View Full Version : Video animacije
SHIVA
23-10-2007, 09:30 AM
Znam da ovo nie bash audio produkcija ali treba mi mala pomoch. Moram napraviti reklame za Video wall, a ne bi htio da su statichne. Ne treba mi nishta extra komplicirano... napravio bi pozadine u photoshopu i preko toga da se izmjenjuju textovi... eventualno morphanje pozadina jedna u drugu i slichne jeftine fore. Konachan rezultat bi trebao snimiti na DVD i to bi se pushtalo s DVD playera.
Kako je to za jedan pub za koi radim muzika ne ide na reklame jer che se reklame vrtit NON-STOP a pub pushta glazbu odvojeno.
Nemam bash nikakva iskustva s video uredjivanjem pa reko bolje da pitam nego da izmishljam toplu vodu.
dadson
23-10-2007, 11:37 AM
Proguglaj "Resolume VJ" mislim da je to ono ?to tra?i?.
DrumstickBass
23-10-2007, 12:06 PM
Resolume je za live a koliko sam ja skontao ti bi samo pustio dvd na repeat. Posto si u audio vodama kontam da ti je najlakse naci Soni Vegas, a on je skroz lagan za jednostane video montaze. Ako ti treba koja bliza instrukcija kazi.
ANITA
23-10-2007, 12:31 PM
Shiva, za ovo što si naveo (pozadine, tekst..) se moze uspjesno i najjednostavnije napraviti u Powerpoint-u. Moj suprug takve stvari radi za konferencije također za veliki screen.
O ostalom pojma nemam. I ja bi rado naučila neki novi programčić i igrala se s videom, pa ako otkriješ nešto novo, podijeli tu s nama.
Ma covek hoce da uradi animaciju i da je emituje sa DVD plejera, zar ne?
Ajde, pitacu ja brata kada dodje sta je tu najbolje. On se covek bas time bavi. Strpi se jos koji sat do odgovora ;)
Tomislav
23-10-2007, 02:00 PM
Adobe Premiere Pro će imortat psd file iz photoshopa kao i After Effects. S njima možeš napraviti sve.
DrumstickBass
23-10-2007, 02:16 PM
Dobar predlog After Effects ces lako skontat ako radis s Photoshopom.
sasaristic
23-10-2007, 03:28 PM
Bolji ti je Vegas....treba ti par minuta i sve ce ti biti jasno ....dosta je user frendly.
zvincic
23-10-2007, 03:36 PM
Dobar predlog After Effects ces lako skontat ako radis s Photoshopom.
nemoj zavaravati covjeka, poslat ce sve u 3pm...afteri su jako kompliciran komad softvera za nekog tko se ne bavi 2d compositingom...
shiva,
nadji premiere pro 1.5 ili 2
importiraj gotove pozadine u psd formatu i poslazi ih na timeline (po defaultu traju 6 sec). zatim nadji video transitions i igraj se do mile volje. najobicnije pretapanje ti je cross dissolve.
kad sredis pozadine, desni klik u project binu (ili ikonica za "new") i ides na new title.
otvara ti se titler, uredis titl i sacuvas ga...zatim ga samo iz bina povuces na drugi video kanal na timelineu i razvlacis po zelji.
takodjer mozes koristiti sve tranzicije i izmedju titlova.
kad zavrsis postavis lokatore i ides na file - export movie
kako pripremiti materijal za dvd valjda znas?
Evo, dosao mi brat. Kaze da je to sto je Zvina rekao najbolje.
Naravno, moze i Vegas.
Adobe Premiere Pro će imortat psd file iz photoshopa kao i After Effects. S njima mo?e? napraviti sve.
Najbolje reshenje ,za nedelju dana ces sam da savladas osnove .Bitno ti je da ne pogresis u podesavanju rezolucije itd.Bacicu ti na pm ta neka podesavanja cim se cujem sa drugarom.
poz
dexyco
23-10-2007, 05:59 PM
Odradices to u Premier-u kao sto ti je Zvincic rekao, naravno koristi keyframing, a onda ce ti trebati Adobe Encore DVD ako zelis da to bude DVD menu ili ako hoces vec da DVD bude profi odradjen...
DVD moze da odradi i u Nero Vission Expres-u
dexyco
23-10-2007, 06:46 PM
Sve zavisi da li preferira komplikaciju uz kvalitet ili brzinu uz solidan kvalitet... Inace svi Adobe programi su radjeni u slicnom fazonu, pa nije neki problem navici se na recimo Encore ako je radjeno u Photoshop-u i Premier-u...
HeatMan
23-10-2007, 06:52 PM
e, mene zanima (malo nevezano sa temom) kako da uradim animaciju nekog logoa? recimo, uradio sam u psu logo.. i sad zzelim od toga da napravim gif koji se neshto kao tripuje.. :) kao da se slika iscimala i to.. al sam rechit ovih dana,.. :? elem, u psu ne mogu da skapiram kako da napravim slide show.. a premier nemam.. mislim, da li tako neshto mozze da se uradi u premijeru? i da li je potrebno da se onda svaki layer iz ps-a prebaci u premier da bih mogao jedan po jedan da tripujem razlichito...
nadam se da znate definiciju "tripovanja".. :)
pozdrav!
dexyco
23-10-2007, 07:05 PM
@heatman
Mozes u Premieru komotno da video materijal da prebacis u loop GIF, e sad, ako planiras da od fotografije pravis animaciju, trebace ti neki drugi program, a inace mozes da ubacis u premier sliku po sliku i da dobijes gif...
HeatMan
23-10-2007, 07:08 PM
pa ne.. ja bih u photo shopu (ili ako to mozze u premieru da se odradi) uradio logo i pozadinu i onda po logou uradio efekat vetra ili tako neshto.. da se iskrivi slika i vrati se ponovo.. i tako da se vrti u krug.. :) treba mi za mojsvemir.. :?
pozdrav
zvincic
23-10-2007, 07:25 PM
pa ne.. ja bih u photo shopu (ili ako to mozze u premieru da se odradi) uradio logo i pozadinu i onda po logou uradio efekat vetra ili tako neshto.. da se iskrivi slika i vrati se ponovo.. i tako da se vrti u krug.. :) treba mi za mojsvemir.. :?
pozdrav
ja bi takve stvari radio u afterima...no ja sa njim radim vise od 3 godine tako da... :D
za aftere postoji plugin koji simulira efekt vjetra
HeatMan
23-10-2007, 07:28 PM
definishi aftere.. :? koi program? koi plug? kako? shta? zashto? koliko? kuda? kada? mozak.. bandera..
Imao sam potpuno istu pricu kao i ti i moj savjet Vegas i opet vegas.
Mjesec dana sam instaliravao Premier...itd (jedno 5 naj softa za to)
..ali Vegas ti je najbolji za nas koji se bavimo audiom.Vrlo jednostavan
za shvatit ..i sto je najvaznije STABILAN i nezahtjevan.
Upravo sam zavr?io jedan rođendan te upotrijebio dosta animacije texta itd..
..i za sada je odlican..e kad to konvertira? u avi tad treba renderirati u DVD
pomoću nekih od rendera ima ga i vegas..mislim da je neki movie maker ili tako ne?to ja to radim u ulead moviefactory...gdje napravi? meni i ostle priće..pitaj ako zapne?..
dexyco
23-10-2007, 07:42 PM
definishi aftere.. koi program? koi plug? kako? shta? zashto? koliko? kuda? kada? mozak.. bandera..
Adobe after effects...
mislim da je neki movie maker ili tako nešto ja to radim u ulead moviefactory...gdje napraviš meni i ostle priće..pitaj ako zapneš..
Ulead ne savetujem uopste jer je totalno nestabilan, barem onaj koji sam ja probao, ako hoces nesto jace onda Encore, ako ne, onda TMPEG DVD Author...
Danny Lou
23-10-2007, 07:47 PM
nesto sam mrljavio u vegasu i pokazao se kao bas frendli a ako imas iskustva sa acid-om vec si naucio 60-70-80 posto, poshto je slichan/isti interfejs.
imas jos pinnacle studio 9 i ali on je vise mentoluser friendly :rotfl:
zvincic
23-10-2007, 09:05 PM
posto godinama radim u premiere-u meni je vegas bio totalno zbrckan
a sto se tice kodiranja u mpeg2....samo jedan koder je vrijedan spomena, cinemacraft...u narodu poznat kao CCE.
Tomislav
23-10-2007, 09:07 PM
Heheh, ja sam After Effects video-tutosima naucio... Premiere mozda, kao sto sam rekoa, najbolji.
SHIVA
24-10-2007, 01:22 PM
uf... ne samo da ima prijedloga nego i kratkih uputa. Poshto sam Adobe korisnik vech godinama pokushat chu sa adobe-om prvo. Ako zapnem znam kome se mogu obratit za pomoch, ali vjerujem da s Adobe okruzhenjem nechu imati problema.
SVAKI put kad imam tehnichko pitanje dobijem krajnje korisne odgovore. Moje povjerenje u ljude s ovog foruma raste iz dana u dan... HVALA svima!
HeatMan
24-10-2007, 01:26 PM
shta je bre to after effects? neki plug inovi ili zaseban program? :?
zvincic
24-10-2007, 01:28 PM
shta je bre to after effects? neki plug inovi ili zaseban program? :?
prvi link na guglu
http://www.adobe.com/products/aftereffects/
Tomislav
24-10-2007, 01:31 PM
After Effects je program. Više o njemu na službenoj web stranici adobe-a.
Samo da dodam nešto za Shivu. Vidjet ćeš kada budeš dodavao layere u AE da nema nikakve filozofije oko kompozicije ili korištenja efekata u realnom vremenu. Imaš layere i jednostavno hijerarhijski posložena svojstva svakog layera koja mjenjaš keyframeovima kroz vrijeme.
HeatMan
24-10-2007, 01:32 PM
znam.. kasno.. pogledao sam.. kupuje se posebno... inache imam jedva 56k konekciju.. tako da nemam zzivaca za gugl.. :?
pozdrav
SHIVA
24-10-2007, 01:43 PM
Pretpostavljam da je "logika" rada slichna onoj koju ima i photoshop CS3 sa "video layer" opcijom. Svaki "propertiy" layera koi se mijenja ima svoju "stazu" u vremenu sa keyframe-ovima. Jedino photoshop ne mozhe exportirati to kao video fajl nego samo kao gif.
HeatMan
24-10-2007, 01:53 PM
pa gif mi i treba.. btw, imam cs2... :? aj videcu da poskidam ta gomna.. nervira me kad nije sve na izvolte.. mislim, bar u vodama kojima ne plivam iz ljubavi nego iz moranja.. :?
ae hvala josh jedared..
pozdrav
nenad
24-10-2007, 02:07 PM
Bolji ti je Vegas....treba ti par minuta i sve ce ti biti jasno ....dosta je user frendly.
Da, da.....slazem se sa Sasom....Vegas je brz i jednostavan a usput i profi alat.
A pogotovo za ovo sto tebi treba.....preporuka za SONY VEGAS
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.