PDA

View Full Version : ATC-X time!!!

relis
09-10-2007, 12:58 PM
Evo ga!

Nabavih ATC-X quad filter. Potegnuo u Srbiju po njega, clan foruma Goasia ga je prodavao.

Ostvario mi se dugogodisnji san. Odnosno, ovo je jedan od dva moja "dream" sinta.

Studio Electronics :mase:

Don Solaris
09-10-2007, 02:46 PM
Evo ga!
A gdje?

Gdje je?

Ne vidim ga. Ne čujem ga.....

:hyper::hyper::hyper::hyper::hyper::hyper::hyper:

Spoji to brže na kabel i odmah demo!!

ŽIVJELE ANALOGIJE !!!!!!!!!!!

silicon science
09-10-2007, 04:30 PM
Evo ga!

Nabavih ATC-X quad filter. Potegnuo u Srbiju po njega, clan foruma Goasia ga je prodavao.

Ostvario mi se dugogodisnji san. Odnosno, ovo je jedan od dva moja "dream" sinta.

Studio Electronics :mase:

Uhf, jako mi je krivo zbog te sprave zato sto sam je ja hteo kupiti, ali kad se pojavio Waldorf Pulse jeftino i Korg Mono/Poly odustao sam. Ipak 2 sprave za te pare... Svejedno, uzivaj u sintu i DAJ DEMO da cujemo.

relis
09-10-2007, 05:12 PM
Nisam jos nista slikao ni snimao...

Jednostavno sam morao najprije podijeliti radosnu vijest.

Bude uskoro, za dan-dva snimim demo, bez brige...

Ajd, idem ca do zubara. :banghead:

Ej, ustvari je zubarka, i to dobra, dobra! :da:

clusterchord
21-10-2007, 03:48 AM
pa dobro koliko ces ti jos bit kod te zubarke, mora da te dobro sredila ?!?? :o:o:mrgreen:

ocemo li mi nesto cut od tog atc-x ili sta ? ;)

ovo je jedan od dva moja "dream" sinta.

a koji ti je drugi dream sint, a6 .. ili nesto drugo ?

Don Solaris
21-10-2007, 08:49 AM
pa dobro koliko ces ti jos bit kod te zubarke, mora da te dobro sredila ?!??
Obzirom da su joj grudi 7-mica, kada ih nasloni na vrat, čovek ne mo?e ni da di?e !!!! Zato prvo treba proveriti dali je relis ?iv.

relis
21-10-2007, 09:34 AM
pa dobro koliko ces ti jos bit kod te zubarke, mora da te dobro sredila ?!?? :o:o:mrgreen:

ocemo li mi nesto cut od tog atc-x ili sta ? ;)

a koji ti je drugi dream sint, a6 .. ili nesto drugo ?

Da, ovo mi je valjda prvi put da volim ici k zubaru. Jos samo jedanput:(

:D

Evo, evo, danas ce demo. Samo moram doci doma popodne i stavljam link.

Pogodio si za drugi sint. Druge godine, druge godine...

relis
21-10-2007, 02:52 PM
Demo!

http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_atcxfilterdemo.mp 3

Trebao je biti ispocetka samo jedan kanal kao cisti demo filtera, al mi se cinio presuh , pa sam malo zacinio. :D

Zvuk je 1 osc saw. Bez efekta. Pocinje na 0:35 sa 24dB filterom, na 1:35 mijenja na ob, na 2:35 pocinje 303, na 3:35 ARP. Nasumicno tvikano. Sitni arpeggio su varijacije 1osc pwm-a. Sve sa atcx-a osim stringsa s Yamaha EX5.

Bit ce jos...

silicon science
21-10-2007, 03:14 PM
Demo!

http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_atcxfilterdemo.mp 3

Trebao je biti ispocetka samo jedan kanal kao cisti demo filtera, al mi se cinio presuh , pa sam malo zacinio. :D

Zvuk je 1 osc saw. Bez efekta. Pocinje na 0:35 sa 24dB filterom, na 1:35 mijenja na ob, na 2:35 pocinje 303, na 3:35 ARP. Nasumicno tvikano. Sitni arpeggio su varijacije 1osc pwm-a. Sve sa atcx-a osim stringsa s Yamaha EX5.

Bit ce jos...

Ne znam, najbolje mi zvuci OB filter, a mozda gresim ali 303 i Arp su mi jako, jako slicni. Btw, jako lep demo, ako te ne mrzi daj malo noise-a, kao i pulse wave-ove. Generalno jako lep i topao zvuk. Kao sto rece, mogu misliti sta radi Code i Omega, mada se ne bi bunio ni sa ATC-x-om:D

relis
23-10-2007, 06:16 AM
Mozda ti se ob filter najvise dopao zbog toga sto sam ga (na polovici) stavio u bp mode, ostali su bili lp. I ostali mogu biti bp, al bi trebao 10 minuta da sve prodjem onda. Velika je razlika izmedju 303 i ARP-a.

silicon science
23-10-2007, 12:38 PM
Mozda ti se ob filter najvise dopao zbog toga sto sam ga (na polovici) stavio u bp mode, ostali su bili lp. I ostali mogu biti bp, al bi trebao 10 minuta da sve prodjem onda. Velika je razlika izmedju 303 i ARP-a.

S obzirom da sam slusao na poslu vrlo je moguce da su razliciti 303 i Arp (a moraju i biti). U svakom slucaju divna sprava, blago tebi...;)

roginator
23-10-2007, 12:54 PM
odlicno...svidja mi se OB filter i 303 ...nije 100% ali je dovoljno

koliko si platio taj ATCx

@ Silicon
pa kako to izgledas na tom avataru :p :p :D :D :D ;)

silicon science
23-10-2007, 01:13 PM
@ Silicon
pa kako to izgledas na tom avataru :p :p :D :D :D ;)

Hah, malo sam se "skupio":rotfl: :rotfl: :rotfl:
A vidi ovo:

http://kolyan.net/index.php?newsid=14778

relis
23-10-2007, 02:33 PM
koliko si platio taj ATCx

Ah, bila jedna okrugla brojka i napravila rupu u novcaniku. Al sad sam s mono-ima na miru. Cak si mislim da bi (Bog mi grehe prosti) pulse prodao. Bumo vidli...

silicon science
23-10-2007, 03:57 PM
Ah, bila jedna okrugla brojka i napravila rupu u novcaniku. Al sad sam s mono-ima na miru. Cak si mislim da bi (Bog mi grehe prosti) pulse prodao. Bumo vidli...

Nemoj prodavati PULSE-a. 300 evra ili 350 i sta ces sa tim?:confused:
A tako dobra sprava

Don Solaris
23-10-2007, 04:39 PM
Ovo je masnije od Jackues-a Houdek-a.

EDIT: nemoj prodat pulse. ;)

clusterchord
24-10-2007, 04:41 AM
Odlicno Tomo.

napravio si super demo. ali dobra mi je i temica, bas sam si pustio par puta zaredom. naime, prvo me zanima ovaj EX5 pad u pozadini, kojji je to reverb, njegov interni ili? koji algoritam?

odlicno zvuci u pe em, bas prostrano ambientalno. svidja mi se jako. ja bih vozio i druge sprave kroz to. imao sam nekad Rev500 od Yamahe, koji je negdje tu po generaciji sa EX5, ali nije imao ovakav reverb.

na ATC-X mi moog zvuci super, i naravno SEM, pogotovo u bandpassu. necujem bas nesto "ARP" u ARP filteru ali opet daleko od toga da zvuci lose. jos jedna extra farba zasto ne. 303 filter nije los, mislim da krajnji rezultat zvuci drukcije od originala najvise zbog oscilatora koji je radjen na moog varijantu a ne rolandovi. onaj u 303-ci vise vuce na sprave poput SH-2, System 100 itd, specifican roland karakter.

ako ti se da, volio bih cut jos neki demo gdje prodjes malo kroz presete, znam da tu ima svasta, i onih sto koriste njegov analog overdrive itd itd.. :hyper::mrgreen:

inace postoji i modifikacija za ATC-X koja mu prebaci VCA u diskretnu varijatnu, onda se opasno priblizi moogovom soundu. dobije jos tu saturaciju i oblinu. slusao sam usporedne demose. upgrade se zove midiminify.

clusterchord
24-10-2007, 04:46 AM
ah kako bi volio da naprave varijantu sa klavijaturom 3 ili 3.5 oktave a la mini i source, sa potovima za kontrolu. to bi bio moj dream lead sint.

relis
24-10-2007, 06:16 AM
@clusterchord: pad je u potpunosti s EX5-ice, bez vanjskih procesora. E sad, moram doc doma s posla da vidim sto sam sve stavio, zaboravio sam. Da sad ne izmisljam.

Znam za taj midiminify, skinuo sam i jedan demo usporedbe, primjeti se razlika. Dobit cu volju sigurno:D . Al prvo: A6.

Snimaju se preseti... Daj par dana.

Don Solaris
24-10-2007, 09:07 AM
Al prvo: A6.

Molim? :mrgreen:

Pa odkad brate !!!

:banghead:

Don Solaris
24-10-2007, 09:15 AM
odlicno zvuci u pe em, bas prostrano ambientalno.
I meni je to zapelo za uho, tim više što sam imao dugo vremena A-4000 koji bi trebao imati sličan, ako ne i isti DSP procesor. Ako je u Tominiom demu samo reverb, onda je to dvije liga iznad onog u A-4000! Pošto znam da su na A-4000 reverbovi skroz statični, slično kao i na JD. Nema nikakvog movement-a, a kamoli te širine.

Pretpostavljam da ima ili panner ili spori chorus prije reverba. Jedino što mi još pada na pamet ako bi išao čisto preko reverba na A-4000 je uzet dva komada (on to može), jedan skroz ljevo, drugi skroz desno, sa različitim vremenima i jedan LFO da malo modulira vrijeme.

Več čujem relisa kako se smije i izgovara:

"Šta vam je ljudi, ma ovo je jedan najobičniji reverb sa EX-a. Imam i boljih!!!"

:p :mrgreen:

Don Solaris
24-10-2007, 09:23 AM
Ah, bila jedna okrugla brojka i napravila rupu u novcaniku.

Ne. Ne. Neeee.... ne tako razmišljati.

Ajmo ovako.... koliko mjesečno potrošiš na brzu hranu, sokove, posjete supermaketima i razne sitnice. Ok. Sada to pomnoži sa 5 godina. Koliko je to novaca?

Jaaaaako, jako, jaaaako puno.

Sada uporedi te novce sa onima za ATC-X, koji ćeš imati tih istih 5 godina.

Zaključak?

ATC-X si kupio za bagatelu. Za čistu džabu, stari moj. Za džeparac....

relis
24-10-2007, 09:50 AM
Ma nije mi zao tog soma eura, Don, razmisljamo slicno, al je..ga, nije malo love kak god da okrenes. Pogotovo jer nista nisam prodao od opreme u medjuvremenu.

Nije ono cisti reverb, ima tu i visestrukih chorusa jer je zvuk kombinacija, a kombinacija ima globalne efekte plus jos svaki zvuk ima zasebno svoje "podefekte". Layer je sastavljen od dva stringsa u oktavi.

A6 zelim vec dosta dugo. Smisljam razne kombinacije. Najvjerojatnije na kraju ostajem na 4 od sadasnjih 6 sinteva. Tri idu. Al polako...

Don Solaris
24-10-2007, 11:57 AM
Ma nije mi zao tog soma eura, Don, razmisljamo slicno, al je..ga, nije malo love kak god da okrenes.
To je u?asno malo novaca. Pogledaj sada ovo:

- za ADSL daje? 125 kn mjesečno
- za telefon 180 kn
- za struju 280 kn
- kruh i mlijeko daje? 270 kn
- coca cola / sok 300 kn
- a za ATC-X daje? 12 kn mjesečno *

*Za par godina kada će? će? ga prodati, nema ?ansi da izgubi? vi?e od 100 EUR (maks 150 EUR, ako!). 100 EUR / 5 godina = 1.6 EUR (12 kn) mjesečno. Mi smo jednostavno navikli "dvati novac" za neke stvari, i ni ne pitamo dali je to puno. A kada si kupimo neku muzičku spravu, osječamo gri?nju savjesti, jer na prvi pogled djeluje skupa.

No kada tu istu spravu uporedimo sa onim ?to dajemo svaki mjesec, a neki daju i 3 puta vi?e od onoga ?to sam napisao, onda se dobije tek pravo stanje stvari.

clusterchord
24-10-2007, 04:10 PM
ajme Don, sta ti brije? ...

*Za par godina kada će? će? ga prodati
pa sto bi ga prodao, pa ne prodaju svi sinteve nakon kratko vremena kao ti.. ako dobro radi, radi. (osim, naravno, ako ga proda meni :o:rolleyes::da: )

de Relis provjeri ide li na tom combi-ju Reverb u chorus poslije, koji je to singal chain, uzasno me zanima kako su dobili takav reverb jer to BRE trazim za padove, odavna. siugran sam da se moze i na drugim spravama sloziti ako se zna kako.. (ucis dok si ?iv, i umre? glup)

Don Solaris
24-10-2007, 05:18 PM
ajme Don, sta ti briješ ...
pa sto bi ga prodao,
Heh, mislim da ti je promakla poanta onog izračuna:

- ako ga zadrži 10 godina, onda ga još jeftinije ispada.
- ako ga zadrži 15 godina, još jetfinije.

Poanta je da što ga dulje ima, to ga jeftinije ispadne. Kužiš?

pa ne prodaju svi sinteve nakon kratko vremena kao ti..
uffff.... opet pričaš napamet.

Jedina sprava koju sam prodao unutar godinu dana je Wavestation A/D.
XV-5080 = 3 godine, SY-77 5 godina, itd....

Prema tome, LONG LIVE ANALOG !!!!!!!!!!!!!!11111

ovo, označeno tom bojom sam namjerno dodao, da te isprovociram!
Odoh sad na pivce a potom da šrafim nešto novo.
ĆAO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111
:rotfl::rotfl::rotfl:

http://www.rumski.com/forum/images/icons/icon4.gif
Kolko BBD-ova trebaš za "ono"? Našao sam jedan izvor, ali je limitirano, pa treba odmah naručit.

I koliko pločica uzimaš ? (Hint: počela je prodaja) Ja ću odmah dvije. Poštarina je fiksna, pa ajde da to uturimo u jedan paket, da ispadne što jeftinije. Imam VISU pa mogu naručiti "i jedno" i "drugo" za obojcu.

goasia
24-10-2007, 06:06 PM
posto si prodao xv5080?

relis
24-10-2007, 07:02 PM
de Relis provjeri ide li na tom combi-ju Reverb u chorus poslije, koji je to singal chain, uzasno me zanima kako su dobili takav reverb jer to BRE trazim za padove, odavna. siugran sam da se moze i na drugim spravama sloziti ako se zna kako.. (ucis dok si ?iv, i umre? glup)

Shvatio ja koliko dugo nisam pipnuo EX5. Covjece, zaboravio sam sto kamo ide u tom sintu. Nije to dobro. Previse saram:) .

No dobro. Osnovni program je strings EnsableMix. Nije sad bitno sto je layered. U programu ima paralelno reverb hall tip 1 i chorus tip 4. Cim to dodje u kombinaciju, vec drugacije zvuci. Slabosti, al u nekim slucajevima je to i dobro. Tu nema mogućnosti biranja tipova reverba i chorusa ni chain. Jednostavno su navedeni jedan ispod drugog. Sirina je dobivena reverbom. Na maksimumu je, ne moze se nista vise postelavati osim "kolicine". Chorus je na nekih 25 posto, tek da daje mast. Da ga je vise, zvuk bi bio nedefinian, predebeo. Onda tu jos ima za postelati brightness (malo u minusu) i harmonic (isto malo u minusu). Uglavnom, glavni krivac je ipak reverb u kombinaciji.

Ej Don, ne mozes usporedjivat sinteve, sto je cista strast i hobi, sa rezijama i obaveznim izdacima. Nije to isto. Po tvojoj racunici, gledano u 10 godina, nisam dao 'nista' za opremu koju imam. A zasto to sve skupa onda ipak toliko (puno) kosta!? Jer kosta, kako god uzmes. Skup je to hobi. I nema opravdanja. Samo nadanje da te bliznji razumiju. Ja imam tu srecu. Al sam na ivici stalno:D .
Ej, sto znaci onaj Lupiglav: :banghead: , na komentaru za Andromedu? Nisam uspio skuziti...

Don Solaris
24-10-2007, 08:51 PM
posto si prodao xv5080?
kupio za 800, prodao nakon 3 godine za 970. Ne zato da "zaradim" nego zato jer su cjene vani počele padati, a ja sam u međuvremenu nabavio JD-990. Vi?e ga nije imalo smisla dr?ati. Poznajem ga u du?u, a JV-1080 mi je bio prvi synth na kojem sam godinama programirao. A za ono ?to mi treba imam JD-990, koji usput ima i bolji filter(!!).

Ej, sto znaci onaj Lupiglav: :banghead: , na komentaru za Andromedu? Nisam uspio skuziti...
Jednostavno: i ja bih jednu.... a do tada glava o zid, pa mo?da prođe volja. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A zasto to sve skupa onda ipak toliko (puno) kosta!? Jer kosta, kako god uzmes. Skup je to hobi.
Ali za?to se odricati stvari koje ti pru?aju u?itak?

Odnosno, za?to biti savjestan na pogre?ne stvari. Za?to nekog ne peče savjest kada priča po sat vremena na telefon. Zar nije svhra telefona prenjet samo osnovnu informaciju. Znam ljude kojima je normalno dati 500 kn na telefon svaki mjesec. Tebe ATC-X na 5 godina ispada 1.6 eur mjesečno. Mislim.... ?ta je tu skupo. Osim ako ne priprema? neki performance gdje bi ga demolirao krampom. :rotfl:

Ti taj uređaj uvjek mo?e? prodati i povratiti dio ili čak vi?e od ulo?enog (vidi moj odgovor Goasiji). Drugim riječima: To nije bačen novac. A pričanje satima na telefon itekako jest (ne odnosi se na tebe).

Ej Don, ne mozes usporedjivat sinteve, sto je cista strast i hobi, sa rezijama i obaveznim izdacima.Ma znam. Ali gledaj, nitko nas ne tjera da moramo kupovati synthove - to je na?a slobodna volja. Jel oće? GSM mobitel. Oće?. Onda plati. Jel oče? synth. Oće?. Onda plati. Ni?ta od svega toga nije obavezno (osim naravno struje i vode).

goasia
24-10-2007, 09:00 PM
e meni je ATC bila redovna pusana sto se biznisa tice, cekao ga pola godine i platio ga 50 % vise nego sto sam ga prodao :(
no otisao u dobre ruke ;)

clusterchord
27-10-2007, 03:04 AM
ajd dobro, hebale vas vise rezije i telefoni. dosta bi bilo. ajmo natrag na sinteve, i cut jos nesto od tog ATC-X a, ocemo li ?? ;)

relis, hvala na infu za ex5. znaci chorus -> reverb. i skoro 100% wet. mislio sam da je obratno reverb->chorus. tako mi je zazvucalo.

u svakom slucaju, limitiran ili ne taj reverb na ex5 zvuci mrak. kad bi znao da neki yamahin samostalni reverb ima bas taj algoritam, odmah bi ga uzeo. znam da ga pro r3 i rev500 nemaju. a spx2000 jos nije postojao u doba ex serije. tkao da ne znam bas.

Don Solaris
27-10-2007, 07:38 AM
u svakom slucaju, limitiran ili ne taj reverb na ex5 zvuci mrak. kad bi znao da neki yamahin samostalni reverb ima bas taj algoritam, odmah bi ga uzeo. znam da ga pro r3 i rev500 nemaju.
Nema ni na sampleru A-4000. Tamo je reverb banana. :mrgreen:

relis
02-11-2007, 08:40 AM
Evo jos od ATC-X-a. Snimio sam brdo preseta onako nasumicno.

Onako rucno-strucno. :D

Ima svega:

http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_atcxpresets.mp3 (http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_atcxpresets.mp3)

Koga zanima, evo jedan demo Virus Classic-a:

http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_virusclassic.mp3 (http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_virusclassic.mp3)

silicon science
03-11-2007, 02:26 PM
Evo jos od ATC-X-a. Snimio sam brdo preseta onako nasumicno.

Onako rucno-strucno. :D

Ima svega:

http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_atcxpresets.mp3 (http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_atcxpresets.mp3)

http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_virusclassic.mp3 (http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_virusclassic.mp3)

Kremast je a zna i zarezati.:) ATC-x.

lesha
03-11-2007, 02:57 PM

hvala za ovo, neizmerno sam uzivao :da:

relis
03-11-2007, 08:37 PM
hvala za ovo, neizmerno sam uzivao :da:

drago mi je!