PDA

View Full Version : John Bonham zvuk bubnja

Edi Prog
21-10-2007, 09:44 PM
Evo ovako:
-za dvadesetak dana mi dolazi u studio jazz-rock band i bubnjar obozava zvuk Bonhamovog seta.
Kako postići taj zvuk? Pretpostavljam da close miking nema bas previse smisla s obzirom na zvuk. Bend sam vec radio live i jako dobro sviraju ali bubnjar je svirao na Yamahi maple custom tako da mi to ne pomaze bas.
Bubanj je ogroman set Ludwigov (kasa 26 tomovi 13 14 18 i 20) snare signature Sonorov (ne znam koji tocno model ali je jako dubok i vintage, metalni).
Znaci bubanj je slican, bubnjar je jako dobar samo jos fali dobar izbor mikova i dobar engineering. I tu pocinju "problemi". Moje iskustvo snimanja bubnjeva se svodi na par punk-rock i metal bendova tako da prakticki nemam dovoljno iskustva.
Od mikrofona posjedujem par komada SM57, D112, B52, Oktave uparene MK012 i SE2200 (za HH). Znaci to ne moram iznajmljivat a planiram iznajmiti jos par komada tako da mogu eksperimentirati. Imam dobrog prijatelja u susjednom gradu koji mi moze iznajmiti sta god mi treba. On ima veliki arsenal mikova samo ja moram rec sta mi treba. Ima RE20, D12E, Oktave, Rode NT5, Neumanna, AkgC451 Stereo itd...
Koji su vasi prijedlozi za taj session i koje mikrofone bi koristili za prvi izbor?
Napominjem da sam takav set Ludwigov (onaj prozirni) cuo samo jednom u zivotu i pomislio sam kako bi ga bilo tesko snimit :banghead:
Oni su trio tako da bi se snimalo sve live (bubanj,bass,ritam gitara) tako da cu vjerojatno imati i problem sa leakage-om.
Svaki savjet je dobrodosao.
Imam na raspolaganju 16 kanala.
Moja neka pocetna ideja je:
1.kick RE20
2.snare sm57
3.snare sm57
4-7. tomovi sm57 ili nesto drugo
8. over lijevi oktava
9.over desni oktava
10.hihat se2200
11.room lijevi ?
12.room desni ?
13.bass direct
14.bass d112
15.gitara sm57
16. talkback :D

I da, basist oce zvuk Billy Shehana (sa Niacinom) he he
No to je drugi problem...

OFF
21-10-2007, 10:00 PM
Au... ne smem da zamislim taj zvuk bassa uz 'Bohnam' bubanj:banghead:

Nisam radio takav bubanj, ali na osnovu neke intuicije
- set mikrofona ti je dosta dobar. Ne znam kakav je karakter re20 (nisam sa njim snimao), ali AKG d12 bi bio lepo legao za taj vintage i velike promere. Takodje, mislim da bi srz tog zvuka bio u room mikrofonima, koji su dooobro komprimovani (tako mi zvuci).... npr, da nadjes 2 dobra mikrofona sa velikom membranom (od c414 pa navise) i da taj kanal dooobro nategnes sa npr 1176 (sa Uada, ako nemas pravi)..... ja bih tako probao.... Tomovi, mozda ne sm57, cak, ne znam ni za standardi md421, kako bi se tu snasao, ali probaj da nadjes to

Eto, ko ima iskustva iz tih vremena, nek nas prosvetli;)

labrys
21-10-2007, 10:27 PM
mozda ce ti ovo zvucat glupo, ali ako bubnjar nema isti stil sviranja i ako nema isti stim bubnja (dakle, ako 'usuvo' ne zvuci ka bonham) neces se bas usricit sa svim savjetima koje dobijes. a ako bubnjar stvarno tako zvuci onda bi ti tribala pomoc jedino u slucaju da zelis dobit nesto drugacije.

u svakom slucaju, eksperimentiraj! to ti je jedino sigurno.

Edi Prog
22-10-2007, 09:13 AM
Au... ne smem da zamislim taj zvuk bassa uz 'Bohnam' bubanj:banghead:

Nisam radio takav bubanj, ali na osnovu neke intuicije
- set mikrofona ti je dosta dobar. Ne znam kakav je karakter re20 (nisam sa njim snimao), ali AKG d12 bi bio lepo legao za taj vintage i velike promere. Takodje, mislim da bi srz tog zvuka bio u room mikrofonima, koji su dooobro komprimovani (tako mi zvuci).... npr, da nadjes 2 dobra mikrofona sa velikom membranom (od c414 pa navise) i da taj kanal dooobro nategnes sa npr 1176 (sa Uada, ako nemas pravi)..... ja bih tako probao.... Tomovi, mozda ne sm57, cak, ne znam ni za standardi md421, kako bi se tu snasao, ali probaj da nadjes to

Eto, ko ima iskustva iz tih vremena, nek nas prosvetli;)

Da, mislm da ce bit interesantno sa tim zvukom basa.
Hvala puno na savjetima.
Smijesno je za D12 da je ustvari bio moj i sad ga moram iznajmljivat :)
Mislim da ima Akg C414 B stereo set pa cu njih pitat za roomove.
A tomove sa sm58-micama? mislim da sam na starim snimkama zeppelina cak vidio da snimaju sa unispherovima (shure 565SD).
Mozda bi bilo interesantno probati.

Edi Prog
22-10-2007, 09:18 AM
mozda ce ti ovo zvucat glupo, ali ako bubnjar nema isti stil sviranja i ako nema isti stim bubnja (dakle, ako 'usuvo' ne zvuci ka bonham) neces se bas usricit sa svim savjetima koje dobijes. a ako bubnjar stvarno tako zvuci onda bi ti tribala pomoc jedino u slucaju da zelis dobit nesto drugacije.

u svakom slucaju, eksperimentiraj! to ti je jedino sigurno.

Bubnjar zeli takav slican zvuk tako da vjerujem da ima slican stim a stil mu je slican (barem sta sam ja cuo).
Ideja ovog threat-a je da se cim bolje informiram prije sessiona i da se pripremim najbolje koliko mogu tako da ne bude :banghead:
A i za mikrofone moram javit covjeku unaprijed koji mi trebaju.
Kako kaze Off, bas trebam savjete ljudi iz "onog" doba jer sam ja vise iz "ovog" doba :)

Shot
22-10-2007, 10:02 AM
Cini mi se okej set mikrofona koji si napisao.
Ja bi kod postavljanja mikrofona probao jel radi ako se gornji snare mikrofon postavi malo dalje. Neka te ne brine ako pokupi dosta hihata, nema veze dat ce malo live feeling.
Room micovi obavezno! Obavezno! I po mogucnosti da je sto veca prostorija.
Najbitnije ti je mozda koji su ti preampi. Preko kojeg pulta ces snimati?

Rasta
22-10-2007, 11:32 AM
Pozrav Ediju u susjednom gradu! :-) Bas me zivo zanima koji bend ces to snimati? I zanima me da nije to DJ Marinov bubanj? Zanima me jer namjeravam s tim (takvim) bubnjem snimati jedan bend u februaru, pa bih volio skoknuti do tebe kada se budu radili probne snimke. Mikrofone ti posudim bez beda u razdoblju od (morati cu to provjeriti s barba Tonetom) 1.11 do 1.12 i od bozica do kraja prvog mjeseca, kako sada stvari stoje.

Sto se tice samog zvuka bubnja, to da zvuci kao Bonzo je veliki problem. Taj bubanj je sniman sedamdesetih, sa velikim budgetom i tadasnjom opremom. Postoje dvije stvari koje nikako neces moci nabaviti. Prva je magnetofon, bez kojeg nema sanse dobiti taj zvuk. Druga je prostor.

Za album Houses Of The Holly Mick Jagger je Zeppelinima ustupio svoj dvorac, a bubanj je sniman u najvecoj prostoriji, naravno sa room micovima na drugom kraju prostorije. Nedavno sam snimao bubanj u velikom prostoru, tocnije u hodniku od Rojca koji je dugacak cca 80 metara, sirok oko 3 m i visok 4 m. Zanimljivi rezultati, prilicno lijep prirodni reverb, ljepsi od bilo kojeg lexicona, ali dosta van kontrole. Iduci experiment cu raditi tako da monitore stavim u hodnik i snimam zvuk sa njih, tako da stvari budu vise pod kontrolom. Inace, snimani bubanj je bas bio jedan stari Ludvig.

Iduci problem je stim bubnja i vrsta koza... Bonzo je imao specificni stim i dosta truda je potrebno za dobiti nesto slicno. Nadalje, sto se mikrofona tice, Bonzo je za studio koristio citavu hrpu RE 20 mikrofona, za bas bubanj, overheadove i roomove. Jedna od caka takvog zvuka i je koristenje vrhunskih dinamickih mikrofona za overe. Ima tu jos puno caka koje nikada necemo saznati.

Kao primjer navodim proslogodisnje gostovanje Johna Spencera sa svojim rockabilly projektom na Radio Puli. Na moje sveopce iznenadjenje njihov tonac je ozvucio bubanj tako da je, osim normalno ozvucenog bas bubnja stavio jedan SM 57 na oko metar od floor toma, drugi SM 57 na oko metar od dobosa i to je bio taj rockabilly zvuk! Nikakvih drugih mikrofona na bubnju nije bilo!

Javi se za kafe kada naletis na jug, pa mozemo skupa sa Tonetom malo razglabati kako to najbolje izvesti :-))

OFF
22-10-2007, 11:32 AM
Da, mislm da ce bit interesantno sa tim zvukom basa.
Hvala puno na savjetima.
Smijesno je za D12 da je ustvari bio moj i sad ga moram iznajmljivat :)
Mislim da ima Akg C414 B stereo set pa cu njih pitat za roomove.
A tomove sa sm58-micama? mislim da sam na starim snimkama zeppelina cak vidio da snimaju sa unispherovima (shure 565SD).
Mozda bi bilo interesantno probati.

ne verujem da ce sm58 biti ista bolji od sm57.... koji su, po meni, upotrebljivi, ali bih pre koristio kod manjih prmera... ipak ovde trebaju neki mikrofoni sa malo vise low enda.. (md421 npr)

Reinhardt
22-10-2007, 11:55 AM
pocetkom 90-ih ('91-'95) sam svirao sa ekipom di nam je furka bila ala zepp, skidali smo njihove stvari, sound,cak i obleka (u shit, kad se danas sjetim), i mogu ti rec
IMHO, redoslijed vaznosti za dobitak takovog drum sounda

1. bubnjar -NAJVAZNIJA KARIKA!
2. bubanj (u tvom sluchaju-problem)
3. prostorija ( velika, dobro tretirana)
4. postav mikeova (po kljuchu "less is more")
5. kvaliteta i tip mikeova (ovi koje si nabrojao su ok)
6. kvaliteta i tip preampova (ne rece nigdje koji)
7. ostalo stndard.......

misilm..nije to otkrivanje tople vode al covijek ti je tu najvazniji (mora imat bar 100 kila..ha,ha)
salu nastranu, al natjeraj ga da maze po bubnju ko blesav, iscijdi mast...

Edi Prog
22-10-2007, 12:52 PM
Super da je rasprava krenula.
Najprije da pozdravim prijatelja iz susjedne Pule. Evo poceo sam opet snimat sad kad je ljetna sezona live-a zavrsila. Vec sam pricao sa barba Tonetom i nacelno smo se i nesto dogovorili za mikove i Arx koji tako hvalite (cesto se cujemo, stalno ga nesto gnjavim :) ). Nije bubanj od Marineta, bend je iz Varazdina.
Sta se preampova tice, nema ih. Sve ide direktno u Firepod (sumnjam da bi bilo bolje da ih provucem kroz MX8000 :) ). Ipak imam samo home studio (proc ce jos vremena dok kupim pravu opremu).
E live prostorija bi mogla biti problem, nije velika (max 30 kvadrata).
Moram samo reci da Rumski Rulez.

Edi Prog
22-10-2007, 12:58 PM
Rasta naravno da mozes skocit, snimat ce se od 11tog do 17tog novembra. Malo smo na knap s vremenom jer ce dobiti godisnji samo tjedan dana a puno ima materijala za snimit...

Rocket Roll
22-10-2007, 02:02 PM
Ima, čini mi se, još par stvari koje će ti pomoći.

"Modern Drummer", Collectors' Edition: "The Drum Gods", 2007, str. 76, prevodim:

Jack Irons: "Bonzov je svuk svakako bio 'velik', ali ne 'velik' u onom sub-soničnom smislu današnjih (modernih) pesama - bio je eksplozivan i pun attacka, a u miksu nije čišćen od harmonika. A taj veličanstveni ton je samo isticao njegovu tehniku (Bonzo je bio soul bubnjar, groover, swinger)."

Eddie Kramer: "Bonzo je po zanimanju bio zidar, i OtKiDaO je te jadne bubnjeve. Međutim je, u istoj pesmi, umeo da bude i vrlo delikatan."

Detalji o bubnju: "Koristio je Ludwig Speed King pedalu, sa drvenom maljicom."

Eddie Kramer, o "hvatanju" Bonzovog zvuka: "Njegov ste zvuk mogli da snimite na dva načina: Jedan je close-miking. Drugi je podrazumevao hvatanje zvuka prostorije, pomoću udaljenijih mikrofona. Na primer, pesma 'D'yer Mak'er' je snimljena sa tri mikrofona, a mikrofoni su bili u sobi, ne na bubnjevima, pažljivo postavljeni prilično daleko (ali neću vam odati tajnu gde). Iako je Bonzo bio najglasniji bubnjar kojeg sam ikada snimao, zvuk mu je bio tako 'potpun' da mu za tu pesmu nije bio potreban tretman finijim tehnikama 'close - mikinga': on je prosto bio sposoban da celu sobu ispuni zvukom."

Kramer izričito tvrdi da mu Bonzova legendarna glasnoća nije smetala u studiju: "Ne, to je zapravo poboljšavalo snimke... Bonzo je štimovao bateriju onako kako mu je odgovaralo (za taj specifični prostor). Obično je prednja koža njegovog bas-bubnja bila toliko nategnuta da je bilo dovoljno da je lako dodirnete i da odzvanja kao luda. A zamislite kako je tek odzvanjala kada bi 'zakucao' bas-bubanj tom drvenom maljicom... Bonzo je bio zidar, i imao je stvarno tešku nogu. Pedalu je 'zakucavao' stravično jako - baš ta tehnika je, po meni, srž umetnosti bubnjanja."

(Jesu li sada neke stvari jasnije?)

Edi Prog
22-10-2007, 02:19 PM
Odlicno odlicno
Ma nije presudno da je zvuk identican (realno nikad ni ne moze biti) ali da malo podsjeca bi bilo super. Bubnjar je sam naveo da mu se svidja taj zvuk, nista vise.
Bil bi nerealno zeljeti isti zvuk.
Ali savjeti i ideje su vam super

OFF
22-10-2007, 02:51 PM
Obrati paznju i na pesmu 'Since I've been.....' ..... sta cujes, sto ne bi trebalo da ima na snimku?;) :)

Edi Prog
22-10-2007, 03:19 PM
Obrati paznju i na pesmu 'Since I've been.....' ..... sta cujes, sto ne bi trebalo da ima na snimku?;) :)

Nevjerojatno.
To je pravi dokaz da NE MORA bit sve savrseno a da ima veliku vrijednost.
WD40 anyone?
Jedva cekam taj session jer mislim da ce bit super

OFF
22-10-2007, 03:20 PM
Nevjerojatno.
To je pravi dokaz da NE MORA bit sve savrseno a da ima veliku vrijednost.
WD40 anyone?
Jedva cekam taj session jer mislim da ce bit super

WD40.... da, ali ne bi se to culo da nije komprimovano zestoko;)

fipke
22-10-2007, 04:59 PM
jos jedan savet; treba ti izoblicenje! ne striktno klasicna kompresija vec izoblicenje. ako vec ne mozes tape probaj sa lampama ili bar nekim tim simulacijama, vintage warmerima.. secjam se, jednom sam greskom upalio na insertu od bas bubnja onaj DaTube i odvrnem drive i istog momenta pogledamo se bubnjar i ja i sa smeskom u istom trenutku prokomentarisemo "bonham!". nije bila uopste takva svirka, pa nisam ostavio ali jeste bio lucja...znaci da ipak tu ima necega (bar u harmonicima) :)

Rocket Roll
22-10-2007, 07:01 PM
Da, Waves V-Series bi možda vrlo lepo odradili posao. Ili bi možda bili dovoljni Waves API?

FrankoPanko
22-10-2007, 10:05 PM
Mozes probat i onaj stari magneto plugin, on isto zna biti od pomoci. Sto se setupa mikrofona tice je ok, mada ako zelis zvuk 70-tih probaj koristiti cim vise mikrofona iz tog vremena RE20, D12, D1200, MD441, MD421, Shure 565... Vidio sam jednom fotku Pink Floyda sa snimanja (ja mislim) "The Wall" albuma, a ono sto me najvise iznenadilo je to da je bubanj bio opkoljen sa gomilom Shure 565 (cak i overheads):o. Doduse nije to bas takav zvuk koji trazis ali pokusavam reci da zaista nema pravila. Eksperimentiraj, nadji nekog teklića koji ce micat mikrofone oko bubnja dok ti ne budes zadovoljan zvukom!;) Ali nije mi jasno kad si rekao da snimas jazz/rock band, zer ne preferiraju jazz bubnjari zatvoreni kick koji zvuci dosta "booom" u odnosu na Bonzov koji je vise "daskast" (close miking na kicku iznutra)? Mislim da u tvom slucaju room mikrofoni mogu biti od kljucne vaznosti!

Edi Prog
22-10-2007, 10:44 PM
Mozes probat i onaj stari magneto plugin, on isto zna biti od pomoci. Sto se setupa mikrofona tice je ok, mada ako zelis zvuk 70-tih probaj koristiti cim vise mikrofona iz tog vremena RE20, D12, D1200, MD441, MD421, Shure 565... Vidio sam jednom fotku Pink Floyda sa snimanja (ja mislim) "The Wall" albuma, a ono sto me najvise iznenadilo je to da je bubanj bio opkoljen sa gomilom Shure 565 (cak i overheads):o. Doduse nije to bas takav zvuk koji trazis ali pokusavam reci da zaista nema pravila. Eksperimentiraj, nadji nekog teklića koji ce micat mikrofone oko bubnja dok ti ne budes zadovoljan zvukom!;) Ali nije mi jasno kad si rekao da snimas jazz/rock band, zer ne preferiraju jazz bubnjari zatvoreni kick koji zvuci dosta "booom" u odnosu na Bonzov koji je vise "daskast" (close miking na kicku iznutra)? Mislim da u tvom slucaju room mikrofoni mogu biti od kljucne vaznosti!

Hello Alane, kako je u primorsko-goranskoj? Imas koje nove spravice? :)
I meni se cinilo da sam vidio 565 na njegovom bubnju, znaci nisu tripovi...
Band je dosta cudan, vise bi rekao da je groove rock sa primjesama jazza (gitarist svira 355 i ima jazzy stil), bubnjar je vise rocker a kao sta sam spomenuo basist ima stil Shehana. To su stariji ljudi i znaju svirati tako da ta "luda" kombinacija ipak jako dobro zvuci.

Rasta
22-10-2007, 11:06 PM
@Off, sve su to perkusionisticki elementi :-)

Jos je Ringo dokazao da je dovoljan i samo jedan mikrofon za vrhunske snimke, ako se snima vrhunskog umjetnika.

nenad
22-10-2007, 11:31 PM
Tu sam..... i hocu samo da pozdravim temu.....jer ovo je u stvari prava tema koja se razvija u ucenje i poducavanje iz citanja vasih odgovora.....bravo....ovo je vec RUMSKI :)

labrys
23-10-2007, 03:00 PM
mene stvarno zanima kako ce ovo zvucat....

i stavi koju sliku sa snimanja!

Edi Prog
23-10-2007, 06:35 PM
mene stvarno zanima kako ce ovo zvucat....

i stavi koju sliku sa snimanja!

Bit ce sve dokumentirano ne brini ;)
Pogotovo jer mi je to prvi ozbiljniji projekt u zivotu
A nadam se da ce ih bit jos... :hyper:

FrankoPanko
24-10-2007, 08:58 PM
Pozdrav Edi!
Novo od spravica pitas? Ima koliko hoces diy sprava i originala! Prije dva tjedna dovuko sam u studio jedan punokrvni vintage dragulj: Siemens V-72 :cool::cool::cool: tube mic preamp (1949. godina!) i mislim da ce to biti kraj moje potrage za mic preampovima. ;) Npr. Beatlesi su preko tih preampova (i REDD 47) snimili nekoliko albuma! Sta reci- sretan sam ko malo dijete!
U vezi tog benda kojeg snimas- i mene zanima zvuk kojeg ces dobit. Nadam se da ces nac neki kompromis. :)

zmaj
24-10-2007, 10:30 PM
Franko,gde nadje tog Siemensa???Ocu i ja...:rolleyes:

FrankoPanko
25-10-2007, 07:39 AM
U tvom gradu, Beogradu! ;)

Edi Prog
25-10-2007, 09:17 AM
U tvom gradu, Beogradu! ;)

Cesttam na novoj spravi.
Mora da dobro radi kad je tako ruzna :D
Kad budes ima (puno) vremena bin moga skocit do tebe da mi malo pokazes te tvoje spravice?

FrankoPanko
25-10-2007, 09:48 AM
Dodji svakako!

zmaj
25-10-2007, 08:40 PM
Gde u Bg-u???:o
Btw.Ima ovde i neki nemacki mixer kazu u Kosutnjaku iz 30-ih,sa sve onim polugama...kazu ni Nemci '45. kada su odlazili nisu hteli da ga ponesu,vec je bio mator,tj. vintage:rotfl:

Rocket Roll
26-10-2007, 04:54 PM
Šta je tu čudno, Radio Beograd još uvek na tavanu drži EMS Synthi 100. Ne zna se da li je operativan.

FrankoPanko
26-10-2007, 10:41 PM
;):rolleyes:

magnum
22-11-2007, 01:33 PM
Ja imam jednu ideju ako si samo u mogucnosti da prihvatis, a to je ako imas od koga da pozajmis modul td-20. Odes na sajt vexpressionsltd udjes gde pise td-20 izaberes top 50 drummer series, tu mozes cuti mp3 Bonham-ov set bubnja 1 i 2 fenomenalni su i realisticni. Moras samo da 'downlodujes' taj backup koji kosta cini mi se 40$.To ti je mnogo jednostavnije ne treba da trazis prostoriju, adekvatne mikrofone sve je namesteno perfektno uostalom uzmi i cuj. Nadam se da sam ti bar malo pomogao ako ne barem dao sam ti ideju pa razmisli o tome. I sigurno ces jeftinije da prodjes a ucinak ce biti veliki. Nadam se da znas proceduru dalje u vezi povezivanj mikrofona sa modulom.

Edi Prog
24-11-2007, 12:31 PM
Ja imam jednu ideju ako si samo u mogucnosti da prihvatis, a to je ako imas od koga da pozajmis modul td-20. Odes na sajt vexpressionsltd udjes gde pise td-20 izaberes top 50 drummer series, tu mozes cuti mp3 Bonham-ov set bubnja 1 i 2 fenomenalni su i realisticni. Moras samo da 'downlodujes' taj backup koji kosta cini mi se 40$.To ti je mnogo jednostavnije ne treba da trazis prostoriju, adekvatne mikrofone sve je namesteno perfektno uostalom uzmi i cuj. Nadam se da sam ti bar malo pomogao ako ne barem dao sam ti ideju pa razmisli o tome. I sigurno ces jeftinije da prodjes a ucinak ce biti veliki. Nadam se da znas proceduru dalje u vezi povezivanj mikrofona sa modulom.

Nazalost, bend nije bio u mogucnosti da donese bass drum od Ludwiga jer im nije stao u auto :cry: .
Tomovi su ostali od Ludwiga a bass bubanj je Yamaha Maple Custom Absolute.
Steta jer bi bilo interesantno. Ovo mi je prvi projekt live snimanja (bubanj, bass i ritam gitara istovremeno) i meni zvuci fantasticno, ne bi nista ni dirao da ne pokvarim :) . Bend ima jako puno groove-a i stvarno fantasticno iskustvo je bilo snimat od 10 ujutro do 10 navecer 4 dana za redom. Ako bend dopusti stavit cu na forum makar dio neke pjesme kad se izmiksa da mozete komentirati.

Tomo M
26-11-2007, 01:27 PM
Nazalost, bend nije bio u mogucnosti da donese bass drum od Ludwiga jer im nije stao u auto :cry: .
Tomovi su ostali od Ludwiga a bass bubanj je Yamaha Maple Custom Absolute.
Steta jer bi bilo interesantno. Ovo mi je prvi projekt live snimanja (bubanj, bass i ritam gitara istovremeno) i meni zvuci fantasticno, ne bi nista ni dirao da ne pokvarim :) . Bend ima jako puno groove-a i stvarno fantasticno iskustvo je bilo snimat od 10 ujutro do 10 navecer 4 dana za redom. Ako bend dopusti stavit cu na forum makar dio neke pjesme kad se izmiksa da mozete komentirati.

pozdrav rumskom i ekipi !! :)

evo bas malo citam i jako me zainteresiralo kakav ce ispast rezultat kad ono nisu po meni donjeli glavnu kariku bohnamovoga zvuka :(

no svejedno bilo bi ljepo cuti sta se snimilo ! pozdrav i good luck !?!! :grin:

Edi Prog
26-11-2007, 05:00 PM
pozdrav rumskom i ekipi !! :)

evo bas malo citam i jako me zainteresiralo kakav ce ispast rezultat kad ono nisu po meni donjeli glavnu kariku bohnamovoga zvuka :(

no svejedno bilo bi ljepo cuti sta se snimilo ! pozdrav i good luck !?!! :grin:

A da, steta.
Kako napreduje SAE? :wink:

labrys
26-11-2007, 09:08 PM
i ja se veselim snimkama!

ali, malo mi zvuci neozbiljno to zasto nisu donili bas bubanj od ludwiga.....

nadam se da je ostali dio odraden ozbiljnije.

Tomo M
27-11-2007, 01:46 PM
A da, steta.
Kako napreduje SAE? :wink:

sae je gotov imam prosjek za prolaz ali moram da ponovim adv midi jer mi mora bit iznad 70% sve :grin: mislim da bi sa svime trebalo bit negdi oko 88-90%

magnum
14-12-2007, 08:13 AM
Evo cuj moj Bonham-ov set koji sam uradio na modulu td-20

magnum
15-12-2007, 02:38 AM
izvinjavam se evo primera