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Malo vise zagrejan za nju
Moritz
28-05-2008, 12:03 AM
Imao sam istu situaciju sa Virusom. Jos uvek sam zagrejan, ali Andromeda:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Malo vise zagrejan za nju
Ehhh, daaaaa :wink:. Doktore neodlucan sam, ....a mozda i nisam !? :rotfl:
treba tebi i jedno i drugo ali nikako da napravis prioritete.
relis
29-05-2008, 06:15 AM
... danas bude i jedan 01R/W, i tako...
evo, sad moram sam sebe quotati:D
Tip nije poslao 01RW nego 05RW. Cijelo vrijeme se razgovaramo o 01RW, a on nista ne govori. Ok, sad mi je doma 05, radi bez greske, ima nekih jako dobrih zvukova; perkusije su mi mrak, ali fakat mrak, bolje nego na bilo kojem sintu kojeg imam, i jos tak neki ambientalni i akusticni zvukovi. Mislim, za 800-injak kuna, ovo je i vise nego dobro, al ipak ne znam. Znam da nema nekog pametnog odgovora, neka bude malo pa cu vidjeti. Sto vi mislite?
clusterchord
29-05-2008, 05:31 PM
Ma nije nada, a ni lova, u pitanju. Jednostavno, nisam vise zagrijan taj sint..
ma jest, ni ja nesto bas nisam.. u biti ne valja nista.. ma, prodajem odma,...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ajde ajde .. umalo sam ti povjerovao.. http://www.clicksmilies.com/s1106/aetsch/cheeky-smiley-016.gif
silicon science
29-05-2008, 07:24 PM
@Cluster-aj ako te ne mrzi samo snimis suve waveformove. Jako me zanima da li su toliko slichni:wink:
relis
29-05-2008, 09:08 PM
A ne znam, ta prica oko "suhih" wave-ova, smatram da je, najblaze receno, nepotrebna. Nije problem u slicnosti. Nekome ce suhi saw i suhi square na nekom sintu zvucati slicno. To ne znaci da oni kasnije nece zvucati radikalno drugacije. Andromeda ima VCF, VCA, softverske envelope doduse, ali cuo sam da rasturaju, itd. Oces velike razlike, jace "profilirane" wave-vove, treba ti analogni mono sint. A6 nikad nece imati square bas ko voyager. I tu nema zamjerke.
Ali, sjecam se jednom dok sam malo prckao po Andromedi, dosao sam do nekog "moogy" lead-a, ono full jednostavno, dva saw-a u detune-u, HP+LP, release beskonacno, kako je to zvucalo valovito! Ljepota jedna. Na ATC-x-u jos nisam dosao do toga, ali trebam se jos poigrati vanjskim efektima, vjerojatno se da. Sto ocu reci, dojmila me se ta ekstremna "versatilnost" andromede. Od oby-padova i stringseva, odlicnih zborova do spomenutog moog lead-a. Vrhunski sint.
@clusterchord: znas ti dobro da nije u pitanju jel andromeda dobar sint ili nije. Iako, ne znam zasto se stalno povlaci to isto pitanje. Gdje ima dima, ima i vatre, rekli bi stari eskimi.
Ima puno dobrih sinteva, pa nismo zagrijani za njih. Ne? Mene je trenutno otpustilo. U buducnosti, tko zna..
roginator
29-05-2008, 09:46 PM
evo frcem andy i cini mi se da nevalja :D :D :D bas neki acid line ide iz nje
sto bi rekao her DON plastika :D :D :D :D :D :rotfl: :rotfl:
a da bas i ne sijedi nesto u mixu :ass: tolio losa da nemoram puno EQa dodat tu i tamo db ili 2
ej clusteru aj da dadnemo andy-e za super neki D 50 i DX 11
pa strajhovi i frule bratko ;)
:shock: :shock: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Kaj vam je ljudi ANDY Rulllezzzzz jedino mi je don reako da mu je losa i plasticna.......
ali dobro svako ima svoj *taste of love*
DON KUPUJ ANDY jebes TG 33, Kawaie, ESQ.....
uzimaj dok imas para!!!!
ak imas para jos??? :shock: :shock: :shock: :shock:
silicon science
29-05-2008, 09:52 PM
Andromedu uzimam bez razmisljanja, samo dok skupim novaca:) :grin: :da:
roginator
29-05-2008, 10:01 PM
silicone jesi li to na slici ..slicis ali nisam znao da si mentalac :)
silicon science
29-05-2008, 10:50 PM
To mi je brat od tetke, a ovo sam ja:da:
roginator
29-05-2008, 11:15 PM
To mi je brat od tetke, a ovo sam ja:da:
adams family :shock: :shock: :shock:
silicon science
29-05-2008, 11:50 PM
adams family :shock: :shock: :shock:
Btw. jesu li to tvoje noge ili od Bigfoot-a :rotfl: :rotfl: :rotfl:
roginator
30-05-2008, 12:14 AM
jebiga moje :shock: :ups:
silicon science
30-05-2008, 12:26 AM
jebiga moje :shock: :ups:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: E a ja kad bi imao onakvu frizuru bio bi vec nadaleko poznati folk pevach8-)
Nego da se vratomo na A6, kakvo je tvoje misljenje u vezi tih slichnosti izmedju waveformova. Da li je moguce da su tako slichni kao sto neki pricaju, meni to nije problem nego me zanima:confused: :confused: :confused:
clusterchord
30-05-2008, 12:49 AM
ma ne opterecuj se glupostima koje pisu na internetu. cak i iz demosa mozes uociti razlike od pwm, pa square, saw i sine... ako znas sto slusas..
razlike nisu ni manje ni vece, nego recimo kad recimo slusas po jedan vco na na obxa, ili prophetu. postoje iznimke kao sto je jupiter8 gdje je razlika nesto veca. to ti je u praksi razlika izmedju analog chip oscilatora (gore nabrojanih cem, ssm i asic) i diskretnog oscilatora, kao na osmici (ili minimoogu). ali to nije sprijecilo sve silne analog chip sprave u proslosti da postanu legendarne. i zvuce prehebeno.
uostalom uzmes pilu (saw) i vidices da na recimo pet polifonika ona zvuci na 5 razlicitih nacina. to je ljepota analogije. da su svi isti imao bih dva analog sinta i gotovo.
mislim ima dovoljno zvucnog materijala na internetu da mozes dobit dojam o andromedi. na kraju krajeva, ili te zvuk pali, ili te ne pali. ove tehnoloske pojedinosti ti nece pomoci/odmoci u odluci. to govorim iz vlastitog iskustva. :wink:
silicon science
30-05-2008, 09:06 AM
@Cluster-u pravu si... Ne muci mene da li ima razlike ili ne nego me zanimalo. A Andromeda me je fascinirala na prvi pogled i prvo slusanje - definitivno ce to ipak biti prvi sledeci sint koji kupujem-konacno sam odlucio to:) E sad tu je dilema-imam varijantu za 2000 eura od "privatnog lica" ali me malo brine zbog garancije i tako tih stvari, ili da narucim preko Artista, malo skuplje platim ali mirno spavam:D Svejedno, mora se jos novca skupiti, cak razmisljam da li da Juno-60 prodam:banghead: :banghead: :banghead: Nisam jos 100% siguran, ali mi mnogo para fali, a opet zao mi je sprave, kao nov je ocuvan... Jos uvek sam u razmisljanju, videcu, iako znam da A6 pokriva sve sto Juno radi i mnogo shire, nekako mi je zao, ne volim da prodajem sintove, tako je i MonoPoly otisao a sad mi nedostaje taj njegov ludachki filter:banghead:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.