PDA

View Full Version : Pomoć oko mixera...

newbieOP
23-10-2007, 05:40 PM
U prija?njim threadovima najavio sam da radim mali home recording studio, pa sam surfajući malo gledao miksere , koji bi mi dobro do?li zbog kontrole ako radim gluhu sobu... isto tako, mixer bi ponekad koristio i za neki manji nastup pa me zanima ?to mislite o Behringeru Xenix 1832 FX ? Ima USB port, cijena mu nije velika ( ipak je Behringher:)),2,412 kn...
Ako imate neki mikser koji smatrate boljim u ovom rangu cijene, molim javite...
P.S. Volio bih da mi mikser ima ugrađan mikrofon ( kada stisnem ono puce, da me čuju u gluhoj sobi , e sad, ne znam da li to ovaj ima... )...evo , unaprijed hvala... :)

newbieOP
25-10-2007, 12:27 AM
Nitko ni?ta ne odgovara, a stvarno ne znam nikoga tko ima iskustva s ovim mikserom... :(

slowstar
25-10-2007, 12:43 AM
Imam 2442, sluzi mi iskljucivo za "teren" tojest za zive nastupe kao mixer i direct box za slanje klavijatura u FOH veliki mixer. To radi odlicno, nema suma, veliki headroom (na linijskom ulazu, mikrofonski nisam ni probao, jer mi ne treba)
to je dakle ista serija, i za to zasto sam ga namenio radi odlicno, a i jeftin je do bola...
Pozdrav.
S.

perosc
28-10-2007, 08:51 AM
USB ti sluzi samo da mozes sumu kanala preko master sekcije usnimiti na PC preko nj.nista drugo.A mikser moze posluziti kao kontrola za gluhu sobu mislim da ima talkback mic.A i za svirke neke manje znacajne.Behringer je to sto je... za male pare recimo OK.A vidi i sa ostalima imaju bolje iskustvo od mene.to je od mene pozdrav.

spidermusic
28-10-2007, 12:53 PM
Ukoliko zelis pravu pomoc oko izbora miksera, moras unapred definisati svoje potrebe, a to su: broj ulaznih mikrofonskih ili linijskih kanala, broj stereo linijskih kanala, broj aux izlaza i broj grupa! Moras takodje znati da li zelis ugradjen efektor i da li zelis da mikser ima ugradjenu talk back funkciju.

Obicno sve ovo sto san naveo nema jedan mikser, ili ne u tvom rangu cena. Zato odredi prioritete, pa cemo ti u skladu sa tvojim potrebama i mogucnostima dati najbolji savet!

Mikser Behringer Xenyx 1832 Fx koji je tebi zapao za oko, ima: 6 mic/line mono ulaza, 4 stereo line ulaza, 2 aux izlaza i jedan interni aux za slanje signala na ugradjeni efektor, dve grupe, graficki EQ u master sekciji. Nisam primetio da ima ugradjeni mic i talkback funkciju. Ako ima, izvinjavam se unapred. Ukoliko je to ono sto je tebi potrebno, misljneja sam da za ulozen novac ne mozes dobiti bolji mikser, a da je nov. Za isti novac, mozda, mozes dobiti ozbiljniji polovan mikser, ali i to ima svoje mane i nedostatke.

Pozz i srecno!

Aconius
30-10-2007, 01:30 AM
Pozdrav svima,procitah ovaj post pa rekoh da se ukljucim jel i ja imam slicnu dilemu.Sto se tice Bheringera pre neki dan sam imao prilike da ga probam i moje misljenje je da bheringer ostaje bheringer.Ako kapiras sta hocu da kazem:D
Imam atelje u kom pisem muziku i snimam sa prijateljima i ucenicima,pa sam trazio mixer koji moze kvalitetno da zadovolji te potrebe.Problem kod mixera u cenovnom rangu do 400e su losi D/A i A/D konverteri i to sto u comp salje samo stereo mix.(problemi kod usnimavanja)
Sve sam pretrazio i nasao sam nesto sto je jako zanimljivo.Pogledaj ovaj mixer,jedini u tom cenovnom rangu sa 24bita 96 khz usnimavanjem i sa vise kanalnim slanjem signala.Ima i pred pojacala za mic,i efekte.U pitanju je rolandova sprava,nije neka firma bez renomea.
http://www.edirol.net/products/en/M-16DX/index.html
Ovde nisam video da ima da se kupi,ali preko granice se moze nabaviti bez problema.Ako je neko imao prilike da ga proba neka kaze nesto,i mene iskreno zanima.Bas sam se zagrejao da ga kupim!
Pozzzz

newbieOP
26-11-2007, 12:33 PM
Evo , ba? danas sam uplatio Behrniger Xenix 2222, i mislim da je to super za ono ?to meni treba- početnik u home- recordingu, tako da mi je bolje ne tro?iti velike pare, a ako mi sve krene kako planiram , lako kupim ne?to bolje...
Koliko sam ja shvatio, sa ovim mixerom mogu snimati band dok sviramo live, a kompletan signal preko USB-a snimati na komp, bez odvojenih kanala.
E sad, ako ?elim snimati band live, odvojeno po kanalima, tada na terenu trebam laptop i eksternu zvučnu karticu, zar ne?

akordeonista
26-11-2007, 03:36 PM
U tom slucaju, trebace ti kartica koja ima dosta ulaza, tj. onoliko koliko ti je potrebno da bi usnimio ceo bend odvojeno. To bas i nije malo ulaza ako imas da ozvucis recimo bubanj sa nekoliko mikrofona, bas, gitara/e, pa svaka klavijatura posebno, ako bend ima jos neki instrument (na pr. saxofon), a onda tu su i vokali (glavni i prateci - onoliko koliko ih ima u bendu).
Ne znam koja kartica ima toliko ulaza a ako i postoji, u tom slucaju nije namenjena snimanju takvih sastava vec mnogo vecih! Zato ti je najbolje da skupis jos para i kupis neku digitalnu miksetu koja moze da salje odvojeno kanale u komp, nesto poput Behringera DDX3216.
Ja se interesujem, slicno tebi, za neki mixer koji bih mogao da iskoristim i u studiju i na svirci i ovo je najjeftinije resenje za nase probleme! Ljudi je hvale i kazu da je jako dobra za novac za koji se prodaje.

newbieOP
26-11-2007, 09:15 PM
Zbog toga sam je i kupio. Gle, mi smo vrlo čudan band, koji nema ?ivog bubnjara, već ja u?ivo sviram bubanj preko klavijature... :) Mo?da u nekoj drugoj temi vi?e o tome...
Ali vidi? , meni je 10 kanala sasvim dosta, a tu je rje?enje moja kartica, koja je bila prvo ulaganje u moj home recording studio , a to je ESI ESP 1010...Dakle, ne bi trebalo biti problema... :)
I sad sam ful sretan zbog toga...
S vremenom ću sigurno kupiti neku RME, ali jo? uvijek sam stajali?ta da i sa malo mo?e? napraviti puno , a znanje je najbitnije, i to upijam gdje god stignem od iskusnijih kolega. :grin:
Moram otvoriti novi thread da upitam dobre ljude kako spojiti opremu koja mi dolazi ovih dana... :)