View Full Version : Molim preporuku za mix pult!
Cluster
08-10-2007, 11:23 AM
Pozdrav,
Kupujem uskoro mixer pa bih molio preporuku. Zelim povezati sve sintisajzere i rackove kako spada. Evo nekoliko smjernica za moje potrebe:
- analogni
- 24 ili 32 kanalni
- koristi cu ga iskljucivo u kucnom studiju za snimanje svoje glazbe
- na njega nece biti spojeni mikrofoni (kvaliteta mikrofonskih predpojacala nije prioritet).
- kvaliteta zvuka naravno sto bolja
- kvaliteta u izradi i dugotrajnosti
Vec sam prekopao sve zivo i pronasao slijedece:
- Behringer MX9000 http://www.zzounds.com/item--BEHMX9000
- Mackie Onyx 32 http://www.zzounds.com/item--MACONYX32
- Yamaha MG32/14FX http://www.zzounds.com/item--YAMMG3214FX
Moram priznati da sam prosao dosta stranih foruma i citao misljenja korisnika o gore navedenim uredajima. Producent sam elektronske glazbe i glupo mi je kupiti mixer koji se istice kvalitetom mikrofonskih predpojacala, samim time mu i cijena veca. Ja ih necu koristiti. S druge strane, ne zelim kupiti smece, to ne dolazi u obzir.
Pomalo sam skeprican sto se tice Behringera, kazu da MX9000 ima zadivljujuce dobar zvuk obzirom na njihova prijasnja izdanja... ali moja prethodna iskustva su takva da behringer nema kvalitetnu izradu, pouzdanost i dugotrajnost uredaja. Brzo se pocne kvariti, ne zelim kupiti nesto sto cu ubrzo morat nositi na servis.
Mackie je Mackie, vjerojatno najbolji od ova tri... ali i cijena mu je moram priznati visoka. Na njemu najvise hvale mikrofonska predpojacala koja se isticu izuzetnom kvalitetom. Obzirom da ne koristim bilo kakav tip snimanja putem mikrofona, meni je opet glupavo davati novac na mixer koji je orijentiran na nesto sto mi nece nikada posluziti.
Yamaha mi se cini mozda najboljim odabirom! Ocijene zvuka su ok 8/10, cijena u trgovini mi odgovara! Ali ipak bih vise volio cuti nekoga tko koristi bilo koji od navedenih uredaja ili barem uredaj iz neke od gore navedenih serija i da mi kaze, pozitivne i negativne strane svega!
Pomoc bi mi jako dobro dosla, ne zelim se zeznuti i poslije zaliti za losim odabirom! Pa ako mozete prokomentirati. Mozda ima neki drugi proizvodac ili model da mi preporucite.
Hvala!
DaBear
08-10-2007, 04:35 PM
Pozdrav,
Kupujem uskoro mixer pa bih molio preporuku. Zelim povezati sve sintisajzere i rackove kako spada. Evo nekoliko smjernica za moje potrebe:
- analogni
- 24 ili 32 kanalni
- koristi cu ga iskljucivo u kucnom studiju za snimanje svoje glazbe
- na njega nece biti spojeni mikrofoni (kvaliteta mikrofonskih predpojacala nije prioritet).
- kvaliteta zvuka naravno sto bolja
- kvaliteta u izradi i dugotrajnosti
Vec sam prekopao sve zivo i pronasao slijedece:
- Behringer MX9000 http://www.zzounds.com/item--BEHMX9000
- Mackie Onyx 32 http://www.zzounds.com/item--MACONYX32
- Yamaha MG32/14FX http://www.zzounds.com/item--YAMMG3214FX
Moram priznati da sam prosao dosta stranih foruma i citao misljenja korisnika o gore navedenim uredajima. Producent sam elektronske glazbe i glupo mi je kupiti mixer koji se istice kvalitetom mikrofonskih predpojacala, samim time mu i cijena veca. Ja ih necu koristiti. S druge strane, ne zelim kupiti smece, to ne dolazi u obzir.
Pomalo sam skeprican sto se tice Behringera, kazu da MX9000 ima zadivljujuce dobar zvuk obzirom na njihova prijasnja izdanja... ali moja prethodna iskustva su takva da behringer nema kvalitetnu izradu, pouzdanost i dugotrajnost uredaja. Brzo se pocne kvariti, ne zelim kupiti nesto sto cu ubrzo morat nositi na servis.
Mackie je Mackie, vjerojatno najbolji od ova tri... ali i cijena mu je moram priznati visoka. Na njemu najvise hvale mikrofonska predpojacala koja se isticu izuzetnom kvalitetom. Obzirom da ne koristim bilo kakav tip snimanja putem mikrofona, meni je opet glupavo davati novac na mixer koji je orijentiran na nesto sto mi nece nikada posluziti.
Yamaha mi se cini mozda najboljim odabirom! Ocijene zvuka su ok 8/10, cijena u trgovini mi odgovara! Ali ipak bih vise volio cuti nekoga tko koristi bilo koji od navedenih uredaja ili barem uredaj iz neke od gore navedenih serija i da mi kaze, pozitivne i negativne strane svega!
Pomoc bi mi jako dobro dosla, ne zelim se zeznuti i poslije zaliti za losim odabirom! Pa ako mozete prokomentirati. Mozda ima neki drugi proizvodac ili model da mi preporucite.
Hvala!
prvo, Onyx ti je LIVE mikseta...nije isto kao i Mackie 8 buss...
drugo, ja sam davno imao Behringera 8000 jedno 3 godine, i na njemu sam uradio mnogo remiksa za velika imena (Gloria Estefan, M People, Donna Summer itd) i niko nije nista spominjao / kritikovao kvalitet snimaka..znaci radi!
Ako kupis od Thoman=a u nemackoj,,oni na sve daju garanciju od 5 godina!! Meni se nista nije pokvarilo za te 3 godine...
ne znam Yamahu, ali po ceni je izgleda ista klasa kao behringrr
Bitch
08-10-2007, 05:21 PM
hmmm, od svega ovoga, mozda ipak Mackie...
...kontam da ako ces samo da sabiras sintove, onda je super da imas summing box ala Neve, Tubetech ili slicno... opet, to kosta, a shvatam da puno ljudi koji rade elektroniku gotive da imaju aux-e za dubovanje i sl... Onyx je super mixer za te pare, sve sekcije su upotrebljive. Behringer ima OK summing bus, mada je malo EQ kantast, sto opet za sint ti mozda nije vazno... Dok Yamaha ima clean lep pre, ali isto tako EQ mi je tubey, nekako trom i nedefinisan, mada isto ima lep headroom, i jako lepo radi bas to (kolega ga ima za sabiranje sinteva, i radi vrlo korektno).
Pa eto.Ako bas hoces EQ sa deska, mozda Mackie, inace i ova dva mogu da zavrse posao. Puno njih koristi live mixere za synth summing, tu su ti i Allen&Heath, Soundcraft LX7ii.... mada za te pare najbolje neki summing mixer.... Manley Summing mixer :D:D
pozz :)
DADDY Z
08-10-2007, 08:00 PM
moj glas ide za mackie(iako već godinama radim na soundcraft-u)..a imaš dve odlične ponude upravo ovde na forumu:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17111
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16659
ako ti je to puno para imaš i behringer koji po meni nije ni blizu...
roginator
08-10-2007, 09:11 PM
za sinteve ovo
http://cgi.ebay.de/Soundcraft-Series2400_W0QQitemZ250172437663QQihZ015QQcategory Z46962QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
slowstar
08-10-2007, 09:47 PM
hmmm, od svega ovoga, mozda ipak Mackie...
...kontam da ako ces samo da sabiras sintove, onda je super da imas summing box ala Neve, Tubetech ili slicno... opet, to kosta, a shvatam da puno ljudi koji rade elektroniku gotive da imaju aux-e za dubovanje i sl... Onyx je super mixer za te pare, sve sekcije su upotrebljive. Behringer ima OK summing bus, mada je malo EQ kantast, sto opet za sint ti mozda nije vazno... Dok Yamaha ima clean lep pre, ali isto tako EQ mi je tubey, nekako trom i nedefinisan, mada isto ima lep headroom, i jako lepo radi bas to (kolega ga ima za sabiranje sinteva, i radi vrlo korektno).
Pa eto.Ako bas hoces EQ sa deska, mozda Mackie, inace i ova dva mogu da zavrse posao. Puno njih koristi live mixere za synth summing, tu su ti i Allen&Heath, Soundcraft LX7ii.... mada za te pare najbolje neki summing mixer.... Manley Summing mixer :D:D
pozz :)
Bitch je rekao (napisao) dosta logicnih i pametnih stvari.
I ja sam u nekoj potrazi za mixerom koji bi zamenio moj verni, stari SOUNDCRAFT SPIRIT 24/24/8/2, koji em je pun do vrha (preko 50 ulaza sa sintovima i semplerima) em je uveliko poceo da pokazuje znake starosti (krckave prekidace, potove)
Problem je sto je meni potreban relativno veliki broj ulaza, samo linijskih, mikrofonski mi ne trebaju uopste, ali da budu "pod filterom" to jest equalised, i recimo 4-6 sendova, a po mogucnosti da sve to ide u 8 grupa.
Tesko je to danas naci...mozda je najbolja varijanta LX7 II, zbog osetno boljeg EQ nego kod Mackie, mada i Mackie i Behringer imaju iznenadjujuce dobar headroom, i sto Bitch kaze zaista solidnu, dobru sabirnicu. Licno sam razmisljao i o A&H "mix wizzard" WZ 3-20, koji ima dosta stereo ulaza, ili mozda onaj mali SOUNDCRAFT, mislim da je E12 sa 10 stereo ulaza, ne znam.
Kad bih bio bolje "potkovan" moj izbor bi sigurno bio AMEK MEDIA 51, za koji mislim da je trenutno najbolja varijanta za mix, cak i kada se uporedi sa SSL AWS9000, al' amek, mada polovan, ima manu, a to je cena koja se krece (ako ga uopste ima u ponudi) izmedju 30 i 50.000 eura
Sabirnice, i pored nesumnjivog kvaliteta, ovde ne bi dosle u obzir, zbog toga sto su nedovoljno "manipulativne" i sto nemaju EQ i sendove, koji su za mix sintova ipak neophodni...
Srecan lov...
Cluster
08-10-2007, 10:42 PM
Gledam si nekako najvise tu Yamahu! Nisam uspio naci jos neke lose dojmove o tom uredaju. Zvuk je vrlo dobro ocjenjen, a i kvaliteta izrade isto. Kako sam shvatio, u visem je rangu sto se tice home studio potreba.
Ukoliko je to uredaj na kojem se moze odraditi kvalitetan posao, onda je to ono sto meni treba.
Mackie mi je moram priznati skup.
RetroMan
09-10-2007, 11:50 AM
Mackie mi je moram priznati skup.
Hteo sam predloziti Speck Xtramix, koji je najbolji za klavijature, ali je to najskuplja varijanta, zato najbolje da kazes koliko para zelis da odvojis za mixer da bi mogao dobiti preporuku sta je najbolje u tom rangu cene.
RM
Ova yamaha je takodje live mixer... bas sam za vikend radio sa slicnom, samo powered varijantom, korektno.... A za LX7 me bas i ne vezu najlepse uspomene, osim sto ima duze fadere od pobrojanih (100mm) sve drugo, nista posebno...
A sta mislis o nekom Tascamu (m2600)? on moze polovan da se ubode u ok stanju za malo vise od 1000e... zvuci malo hladno, nema spektakularne preampe, ali bi za tvoju namenu bio ok
Moritz
09-10-2007, 01:30 PM
A sta mislis o nekom Tascamu (m2600)? on moze polovan da se ubode u ok stanju za malo vise od 1000e... zvuci malo hladno, nema spektakularne preampe, ali bi za tvoju namenu bio ok
Radim na takvom TASCAM-u ( 32 kanala i meter bridge), sve sto mogu da kazem da je daleko od hladnog, stavise ima neku prljavost koja mu daje toplinu, a preampi su mnogo bolji nego sto se predpostavlja. Daleko da su sjajni ali su veoma iskoristljivi, kao keyboard mikser je ODLICAN, cak i summing radimo kroz njega . Ako ga nadjes uzimaj i ne razmisljaj.
Bitch
09-10-2007, 02:00 PM
A za LX7 me bas i ne vezu najlepse uspomene, osim sto ima duze fadere od pobrojanih (100mm) sve drugo, nista posebno...
slazem se... ali napisao sam Lx7ii (v2) :)
slazem se... ali napisao sam Lx7ii (v2) :)
Ako su ga popravili.... bio je i red:D
Cluster
09-10-2007, 03:07 PM
Spreman sam izdvojiti oko 1500 ?!
spidermusic
10-10-2007, 10:00 AM
U tom cenovnom rangu mozda bi mogao da pogledas neki od Allen & Heath miksera. Njihovi mikseri Wizard serije su zanimljivi i ne prelaze cenu od 1.500 eura. Ja konkretno imam Allen & Heath GL 2400 i jako sam zadovoljan. Prolazi su cisti, topliji nego kada signal ulazi direktno u kartu (RME FF800), ekvilizer mekan i upotrebljiv. Suma dobra, cak odlicna za ulozen novac.
Ako si iz Beograda, javi se dodji i probaj!
Pozz i srecno!:)
spidermusic
10-10-2007, 10:02 AM
Sorry, sad videh da si iz Osjeka. sumnjam da ces prevaljivati silne kilometre da bi probao mikser, ali poziv i dalje stoji!
Cluster
10-10-2007, 12:37 PM
Zahvaljujem se na pozivu, ako ikada budem dolazio u BG, javim se! :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.