PDA

View Full Version : Vasil Hadzimanov Band 3

Max
19-10-2007, 12:00 PM
Pustio sam par pesama na My Space ( ima link ispod )

Radi se o jazz albumu ..... pa koga interesuje .... ;) :rolleyes:

Pozdrav

OFF
19-10-2007, 12:29 PM
Ako momci iz VH benda nemaju nista protiv, mozes da nam uz pesme ispricas neke tehnicke detalje...... gde ste snimali, kako, instrumenti, preampi, mikrofoni.......

pozzz

Max
19-10-2007, 03:20 PM
Ce ih pitam :)

Pozdrav

fipke
19-10-2007, 05:34 PM
hah rekao si to "jazz" kao da postujesh na yumidi forumu...ccc

elem zeljno ocekujem(o)...namerno nisam teo da slusam dole u studiju vec cekao upakovano...:hyper::hyper::hyper:

Max
19-10-2007, 06:59 PM
hah rekao si to "jazz" kao da postujesh na yumidi forumu...ccc

elem zeljno ocekujem(o)...namerno nisam teo da slusam dole u studiju vec cekao upakovano...:hyper::hyper::hyper:

Paaaaa , za vecinu i jeste :(

Poslusaj ovih par sto sam okacio na myspace , tvoji komentari su vrlo na mestu ;)

Disk izlazi za 10 ak dana ......

Pozdrav

Danny Lou
19-10-2007, 08:14 PM
necu da kvarim utisak preko myspace-a...;) ja cu cekam disk :)

DADDY Z
20-10-2007, 04:34 AM
necu da kvarim utisak preko myspace-a...;) ja cu cekam disk :)

takođe...
btw-mo?da bi Vasil mogao da nam se pridru?i na forumu?

Max
20-10-2007, 10:14 AM
Stavio sam neke fotke iz studija na myspace ..... evo pokusavam i ovde , pa ako uspem , poslacu jos neke ....

Evo uz Idekiusova uputstva !!! :)

Pozdrav

Max
20-10-2007, 10:15 AM
..... evo jos ....

Max
20-10-2007, 12:17 PM
..... i jos jedna .......

alavuk
20-10-2007, 02:52 PM
poslusao sam i pre ovoga i sad opet ... super ! samo napred :]

zvincic
20-10-2007, 03:47 PM
takođe...
btw-mo?da bi Vasil mogao da nam se pridru?i na forumu?

Vasil je neko vrijeme dolazio na glazbeni-forum.com :)

mogao bi i ovdje!

Max
20-10-2007, 04:07 PM
Videcu sa njim , ali sada ga ceka tona posla oko promocije i svirki ...... ali predstavio sam albumi na glazbenom forumu ..... pa ako vidi neka se javi :)

Pozdrav

lesha
20-10-2007, 04:07 PM
Vasil je neko vrijeme dolazio na glazbeni-forum.com :)

mogao bi i ovdje!

ako sme :o

Bitch
20-10-2007, 09:27 PM
e pa bilo je vreme ! Super :)

...steta sto je toliko squash-ovan taj mp3 na myspace-u, bas teo da cujem, ali kupujem disk cim bude, imam dva prethodna. Jel miksano u Pinku (vidim sluske na glavi, jel to bio main monitoring za mix - jel si se navikao na ludi bass u reziji?

pozzz

sasaristic
20-10-2007, 10:33 PM
Da nisi mozda koristio Sony TransMod na klaviru?

Pozdrav

OFF
21-10-2007, 02:33 AM
@Max

Kako si zadovoljan Yamahom Motif.... jel' jos sta koristio od klavijatura....

Bass bubanj..... ne skidas prednju kozu?

btw.... takodje cu sacekati neki neostecen snimak

Max
21-10-2007, 11:58 AM
e pa bilo je vreme ! Super :)

...steta sto je toliko squash-ovan taj mp3 na myspace-u, bas teo da cujem, ali kupujem disk cim bude, imam dva prethodna. Jel miksano u Pinku (vidim sluske na glavi, jel to bio main monitoring za mix - jel si se navikao na ludi bass u reziji?

pozzz

hmmmmm ..... squashovan u kom smislu ..... dinamicki ili ovo sto myspace sjebe da bi moglo da se pusta ?

Dinamike je doasta malo koristeno i ni jedan kompresor nije isao preko 3 db kompresije ( osim nekih sitnih momenata gde je moralo )

Nisam mixao u Pinku i generalno sam protiv mixanja u prostorima u kojima nisam proveo u mixu bar 5 - 6 meseci .... Sluske su bile tu jer je perkusionista snimao u reziji ( zbog nedostatka soba ) dok je gitarsko pojacalo bilo u predosblju ......

Inace to je bilo otkrovenje , perkusionista je snimao izmedju mixete i stakla ! Mi smo mislili da ce biti krsh , medjutim snimak perkusija je bio besprekoran !!!!!!

Bas u reziji ? Pa zato sam i nosio sluske :)

Pozdrav

Max
21-10-2007, 11:59 AM
Da nisi mozda koristio Sony TransMod na klaviru?

Pozdrav

Nisam ..... bune te oni artefakti kod visokih ?????

Radili smo produkciju klavira na Seniji po uzoru ne poslednji album Manu Kache a

.... pa sad , koliko smo uspeli .... :rolleyes:

Pozdrav

Max
21-10-2007, 12:02 PM
@Max

Kako si zadovoljan Yamahom Motif.... jel' jos sta koristio od klavijatura....

Bass bubanj..... ne skidas prednju kozu?

btw.... takodje cu sacekati neki neostecen snimak

Pa Vasil je koristio svoje klavijature Motif i Roland ( D .... zaboravih koji :banghead: )
tako da nisam mnogo obracao paznju , on ima svoje izgradjene , prepravljane i napravljene boje , tako da sam vise vremena posvetio tome kako gde i sta da uglavim u mix .....

Bas bubanj ..... probali smo mnogo kombinacija ..... ovo je nekako najbolje pasovalo ....

Pozdrav

-neshapesha-
21-10-2007, 06:02 PM
e Max, chujem Aleksandru Radovic kod tebe i setim se da sam se oduvek pitao
(pored :" hmm, ko je uradio ovo...bash je svetski " )
kako si bass linije uradio , jel svirana bass gitara , poshto zvuchi realno ili realni semplovi...ili pak bass guitar loops...

Max
21-10-2007, 06:25 PM
Odsviran na klavijaturi .... preko trilogy ......

Pozdrav

zmaj
21-10-2007, 06:39 PM
A ko je odradio aranzman,posto sam skontao da si ti radio mix?Svidja mi se taj fazon...

Max
21-10-2007, 06:48 PM
Ja i moj prijatelj smo i kompozitori i aranzeri ....... ( odakle si skapirao da sam radio samo mix ?:rolleyes: ) :) Posle je Aleksandra dosla i izmenjala pevacku liniju ....

Pozdrav

zmaj
21-10-2007, 11:02 PM
Stvarno ne znam...vuklo se to po postovima,pa vise ne znam ni sta je sta...:) ...Stvarno kulturno i elegantno odradjena stvar...svidja mi se taj neki pop/house fazon koji gura Aleksandra...postoji jos jedna pesma koja mi je "zapala za uvo":D a na slicnu foru,od Sase Kovacevica i mislim da se zove "Ne umem sa njom"...taj fazon...da nisi i tu mozda upleo prste?:rolleyes:

Max
21-10-2007, 11:17 PM
Stvarno ne znam...vuklo se to po postovima,pa vise ne znam ni sta je sta...:) ...Stvarno kulturno i elegantno odradjena stvar...svidja mi se taj neki pop/house fazon koji gura Aleksandra...postoji jos jedna pesma koja mi je "zapala za uvo":D a na slicnu foru,od Sase Kovacevica i mislim da se zove "Ne umem sa njom"...taj fazon...da nisi i tu mozda upleo prste?:rolleyes:

Nisam radio sa covekom ....... hvala na komplimentima !

Pozdrav

Max
25-10-2007, 03:00 PM
Evo nasao sam jos par ...... Trubu i perkusije smo snimali ovako .....

Max
25-10-2007, 03:02 PM
Gornja slika pokazuje ozvuucavanje trube kada nisu svirane perkusije ...... a u jednoj agresivnijoj pesmi smo snimali i perkusije i trubu , tako da je truba morala u sobu sa bubnjevima ..... to smo resili ovako ......

Eyes
06-11-2007, 06:11 AM
Studio mnogo jako izgleda.......:rolleyes:

DaBear
06-11-2007, 09:29 AM
Studio mnogo jako izgleda.......:rolleyes:

k'o pravi! A?

Eyes
06-11-2007, 09:43 AM
k'o pravi! A?

zamalo pa pravi!hvali mu jos malo akustike:D

Bitch
08-12-2007, 03:08 PM
evo slusam album.
treca sreca :D
konacno fusion album koji lepo zvuci.
4000 moj omiljeni sto.
md421 zakon za timpane zar ne?
sve u svemu lepo i pristojno. Samo vasil prso, mora da sanja filter i cutoff :D

pozz

Max
13-12-2007, 08:10 AM
Hvala na komplimenti ;)

Drago mi je da ti se dopada !

Pozdrav

AVaX
13-12-2007, 11:23 AM
Samo vasil prso, mora da sanja filter i cutoff :D

Pre bih rekao da Vasil sanja Zawinula.
Taj njegov neoriginalni trip me vec duze vreme smara.
Da se razumemo, obozavam jazz fusion, ali ovo sto on radi je ocigledno providno i smesno.
Glupo mi je sto sam prvi (mozda i jedini) u nizu postova koji izlazi sa ovakvim stavom na temu, ali momak je u tom, meni odbojnom tripu vec duze vreme...
A da, pre toga je cini mi se imao Hancock fazu, sa onim spotom sa fliperom!
Mislim, sta reci....
Pljujte me sad....... 8-)

Max
13-12-2007, 11:30 AM
Zasto bi te iko pljuvao ?

Svako ima pravo na svoje misljenje .....

( predpostavljam da si poslusao ceo album .... )

A da je Zawinul njegov " muzicki " otac ...... to prica u svakom intervjuu .....

Pozdrav

Bitch
13-12-2007, 12:50 PM
Pre bih rekao da Vasil sanja Zawinula.
Taj njegov neoriginalni trip me vec duze vreme smara.
Da se razumemo, obozavam jazz fusion, ali ovo sto on radi je ocigledno providno i smesno.
Glupo mi je sto sam prvi (mozda i jedini) u nizu postova koji izlazi sa ovakvim stavom na temu, ali momak je u tom, meni odbojnom tripu vec duze vreme...
A da, pre toga je cini mi se imao Hancock fazu, sa onim spotom sa fliperom!
Mislim, sta reci....
Pljujte me sad....... 8-)

pa nema ko da te pljuje...covek ima pesmu "Zawinul Wannabe" ... a i meni su Zawinul, Corea i Hancock zakon i uzori za fusion keyboard stil svirke. Naravno i Scott Kinsey,Rubalcaba i ekipa, ali zna se ko je tata :D chika Joe Pepe :D

Max
13-12-2007, 01:05 PM
A ajde i da se pohvalim malo .... dobio sam mail od Mike Nielsena ( Jamiroquai , Underworld .... )

Imao sam srecu da sa njim malkice suradjujem ( vise druzim :wink: ) .... pa me je interesovalo sta misli ......

I enjoyed listening to the jazz tunes you put up- lovely playing and recording and mixing- all is crystal clear, even on myspace streaming!. The compositions work well, the mellow track I like especially, but both have a relaxed confident feeling which makes you feel that way as a listener too.

Posle ovoga se covek malo lepse oseca ......

Pozdrav

AVaX
13-12-2007, 02:04 PM
A da je Zawinul njegov " muzicki " otac ...... to prica u svakom intervjuu ....

Ah, onda je sve u redu.... :rolleyes:

Max
13-12-2007, 02:11 PM
Ah, onda je sve u redu.... :rolleyes:

Ma samo sam hteo da kazem da si primetio nesto sto je vise nego ocigledno ...... a za to da li ti se svidja ili ne , rekoh .... svako ima pravo da mu se nesto svidi ili ne ....

all simple ;)

Pozdrav

Rasta
14-12-2007, 03:07 PM
A ajde i da se pohvalim malo .... dobio sam mail od Mike Nielsena ( Jamiroquai , Underworld .... )

Imao sam srecu da sa njim malkice suradjujem ( vise druzim :wink: ) .... pa me je interesovalo sta misli ......

I enjoyed listening to the jazz tunes you put up- lovely playing and recording and mixing- all is crystal clear, even on myspace streaming!. The compositions work well, the mellow track I like especially, but both have a relaxed confident feeling which makes you feel that way as a listener too.

Posle ovoga se covek malo lepse oseca ......

Pozdrav

E, vidis, meni je ovaj "crystal clear" jedina stvar koja mi malcice smeta. Fali mi "dima" u snimci, bez obzira sto je ADD. Sto se ostalog tice, da ne pretjerujem, na ocekivanom nivou, znaci izvrsno... Sve cestitke. Je si li bio koji puta s njima u Puli na kojem koncertu (ovdje sviraju dvaput godisnje)?.

Bitch
14-12-2007, 03:59 PM
E, vidis, meni je ovaj "crystal clear" jedina stvar koja mi malcice smeta. Fali mi "dima" u snimci, bez obzira sto je ADD. Sto se ostalog tice, da ne pretjerujem, na ocekivanom nivou, znaci izvrsno... Sve cestitke. Je si li bio koji puta s njima u Puli na kojem koncertu (ovdje sviraju dvaput godisnje)?.

ADD?
...zar nije snimano na PTHD?

Max
14-12-2007, 05:09 PM

Nisam bio u Puli , ali sam cvrsto rezervisao mesto u kombiju za sledeci put , jer su price iz Pule postal nadaleko cuvene :)

A dim mogu jedino fizicki da ubacim :D ..... slusaj bre kako susti onaj rhodes , kao da je fog machine itself :D :D :D

Pozdrav

Max
14-12-2007, 05:10 PM
ADD?
...zar nije snimano na PTHD?

Klasika kao i sve u Pinku .... mic - ssl - pthd ..... u pravu si

Pozdrav