View Full Version : Izvinite sto sam pristojan
Ljudi...
Izvinite sto cu pristojno nesto izurlati.
Znam za bonton foruma i uvijek ga se drzim...
...al sad stvarno to ne mogu zadrzat u sebi...
JEBO MATER GLUPU TWEETERU NA MOM ZVUCNIKU I MENI JEBENOM IDIOTU
PREGORIO MI JE TWEETER NA DYNAUDIO BM15
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....:banghead::banghead:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAA.....:banghead::banghead:
izvinjavam se...
Sta da radim?
(ma izbrisite ovaj post)
...
..
.
ja sam idiot
digunuo glasnocu do daske na tisini da cujem gdje mi je neki pozadinski sum u mojoj manijakalnoj potrazi za ground loopovima i zujanjima od struje...
i onda trknuo nogom neki kurcevi kabel i on napravio TUP majku mu njegovu..
i krepao tweeter na lijevom jer je volume slusanja bio jako visoko...
ajme i mene debila...
:banghead:
ma izbacite me odavde jer sam ionako idiot koji treba ici vozit traktor... a ne bavit se s ovim sranjima... trebao sam studirat...
:banghead::banghead:
JAOOOOO
izbrisite ovaj post...
idekius
25-10-2007, 03:23 AM
:rotfl::rotfl::rotfl:
Jebi ga... desi se... kad te prodje ljutnja, ako ne naudis sebi, ili zvuchnicima... narucices novi tweeter, na ustrb novih farmerica, piva, jakne... ;)
a i ti si veci ludjak od mene u ovo doba na internetu
al ja sam zato kreten!
i ne bojim se babaroge
i moram predati miks jedan u subotu
i nemam lijevog zvucnika
i miksat cu hiphop na NS10
i bog te pitaj kako ce zvucati subovi kad se smiksa na NS10
i ja sam kreten
Pasivni ili aktivni? :banghead:
SHIVA
25-10-2007, 09:09 AM
ufff... znam kako se osjechash. Meni se jednom visokotonac ugasio vjerojatno jer se pregrijalo pojachalo u jednom MK II. Naravno ja to nisam znao pa sam tek nakon sat vremena ustanovio da zvuchnik ipak radi. No tih sat vremena je bilo AAAAAAAAARGHHHH :banghead: A koliko znam dynaudio je i dosta skuplji od MK II :(
Danny Lou
25-10-2007, 09:19 AM
instant ventiliranje se zove thread da se covjek olaksa... ;)
FrankoPanko
25-10-2007, 11:18 AM
Shot, a lijepo sam ti neki dan u studiu rekao da preglasno slusas muziku i da ce ti se razletit BM15-ice! Zao mi je, pogotovo sad kad ste u fazi snimanja novog albuma. :(
Ali, mozda nije sve propalo... Pokusaj provjerit (to sam jednom imao prilike vidjet na jednom visokotoncu) da nije pukla zica od zavojnice na samom pocetku gdje se sapaja na usice. Obicno tu pukne ako visokotonac dobije nekakav SHOT! ;) Ako je opterecenje bilo dugotrajno (na glasnom nivou), e onda jbga, onda se vjerojatno sve istopilo! Bas bed :(
Koliko je to glasno, ako se BM 15 raspada? :o Ja moje slusam na pola snage i to vec pocinje da lici na to da ne cujes svoje misli od buke... A nije da ne volim glasno... :)
Covek je sprzo zvucnik nesrecnim slucajem, a ne upotrebom za slusanje muzike, koliko sam ja to razumeo.
FrankoPanko
25-10-2007, 11:35 AM
Je, imas pravo! Toliko su mu crveni oni fontovi da dalje od sljepoce nisam ni procitao post:banghead: . Tim mozda lakse sto je krepao na kratkotrajni shut, mozda se ostvari moja teorija da je zica zavojnice pukla na samom pocetku zbog naglog trzaja iste, a kako na visokotoncu nije predvidjeno da zavojnica seta gore-dolje kao na bas zvucniku moj ti je savjet prije totalnog loodila da provjeris pazljivo di je tocno prdnula!
Ajde, pa javi!
HeatMan
25-10-2007, 11:40 AM
aj i ja sa vama da podelim moju definiciju bolidizma:
primer prvi:
nemam gluvu sobu, i sve shto snimam snimam odmah do kompa.. na svu srecu izveshtio sam se pa se ne oseca toliko.. elem, doshli neki likovi na snimanje.. i ja stalno kao mantru ponavljam "open emu mixer-mute monitoring section-unmute mic".. i obrnuto.. i tako sluchajno kliknem na jachinu monitora umesto na mute (doguram ga na 0db) i ugasim mic.. naravno alt+tab da se vratim na cubase, i grune takva mikrofonija.. nechuvena.. ova dva lika su pala.. tachnije jedan je pao i pokrio ushi, a drugi se cimnuo i nabo se u coshak od ormana.. pa je i on pao.. al se drzao za glavu... a ja oshamucen zvukom ne mogu da se snadjem jedno 5 sekundi.. trajalo je toliko, ali je izgledalo kao 10 minuta.. naravno monitori su se zacrveneli..
primer drugi:
kupio nove kablove za monitore.. stari su bili neki krpljeni.. i dignem opet na nulu.. i shta bude.. slusham da li shushti (maalo) i naslonim se napred i zakachim laktom space.. i krene cubase od prvog takta.. zamislite prvi udar hip hopa na 2x100 vati u zgradi iz 1960 koja je skoro sva uradjena od drvenih greda.. u roku od odmah se ceo komshiluk sjatio tu.. a vec sam imao prijavu zbog buke..
bonus primer:
radio neshto i chujem da mi zuji mixeta.. ishtekam mikrofon i krenem da je ugasim i behringer eksplodira i zadimi se.. zamalo da mi parche metala otkine prst.. elem, glupost: ortak ulece i krece kokakolom da polije.. :? nabo sam ga u lice pa sam ugasio mixetu iz struje i stavio je na prozor.. nije stigao, na svu srecu..
eto, nadam se da ti je sad malo lakshe..
Meni se redovno desava da ne ugasim monitore pre nego sto ugasim komp i to tako jako udari iz njih da obavezno poskocim :D ... srecom pa ne rikavaju od toga... jos uvek :D
danijel
25-10-2007, 12:35 PM
al ja sam zato kreten!
i ne bojim se babaroge
i moram predati miks jedan u subotu
i nemam lijevog zvucnika
i miksat cu hiphop na NS10
i bog te pitaj kako ce zvucati subovi kad se smiksa na NS10
i ja sam kretenNe trebas tweeter za subove.:p
A mozes i mono.:cool:
sorry, nisam mogel izdrzati :andeo:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.