View Full Version : Stig'o Roland D50 ;)
fischek
21-10-2007, 05:09 PM
Uzeo sam juce Roland D50 od Daemiana sa foruma, pa da se malo pohvalim ;)
http://farm3.static.flickr.com/2277/1685335509_0af6b5a410_b.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2361/1686190562_4f9630daca_b.jpg
silicon science
21-10-2007, 05:17 PM
Lepo, lepo:)
goasia
21-10-2007, 05:22 PM
sprava od 20 godina i jos uvek ima taj hi-tec look .. bravo!
... ;)
odlicno izgleda...
p.s. sad mi je tek krivo sto ga nisam uzeo...
lesha
21-10-2007, 05:46 PM
cestitke :)
Don Solaris
21-10-2007, 07:08 PM
To je legenda od uređaja !!!
Digitalan jest, ali ga nikad neću prodat!!!
Daemian
21-10-2007, 08:50 PM
Drago mi je da ti se svidja. Meni nista nije radio, a da mi stoji malo je bezze...
Uzivaj ;)
akordeonista
21-10-2007, 11:11 PM
Meni se svidja onaj "univerzalni" nozic na prozoru!:rotfl:;)
Cestitam, jako korisna stvar (mislim, taj nozic!:hyper:)!:)
fischek
22-10-2007, 06:18 AM
Meni se svidja onaj "univerzalni" nozic na prozoru!:rotfl:;)
Cestitam, jako korisna stvar (mislim, taj nozic!:hyper:)!:)
to je cyber knife - odlican je i vrlo je koristan, kao i D50 :D
http://nicnac.net/media/cyber41.jpg
Don Solaris
22-10-2007, 07:40 AM
fischek ajde sada fino do dućana (tehnička roba i sl.) i kupi paket crnih vezica pa sredi one kablove malo.
Ovo sada izgleda mnooooogo loše. Uzmeš npr kabel od D-50 i na sredini ga počneš savijati na djelove duge cca 15cm i slažeš "hrpu" dok ne dobiš da ti je toćno od utičnice do uređaja, staviš dve vezice i to je to. Npr ovako to izgleda:
______=______ (tu gdje je znak = tu ga motaš na slojeve plosnato)
Ja sam tako sredio sve kablove koje nisam planirao rezati. Ostale sam narezao na točnu dužinu od uređaja do utičnice. Od onda se ne vidi apsolutno ništa od kablova.
fischek
22-10-2007, 08:07 AM
fischek ajde sada fino do dućana (tehnička roba i sl.) i kupi paket crnih vezica pa sredi one kablove malo.
hocu ;) ne volim ni ja kad su kablovi u haosu, ali tek sam se uselio u novi stan, pa nisam stigao da se bavim time - sredim, pa saljem slike - moze? :D
fischek
22-10-2007, 08:36 AM
evo i nekih poznatih zvukova ;)
http://rs230.rapidshare.com/files/64294595/zvuci.rar
Don Solaris
22-10-2007, 11:02 AM
Jao onaj string zvuči fantastično. Skroz sam zaboravio na stringove i zvona. To je jedna skroz posebna sekcija zvukova koje ni jedan synth ne mo?e tako da napravi. Konverteri u D-50 su jednostavno fantastični i daju mu taj jedan specifiačn staklen / kristalni zvuk. Nikad vi?e nisu napravili takve konvertere, niti su dali toliko rasko?nih opcija u jednom synthu. Zapravo jesu jo? jednom, u JD-990, koji također ima jedne od najboljih konvertera ikad.
fischek
22-10-2007, 11:27 AM
Evo jos jedno pitanje - da li da se sam bakcem sa ciscenjem sinta da bih ocistio kontakte: neki dugmici ne reaguju iz prve, volume slider krcka i ne radi dobro i 1 dirka lose reaguje (verovatno zamena gumica za celu oktavu)?
To bi moglo prilicno da kosta u servisu a pitam se da li bih mogao mozda to sam da izvedem. Don, da li imas neki savet? Kako se ciste dugmici, da li gumice mogu da se nadju jednostavno?
Don Solaris
22-10-2007, 02:18 PM
Dugmiće na D-50 nije lako srediti. To su mikroprekidači koji često znaju napuknuti. A tada više ništa ne pomaže.
Naravno, ako nisu napukli, onda je sve u redu. Počistit ćeš ih sa kontakt sprejom (našpricaš u onaj procjep oko izbočine). Najbolji sprej na svijetu za te stvari je Oscilin Teslanol.
Volume slider krcka? Još jedan razlog da kupiš kontakt sprej. Nasprejaj, vozi pot 10 minuta gore dole, još jednom nasprejaj i gotovo. NEMA VIŠE KRCKANJA. :rotfl:
Uzmi izvijač, uzmi kameru. I kako rastavljaš synth tako slikaj dio po dio. I kasnije ga samo tako sastavi. Isto važi i za kablove. Njih obliježi markerom, najlakše na kontaktima, tako da na ribone koji imaju isti broj pinova staviš marker na različito mjesto (tako da ih možeš poslje razlikovat). Povućeš crtu na unikatnom jestu da ti se preklapa sa kontaktom na kablu i na konektoru. I to je to.
Tipka koja ne radi....
Moj savjet je. Skini i počisti sve tipke! Jer sutra će ti se desiti da ode sljedeća. Prekosutra sljedeća... i šta. Nećeš svaki puta rastavljati i sastavljati synth? Znaš ti koji je to posao? :banghead: 3 čuke odu samo tako kod tih digitalija, to je brdo ploča unutra, kablova, ribbona....
Inače nema unutra nikakvih gumica koliko se sjećam. Nego je jedna posebna šina. Znači, ne čistiš tipke, nego šinu koja je ispod. Kada dođeš do šine, nju možeš odnjet do kupaonice pa oprati krpom uronjenom u deterđenti vodu, i kasnije isprati krpom utronjenom u vodu.
Bitno je jako puno čistiti tu krpu u vodi, jer u protivnom samo razmazuješ prljavštinu po kontaktima,a ne radiš ništa.
fischek
22-10-2007, 02:30 PM
Dugmiće na D-50 nije lako srediti. To su mikroprekidači koji često znaju napuknuti. A tada vi?e ni?ta ne poma?e.
Naravno, ako nisu napukli, onda je sve u redu. Počistit će? ih sa kontakt sprejom (na?prica? u onaj procjep oko izbočine). Najbolji sprej na svijetu za te stvari je Oscilin Teslanol..
Super - hvala - probacu! :)
evo i nekih poznatih zvukova ;)
Fischek ...opet me upali kad sam cuo onaj strings da trazim D-50, a taman sam prestao jedno vreme...
fischek
22-10-2007, 04:24 PM
Fischek ...opet me upali kad sam cuo onaj strings da trazim D-50, a taman sam prestao jedno vreme...
razumem te potpuno ;) tako sam ja propustio Don Solarisovog, pa sam iskoristio priliku ovaj put
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.