View Full Version : Pomoc oko izbora zvucne karte
Aconius
22-10-2007, 03:11 AM
Veliki pozdrav svima!Kupio bi zvucnu kartu Edirol UA-101 ili E-MU 1616 PCI , pa me nteresuje da li je neko imao iskustva sa ovim kartama i kako su se pokazale?
Ako ima neko bolje resenje od ove dve karte a da je u tom cenovnom rangu recite.Nemam bas puno iskustva sa zvucnim karticama.
U napred hvala svima!!!!
milos
22-10-2007, 06:20 AM
Probaj da izbunaris i polovan Emu 1820m,ne bi trebalo da kosta vise od 350 EUR:)
Aconius
22-10-2007, 01:54 PM
hvala na savetu,ali skeptik sam kada je kupovina polovnih stvari u pitanju.Jesi li imao prilike da probas jedno od ove dve navedene?
milos
22-10-2007, 04:53 PM
Makar su audio interfejsi dobra kupovina kad su polovni jer ipak to nisu instrumenti koji su potencijalno izdrndani...:)
Ja imam E-mu 0404 i za moje potrebe je ok posto nemam eksterne opreme koju bio usnimavao.Naravno isprobao sam kako snima i iznenadio se kvalitetom koje ta kartica nudi za te pare....
Vise bih bio naklonjen E-Mu interfejsu nego Edirolu ,jer ipak je PCI(ili mozda planiras laptop PCMCIA verziju da uzmes?) + svako ce ti potvrditi da su konvertori bolji na E-Mu;)
http://www.soundonsound.com/sos/oct05/articles/emu1616m.htm
Istrazi malo M verziju koja navodno ima bolje konvertore( M ima konvertore kao Digidesign HD interfejs i- mada clock.... a ovi bez M imaju Burr Brown :)
Licno mislim da ces baciti u tom slucaju 100 EUR jer je isti fazon i cenovna razlika bila i u slucaju 1820 vs 182m samo sto si sa M jos dobijao i sync karticu a ovde ne dobijas nista ekstra....
Tiki the Boyler
22-10-2007, 06:30 PM
Između dvije ponuđene - biram E-MU!
Aconius
23-10-2007, 12:24 AM
Po specifikaciji EDIROL mi se cini mnogo ozbiljnije,ima i 40bita interni processing i nedolazi u paketu sa njiom nikakvi efekti,ni semplovi ni gomila programa,a skuplja je od E-MU za 80e!Jedino sto mi ne uliva poverenje je USB konekcija.E-MU koliko vidim nudi gomilu funkcija i programa uz kartu.Da li je neko imao prilike da proba EDIROL kartu ili se E-MU favorizuje zbog imena?
Hvala svima
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.