PDA

View Full Version : Moze mala pomoc...?

tom
15-10-2007, 04:14 PM
Prijatelji dragi, ako znate, pomozite!

Izvadio sam iz arhive svoj M-Audio Ozone,instalirao sve sto treba i kako treba ali zvuka nema...:o

Midi mu radi(Reason ga prepoznaje i vidim da "svira") ali zvuka nema.

Cuo sam da mu zna riknuti USB ali mislim da bi trebalo biti u redu posto midi radi i prepoznaje sve njegove kontrolere.Ili...?

Crkao mi je bio strujni adapter pa sam kupio onaj gdje mozes da podesis voltazu ili sta vec i sve sam uradio kako i spada.Ponavljam,jedino zvuka nema.Ni slusalice ni audio izlazi.:banghead:

Sta bi moglo biti.Jel moze da crkne ulaz/izlaz (za ulaz jos nisam provjerio).:o

Ni Winamp se ne cuje a prepoznaje ga kao drajver(wave) nakon sto sam ga pridruzio.Takoreci radi "na njega" ali tona nema(ima slike).

bole
15-10-2007, 04:45 PM
moze da ckrne izlaz ako ti je i adapter crkao a bio ukljucen u njega...ali ne mora da znaci

posto su dva uredjaja u jednom, moze se desiti da midi controli odgovara struja ali karti ne....imao sam slican problem

probaj da nadjes adapter sa istom vrijednosti mA....

tom
15-10-2007, 08:06 PM
Adapter nije riknuo pri radu sa Ozonom vec na papuci kod frenda gitariste(tako mi i treba).Zato sam uzeo novi.

Sta je vrijednost mA? (miliAmpera??)

Adapter je 9V tako pise i na samom Ozonu.Tako sam ga i podesio.

Da nije onaj mali switch(na adapteru) za polaritet?Jel ima to neke veze?

Koji sam ja elektrotehnicar?!:o

SHIVA
15-10-2007, 10:08 PM
ima ali da si ga promashio nishta ne bi radilo. ako radi polovichno - nie do adaptera.

tom
02-11-2007, 06:11 PM
Problem je vio u adapteru buduci da ja ne razlikuje AC AC/DC adaptere...
sada sam nekako osposobio onaj pokvareni pa dok rikne skroz...

Zahvaljujem se Tikiju na nesebicnoj pomoci.

Medjutim,sad kad radi ne mogu da "ukrotim" izlaze tj.na samom Ozonu ne mogu da smanjim izlazni volume.Stalno pici najglasnije i jedino u softveru moze da se smanji sto rad cini nemogucim.Znam da je ranije to moglo i da mi nije trebala spoljna mikseta(kod Lune mi treba).Headphone level knob radi normalno.To je slucaj sa svakim programom.

Instalirao sam posljednje drajvere(11.2005.!! nema novijih sem za Vistu) i probao sve.

Pomozite...

Tiki the Boyler
02-11-2007, 09:22 PM
Pa na koji adapter sad radiš?

tom
02-11-2007, 10:08 PM
Sa zalemljenim starim("originalnim")...:(

Tiki the Boyler
03-11-2007, 09:46 PM
Donesi da ga izmjerimo!
Ko zna šta on sad šalje u spravu?!?

tom
03-11-2007, 10:06 PM
Cujemo se sutra...

Boki_R
08-04-2008, 10:39 PM
Prijatelji dragi, ako znate, pomozite!

Izvadio sam iz arhive svoj M-Audio Ozone,instalirao sve sto treba i kako treba ali zvuka nema...:o

Midi mu radi(Reason ga prepoznaje i vidim da "svira") ali zvuka nema.

Ni Winamp se ne cuje a prepoznaje ga kao drajver(wave) nakon sto sam ga pridruzio.Takoreci radi "na njega" ali tona nema(ima slike).

Mozda ipak da pretreses audio setup jer imam utisak da u stvari nemas nikakav zvuk iz zvucne karte. Da nisi slucajno u medjuvremenu kacio one grozne USB zvucnike. Mozda jednostavno zbog 1001 razloga zvuk nije uopste usmeren na pravi izlaz.